Джин Тирни

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Джин Тирни
Gene Tierney
Жалпы мағлұмат
Туған күні

19 қараша, 1920

Қайтыс болған күні

6 қараша, 1991

Мамандығы

актриса

Джин Тирни (ағылш. Gene Tierney, 19 қараша, 1920 – 6 қараша, 1991) – америкалық актриса. Голливудтің ең әдемі актрисаларының бірі болып саналған. «Лора» (1944) және «Бог ей судья» (1945) фильмдерінің арқасында танымал атанған. «Оскар» жүлдесінің номинанты болған. Одан басқа «Небеса могут подождать» (1943), «Призрак и миссис Мьюр» (1947), «Брачный сезон» (1951), «Египтянин» (1954), «Левая рука Бога» (1955) және тағы басқа фильмдерде түскен.

Жеке өмірі[өңдеу]

1941-1952 жылдары Олег Кассини атты дизайнермен некеде болған. Олардың екі қыздары бар: Антуанетта Дарья Кассини (1943) және Кристина Кассини (1948).

Өлімі[өңдеу]

Джин Тирни темекіге тәуелді болып, 1991 жылы, 71 жасында эмфизема ауруынан қайтыс болады.

Фильмография[өңдеу]

  • 1940-The Return of Frank James- Элеанор Стоун
  • 1941-The Shanghai Gesture- Виктория Чартерис (Поппи Смит)
  • 1943-Heaven Can Wait—Марта Стрейбел Ван Клив
  • 1944-Laura- Лора Хант
  • 1945-Leave Her to Heaven- Эллен Брент Харленд
  • 1946- Dragonwyck- Миранда Уэллс ван Рейн
  • 1946- The Razor’s Edge- Изабел Брэдли Мэтьюрин
  • 1947- The Ghost and Mrs. Muir- Люси Мьюр
  • 1949- Whirlpool- Энн Саттон
  • 1950- Night and the City- Мэри Бристол
  • 1950- Where the Sidewalk Ends- Морган Тейлор (Пэйн)
  • 1954- Black Widow- Айрис Денвер
  • 1954- The Egyptian- Бакетамон
  • 1955-The Left Hand of God- Энн Скотт
  • 1962-Advise and Consent- Долли Харрисон

Дереккөздер[өңдеу]

Ресми сайты Джин Тирни