Қырғызстан қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту

Қырғыз Республикасында 31 қала бар.

  • 1913 жылы 3 қала болған.
  • 1972 жылы 15 қала және 35 қала типті поселке болды.
  • 1976 жылы 17 қала және 32 қала типті поселке болды.

Қалалар тізімі[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Қазақша атауы Қырғызша атауы Туы, елтаңбасы Қала статусы 2009 2019[1] Статусы Облысы
Айдаркен Айдаркен Coat of arms of Khaidarkan.png 2012 10 331 11759 аудандық маңыздағы қала Баткен облысы
Балықшы Балыкчы Balykchi flag.svg Coat of arms of Balykchy Kyrgyzstan.svg 1954 42 380 48622 облыстық маңыздағы қала Ыстықкөл облысы
Баткен Баткен Batken flag.svg Batken coa.svg 2000 13 435 18263 облыстық маңыздағы қала Баткен облысы
Бішкек Бишкек Flag of Bishkek Kyrgyzstan.svg Coat of arms of Bishkek Kyrgyzstan.svg 1878 821 915 1012500 республикалық маңыздағы қала
Жалалабат Жалал-Абад Jalal abad flag.svg Jalalabad coa.svg 1877 89 004 109189 облыстық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Исфана Исфана 2001 18 244 22139 аудандық маңыздағы қала Баткен облысы
Кемин Кемин 2012 8169 10095 аудандық маңыздағы қала Шу облысы
Керуен Кербен Coat of arms of Kerben city.png 2004 14 141 18196 аудандық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Көкжаңғақ Көк-Жаңгак 1943 10 451 11786 аудандық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Қадамжай Кадамжай 2012 6732 7152 аудандық маңыздағы қала Баткен облысы
Қайыңды Кайыңды Coat of arms of Kaindy, Panfilov.png 2012 7526 9265 аудандық маңыздағы қала Шу облысы
Қант Кант Flag of Kant (Ysyk-Ata).png Coat of arms of Kant (Ysyk-Ata).png 1985 21 589 21985 аудандық маңыздағы қала Шу облысы
Қарабалта Кара-Балта Karabalta flag.svg Karabalta coa.svg 1975 37 834 46911 аудандық маңыздағы қала Шу облысы
Қаракөл Кара-Көл 1977 18 843 22050 облыстық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Қарақол Каракол Flag of Karakol Kyrgyzstan.svg Coat of arms of Karakol Kyrgyzstan.svg 1869 63 377 76509 облыстық маңыздағы қала Ыстықкөл облысы
Қарасу Кара-Суу Coat of arms of Kara-Suu.png 1960 20 862 25469 аудандық маңыздағы қала Ош облысы
Қошқарата Кочкор-Ата 2003 14 814 16829 аудандық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Қызылқия Кызыл-Кыя Coat of arms of Kyzyl-Kiya.png 1938 31 727 40309 облыстық маңыздағы қала Баткен облысы
Майлысу Майлуу-Суу Coat of arms of Mailuu-Suu.png 1956 16 953 22347 облыстық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Нарын Нарын Naryn coa.svg 1927 34 822 40065 облыстық маңыздағы қала Нарын облысы
Науқат Ноокат Coat of arms of Nookat city.png 2003 14 371 17242 аудандық маңыздағы қала Ош облысы
Орловка Орловка 2012 6260 6111 аудандық маңыздағы қала Шу облысы
Ош Ош Flag of Osh.svg Coat of Osh.png IX ғасыр 232 816 270347 республикалық маңыздағы қала
Өзген Өзгөн 1927 49 410 60236 аудандық маңыздағы қала Ош облысы
Сүлікті Сүлүктү Coat of arms of Suluktu.png 1940 20 010 14472 облыстық маңыздағы қала Баткен облысы
Талас Талас Coat of arms of Talas city.png 1944 32 886 38700 облыстық маңыздағы қала Талас облысы
Таскөмір Таш-Көмүр Coat of arms of Tash-Komur.png 1943 19 310 23228 облыстық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Тоқмақ Токмок Tokmak flag.svg Tokmak coa.svg 1867 53 231 64534 облыстық маңыздағы қала Шу облысы
Тоқтағұл Токтогул 2012 16 429 19864 аудандық маңыздағы қала Жалалабат облысы
Шолпаната Чолпон-Ата Coat of arms of Cholpon-Ata.png 1975 10 525 13627 аудандық маңыздағы қала Ыстықкөл облысы
Шопоков Шопоков Shopokov emblem.svg 1985 8749 9971 аудандық маңыздағы қала Шу облысы

Басқа елді мекендер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Қырғыз Республикасының қалалар қауымдастығы Мұрағатталған 21 қаңтардың 2020 жылы.

  1. Мұрағатталған көшірмесі.