Мекемелердің нарықтық капитализациясы бойынша тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Алғашқы бес мекеменің ранкісін көрсететін сызба (2009-2011)

Мекемелердің нарықтық капитализациясы бойынша тізімі

2012[өңдеу]

Бұл Ycharts маусымның 09, 2012 алынды.[1] Өнім ақпараты Yahoo Finance тан.

Ранкі Мекеме Негізгі
индустрия
Нарықтық капиталиязация (миллиард)
1 Америка Құрама Штаттары Apple Electronics $541.07
2 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil Oil and gas $381.02
3 Америка Құрама Штаттары Microsoft Information technology $248.79
4 Қытай PetroChina Oil and gas $237.02
5 Америка Құрама Штаттары Wal-Mart Retailing $231.99
6 Америка Құрама Штаттары IBM Information technology $226.10
7 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell Oil and gas $205.57
8 Америка Құрама Штаттары AT&T Telecommunications $204.84
9 Америка Құрама Штаттары General Electric Conglomerate $203.16
10 Гонконг China Mobile Telecommunications $202.52

2011[өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2011. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Ранкі Бірінші тоқсан[2] Екінші тоқсан[3] Үшінші тоқсан[4] Төртінші тоқсан[5]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
417,166.7
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
400,884.5
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
353,518.1
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
406,272.1
2 Қытай PetroChina
326,199.2
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
310,412.3
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
353,135.2
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
376,410.6
3 Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
321,072.1
Қытай PetroChina
303,649.9
Қытай PetroChina
276,473.9
Қытай PetroChina
276,844.9
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
251,078.1
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
246,850.5
Америка Құрама Штаттары IBM
208,843.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
236,677.0
5 Бразилия Petrobras
247,417.6
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
233,626.5
Америка Құрама Штаттары Microsoft
208,534.9
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
228,168.1
6 Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
247,079.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
225,122.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
206,021.4
Америка Құрама Штаттары Microsoft
218,380.1
7 Қытай China Construction Bank
232,608.6
Америка Құрама Штаттары Microsoft
219,251.9
Қытай China Mobile
198,778.7
Америка Құрама Штаттары IBM
216,724.4
8 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
226,128.7
Швейцария Nestlé
215,017.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
197,061.1
Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
211,893.9
9 Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
215,780.6
Бразилия Petrobras
210,111.4
Швейцария Nestlé
191,115.6
Америка Құрама Штаттары Wal-mart
204,659.8
10 Америка Құрама Штаттары Microsoft
213,336.4
Америка Құрама Штаттары IBM
207,781.4
Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
185,456.1
Қытай China Mobile
196,148.4

2010[өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2010. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter[6] Second quarter[7] Third quarter[8] Fourth quarter[9]
1 Қытай PetroChina
329,259.7
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
291,789.1
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
314,622.5
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
368,711.5
2 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
316,230.8
Қытай PetroChina
268,504.8
Қытай PetroChina
270,889.9
Қытай PetroChina
303,273.6
3 Америка Құрама Штаттары Microsoft
256,864.7
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
228,876.8
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
259,223.4
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
295,886.3
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
246,419.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
211,258.7
Бразилия Petrobras
220,616.5
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
243,540.3
5 Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
213,096.7
Америка Құрама Штаттары Microsoft
201,655.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
213,364.1
Америка Құрама Штаттары Microsoft
238,784.5
6 Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
209,935.1
Гонконг China Mobile
201,471.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
210,676.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
233,369.1
7 Америка Құрама Штаттары Wal-mart
209,000.7
Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
197,356.8
Гонконг China Mobile
205,339.6
Бразилия Petrobras
229,066.6
8 Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
200,620.5
Қытай China Construction Bank
189,170.7
Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
204,792.0
Қытай China Construction Bank
222,245.1
9 Америка Құрама Штаттары General Electric
194,246.2
Америка Құрама Штаттары Signs Maker Inc
178,322.7
Қытай China Construction Bank
202,998.4
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
208,593.7
10 Гонконг China Mobile
192,998.6
Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
172,736.5
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
196,866.0
Швейцария Nestlé
203,534.3

