Анна Кендрик

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Анна Кендрик
Anna Kendrick
Сурет
Анна Кендрик
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

9 тамыз 1985(1985-08-09) (32 жас)

Туған жері:

Портлэнд, Мэн, АҚШ

Азаматтығы:

АҚШ

Мамандығы:

актриса, әнші

Белсенді жылдары:

2003 - қазіргі күнге дейін

IMDb:

ID 0447695

Анна Кендрик

Анна Кендрик (ағылш. Anna Kendrick, 9 тамыз 1985, Портлэнд, Мэн, АҚШ) – американдық театр және кино актрисасы және әнші.

Биография[өңдеу]

Аннаның анасы – бухгалтер, ал әкесі – тарих мұғалімі. Оның үлкен ағасы – актер Майкл Кук Кендрик.

1998 жылы он екі жасар Анна ең алғаш рет «Зиялы қауым» атты бродвей мюзиклында сахнаға шықты. Осы рөл үшін ол көптеген марапаттар мен сый алды. Сондай-ақ ол «Түнгі әуен» атты мюзиклға қатысты.

2003 жылы «Лагерь» фильмінде түсіп, атағы шықты. «Тәуелсіз рух» сыйына номинант болды. Содан соң «Гранит науки» фильмінде түсті, фильм жақсы бағаланбаса да Аннаның актерлік шеберлігі жоғары бағаланды[1] және ол қайтадан «Тәуелсіз рух» сыйына номинант болды. 2008 жылы «Сумерки» жобасына қатысты.

2010 жылы 6 қаңтарда 21st Annual Palm Springs International Film Festival фестивалінде Анна «Өрлеп бара жатқан жұлдыз» атанды. «Мне бы в небо» фильмінде түскені үшін актриса «Оскар», «Алтын глобус», Screen Actor Guild Awards және BAFTA сыйларына номинант болды.

Жеке өмірі[өңдеу]

2009 жылы режиссер, сценарист Эдгар Райтпен "Скотт Пилигрим бүкіл әлемге қарсы"[2][3][4] фильмінің түсірілімінде танысып, кездесе бастайды. Жұп 2013 жылдың басында айрылысып кетті.[5][6]

Фильмография[өңдеу]

Жыл Атауы (қазақша) Атауы (ағылшынша) Рөлі
2003 Лагерь Camp Фризи Вагнер
2007 Rocket Science Джини Райерсон
2008 Қас қарайған кез Twilight Джессика Стэнли
2008 Маркмен танысу The Marc Pease Experience Мэг Брикман
2009 Бір жерде Elsewhere Сара
2009 Аспанға барсам ғой Up in the air Натали Кинер
2009 Қас қарайған кез. Сага. Жаңа ай. The Twilight Saga: New Moon Джессика Стэнли
2010 Қас қарайған кез. Сага.Тұтылу The Twilight Saga: Eclipse Джессика Стэнли
2010 Скотт Пилигрим бүкіл әлемге қарсы Scott Pilgrim vs. the World Стейси Пилигрим
2011 50/50 50/50 Кэти
2011 Қас қарайған кез. Сага. Таң ату. 1 бөлім. The Twilight Saga: Breaking Down - Part 1 Джессика Стэнли
2012 Аяғы ауыр болғанда не күті керек What to Expect When You are Expecting Рози
2012 Паранорман ParaNorman Кортни
2012 Жаман ойын The Company You Keep Диана
2012 Патруль End of Watch Дженет
2012 Мініз дауыс Pitch Perfect Бека
2012 Қас қарайған кез. Сага. Тағ ату 2 бөлім The Twilight Saga: Breaking Down - Part 2 Джессика Стэнли
2013 Drinking Buddies Джилл
2013 Палуздың таң қалғаны Rapture-Palooza Линдси Льюис
2014 Жаңа жыл құтты болсын. Happy Christmas Дженни
2014 Дауыстар The Voices Лиза
2014 Беттен кейінгі өмір Life After Beth Эрика Уэкслер
2014 Жұмысты аулау Get a Job Джиллиан Стюарт
2014 Соңғы бес жыл The Last 5 years Кэтти Хат
2014 Торт Cake Нина
2014 Орманға қарай Into the Woods Күлшеқыз
2015 Мінсіз дауым 2 бөлім Pitch Perfect Part 2 Бека
2016 Аудитор The Accountant Дана

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Крэнг, Джастин. «10 актёров для наблюдения: Анна Кендрик», Variety (19 қазан 2007 жыл).
  2. Siobhan Synnot. Interview: Edgar Wright, film director  (ағыл.). The Scotsman (31 August 2010). Басты дереккөзінен мұрағатталған 16 шілде 2013. Тексерілді, 13 шілде 2013.
  3. Emma John. Edgar Wright: the ultimate fanboy film director  (ағыл.). The Guardian (15 August 2010). Басты дереккөзінен мұрағатталған 16 шілде 2013. Тексерілді, 13 шілде 2013.
  4. Gill Pringle. Anna Kendrick - The Tiny Actor with Big Dreams  (ағыл.). The Independent (8 September 2012). Басты дереккөзінен мұрағатталған 16 шілде 2013. Тексерілді, 13 шілде 2013.
  5. Zach Johnson. Anna Kendrick Splits With Director Edgar Wright After Four Years  (ағыл.). US Weekly (13 March 2013). Басты дереккөзінен мұрағатталған 16 шілде 2013. Тексерілді, 13 шілде 2013.
  6. Sara Nathan. EXCLUSIVE: Pitch Perfect star Anna Kendrick 'splits' from longtime love, Shaun of the Dead director Edgar Wright  (ағыл.). dailymail.co.uk (7 March 2013). Басты дереккөзінен мұрағатталған 16 шілде 2013. Тексерілді, 13 шілде 2013.

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]