Элизабет Аллен

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Элизабет Аллен
Elizabeth Allen
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған жері

Саффолк, Үлгі:Туған жері, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

режиссёр, кинопродюсер

Белсенді жылдары

1995 - қазіргі уақыт

Эли́забет А́ллен (ағылш. Elizabeth Allen) — американдық режиссер және продюсер.

Биографиясы[өңдеу]

АҚШ, Саффолкада дүниеге келген. Әкесі Элизабет Аллен — атақты физик Филип Б. Аллен

«Ward Melville High School» орта мектебінің , «USC Film School» кино-мектебінің, «Cornell University» университетінің түлегі.

Джек Николсонның шәкіртақысымен марапатталды.

Мансабы[өңдеу]

Мансабы 1990 жылы басталды. Оншақты фильмдар мен телехикаяларды түсіріп, олардың продюсеры болды.Режиссеры болған фильмдардың ішіндегі ең атақтылары: «Рамона және Бизус» фильмі, (2010, басты рөлдердегі Джои Кинг және Селена Гомеспен бірге), телехикая — «Сплетница» (2007—2011, Блейк Лайвли и Лейтон Мистермен бірге) және «Дневники вампира» (2009—2011, Нина Добревпен бірге).

Таңдаулы фильмографиялары[өңдеу]

Режиссёр[өңдеу]

2001 — Эддидің көз алмасы / Глазное яблоко Эдди / Eyeball Eddie

2006 — Аквамарин /Аквамарин / Aquamarine

2007-2011 — Өсекші қыз/ Сплетница / Gossip Girl

2010 — Рамона және Бизус /Рамона и Бизус / Ramona & Beezus

2010-2011 — Болжап болмайтын өмір /Жизнь непредсказуема / Life Unexpected

2009-2011 — Вампирдың күндклігі /Дневники вампира / The Vampire Diaries

Продюсер[өңдеу]

2001 — Эддидің көз алмасы / Глазное яблоко Эдди / Eyeball Eddie

Ескертпелер[өңдеу]

  1. ↑ Elizabeth Allen - IMDb

Қосыпша сілтемелер[өңдеу]

Элизабет Аллен (ағыл.) Internet Movie Database сайтында

Элизабет Аллен КиноПоиск сайтында

Дереккөздер[өңдеу]

Орыс Уикипедиясынан аударылған.