2009[өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2009. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter [10] Second quarter [11] Third quarter [12] Fourth quarter [13]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
336,525
Қытай PetroChina
366,662.9
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
329,725
Қытай PetroChina
353,140.1
2 Қытай PetroChina
287,185
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
341,140.3
Қытай PetroChina
325,097.5
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
323,717.1
3 Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
204,365
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
257,004.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
237,951.5
Америка Құрама Штаттары Microsoft
270,635.4
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
187,885
Америка Құрама Штаттары Microsoft
211,546.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
229,630.7
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
268,956.2
5 Гонконг China Mobile
174,673
Гонконг China Mobile
200,832.4
Ұлыбритания HSBC
198,561.1
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
203,653.6
6 Америка Құрама Штаттары Microsoft
163,320
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
188,752.0
Гонконг China Mobile
195,680.4
Қытай China Construction Bank
201,436.1
7 Америка Құрама Штаттары AT&T
148,511
Қытай China Construction Bank
182,186.7
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
189,331.6
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
201,248
8 Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
145,481
Бразилия Petrobras
165,056.9
Бразилия Petrobras
189,027.7
Ұлыбритания HSBC
199,254.9
9 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
138,999
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
156,515.9
Қытай China Construction Bank
186,816.7
Бразилия Petrobras
199,107.9
10 Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
138,013
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
156,386.7
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
175,986.1
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
189,801.7

2008[өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2008. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter [14] Second quarter [15] Third quarter [16] Fourth quarter [17]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
452,505
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
465,652
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
403,366
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
406,067
2 Қытай PetroChina
423,996
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
341,140.3
Қытай PetroChina
325,097.5
Қытай Petrochina
259,836
3 Америка Құрама Штаттары General Electric
369,569
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
257,004.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
237,951.5
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
219,898
4 Ресей Gazprom
299,764
Америка Құрама Штаттары Microsoft
211,546.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
229,630.7
Гонконг China Mobile
201,291
5 Гонконг China Mobile
298,093
Гонконг China Mobile
200,832.4
Ұлыбритания HSBC
198,561.1
Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
184,576
6 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
277,236
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
188,752.0
Гонконг China Mobile
195,680.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
173,930
7 Америка Құрама Штаттары Microsoft
264,132
Қытай China Construction Bank
182,186.7
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
189,331.6
Америка Құрама Штаттары Microsoft
172,929
8 Америка Құрама Штаттары AT&T
231,168
Бразилия Petrobras
165,056.9
Бразилия Petrobras
189,027.7
Америка Құрама Штаттары AT&T
167,950
9 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
220,110
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
156,515.9
Қытай China Construction Bank
186,816.7
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
166,002
10 Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
215,640
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
156,386.7
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
175,986.1
Америка Құрама Штаттары General Electric
161,278

2008[өңдеу]

Үшінші тоқсан[өңдеу]

Ранкі Мекеме Ел Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы
2 Petrochina China Oil and gas 325,320
3 General Electric United States Conglomerate 253,674
4 Microsoft United States Software 243,687
5 Wal-Mart United States Retail 235,605
6 Procter & Gamble United States Consumer goods 211,460
7 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 208,397
8 Berkshire Hathaway United States Nonlife Insurance 202,901
9 China Mobile Hong Kong Telecommunications 198,558
10 Johnson & Johnson United States Health care 293,602

Екінші жартыжылдық[өңдеу]

Ранкі Мекеме Ел Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы
2 Petrochina China Oil and gas 380,263
3 Gazprom Russia Oil and gas 344,923
4 Petrobras Brazil Oil and gas 287,586
5 China Mobile Hong Kong Telecommunications 269,395
6 General Electric United States Conglomerate 266,030
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 260,979
8 Microsoft United States Software 256,209
9 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 238,378
10 BHP Billiton Australia/United Kingdom Mining 442,076

2007[өңдеу]

Төртінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of желтоқсан 31, 2007.[18]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Petrochina China Oil and gas 723,952 Petrochina never exceeded $500B on the NYSE[19].
2 Exxon Mobil United States Oil and gas 511,887
3 General Electric United States Conglomerate 374,637
4 China Mobile Hong Kong Telecommunications 354,120
5 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 338,989
6 Microsoft United States Software industry 333,054
7 Gazprom Russia Oil and gas 329,591
8 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 269,544
9 AT&T United States Telecommunications 252,051
10 Sinopec China Oil and gas 249,645

Үшінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of September 28, 2007.[20]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 513,362
2 General Electric United States Conglomerate 424,191
3 China Mobile Hong Kong Telecommunications 327,937
4 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 279,269
5 Microsoft United States Software industry 276,202
6 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 264,397
7 Gazprom Russia Oil and gas 260,249
8 AT&T United States Telecommunications 258,047
9 Citigroup United States Banking 232,162
10 Bank of America United States Banking 223,066

Екінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of маусым 29, 2007.[21]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 472,519
2 General Electric United States Conglomerate 393,831
3 Microsoft United States Software industry 281,934
4 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 266,141
5 AT&T United States Telecommunications 255,871
6 Citigroup United States Banking 253,703
7 Gazprom Russia Oil and gas 245,757
8 BP United Kingdom Oil and gas 231,495
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 228,009
10 Bank of America United States Banking 216,963

Бірінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 наурыз 2007.[22]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 429,567
2 General Electric United States Conglomerate 363,611
3 Microsoft United States Software industry 272,912
4 Citigroup United States Banking 252,857
5 AT&T United States Telecommunications 246,206
6 Gazprom Russia Oil and gas 245,911
7 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 230,832
8 Bank of America United States Banking 228,177
9 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 224,788
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 214,018

2006[өңдеу]

Төртінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of желтоқсан 2006.[23]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 446,943
2 General Electric United States Conglomerate 383,564
3 Microsoft United States Software industry 293,537
4 Citigroup United States Banking 273,691
5 Gazprom Russia Oil and gas 271,482
6 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 254,592
7 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 241,161
8 Bank of America United States Banking 239,758
9 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 225,781
10 BP United Kingdom Oil and gas 218,643

Үшінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 September 2006.[24]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 398,906
2 General Electric United States Conglomerate 364,414
3 Microsoft United States Software industry 272,679.0
4 Gazprom Russia Oil and gas 254,634.3
5 Citigroup United States Banking 246,727
6 Bank of America United States Banking 242,451
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 216,368
8 BP United Kingdom Oil and gas 215,623
9 HSBC United Kingdom Banking 209,774
10 Pfizer United States Health care 206,785

Екінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 маусым 2006.[25]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 371,187
2 General Electric United States Conglomerate 342,731
3 Gazprom Russia Oil and gas 246,341
4 Citigroup United States Banking 239,862
5 Microsoft United States Software industry 237,688
6 BP United Kingdom Oil and gas 233,151
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 224,925
8 Bank of America United States Banking 219,504
9 HSBC United Kingdom Banking 201,854
10 Wal-Mart United States Retail 200,762

Бірінші тоқсан[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of наурыз 2006.[26]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 371,631
2 General Electric United States Conglomerate 362,527
3 Microsoft United States Software industry 281,171
4 Citigroup United States Banking 238,935
5 BP United Kingdom Oil and gas 233,260
6 Bank of America United States Banking 211,706
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 211,280
8 Wal-Mart United States Retail 196,860
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 196,731
10 Gazprom Russia Oil and gas 196,339

2005[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2005.[27]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 382,233
2 Exxon Mobil United States Oil and gas 380,567
3 Microsoft United States Software industry 262,975
4 Citigroup United States Banking 234,437
5 BP United Kingdom Oil and gas 221,365
6 Wal-Mart United States Retail 212,209
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 210,630
8 Johnson & Johnson United States Health care 199,711
9 Pfizer United States Health care 195,945
10 Bank of America United States Banking 178,765

