Халық саны бойынша дүние жүзі қалалар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Халық саны бойынша қалалар 2015 ж[өңдеу]

# Қала Халық саны (адам) Қаланың аумағы (км2) Халық тығыздығы

(чел./км2)

Мемлекет
1 Шанхай 24 150 000 6 340,50 3 809 Қытай
2 Карачи 23 500 000 3 527,00 6 663 Пакистан
3 Пекин 21 516 000 16 410,54 1 311 Қытай
4 Дели 16 314 838 1 484,00 7 846 Үндістан
5 Лагос 15 118 780 999,58 17 068 Нигерия
6 Стамбул 13 854 740 5 461,00 6 467 Түркия
7 Гуанчжоу 12 700 800 3 843,43 3 305 Қытай
8 Мумбаи 12 655 220 603,40 20 680 Үндістан
9 Москва 12 111 194 2 510,12 4 825 Ресей
10 Дакка 12 043 977 815,80 14 763 Бангладеш
11 Каир 11 922 949 3 085,10 3 864 Египет
12 Сан-Паулу 11 895 893 1 521,11 7 762 Бразилия
13 Лахор 11 318 745 1 772,00 3 566 Пакистан
14 Шэньчжэнь 10 467 400 1 991,64 5 255 Қытай
15 Сеул 10 388 055 605,21 17 164 Корея Мемлекеті
16 Джакарта 9 988 329 664,12 15 040 Индонезия
17 Киншаса 9 735 000 1 117,62 8 710 Демократикалық Мемлекет Конго
18 Тяньцзинь 9 341 844 4 037,00 2 314 Қытай
19 Токио 9 071 577 622,99 14 562 Жапон
20 Мехико 8 874 724 1 485,49 5 974 Мексика
21 Лима 8 693 387 2 672,30 3 253 Перу
22 Бангалор 8 425 970 709,50 11 876 Үндістан
23 Лондон 8 416 535 1 572,15 5 354 Ұлыбритания
24 Нью-Йорк 8 405 837 783,84 10 724 АҚШ
25 Бангкок 8 280 925 1 568,74 5 280 Таиланд
26 Дунгуань 8 220 207 2 469,40 3 329 Қытай
27 Тегеран 8 154 051 686,00 11 886 Иран
28 Ахмадабад 8 029 975 475,00 11 727 Үндістан
29 Богота 7 776 845 859,11 9 052 Колумбия
30 Хошимин 7 681 700 2 095,60 3 667 Вьетнам
31 Гонконг 7 219 700 1 104,43 6 537 Қытай
32 Багдад 7 180 889 4 555,00 1 577 Ирак
33 Ухань 6 886 253 1 327,61 5 187 Қытай
34 Хайдарабад 6 809 970 621,48 10 958 Үндістан
35 Ханой 6 844 100 3 323,60 2 059 Вьетнам
36 Луанда 6 542 944 2 257,00 2 899 Ангола
37 Рио-де-Жанейро 6 429 923 1 200,27 5 357 Бразилия
38 Фошань 6 151 622 2 034,62 3 023 Қытай
39 Сантьяго 5 743 719 1 249,90 4 595 Чили
40 Эр-Рияд 5 676 621 1 233,98 4 600 Сауд Аравия
41 Сингапур 5 399 200 712,40 7 579 Сингапур
42 Шаньтоу 5 391 028 2 064,42 2 611 Қытай
43 Санкт-Петербург 5 131 967 1 439,00 3 566 Ресей
44 Пуна 5 049 968 450,69 6 913 Үндістан
45 Анкара 5 045 083 1 910,92 2 282 Түркия
46 Ченнаи 4 792 949 426,51 21 057 Үндістан
47 Абиджан 4 765 000 2 119,00 2 249 Кот-д’Ивуар
48 Чэнду 4 741 929 421,00 11 260 Қытай
49 Янгон 4 714 000 598,75 7 873 Мьянма
50 Александрия 4 616 625 2 300,00 2 007 Египет
51 Чунцин 4 513 137 1 435,07 3 145 Қытай
52 Калькутта 4 486 679 200,70 24 252 Үндістан
53 Сиань 4 467 837 832,17 5 388 Қытай
54 Сурат 4 462 002 326,52 13 666 Үндістан
55 Йоханнесбург 4 434 827 1 644,98 2 696 ОАР
56 Нанкин 4 393 857 742,85 5 915 Қытай
57 Дар-эс-Салам 4 364 541 1 631,12 2 676 Танзания
58 Сучжоу (Цзянсу) 4 327 066 1 649,72 2 526 Қытай 
59 Харбин 4 280 701 1 718,20 2 491 Қытай
60 Гиза 4 239 988 289,08 14 667 Египет
61 Чжэнчжоу 4 122 087 1 015,66 4 059 Қытай

Дереккөздер[өңдеу]