Бен Дэвис (кинооператор)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Бен Дэвис (ағыл. Ben Davis; 1961, Лондон, Ұлыбритания) – ағылшын кинооператоры, продюсер және режиссер Мэттью Вонмен жұмысымен әйгілі. Оның басты жұмыстары: «Мәссаған» (2010), «Ганнибал:Өрлеу» (2007), «Жұлдыз шаңы» (2007) және «Қатпарлы торт» (2004).

Мансабы[өңдеу]

Бен Дэвис мансабын Samuelsons Camera House компаниясында бастаған. Кейінрек Samuelsons Camera House кино шығару үшін қажетті құралдарды шығаратын Panavision компаниясына қосылды. Бен көркем фильмдердің және жарнамалық видеолардың операторы ретінде жұмыс істеді. Осы кезенде ол Билли Уильямс, Дуглас Слокомб және Роджер Дикинспен қызмет етті. Кинооператор ретінде алғашқы ірі жұмысы – 2002 жылғы «Миранда» атты ағылшын фильмі болды.

Фильмография[өңдеу]

  • Миранда / Miranda (2002)
  • Қатпарлы торт/ Layer Cake (2004)
  • Мені және сені бірге елестет / Imagine Me & You (2005)
  • Ганнибал: Өрлеу / Hannibal Rising (2007)
  • Жұлдыз шаңы / Stardust (2007)
  • Пәк қыздардың аймағы / Virgin Territory (2007)
  • Франклин / Franklyn (2008)
  • Мәссаған / Kick-Ass (2010)
  • Мінсіз Тамара / Tamara Drewe (2010)
  • Төлемақы / The Debt (2010)
  • Ғұрып / The Rite (2011)
  • Үздік экзотикалық қонақүй / The Best Exotic Marigold Hotel (2012)
  • Титандардың ашуы / Wrath of the Titans (2012)
  • Жеті есалаң / Seven Psychopaths (2012)
  • Бір жыл беремін / I Give It a Year (2013)
  • Галактика Сақшылары / Guardians of the Galaxy (2014)
  • Ұйқыға кетер алдынды / Before I Go to Sleep (2014)
  • Кекшілдер: Альтрондар эрасы / Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Данышпан / Genius (2016)
  • Стрэндж Дәрігері/ Doctor Strange (2016)
  • Миссури, Эббинг шекарасындағы үш билборд / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
  • Дамбо / Dumbo (2019)
  • Капитан Марвел / Captain Marvel (2019)

Сілтемелер[өңдеу]

  1. "Ben Davis",
  2. Ben Davis