Майкл Сера

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Майкл Остин Сера(ағыл. Michael Austin Cera) – канада әртісі, сценарийші, продюсер, режиссер және композитор. Mister Heavenly супертобында Man Man, Modest Mouse, Islands және The Shins -пен бірге ойнайды. Сондай-ақ өзінің The Long Goodbye тобында Кларк Дьюк және Кристиан Буэнавентурамен бірге ойнайды.

Мектеп жылдары[өңдеу]

Майкл Канададағы,Онтарио провинциясында, Брамптонда дүниеге келді. Квебекада туған анасы – Линда, Италияда туған әкесі – Луиджи Сера. Майклдың балалық шағы оның екі әпкелерімен өтті. Олар – Джордан және Молли. Майкл мектепті 9-ыншы сыныптан кейін бітіріп, экстерн болған.

Мансабы[өңдеу]

2005-інші жылы италияндық Верондағы кинофестивальда Майкл ең тамаша ер рөлі деген приз алды. 2006-ыншы жылы ол "Кларк және Майкл" фильмінде режиссер, сценарийші және басты рөлін ойнады. Оның ең керемет рөлдерінің бірі ол «Джуно» фильміндегі Поли Бликерді ойнауы. Осы фильмнің арқасында Майклдың әріптесі Эллен Пейдж «Оскар» премиясына көтермеленген. Келесі жылы Майкл Сера «Бес минутқа менің сүіктім бола тұршы» деген фильмде ойнайды.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Түпнұсқалы атауы Рөлі
1999 I Was a Sixth Grade Alien Ларрейб Хикс
1999 Twice in a Lifetime скейтбордист №2
1999 Noddy Бутч
1999 Switching Goals Тэйлор
2000 Ultimate G’s жас Зак
2000 Steal This Movie 7 және 8 жасар Америка
2000 La Femme Nikita Жером
2000 Frequency Гордо Хёрш (10 жас)
2000 Real Kids, Real Adventures Майкл Эдкинс
2001 The Familiar Stranger жас Тед Велш
2001 My Louisiana Sky Джесси Уэйд Томпсон
2001 Walter and Henry жалап тұрған бала
2001 Braceface Джош Спитц
2001 Doc Макс
2001 I Was a Rat Баззер
2001 Stolen Miracle Брэндон Маккинли
2002 Confessions of a Dangerous Mind 8 және 11 жасар Чак
2002 Rolie Polie Olie: The Great Defender of Fun сәби Гизмо
2003 Exit 9 Чарльз
2003 Custody of the Heart Джонни Рафаэль
2003 Rolie Polie Olie сәби Гизмо
2003-2006 Arrested Development Джордж-Майкл Блут
2004 What Katy Did Дорри Карр
2005 Darling Darling Гарольд
2005 Wayside School Тодд
2006 Clark and Michael Майкл
2006 Veronica Mars Дин
2006 Tom Goes to the Mayor Скротч
2007 Superbad Эван
2007 Juno Поли Бликер
2008-2011 Childrens Hospital Сэл Вискусо
2008 Nick and Norah’s Infinite Playlist Ник
2008 Extreme Movie Фред
2009 Paper Heart Майкл Сера
2009 Year One Ох
2009 Youth in Revolt Ник Твисп
2010 Scott Pilgrim vs. the World Скотт Пилигрим
2013 Crystal Fairy & the Magical Cactus and 2012 Джейми
2013 This Is the End Майкл Сера
2015-... Wet Hot American Summer: First Day of Camp Джим Стенсил

Дереккөздер[өңдеу]