Ашер

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Ашер
Usher
Сурет
Негізгі ақпарат
Туған кездегі есімі

Төртінші Ашер Терренс Реймонд (ағылш. Usher Terrence Raymond IV)

Туған күні

14 қазан 1978 (1978-10-14) (42 жас)

Туған жері

Даллас, Техас, АҚШ

Белсенділік жылдары

1991осы уақытқа шейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

актер, әнші

Жанрлары

R&B, соул, поп

Қызметтес болған

Ludacris, Lil Jon, Snoop Dogg, David Guetta, will.i.am, Pitbull, Enrique Iglesias, Lil Wayne, Jay-Z, R. Kelly, Justin Bieber, Martin Garrix

Лейблдері

Arista, LaFace, RCA, Jive

Ресми сайты

Ашер (ағылш. Usher, туған кездегі есімі — Ашер Терренс Реймонд Төртінші (ағылш. Usher Terrence Raymond IV); 14 қазан 1978(19781014), Даллас, Техас, АҚШ) – америкалық әншісі, актер. Танымал афроамерикандық R&B - музыканттардың бірі. Қазіргі таңда әлем бойынша альбомдарының 65 миллиондай данасы сатылып кеткен. Жеті Грэмми сыйлығының, төрт World Music Awards сыйлығының, төрт American Music Award сыйлығының және он екі Billboard Music Awards сыйлығының иегері. Өзінің жеке US Records дыбыс жазу компаниясы бар.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар[өңдеу]

  • 1994 — Usher
  • 1997 — My Way
  • 2001 — 8701
  • 2004 — Confessions
  • 2008 — Here I Stand
  • 2010 — Raymond v. Raymond
  • 2012 — Looking 4 Myself
  • 2016 — Hard II Love
  • 2018 — A (Zaytoven-мен бірге)

Фильмдер тізімі[өңдеу]

Жыл Қазақша атауы Түпнұсқа атауы Рөл
1995 в Eyes on Hip Hop рэпер
1997—1999 с Мойша Moesha Джереми Дейвис
1998 с Батыл және әдемі The Bold and the Beautiful Рэймонд
1998 ф Факультет The Faculty Гейб Сантора
1999 ф Бәрі сол ғана She’s All That диджей
1999 с Жерұйық Promised Land Уинстон
1999 ф Жандыр Light It Up Лестер Девитт
2000 с Диснейдің ғажайып әлемі The Wonderful World of Disney басшы
2000 с Атақты Джет Джексон The Famous Jett Jackson Зандер «Зи-Райд» Холл
2001 ф Техас рейнджерлері Texas Rangers Рэндольф Дуглас Скипио
2002 с Сабрина — кішкентай мыстан Sabrina, the Teenage Witch махаббат дәрігері
2002 с Ымырт аймақ The Twilight Zone Эрик Боггс
2002 с Америка армандары American Dreams Марвин Гэй
2002 с Жетінші аспан 7th Heaven Уилл
2003 с Жан тағамдары Soul Food Кэмерон Маркс
2005 ф Микс In the Mix Даррелл
2010 ф Киллер Killers менеджер Кевин
2010—2014 с Сезам көшесі Sesame Street Өзін-өзі сомдаған / биші
2013 ф Өте қорқынышты кино 5 Scary Movie 5 Айра
2014 ф Маппеттер 2 Muppets Most Wanted швейцар
2016 ф Тас жұдырықтар Hands of Stone Шугар Рэй Леонард
2016 ф Поп-жұлдыз: тоқтама Popstar: Never Stop Never Stopping Өзін-өзі сомдаған
2017 мс Аңдар Animals. Майлс
2017 ф Сіз танитын адамдар People You May Know Өзін-өзі сомдаған
2018 ф Берден Burden Кларенс Брукс
2019 ф Стриптиз Hustlers Өзін-өзі сомдаған
2020 ф Жаман шаш Bad Hair Джерман Ди

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]