Дебби Райан

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Дебби Райан
Debby Ryan
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Дебора Энн Райан

Туған күні

13 мамыр 1993(1993-05-13) (26 жас)

Туған жері

Алабама, АҚШ

Азаматтығы

АҚШ

Мамандығы

актриса, әнші

Белсенді жылдары

2006 жыл - қазіргі күн

Дебора Энн Райан (ағыл. Deborah Ann Ryan,13 мамыр 1993) — американдық актриса және әнші.

Өмірі[өңдеу]

DebbyRyanMay09.jpg

Дебби Райан Алабамада дүниеге келді. Оның әкесі әскери қызметкер болғандықтан, ол кішкентай кезінде Еуропада көп саяхаттады. Балалық шағының үлкен бөлігі Германияда өтті. Сол кездері Дебби көптеген үйірмелерге қатысты, шіркеу хорында және театрларда ән айтып, неміс тілін үйренді.

2003 жылы отбасы Техасқа оралып, Дебби өзінің шығармашылық қызметін жалғастырды. Мектеп кезінде Дебби жақсы бағалар алып, шахмат үйірмесіне қатысты. Бұл үшін оны сыныптастары мазақтайтын.

2007 жылы өзінің бірінші жобасында - Barney: Let’s Go to the Firehouse түсті. Ал 2008-2011 жылдары әйгілі сериалдың «Бәрі тип-топ немесе Зак пен Кодидің өмірі» сиквелінде ойнады. Осыдан кейін оны көптеген рөлдерді сомдауға шақыра бастады.

Деббидің кумирі онымен бірге ән айтатын ағасы мен Бренда Сонг болып табылады. 

"Джесси" сериалының актерлері

Фильмография[өңдеу]

Жыл Атауы Атауы (ағылшынша) Рөлі
2006 Барни және достар Barney & Friends Дебби
2007 Барни Barney: Let's Go to the Firehouse жасөспірім
2008 Аутсайдерлер The Longshots Танымал қыз
2009 Ханна Монтана Hannah Montana Бэйли Пиккетт
2009 Вэйверли Плэйстан шыққан сиқыршылар Wizards of Waverly Place Бэйли Пиккетт
2009 Сиқыршылар және Ханна Монтана палубада Wizards on Deck with Hannah Montana Бэйли Пиккетт
2008-2010 Дисней 365 Disney 365 Дебби Райан
2010 Егер...... What if..... Кимберли Уокер
2010 16 тілек 16 Wishes Эбигейл Дженсен
2011 Жолдың үстіндегі жұп The Suite Life Movie Бэйли Пиккетт
2011 Елестер уақыты R.L. Stine's The Haunting Hour Стеффани
2008-2011 Бәрі тип-топ немесе борттағы өмір The Suite Life on Deck Бэйли Пиккетт/Ксария ханшайымы
2011 Жеке практика Private Practice Хэйли
2012 Бүлікші қыз Radio Rebel Тара
2012 Зик және Лютер Zeke and Luther Кортни Миллс
2012 Батпақ The Glades Крсиста Дженсон
2012 Орманның құпиясы Secret of the Wings Спайк
2012 Остин және Элли Austin&Ally Джесси Прескотт
2013 Кристинаның сыйлығы Kristin's Christmas Past Хэдди
2011-2014 Джесси Jessie Джесси Прескотт
2014 Мапеттер 2 Muppets Most Wanted

Дискография[өңдеу]

2009 - Аdidos

2009 - I'm a country girl

2010 - Hakuna Matata from Dianey Mania 7

Дереккөздер[өңдеу]

Орыс уикипедиясынан аударылған.