Zheka Fatbelly

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Zheka Fatbelly
Туған жері

Тараз

Азаматтығы

 Қазақстан

Сайты

https://www.instagram.com/zheka_fatbelly/

Zheka Fatbelly (нақты аты – Жеңіс Омаров) – қазақстандық блоггер, актер, рэпер және ресторатор.

Өмірбаян[өңдеу]

Жамбыл облысы, Тараз қаласында туған. № 24 орта мектепте, одан кейін Төле би атындағы № 8 гимназияда оқыды. Кейін Алматыға көшіп келді. Біраз уақыт КВН командасында ойнады. Алматыда Менеджмент университетінде оқыды.[1]

Жеңіс Instagram-дағы өз вайндар арқасында танымал болды, қазіргі уақытта оның парақшасында 1,9 миллионнан астам жазылушылар бар. [2][3][4][5] Қазақстанның ең танымал блогерлерінің қатарына кіреді.[6][7]

2016 жылдан бастап ол фильмдерде түсе бастады. Ол «Алаңдар» (2016, реж. Ақан Сатаев), «Наурыз» (2017, реж. Асқар Бисембин), «Ақылды әйелдер күнделігі» (2019, реж. Эдил Амандық), «Q-Jeri» (2019) фильмдерінде ойнаған.[8]

2018 жылдан бастап ол бірнеше рэп және хип-хоп әндерін жазды: «F. A. T.», «Будь со мной», «Раздевайся», «Вкусная», «Повелась», «Гетеросексуал», «Супруга и супруг», «Не найду», «Магия».

Ол «Шымкенттегі қыздары-зың» бейнеролигіне түсті.[9]

2016 жылдың қыркүйегінде Жеңіс Алма-Атада өзінің жеке мейрамханалар желісін ашты. 2019 жылдың ортасына қарай бүкіл Қазақстан бойынша 20-дан астам мейрамхана ашылды.[10][11][12]

Дискография[өңдеу]

Синглдар[өңдеу]

  • F. A. T. (2018)
  • Менімен бол (2018)
  • Шешімі (2018)
  • Дәмді (2018)
  • Қызу болды (2019)
  • Гетеросексуал (2019)
  • Жұбайы және жұбайы (2019)
  • Мен таба алмаймын (feat. The Limba) (2019)
  • Сиқырлы (ерлік жан) (2019)

Фильмография[өңдеу]

  • Көршілер (2016)
  • Наурыз (2017)
  • Ақымақ әйелдің күнделігі (2019) - Элвис
  • Q-Jeri (телехикая) (2019) - футболшы

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Асель Санзызбаева, Турсынай Альжунисова Лайф-хаки и вайны  (орыс.). Новое поколение (07.03.2017).
  2. Арина Демидова Сосо Павлиашвили снялся в ролике вайнеров из Казахстана  (орыс.). Life (12.07.2016).
  3. Казахстанский вайнер покорил публику в Париже  (орыс.). Tengrinews.kz (07.08.2016).
  4. Вайнер из Казахстана покорил жителей Сеула зажигательным танцем  (орыс.). Tengrinews.kz (11.11.2016).
  5. Mark Hodge Chubby Kim Jong Un lookalike sends internet into a spin after busting moves to Bruno Mars hit ‘Uptown Funk’ on streets of South Korea  (ағыл.). The Sun (16.11.2016).
  6. Топ-5: Популярные вайнеры Казахстана  (орыс.). Vintage (11.02.2018).
  7. Улпан Рамазанова Является ли новый ролик Жеки Fat Belly госзаказом?  (орыс.). The Village Kazakhstan (15.03.2018).
  8. Венера Гайфутдинова Алидар Утемуратов снимает комедийный телесериал  (орыс.). Forbes Kazakhstan (28.06.2017).
  9. Полная версия «Зын-зын» стала хитом YouTube  (орыс.). Zakon.kz (18.10.2017).
  10. Вайнер Жека с размахом отметил годовщину своего бизнеса  (орыс.). НТК (телеарна) (02.10.2017).
  11. Дарья Бублик Жека Fatbelly: «Я никогда не думал, что у меня получится выбиться в люди»  (орыс.). MEGA (18.04.2018).
  12. Татьяна Трубачева Почему звёзды Instagram идут делать бизнес офлайн  (орыс.). Forbes Kazakhstan (01.03.2019).

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]