Борис Владимирович Блинов

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
1942 Жауынгерлік киножинақ №12. РОльде Борис Блинов

Борис Владимирович Блинов — совет театр және киноактері. 1935 жылы Ресей Федерациясының еңбек сіңірген әртісі атағын алады.

Биографиясы[өңдеу]

Борис Блинов 1909 жылы 19 сәуірде Санкт-Петербургте дүниеге келеді. 1929 жылдан бастап Ленинград Жас көрермендер театрында актер болады. Борис Блинов Алматыдағы «Жди меня» картинасына түседі.

1943 жылы 13 қыркүйекте Алматыда дүниеден өтеді.

Театр сахнасында сомдаған рөлдері[өңдеу]

  • А. Кроннің «Винтовка № 492116»— қызылармияшы
  • Шекспирдің «Сон в летнюю ночь»
  • А. Н. Островскийдің «Снегурочка»— Мизгирь
  • А. С. Пушкиннің «Сказка о попе и о работнике его Балде»— Балда
  • А. Н. Островскийдің «Правда хорошо, а счастье лучше»— Сила Грознов
  • Шиллердің «Разбойники» — Карл Моор[2]
  • Д. Дэлдің «Музыкальная команда»— солдат Чулковский

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1934 — Чапаев — Фурманов
  • 1935 — Подруги
  • 1935 — Юность Максима
  • 1937 — Волочаевские дни — Бублик
  • 1937 — Большие крылья
  • 1938 — Выборгская сторона — матрос Железняк
  • 1939 — Четвёртый перископ
  • 1939 — Член правительства
  • 1942 — Непобедимые
  • 1942 — Убийцы выходят на дорогу
  • 1942 — Боевой киносборник № 12 —партизан отрядының командирі
  • 1943 — Фронт
  • 1943 — Воздушный извозчик — полковник
  • 1943 — Жди меня

Дереккөздер[өңдеу]