Армандо Кристиан Перез

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Армандо Кристиан Перез (ағылш. Armando Christian Pérez), Pitbull атпен кеңінен танымал – американдық рэппер, әнші және продюсер [1].1981 жылы 15 қаңтарда, Майамиде кубалық эмигранттарының отбасында дүниеге келген.

Питбуль
Pitbull
Сурет
Питбуль 2012 жылы
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

испан. Armando Christian Pérez

Толық аты

Армандо Кристиан Перес

Туған күні

15 қаңтар 1981 (1981-01-15) (40 жас)

Туған жері

Майами, Флорида, АҚШ

Белсенділік жылдары

1999 — кәзіргі уақыт

Мемлекет

 АҚШ
 Куба

Мамандықтары

рэпер
әнші
бренд елшісі
әннің авторы
кәсіпкер
музыкалық продюсер
филантроп
актер

Жанрлары

хип-хоп
реггетон
данс-поп
поп-латино
электро-хаус
поп-музыка
кранк

Лақап аттары

Pitbull, Mr. 305, Mr. Worldwide

Лейблдері

Mr. 305 Inc.
RCA
Bad Boy Latino
Poe Boy
TVT
Ultra
Radical by The Orchard
Sony Latino
Luke

Марапаттары

Grammy Award for Best Latin Rock or Alternative Album (2016)

Latin Grammy Award for Best Urban Fusion/Performance (2013)

Ресми сайт

Ең бірінші әні «Lollipop» оңтүстікке кеңінен тарайды. Осыдан кейін Lil Jon-мен танысып, сонымен бірге жұмыс істейді. Pitbull, Lil Jon және East Side Boyz бірігіп, екі рет платиналы болған Kings of Crunk альбомын шағарады.

2004 жылдан бастап Pitbull bass music бағытында жеке ән айта бастайды. Дәл сол жылы өзінің дебютті болған «Culo» әнін шығарады. Бұл ән үлкен жетістіктерге жетіп, оның аты әлемге танылады. Ол альбомдарын бірінен соң бірін шығара бастап, хип-хоп жұлдыздарынан біріккен жұмыстар жайлы ұсыныстар ала бастайды. Осылайша Pitbull Lil Jon, Pharrell, Akon, Энрике Иглесиас, Ашер, T-Pain, Дженнифер Лопес, Александра Бёрк, Ne-Yo, Afrojack, Шакира, Крис Браун, Келли Роуленд, Марк Энтони, Ke$ha, B.o.B, Fat Joe, Шон Пол және т.б. танымал әртістермен бірге жұмыс істеген.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар
  • 2004: M.I.A.M.I.
  • 2006: El Mariel
  • 2007: The Boatlift
  • 2009: Rebelution
  • 2010: Armando
  • 2011: Planet Pit
  • 2012: Global Warming
  • 2014: Globalization
  • 2015: Dale
  • 2017: Climate Change
  • 2019: Libertad 548
EP
  • 2010: Unreleased
  • 2013: Meltdown

Концертік турлар[өңдеу]

  • 2009—2011: Rebelution Tour
  • 2012: Planet Pit World Tour
  • 2013: 2013 North American Tour (Кешамен)
  • 2015: Pitbull live in Hong Kong
  • 2015-2018: Pitbull: Time of Our Lives
  • 2016: The Bad Man Tour (Робин Тик және Фаррукомен бірге)
  • 2017: Enrique Iglesias and Pitbull Live! (Энрике Иглесиаспен)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Pitbull ән мәтіндері Lyrics.uz