Тейлор Дейн

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Тейлор Дейн (ағыл. Taylor Dayne, шын аты: Leslie Wunderman,7 наурыз 1962 жылы туған ) — америкалық әнші. Оның ең атақты синглдары өте тез таралып кетті. Мысалы 1980 жылы шыққан «Tell It to My Heart» синглі - АҚШ-тың ең атақты 10 сиглінің қатарына кіріп қана қоймай, үлкен халықаралық хит те болды. Оның бұл әні сольды әнндерінің ең алғашқы қадамы болып саналды. Ол профессианалды түрде ән айтуды мектепті бітіргеннен кейін бастады. Ең алғашқы рет ол «Felony» рок-группасында және «Next» деп аталатын нью-вейв коллективте ән салды. Бірақ, ешбір группада да ол табыс таба алмады. Осыдан кейін, колледжді бітіріп ол өзінің сольді ән айтуын бастады және ән жаза бастады. Сосын, Америкадағы номір бірінші хиті «Love Will Lead You Back» (1990) кейін, Тейлор Дейн америкалық ондықтан тез шығып кетті.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдары[өңдеу]

•Tell It to My Heart (1988)

•Can't Fight Fate (1989)

•Soul Dancing (1993)

•Naked Without You (1998)

•Satisfied (2008)

Дереккөздер[өңдеу]