Йигит Өзшенер

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Йигит Өзшенер
Yiğit Özşener
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

6 сәуір 1972(1972-04-06) (46 жас)

Туған жері:

Измир,  Түркия

Азаматтығы:

 Түркия

Мамандығы:

актер

Бағыты:

Криминалды

IMDb:

ID 1625669

http://yigitozsener.com

Йигит Өзшенер (түр. Yiğit Özşener, 6 сәуір 1972) — түрік актері. Түркияның Езел және т.б телесериалдарында басты рөлдерді сомдады.

Биографиясы[өңдеу]

Йигит Өзшенер 1972 жылы 6 сәуірде Түркияның Измир қаласында дүниеге келген. Өзшенер 1996 жылы Ыстамбұлдағы Йылдыз университетінде коммуникация саласының инженері мамандығын алып шығады. Өзшенер Şahika Tekand студиясында актерлік шеберлікке үйренген. Онымен қоса әртүрлі пьесаларда ойнады. Солардың қатарында Гарольд Пинтердың Мылқау даяшы қойылымы да бар. Ол Turkcell роликторында "Özgür Çocuk" (Еркін бала) рөлін ойнау арқылы көпшіліктің назарын өзіне аударды. Ол Karanlıkta Koşanlarс Uğur Yücel сериалында ойнады. Кейіннен Üzgünüm Leyla сериалында ойнаған болатын. Онымен қоса O Şimdi Asker, Gece 11:45 және Beş Vakit фильмдерінде басты рөлдерді сомдады. 2007 және 2009 жылдар аралығында, ол Жүрек әуені сериалында Джемиля Пашазаденың рөлімен көрінді. Бұл сериал Решат Нури Гюгтекинның романына негізделген болатын. 2009 жылдан бастап, ол Езел сериалында Дженгиз Атайдың рөлін ойнады. 2011 жылы Aşk Tesadüfleri Sever фильмінде және Kaybedenler Kulübü (Жолы болмағандар клубы) фильмдерінде басты рөлдерді сомдады. [1][2][3]

Фильмографиясы[өңдеу]

  • . Üzgünüm Leyla (2000)
  • . Herkes Kendi Evinde (2000)
  • . Karanlıkta Koşanlar (2001)
  • . Yeşil Işık (2001)
  • . Zeybek Ateşi (2002)
  • . Unutma Beni (2002)
  • . O Şimdi Asker (2002)
  • . Prenses...Kankam ve Ben (2003)
  • . Crude / Fırsat (2003)
  • . Giz (2003)
  • . Estağfurullah Yokuşu (2003)
  • . Apartman (2004)
  • . 24 Saat (2004)
  • . Çalınan Ceset (2004)
  • . Gece 11:45 (2004)
  • . Arapsaçı (2004)
  • . Tombala (2005)
  • . Rüzgarlı Bahçe (2005)
  • . Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak (2006)
  • . Rüya Gibi (2006)
  • . Beş Vakit (2006)
  • . Prenses Lissi ve Karadamı Yeti (2007)
  • . Yoldaki Kedi (2007)
  • . Kayıp (2007)
  • . Dudaktan Kalbe (2007)
  • . Kung Fu Panda (2008)
  • . Güneşi Gördüm (2009)
  • . Ezel (2009)
  • . Aşk Tesadüfleri Sever (2011)
  • . Kaybedenler Kulübü (2011)
  • . Народ моего деда/Dedemin İnsanları (2011)

Дереккөздер[өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу]