Ричард Клайдерман

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Ричард Клайдерман
Richard Clayderman
Сурет
Ричард Клайдерман
Негізгі ақпарат
Туған күні

28 желтоқсан 1953 (1953-12-28) (66 жас)

Туған жері

Париж

Белсенділік жылдары

1976 – қазірге дейін

Мемлекет

 Франция

Мамандықтары

Пианист

Дауыс түрі

Жаңа ғасыр музыкасы,
Жеңіл дыбысты

Аспаптары

Фортепиано

Жанрлары

Классикалық музыка

Ұжымдары

Delphine Records

clayderman.co.uk

Ричард Клайдерман (фр. Richard Clayderman, шын есімі Филипп Паже́ фр. Philippe Pagès, 1953 жылы 28 желтоқсанда Парижде туылған) — әйгілі француз пианисті, аранжировщы, классикалық, ұлттық және кино мұзыкаларын орындаушы. Ричард көптеген альбомдар шығарған болатын, олардың арасында Пол де Сенневиль (Paul de Senneville) мен Оливье Туссен (Olivier Toussaint) шығармалары, танымал музыкалардың аспаптық нұсқалары, кинофильмдер фонограммалары, этникалық музыкалар және танымал классикалық музыканың жеңілдетілген түрлері бар.

Алғашқы өмірі[өңдеу]

1953 жылы Желтоқсанның 28 күні Ричард Клайдерман Париждегі ата-бабасынан жиһаз жасайтын әулетте туылады. Аккордеон ойнайтын әкесінің жәрдемімен 6 жасынан бастап фортепианода ойнайды, 12 жасында Париж консерваториясына қабылданады.

Ол шебер орындаушылық қабілетімен жасөспірім кезінде-ақ танымал бола бастайды. Бірақ қаржылық қиындықтар, әкесінің төсек тартып жатып қалуы секілді жағдайлар жас классикалық пианистке жаңа перспектива іздеттіргендей болады. Ақша табу үшін ол банк қызметкері және заманауи музыка тобының сүйемелдеушісі секілді жұмыстар істейді. Ол Джонни Холлидей (Johnny Hallyday), Тьерри Ле Лурон (Thierry Le Luron), Мишель Сарду (Michel Sardou) сияқты француз әншілерімен бірге болды.

Аделинге арналған баллада[өңдеу]

1976 жылы оның өмірінде үлкен өзгеріс болады: француз рекорд продюсері Оливье Туссен мен серіктесі Пол де Сенневиль оған пианинодағы нәзік балладаны орындауды ұсынады. "Аделинге арналған баллада" (Ballade pour Adeline) деп аталатын бұл балладаны Де Сенневилл өз қызы Аделиннің құрметіне арнап жазған еді. Аталған жинақты орындауға 23 жастағы Паже (Ричард) 20 пианист арасынан таңдалып алынған болатын. "Ол саусақтары жұмсақ жанасатын, өзі өнері үстем қызықты музыкант", - дейді Туссейн, - "және ол сымбатты жігіт".[1]

Франциядан тысқары жерлерде оның аты қате оқылмас үшін ол әжесінің аты-жөнін қолданып, Паже́ (Pagès') атын Ричард Клайдерман деп өзгертеді. Бұл жинақ (Ballade pour Adeline) үлкен сұранысқа ие болып, 38 мемлекетте 22 млн данасы сатылды.[2] Сөйтіп ол содан былай "музыка орындаушы" карьерасын бастайды.

Табысқа жету[өңдеу]

Ричард Клайдерман 1300 мелодия жазды, классика мен эстрада стандарттарын үйлестірген жасампаз репертуарында жаңа романтикалық стиль жасады. Өз туындыларынан басқа, Ричард түрлі музыка туындыларын жасампаздықпен өңдеп, заманға сай жаңа эстетика туғызады. 2006 жылы оның рекордтық сатылым саны шамамен 150 миллионды құрады. Оның қоржынында 267 алтын және 70 платина альбом бар. Кезінде атағы дүрілдеп тұрған кезде, ол 250 күнде 200 майдан концерт қойған болатын. Ол батыста ғана емес, Азия елдерінде де танымал болдыы,бірқанша Азиялық елдердің ұлттық мұзыкаларын ол портепианода ойнады. Оның есімі Гиннесс рекордтар кітабына «әлемдегі ең сәтті пианист» ретінде енді.[3]

Дискографиясы[өңдеу]

