XXXTentacion

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Джасей Дуэйн Онфрой
XXXTentacion
Сурет
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

Jahseh Dwayne Onfroy

Туған күні

23 қаңтар 1998(1998-01-23) (21 жас)

Туған жері

Помпано-Бич, Флорида, АҚШ

Белсенділік жылдары

2013-осы уақыт

Мемлекет

 АҚШ

Жанрлары

хип-хоп, рэп-рок , R&B

Лақап аттары

XXXTentacion, Young Dagger Dick

Қызметтес болған

Denzel CurryRobb BanksTrippie ReddSki Mask the Slump God

Лейблдері

Empire DistributionBad Vibes ForeverMembers only

Джасей Дуэйн Онфрой (ағылш. Jahseh Dwayne Onfroy; 23 қаңтар 1998, Помпано-Бич, Флорида, АҚШ — 18 маусым 2018, Дирфилд-Бич, Флорида, АҚШ), көбінесе өзінің XXXTentacion (орындаушыдан tentación — азғыру; «XXX» приставкасы әншінің порнографияға құмарлығынан алынды[1]) лақап атымен танымал американдық рэпер.

Онфройдың 17 деп аталған алғаш альбомы 2017 жылы 25 тамызда шығып[2], Billboard 200 тізімінде 2-ші орын иеленді[3]. Басылымның қолдауы ретінде шыққан сингл, «Jocelyn Flores», Billboard Hot 100 тізімінде 31-ші орында[4]. 27 наурыз 2018 жылы ? альбомындағы «SAD!» композициясы «Havana» және «Freaky Friday» сияқты шығармаларды озып, 19-шы жолдан 7-ші позицияға көтерілді[5].

Биография[өңдеу]

Джасей Дуэйн Онфрой 1998 жылы 23 қаңтарда Plantation, Флорида штатында туды. Отбасында ата-анасы Дуэйн Рикардо Онфрой мен Клеопатра Фриман және үш әпке мен ағалары бар. Онфрой анасының қаржы жағдайына байланысты негізінде әжесінен Помпано-Бич, Флорида штаты және Лаудерхил, Флорида штатында тәрбие алған. Онфрой сириялық, египеттік, индиялық, неміс, ямайкалық және итальяндық ата-тегіне ие. Алты жасында Онфрой анасына бас салған адамды ұрып, әжесімен тұруға мәжбүр болғаннан бұрын жастарға арналған бағдарламаға енді.

Джасейдің музыкаға құштарлығы тәтесі оны мектепшілік хорға, ал кейін шіркеулік хорға қатысуды сендіргеннен соң оянды. Басқа оқушыны ұрған үшін оны тез арада мектептік хордан шығарды. Одан кейін бірнеше төбелес үшін орта мектептен қуылды. Нәтижесінде ол алты айдан көп уақытқа Шеридан үйіне анасының ынтасымен қосылды. Сол кезде ол nu-metal, рэп және хард-рокпен қызығып, фортепиано мен гитара үйренуге тырысты.

Джасей Пайпер жоғарғы мектебінде 10-шы сыныпқа дейін оқыды. Осы кезеңде ол өзің «бейбақ» деп атады. Бұның себебі - Джасейдің өзінің танымал болғанына және төбелестерге жиі қатысуына қарамастан тыныш болғаны. Ол білекті жігіт болған жоқ және орта мектепте оқу ол үшін қиын болып, жиі басыңқы жүргендігін айтты.

2018 жылдың 18 маусымы Онфрой Майамидегі мотосалонынан шығып кетіп, белгісіз адамның қолынан оқ құшқан. Жедел жәрдеммен ауруханаға жеткізілген Онфрой комаға түсіп, есін жимастан жан тапсырған.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар

  • 17 (2017)
  •  ? (2018)

Микстейптер

  • I need Jesus (2017)
  • Revenge (2017)

EP

  • The Fall (2014)
  • Ice Hotel (2014)
  • ItWasntEnough (2016)
  • Willy Wonka Was a Child Murderer (2016)
  • A Ghetto Christmas Carol! (2017)

Бірлескен альбомдар

  • Members Only, Vol. 1 (Ski Mask The Slump God-пен бірлесу) (2015)
  • Members Only, Vol. 2 (Members Only-мен бірлесу) (2015)
  • Members Only, Vol. 3 (Members Only-мен бірлесу) (2017)

Дереккөздер[өңдеу]