Джозеф Гордон-Левитт

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Джозеф Гордон-Левитт
Joseph Gordon-Levitt
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Джозеф Леонард Гордон-Левитт

Туған күні:

17 ақпан 1981(1981-02-17) (36 жас)

Туған жері:

Лос Анжелес, АҚШ

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актер, режиссёр

Белсенді жылдары:

1988 жылдан - осы күнге дейін

IMDb:

ID 0330687

Джозеф Леонард Гордон-Левитт[1] (ағылш. Joseph Leonard Gordon-Levitt; 17 ақпан 1981, Лос Анжелес, АҚШ) – америкалық актер, режиссер, «Алтын глобус» жүлдесінің номинанты атанған (2009, 2012).

Өмірбаяны[өңдеу]

Джозеф Гордон-Левитт 1981 жылы 17-ақпанда Калифорния штатының Лос-Анжелес қаласында дүниеге келген. Ол еврей отбасында дүниеге келді. Оның әкесі, Деннис Левитт, «Pacifica Radio» радиостанциясында жұмыс жасады. Ал анасы, Джейн Гордон, сол радиостанциядағы телебағдарламаның редакторы болды. Джоның Дэниэл атты ағасы болған. Алайда, ол 2010 жылы өмірден өтті. Джозеф актерлік карьерасын кішкентайынан бастайды. 1988 жылы «Ни шагу назад» телефильмінде сынға түсті. 1992 жылы «Бетховен» фильмінде түсті. Кейін «Там, где течёт река» фильмінде Роберд Редфордың рөлін ойнайды. Ал 1996 жылдан бастап «Третья планета от Солнца» сериалында түсе бастайды. Соның арқасында екі сыйлыққа ие болады. Хит Леджер және Джулия Стайлзбен бірге «10 причин моей ненависти» комедиясына түсіп, басты рөлдердің бірін иеленеді. 2001 жылы Колумбия университетін бітіріп, Джозеф 2005 жылы көрермендердің ыстық ықыласына ие болады, «Загадочная кожа», «Кирпич» фильмдерде түседі. 2006 жылы Дайан Лэйн және Микки Руркпен «Киллер» триллерінде көрінеді. 2009 жылы Зоуи Дешанельмен «Жаздың 500 күні» романтикалық комедиясында басты рөлді ойнайды. Осы фильмдегі рөлі үшін «Независимый дух» және «Detroit Film Critics Society Awards» сыйлықтарына ие болады. 2010 жылы «Начало» атты фильм шығады. Бұл фильмде Леонардо Ди Каприомен басты рөлді ойнайды. Натали Портманмен «Хэшер» фильмінде түседі. 2011 жылы «Жизнь прекрасна» фильмінде Адамның рөлін ойнайды. Кейін актертағы да көптеген фильмдерге түседі.

Фильмографиясы[өңдеу]

Жылы Қазақша атауы Шынайы атауы Кейіпкер
1988 Stranger on My Land Rounder
1989 Family Ties Дуги
1989 Settle the Score Джастин
1990 Dark Shadows Дэвид Коллинз
1990 Murder, She Wrote #1 бала
1991 Dark Shadows Дэвид Коллинз
1991 Changes Мэтт Халлам
1991 Hi Honey - I'm Dead Джош Стэдлер
1991 Plymouth Plymouth Саймон
1991 China Beach Арчи Уинслоу 9 жасында
1991 Quantum Leap Кайл
1991 L.A. Law кейіпкер аты белгісіз
1992 Бетховен Beethoven студент #1
1992 A River Runs Through It Норманның жасы кезі
1993 Quinn, Medicine Woman Зак Лоусон
1993 Partners кейіпкер аты белгісіз
1992—1993 The Powers That Be Пирс Ван Хорн
1993 Gregory K Грегори Кингсли
1994 The Road Killers Рич
1994 Holy Matrimony Изекиль
1994 Angels in the Outfield Роджер Бомман
1993—1995 Розанна Roseanne Джордж
1995 The Great Elephant Escape Мэттью
1996 The Juror Оливер Лэйрд
1998 Sweet Jane Тони
1998 Halloween H20: 20 Years Later Джимми Хауэлл
1998 That '70s Show Бадди Морган
1999 10 Things I Hate About You Кэмерон Джеймс
2000 Picking Up the Pieces Флако
2000 Forever Lulu Мартин Эллсворт
2000 The Outer Limits Зак
2001 Manic Лайл
1996—2001 3rd Rock from the Sun Томми Соломон
2002 Treasure Planet Джим Хоукинс
2003 Latter Days үлкен Пол Райдер
2004 Mysterious Skin Нил МакКормик
2005 Numb3rs Скотт Рейнольдс
2005 Havoc Сэм
2005 Brick Брендан
2005 Shadowboxer доктор Дон
2007 The Lookout Крис Прэтт
2008 Stop-Loss Томми Бёрджесс
2008 Miracle at St. Ann Тим Бойл
2008 The Brothers Bloom камео
2008 Killshot Ричи Никс
2009 Big Breaks Тодд Стерлинг
2009 Жаздың 500 күні (500) Days of Summer Том Хэнсен
2009 Uncertainty Бобби
2009 Women in Trouble Берт Родригес
2009 G.I. Joe: The Rise of Cobra Рекс Льюис
2010 Morgan M. Morgansen’s Date with Destiny Морган М. Моргансе
2010 Elektra Luxx Берт Родригес
2010 Morgan and Destiny’s Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo Морган М. Моргансен
2010 Бастау (фильм, 2010) Inception Артур
2010 Хэшер Hesher Хэшер
2011 50 де 50 50/50 Адам
2012 The Dark Knight Rises детектив Джон Блэйк
2012 Premium Rush Уайли
2012 Looper Джо
2012 Линкольн Lincoln Роберт Тодд Линкольн
2013 Дон Жон (фильм, 2013) Don Jon Дон Жон
2014 Sin City: A Dame to Kill For Джонни
2015 Серуен The Walk Филипп Пети
2015 The Night Before Итан Миллер
2016 Сноуден Snowden Эдвард Сноуден

Дереккөздер[өңдеу]

  1. «Joseph Leonard Gordon-Levitt» is his full name and Los Angeles County, California is his birthplace, according to information compiled from the State of California. California Birth Index, 1905—1995. Center for Health Statistics, California Department of Health Services, Sacramento, California.

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]