Студиялық альбомдар, 1977-90[4]
  • Ричард Клайдерман (aka Ballade pour Adeline, 1977)
  • A Comme Amour/Les Fleurs Sauvages (1978)
  • Rêveries (1979)
  • Lettre à Ma Mère (1979)
  • Medley Concerto (1979)
  • Les Musiques de l’Amour (1980)
  • Rondo Pour un Tout Petit Enfant (1981)
  • Christmas (1982)
  • Rêveries No. 2 (1982)
  • Couleur Tendresse (1982)
  • Les Rêves d'Amour (aka A Dream of Love, 1983)
  • Le Premier Chagrin d’Elsa (1983)
  • Italie Mon Amour (1984)
  • The Music of Love (1984)
  • Cœur fragile (1984)
  • Concerto (Корольдік филармониялық оркестрмен бірге, 1985)
  • Divorce à Hollywood/Үйлесімсіз ұқсамастық (soundtrack, 1985)
  • From Paris with Love (1985)
  • Les Sonates (Nicolas de Angelis бірге, 1985)
  • Hollywood and Broadway (1986)
  • Romantic (1986)
  • Eléana (1987)
  • Songs of Love (1987)
  • A Little Night Music (1988)
  • Deutsche Volkslieder (Schöneberger Sängerknaben бірге, 1988)
  • Quel Gran Genio Del Mio Amico – Richard Clayderman Interpreta Lucio Battisti (1988)
  • Romantic America (1988)
  • Zodiacal Symphony (1988)
  • The Love Songs of Andrew Lloyd Webber (1989)
  • Amour Pour Amour (Berdien Stenberg бірге, 1989)
  • Il Y A Toujours du Soleil Au-Dessus des Nuages (James Last бірге, 1990)
  • My Classic Collection (1990)
  • The Fantastic Movie Story of Ennio Morricone (1990)
  • Anemos (1990)
Нақмайдан альбомдары
  • En Concert (1981)
  • A Pleyel (Nicolas de Angelis бірге, 1983)
  • Brasil Tour ’86 (Бразилия, 1986)
Түрлі нұсқалар, алфавит бойынша

A

  • A Comme Amour (Ғашық жүрек)(CD)
  • A Dream of Love (Махаббат түсі)(CD)
  • A Little Night Music (Түнгі үн) (CD)
  • A little Romance (Әсерлі сәт) (CD)
  • A Musical Journey (Музыкалық сапар) (2-CD set)[5]
  • All by Myself (Бәрі де өзім) (2-CD set)
  • Always (Мәңгі)(CD)
  • America Latina...mon amour (Америка латина) (CD)
  • Amour (Махаббат) (CD)
  • Amour pour amour (Махаббат үшін махаббат)(CD)
  • Anemos (CD
  • Anniversary Collection (Жинақ) (5-CD set)
  • Antique Pianos (CD)
  • Arabesque (CD)
  • A Touch of Latino (CD)

B

  • Ballade pour Adeline (LP/33T) (Аделинге арналған баллада, әлемде 30млн сатлыды)
  • Ballade pour Adeline (1985-CD)
  • Ballade pour Adeline and Other Love Stories (CD)
  • Best 100 (Таңдаулы 100, Италиялық нұсқа) (2 CD)
  • Best 100 (Таңдаулы 100, Жапондық нұсқа) (2 CD)
  • Best Friend (Жақсы дос)(CD)
  • Best of Classics (Классиканың нәрі) (2-CD set)
  • Best of Richard Clayderman (Ричард Клайдерманның таңдаулылары)(CD)
  • Brazilian Passion (Бразилиялық құштарлық)(CD)

C

  • Carpenters Collection (Ағашшы жинағы) (CD)
  • Chansons d'Amour (2 LP ser)
  • Chinese Evergreen (CD)
  • Chinese Garden (қытай бағы) (CD)
  • Chinese Garden/Cherished Moments (CD + VCD)
  • Christmas (LP / 33T)
  • Christmas Album (CD)
  • Clair de Lune (3-CD set)
  • Classic Touch (Классик әсер)(CD)
  • Classical Passion (Классикалық құмарлық) (CD)
  • Classics (CD)
  • Clayderman 2000 (CD)
  • Coeur Fragile (CD)
  • Collection, The (CD)
  • Confluence, The (CD)
  • Couleur Tendresse (1982, LP/33T)

D

  • Deluxe (2-CD set)
  • Desperado (CD)
  • Deutsche Volkslieder (CD)
  • Digital Concerto (CD)
  • Dimanche et fêtes (CD single)

E

  • Ecos de sudamérica (CD)
  • Ein Träum von Liebe (LP/33T)
  • Eléana (LP/33T)
  • Eléana (CD)
  • Encore (CD)
  • En Venezuela (CD)
  • Essential (3-CD set)
  • Essential Classics (CD)
  • Everybody Loves Somebody Sometime (CD)

F

  • Fantastic Movie story of Ennio Morricone (CD)
  • Forever My Way (CD, 2006)
  • France, mon Amour (CD)
  • Friends France - Original (CD + VCD)
  • Friends France (CD + VCD)
  • From the Heart (LP/33T)
  • From this Moment On (2006/CD)
  • Für Elise

G

  • Golden Hearts (CD)
  • Golden Moments (CD)
  • Grandes êxitos'' (2 CD), Warner Music Spain 2008 жылы Португалия үшін шығарған.

