Таисса Фармига

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту
Таисса Фармига
Taissa Farmiga
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні

17 тамыз 1994 (1994-08-17) (29 жас)

Туған жері

Уайтхаус-Стэйшн, Нью-Джерси, АҚШ

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

2011 — қазіргі уақытқа дейін

IMDb

ID 3920288

Таисса Фармига (ағылш. Taissa Farmiga 17 тамыз 1994 жылы туған) — америкалық актриса. «American Horror Story» телехикаядағы рөлдерін орындағаннан кейін атақты болып келеді.

Балалық шағы

[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Таисса украиндық эмигранттардың жанұясындағы Нью-Джерси штатының Уайтхаус Стэйшн қаласында дүниеге келген. Әкесі Михаил Фармига мамандығы информатика пәнінің мұғалімі, анасы Любовь Фармига - орта мектепте білім береді. Үлкен әпкесі Вера Фармига Оскар сыйлығына үміткері, атақты актриса.

Таисса Фармига өз өмірін кино әлемімен байланыстырғысы келген жоқ, алайда әпкесі Вера Фармига өзінің сіңілін «Мына қараңғы өмір» атты фильмде түсуін өтініп, соңында көндіреді. Фильм шыққаннан кейін Таисса өз актерлік карьерасын жалғастыратын болып шешті.

Фильмографиясы

[өңдеу | қайнарын өңдеу]
  • 2011: Higher Ground
  • 2011: American Horror Story
  • 2013: The Bling Ring
  • 2013: Admissions
  • 2013: Mindscape
  • 2014: Jamesy Boy
  • 2015: The Final Girls
  • 2015: In a Valley of Violence
  • 2015: Mary Shelley's Monster

Дереккөздер

[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Сыртқы сілтемелер

[өңдеу | қайнарын өңдеу]