Фаррелл Уильямс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Фаррелл Уильямс
ағыл. Pharrell Williams
Сурет
Уильямс 2016 жыл
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

ағыл Pharrell Lanscilo Williams

Толық аты

Фаррелл Лэнсило Уильямс

Туған күні

5 сәуір 1973 (1973-04-05) (48 жас)

Туған жері

Верджиния-Бич, Виргиния, АҚШ

Белсенділік жылдары

1992 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

рэпер, продюсер, композитор, әнші

Дауыс түрі

тенор

Аспаптары

пернелі музыкалық аспап, гитара, барабан

Жанрлары

хип-хоп, R&B, фанк

Лақап аттары

Pharrell

Ұжымдары

N.E.R.D, The Neptunes

Лейблдері

Star Trak / Interscope

Марапаттары

Өнер және әдебиет ордені

pharrellwilliams.com

Фаррелл Уильямс (ағылш. Pharrell Williams; 5 сәуір 1973 жыл) – американдық әнші, рэппер, композитор.[1]. Чад Хьюгомен бірге хип-хоп музыкаға продюссерлік етеді. N*E*R*D фанк-рок тобының көшбасшысы, вокалисті және барабаншысы.

Жеке жұмыстарында шығарған дебютті әні Frontin (2003), Mind альбомы (2006). The Neptunes компаниясының мүшесі ретінде көптеген мега жұлдыздардың хиттеріне продюссер болған.

2008 жылы Мадоннамен бірігіп «Give It 2 Me» әнін жазып шығарады. Фаррелл барабанда және клавиште ойнай біледі, фальцетпен ән айтады.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар[өңдеу]

  • 2006: In My Mind
  • 2013: G I R L

Жеке синглдар[өңдеу]

  • 2001: «Boys» (Britney Spears-пен бірге)
  • 2003: «Frontin» (Jay-Z-мен бірге)
  • 2003: «Beautiful» (Snoop Dogg-пен бірге)
  • 2004: «Drop It Like It’s Hot» (Snoop Dogg-пен бірге)
  • 2005: «Can I Have It Like That» (Гвен Стефани-мен бірге)
  • 2006: «Angel»
  • 2006: «Number One» (Kanye West-пен бірге)
  • 2006: «That Girl» (Snoop Dogg-пен бірге)
  • 2013: «Blurred Lines» (Робин Тик және T.I.-мен бірге)
  • 2013: «ATM Jam» (Азилия Бэнкс-пен бірге)
  • 2013: «Get Like Me» (Nelly, Nicki Minaj-бен бірге)
  • 2013: «Lose Yourself to Dance» (Daft Punk-пен бірге)
  • 2006: «Money Maker» (Ludacris-пен бірге)
  • 2006: «Sex And Money» (Paul Oakenfold-пен бірге)
  • 2008: «Give It 2 Me» (Madonna-мен бірге)
  • 2010: «One (Your Name)» (Swedish House Mafia-мен бірге)
  • 2013: «Get Lucky» (Daft Punk и Nile Rodgers-пен бірге)
  • 2013: «Happy»
  • 2014: «Marilyn Monroe»
  • 2015: «Freedom»

Дереккөздер[өңдеу]

  1. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BC%D1%81,_%D0%A4%D0%B0%D1%80%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BB