Киллиан Мёрфи

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Киллиан Мёрфи
Cillian Murphy
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Киллиан Мёрфи

Туған күні

25 мамыр 1976(1976-05-25) (42 жас)

Туған жері

Ирландия

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

2011—қазіргі уақыт

IMDb

ID 0614165

Киллиан Мёрфи (ағылш. Cillian Murphy, 25 мамыр 1976 жыл) — ирландық кино және театр әлемінің актеры.

Балалық шағы[өңдеу]

Киллиан Мерфи Дуглас қаласында 1976 жылының 25 мамырында дүниеге келген.Жанұясындағы 4 баланың ең үлкені.Мерфидің әкесі Ирландық департаментте жұмыс істесе,анасы француз тілінің ұстазы болған.Оның ағалары,апайлары, атасы мен апасы да ұстаз болған. Presentation Brothers College бітірген.Жанұсы музыкаға өте жақын болған,сондықтанда Киллиан кішкентайынан рок музыкант болуды армандағаН.Алайда 16 жасында Пэт Кирнан атты театр үйірмесінің мұғалімінің драма сабағына келеді.Сол сәттен бастап ол өзінің өмірін кино әлемімен байланыстыратынын түсінді.

Карьерасы[өңдеу]

Актер алғаш рет «Свити Барреттаның тарихы» атты фильмде басты рөлді сомдады. Қазіргі күнге дейін әртүрлі сахналық қойлымдарда ойнайды. «Плутондағы таңғы ас» фильміне түсіп көптеген жеңістерге жетті. Бұл фильм үшін Алтын глобус-тың ең үздік актер номинациясына ие болды.

Жеке өмірі[өңдеу]

Киллиан Мёрфидің ерекшелігі оның ет өнімдерін жемейтінінде, яғни ол вегетариан. Актер өзінің жеке өмірі жайлы жария еткісі келмейді. Ол көптеген журналистерге сіздің жұмысыңыз емес деп айтып құтылады. Алайда кейбір ақпараттара сенетін болсақ, ол 2004 жылы өзінің бұрынғы құрбысы Ивонн МакГиннесске үйленді. Кейін олардың Малахия (Malachy) атты ұлы дүниеге келді.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1997: Quando - Пэт
  • 1998: The Tale of Sweety Barrett - Pat the Barman
  • 1999: Sunburn - Дэвин МакДерби
  • 1999: The Trench - Rag Rookwood
  • 1999: At Death’s Door - Young Reaper
  • 1999: Eviction - Брендан МакБрайд
  • 2000: A Man of Few Words - Best Man
  • 2000: Filleann an Feall - Ger
  • 2001: Watchmen - Фил
  • 2001: How Harry Became a Tree - Гас
  • 2001: On the Edge - Джонатан Брич
  • 2001: Disco Pigs - Даррен «Свин»
  • 2001: The Way We Live Now - Пол Монтегю
  • 2002: 28 Days Later - Джим
  • 2003: Girl with a Pearl Earring - Питер
  • 2003: Intermission - Джон
  • 2003: Cold Mountain - Бардольф
  • 2003: Zonad - Guy Hendrickson
  • 2005: Batman Begins - доктор Джонатан Крэйн
  • 2005: Red Eye - Джексон Риппнер
  • 2005: Breakfast On Pluto - Патрик (Патриция) «Киттен» Брэйден
  • 2006: The Wind That Shakes the Barley - Дэмьен О’Донован
  • 2006: The Silent City |
  • 2007: Sunshine - Роберт Кейпа
  • 2007: Watching the Detectives - Нейл
  • 2008: Waveriders
  • 2008: The Dark Knight - Джонатан Крэйн/Қарғажүзді
  • 2008: The Edge of Love - Уильям Киллик
  • 2009: Perrier’s Bounty - Майкл Маккрей
  • 2009: The Water
  • 2010: Peacock - Джон Скилпа/Эмма Скилпа
  • 2010: Hippie Hippie Shake - Ричард Невилл
  • 2010: Inception - Роберт Фишер
  • 2010: Tron Legacy - Эдвард Диллинджер
  • 2011: In Time - Рэймонд Леон
  • 2011: Retreat - Мартин
  • 2011: Broken - Майк Кирнан
  • 2012: Red Lights - Том Баккли
  • 2012: The Dark Knight Rises - доктор Джонатан Крэйн
  • 2013: Peaky Blinders -Томас Шелби
  • 2014: Transcendence - агент Бьюкенен
  • 2014: Aloft - Айван
  • 2015: In the Heart of the Sea - Мэттью Джой[1]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. [1] Ки́ллиан Мёрфи
Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Category:Cillian Murphy