Рой Джонс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Рой Джонс Boxing pictogram.svg
Roy Jones Jr.
Суреті
Жалпы мағлұмат
Толық есімі

Кіші Рой Джонс

Лақап аты

Капитан Хук
Кіші
Ар Джей

Азаматтығы

 АҚШ

Туған күні

16 қаңтар 1969(1969-01-16) (50 жас)

Туған жері

 АҚШ, Флорида, Пенсекола

Тұрғылықты жері

 АҚШ, Флорида

Салмағы

Ауыр (90,8 кг жоғары)
Бірінші ауыр (90,8 кг дейін)
Жартылай ауыр (79,45 кг дейін)
Екінші орта (76,27 кг дейін)
Орта (72,64 кг дейін)

Тұрысы

оңқай

Бойы

180 см

Қолдың қарқыны

180 см

Стилі

Аутфайтер

Бапкері

Алтон Меркерсон

Кәсіби карьерасы
Алғашқы айқасы

6 мамыр 1989

Соңғы айқасы

26 қыркүйек 2014

Айқастар саны

67

Жеңгендер саны

59

Нокаутпен жеңгені

42

Жеңілгендер саны

8

Тең түскендері

0

Болмағандары

0

Рой Джонс (ағылш. Roy Jones Jr.; 16 қаңтар 1969, Пенсакола, Флорида, АҚШ) — америкалық кәсіпқой боксшы.

1988 жылғы Олимпиада Ойындарының күміс жүлдегері. Жартылай ауыр салмақтағы абсолютті әлем чемпионы. Бірінші (IBF нұсқасы, 19931994), екінші орта (IBF нұсқасы, 1994— 1996), жартылай ауыр (WBC нұсқасы, 1997, 1997— 2002 және 2003— 2004; WBA нұсқасы, 1998— 2002; IBF нұсқасы, 1999— 2002), бірінші жартылай ауыр (WBU нұсқасы, 2013—қ.у.) және ауыр (WBA нұсқасы, 2003) салмақ дәрежелері бойынша әлем чемпионы. Америкалық журналисттер бірлестігі Джонсты 90-шы жылдардағы «Онжылдықтың боксшысы» деп атады. 1996, 1999 және 2003 жылдары үздік боксшылардың рейтингін бастап тұрды. Бокс тарихындағы орта салмақта, екінші орта, жартылай ауыр және ауыр салмақта әлем чемпионы болған тұңғыш боксшы. Онымен қоса Рой Джонс музыкалды және актерлік мансабымен белгілі. 2001 жылы ол рэп стиліндегі алғашқы альбомын жазды, ал 2003 жылы «Матрица: Перезагрузка» фильмінде капитан Баллард рөлін сомдады.

Синглдері[өңдеу]

  • 2001 — Y’all Must’ve Forgot
  • 2001 — And Still
  • 2004 — I Smoke, I Drank (Body Head Bangerz)
  • 2004 — Can’t Be Touched (Body Head Bangerz)
  • 2009 — Battle Of The Super Powers
  • 2011 — Heart of the Champion

Фильмография[өңдеу]

  • 1997 — «Женаты… с детьми» — камео
  • 1997 — «Адвокат дьявола»
  • 1999 — «Часовой» — Рой Уильямс
  • 1999 — «Магистрали Нью-Джерси»
  • 2003 — « Матрица: Перезагрузка» — Капитан Баллард
  • 2007 — «Радушно приглашённый» — Ленни Бэнкс
  • 2010 — «Боец» —конферансье
  • 2010 — «Знакомство с Факерами 2» — ата-ана
  • 2012 — «Универсальный солдат 4» — Унисол
  • 2013 — «Забойный реванш» — комментатор

Бейнеойындар[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]