Жак Деми

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Жак Деми
Jacques Demy
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

5 маусым 1931(1931-06-05)

Туған жері:

Поншато, Атлантикалық Луара, Үшінші француз республикасы

Қайтыс болған күні:

27 қазан 1990(1990-10-27) (59 жас)

Қайтыс болған жері:

Париж, Франция

Азаматтығы:

 Франция

Мамандығы:

режиссёр, сценарийші

Белсенді жылдары:

19551988

Марапаттары:

«Алтын пальма бұтағы» (1964)

IMDb:

ID 0218840

Жак Деми (фр. Jacques Demy; 5 маусым 1931, Поншато, Атлантикалық Луара, Үшінші Француз республикасы — 27 қазан 1990, Париж, Франция) — француз кинорежиссері, «Жаңа толқын» өкілі.

Өмірбаяны[өңдеу]

Жак Деми Атлант жағажайында орналасқан Поншато ауылында дүниеге келген. «Лола» (1961), «Залив ангелов» (1963) және «Шербурские зонтики» (1964) фильмдерінің авторы болған. «Шербурские зонтики» фильмінің арқасында «Оскар» жүлдесінің төрт номинанты атанған. Кейін Жак Франция мен АҚШ-та фильмдерін қойған болатын.

Жак Деми Аньес Вардамен некеде болған. Олардың Матье атты ұлдары болған.

Фильмография[өңдеу]

  • 1961 — Lola
  • 1962 — Les Sept péchés capitaux
  • 1963 — La Baie des anges
  • 1964 — Les Parapluies de Cherbourg
  • 1967 — Les Demoiselles de Rochefort
  • 1969 — Model Shop
  • 1970 — Peau d'âne
  • 1972 — The Pied Piper
  • 1973 — L’Événement le plus important depuis que l’homme a marché sur la lune
  • 1979 — Lady Oscar
  • 1982 — Une chambre en ville
  • 1985 — Parking
  • 1988 — Trois places pour le 26
  • 1988 — La Table tournante

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]