Алексей Михайлович Бонди

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Алексей Михайлович Бонди – совет актері және драматург. 1948 жылы Ресей Федерациясының еңбек сіңірген әртісі атағын алады. 1918 жылы алғаш рет Г. Гауптманның Меерхольд қойылымына «Ткачах» сахнасында шығады. 1918 жылы «Театр-Студиясы» жұмысына ауысады. Алексей Бонди 1923 жылдан бастап «Кривое зеркало» театрында кіші жанрда жұмыс істейді, кейін Ленинград және Мәскеу сатира театрында қызмет атқарады. 1926 жылы әдебиет талантын көрсетеді. 20-жылдардың аяғында Жас көрермендер театр сахнасында Бондидің үш пьесасы көрсетіледі: бесактті пьеса «Изобретатели» және екі бірактті «Экзамен» және «Загадочный багаж» пьесалары. 1937 жылдан бастап киноға түсе бастайды. Алексей Бонди – 1952 жылы көктемде дүниеден өтеді. Введенский мазарына жерленеді

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1937 — Возвращение Максима — меньшевик
  • 1938 — Выборгская сторона — меньшевик
  • 1939 — Аринка — станция басшысы
  • 1939 — Мужество
  • 1939 — Человек в футляре — француз
  • 1940 — Галя

Дереккөздер[өңдеу]