2004[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2004.[28]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 299,336
2 Microsoft United States Software industry 271,911
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 263,940
4 Pfizer United States Health care 261,616
5 Citigroup United States Banking 259,191
6 Wal-Mart United States Retail 258,888
7 American International Group United States Insurance 183,696
8 Intel Corporation United States Computer hardware 179,996
9 BP United Kingdom Oil and gas 174,648
10 HSBC United Kingdom Banking 163,574

2003[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2003.[29]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 264,003
2 General Electric United States Conglomerate 259,647
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 241,037
4 Wal-Mart United States Retail 234,399
5 Pfizer United States Health care 195,948
6 Citigroup United States Banking 183,887
7 Johnson & Johnson United States Health care 170,417
8 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 149,034
9 BP United Kingdom Oil and gas 144,381
10 IBM United States Computer software, Computer hardware 139,272

2002[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2002.[30]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 372,089
2 Microsoft United States Software industry 326,639
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 299,820
4 Wal-Mart United States Retail 273,220
5 Citigroup United States Banking 255,299
6 Pfizer United States Health care 249,021
7 Intel Corporation United States Computer hardware 203,838
8 BP United Kingdom Oil and gas 200,794
9 Johnson & Johnson United States Health care 197,912
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 189,913

2001[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2001.[31]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 477,406
2 Cisco Systems United States Networking hardware 304,699
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 286,367
4 Pfizer United States Health care 263,996
5 Microsoft United States Software industry 258,436
6 Wal-Mart United States Retail 250,955
7 Citigroup United States Banking 250,143
8 Vodafone United Kingdom Telecommunications 227,175
9 Intel Corporation United States Computer hardware 227,048
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 206,340

2000[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2000.[32]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 586,197
2 General Electric United States Conglomerate 474,956
3 NTT DoCoMo Japan Telecommunications 366,204
4 Cisco Systems United States Networking hardware 348,965
5 Wal-Mart United States Retail 286,153
6 Intel Corporation United States Computer hardware 277,096
7 Nippon Telegraph and Telephone Japan Telecommunications 274,905
8 Exxon Mobil United States Oil and gas 265,894
9 Lucent Technologies United States Telecommunications 237,668
10 Deutsche Telekom Germany Telecommunications 209,628

1999[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of қаңтар 1999.[33]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 271,854
2 General Electric United States Conglomerate 258,871
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 172,213
4 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 164,157
5 Merck United States Health care 154,753
6 Pfizer United States Health care 148,074
7 Intel Corporation United States Computer hardware 144,060
8 The Coca-Cola Company United States Beverage 142,164
9 Wal-Mart United States Retail 123,062
10 IBM United States Software industry, Computer hardware 121,184

1998[өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of қаңтар 1998.[34]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы
1 General Electric United States Conglomerate
2 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas
3 Microsoft United States Software industry
4 Exxon Mobil United States Oil and gas
5 The Coca-Cola Company United States Beverage
6 Intel Corporation United States Computer hardware
7 Nippon Telegraph and Telephone Japan Telecommunications
8 Merck United States Health care
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive
10 Novartis Switzerland Health care

Мемлекет құзырындағы мекемелер[өңдеу]

This Financial Times Non-Public 150 based list is up to date as of желтоқсан, 2006. It estimates Saudi Aramco at 0.781 trillion US$. More recent estimates of 2010 put its value in the range 2.2 trillion USD [35] to 7 trillion USD.[36]

Ранкі 2006 [37]
1 Сауд Арабиясы Saudi Aramco
781,000
2 Мексика Pemex
415,000
3 Венесуэла Petróleos de Venezuela
388,000
4 Кувейт Kuwait Petroleum Corporation
378,000
5 Малайзия Petronas
232,000
6 Алжир Sonatrach
224,000
7 Иран National Iranian Oil Company
220,000
8 Жапония Japan Post (priv. 2007)
156,000
9 Индонезия Pertamina
140,000
10 Нигерия Nigerian National Petroleum Corporation
120,000

Тағы қараңыз[өңдеу]

Сілттемелер[өңдеу]