H

  • Hollywood and Broadway (CD)
  • Howards End (film) and EastEnders тақырыптық

I (Мен)

  • Il y a toujours du Soleil au dessus des Nuages (CD)
  • In amore (CD) (Түпнұсқасы (1999) (Polydor жазбасы: 1995-1996)
  • In Harmony (CD) - James Lastпен бірге
  • In the Key of Love (Махаббат кілті)(2-CD set)
  • Introducing Richard Clayderman (ТАныстыру)(CD)

J

  • Japon mon Amour (Жапонға махаббат)(CD)
  • Joue-moi tes rêves (CD)

L

  • La Tendresse (CD)
  • Les Musiques de l'amour (LP/33T)
  • Les Musiques de l'amour (CD нұсқа)
  • Les Nouvelles Ballades Romantiques (CD)
  • Les Rendez-vous de Hasard (CD)
  • Les Sonates (CD)
  • Lettre à ma Mère (CD)
  • Lettre à ma Mère (LP / 33T)
  • Love, American Style (CD)
  • Love Collection (CD)
  • Love Follow Us (CD)
  • Love Follow Us 2 (CD)
  • Love, French Style (CD)
  • Love, Italian Style (CD)
  • Love Songs of Andrew Lloyd Webber (CD)
  • Love the Aboriginal's
  • Love the Phan-huy's (Қытайлық классикалық топтама)
  • Lyphard Melodie (CD)

M

  • Magic of Brazilian Music (CD)
  • Magic of Richard Clayderman (2 x LP)
  • Mariage d'amour
  • Matrimonio d'amour
  • Masters of Melody (3-CD тобы)
  • Medley Concerto (LP/33T)
  • Meisterstücke (CD)
  • Memories (DVD / VHS)
  • Millennium Gold (CD)
  • Mexico con amor (CD)
  • Mother of Mine (2 x CD)
  • Musical Collection (Қос CD)
  • Music of Richard Clayderman (LP/33T)
  • My Australian Collection (CD)
  • My Bossa Nova Favourites (CD)
  • My Classic Collection (CD)
  • My favourite Oldies (2-CD тобы)
  • My favourite Melodies (2-CD тобы)
  • Mysterious Eternity (CD)

N

  • New (Жаңа) (2005)
  • New Era (CD + VCD)
  • Number 1 Hits (Қос CD)
  • Null Piano Moods (Қос CD)

O

  • On TV (CD)
  • Omaggio (CD)

P

  • Para Reynosa tamaulipas
  • Piano et orchestre (Дебют альбомының CD нұсқасы)
  • Plays Abba (CD)
  • Premiers chagrins d'Elsa, Les (1983, LP/33T)

Q

  • Quel gran genio del mio amico... (CD)

R

  • Remembering the Movies (CD)
  • Rendez-vous (COBA жасаған)
  • Rêveries (LP / 33T)
  • Rêveries No.2 (CD)
  • Ричард Клайдерман (1977 Дебют альбом) (LP/33T)
  • Ричард Клайдерман (1982) (LP/33T)
  • Ричард Клайдерман - Жапонияда (Video)
  • Ричард Клайдерман - Англияда (Video)
  • Ричард Клайдерман - Abba, The Hits (CD)
  • Romance and the Piano of Richard Clayderman (CD)
  • Romantic (CD)
  • Romantic America (Канадалық) (CD)
  • Romantic Dreams (CD)
  • Romantic Nights (CD), one of a 10 x CD compilation set from St. Clair
  • Romantique (CD)
  • Rondo pour un tout petit enfant (CD)

S

  • Scandinavian Collection (CD)
  • Serenade de l'etoile (Coup de Coeur) (CD)
  • Serenaden (CD) - James Last бірге
  • Smiling Joey (CD single)
  • Songs of Love (CD)
  • Souvenirs (CD)
  • Souvenirs d'Enfance (CD)
  • Souvenir of Love (LP/33T)
  • Stage and Screen (CD)
  • Sweet Memories
  • Sweet Memories (LP/33T)
  • Souvenirs d'Enfance (CD)

T

  • Tango (CD)
  • Thailand mon Amour (CD)
  • The ABBA Collection (CD)
  • The Best 100 (CD 2006)
  • Together (CD)
  • Together at Last (CD) - James Last бірге
  • Träumereien 3 (CD)
  • Träummelodien (CD) - James Last бірге
  • Treasury of Love (CD), 10 x CD тобатамасының бірі, St. Clair
  • Triste Coeur (CD)
  • Turquie mon amour (CD)
  • Two Together (CD)

U

  • Ultimate Collection (4xCD)

V

  • Ричард Клайдерманның ең таңдаулылары (CD)
  • Very Best of Richard Clayderman (DISKY) (3 x CD)
  • Vietnamese Long Song (CD)

W

  • What a Wonderful World (2-CD тобы)
  • When a Man Loves a Woman (CD)
  • When Love Songs Were Love Songs (CD)
  • With Love (1988) (LP/33T)
  • With Love (1997) (CD)
  • With Love (1999) (CD)
  • World Tour (CD)

Z

  • Zodiacal Symphony (CD)

Санмен

  • 25 Years of Golden Hits (2 x CD)
  • 30 Ans - The chemin de gloire (30 жас - Даңқ жолы)) (2 x CD)
  • 50 Exitos Romanticos (3 x CD)
  • 101 Solistes Tziganes (CD)

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]