Мекемелердің нарықтық капитализациясы бойынша тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Алғашқы бес мекеменің ранкісін көрсететін сызба (2009-2011)

Мекемелердің нарықтық капитализациясы бойынша тізімі

2012[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Бұл Ycharts маусымның 09, 2012 алынды.[1] Өнім ақпараты Yahoo Finance тан.

Ранкі Мекеме Негізгі
индустрия
Нарықтық капиталиязация (миллиард)
1 Америка Құрама Штаттары Apple Electronics $541.07
2 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil Oil and gas $381.02
3 Америка Құрама Штаттары Microsoft Information technology $248.79
4 Қытай PetroChina Oil and gas $237.02
5 Америка Құрама Штаттары Wal-Mart Retailing $231.99
6 Америка Құрама Штаттары IBM Information technology $226.10
7 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell Oil and gas $205.57
8 Америка Құрама Штаттары AT&T Telecommunications $204.84
9 Америка Құрама Штаттары General Electric Conglomerate $203.16
10 Гонконг China Mobile Telecommunications $202.52

2011[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2011. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Ранкі Бірінші тоқсан[2] Екінші тоқсан[3] Үшінші тоқсан[4] Төртінші тоқсан[5]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
417,166.7
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
400,884.5
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
353,518.1
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
406,272.1
2 Қытай PetroChina
326,199.2
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
310,412.3
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
353,135.2
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
376,410.6
3 Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
321,072.1
Қытай PetroChina
303,649.9
Қытай PetroChina
276,473.9
Қытай PetroChina
276,844.9
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
251,078.1
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
246,850.5
Америка Құрама Штаттары IBM
208,843.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
236,677.0
5 Бразилия Petrobras
247,417.6
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
233,626.5
Америка Құрама Штаттары Microsoft
208,534.9
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
228,168.1
6 Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
247,079.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
225,122.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
206,021.4
Америка Құрама Штаттары Microsoft
218,380.1
7 Қытай China Construction Bank
232,608.6
Америка Құрама Штаттары Microsoft
219,251.9
Қытай China Mobile
198,778.7
Америка Құрама Штаттары IBM
216,724.4
8 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
226,128.7
Швейцария Nestlé
215,017.5
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
197,061.1
Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
211,893.9
9 Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
215,780.6
Бразилия Petrobras
210,111.4
Швейцария Nestlé
191,115.6
Америка Құрама Штаттары Wal-mart
204,659.8
10 Америка Құрама Штаттары Microsoft
213,336.4
Америка Құрама Штаттары IBM
207,781.4
Америка Құрама Штаттары Chevron Corporation
185,456.1
Қытай China Mobile
196,148.4

2010[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2010. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter[6] Second quarter[7] Third quarter[8] Fourth quarter[9]
1 Қытай PetroChina
329,259.7
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
291,789.1
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
314,622.5
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
368,711.5
2 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
316,230.8
Қытай PetroChina
268,504.8
Қытай PetroChina
270,889.9
Қытай PetroChina
303,273.6
3 Америка Құрама Штаттары Microsoft
256,864.7
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
228,876.8
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
259,223.4
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
295,886.3
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
246,419.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
211,258.7
Бразилия Petrobras
220,616.5
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
243,540.3
5 Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
213,096.7
Америка Құрама Штаттары Microsoft
201,655.8
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
213,364.1
Америка Құрама Штаттары Microsoft
238,784.5
6 Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
209,935.1
Гонконг China Mobile
201,471.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
210,676.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
233,369.1
7 Америка Құрама Штаттары Wal-mart
209,000.7
Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
197,356.8
Гонконг China Mobile
205,339.6
Бразилия Petrobras
229,066.6
8 Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
200,620.5
Қытай China Construction Bank
189,170.7
Америка Құрама Штаттары Berkshire Hathaway
204,792.0
Қытай China Construction Bank
222,245.1
9 Америка Құрама Штаттары General Electric
194,246.2
Америка Құрама Штаттары Signs Maker Inc
178,322.7
Қытай China Construction Bank
202,998.4
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
208,593.7
10 Гонконг China Mobile
192,998.6
Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
172,736.5
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
196,866.0
Швейцария Nestlé
203,534.3

2009[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2009. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter [10] Second quarter [11] Third quarter [12] Fourth quarter [13]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
336,525
Қытай PetroChina
366,662.9
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
329,725
Қытай PetroChina
353,140.1
2 Қытай PetroChina
287,185
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
341,140.3
Қытай PetroChina
325,097.5
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
323,717.1
3 Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
204,365
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
257,004.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
237,951.5
Америка Құрама Штаттары Microsoft
270,635.4
4 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
187,885
Америка Құрама Штаттары Microsoft
211,546.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
229,630.7
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
268,956.2
5 Гонконг China Mobile
174,673
Гонконг China Mobile
200,832.4
Ұлыбритания HSBC
198,561.1
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
203,653.6
6 Америка Құрама Штаттары Microsoft
163,320
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
188,752.0
Гонконг China Mobile
195,680.4
Қытай China Construction Bank
201,436.1
7 Америка Құрама Штаттары AT&T
148,511
Қытай China Construction Bank
182,186.7
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
189,331.6
Аустралия
Ұлыбритания
BHP Billiton
201,248
8 Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
145,481
Бразилия Petrobras
165,056.9
Бразилия Petrobras
189,027.7
Ұлыбритания HSBC
199,254.9
9 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
138,999
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
156,515.9
Қытай China Construction Bank
186,816.7
Бразилия Petrobras
199,107.9
10 Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
138,013
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
156,386.7
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
175,986.1
Америка Құрама Штаттары Apple Inc.
189,801.7

2008[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times Global 500 based list is up to date as of желтоқсан 31, 2008. Indicated changes in market value are relative to the previous quarter.

Rank First quarter [14] Second quarter [15] Third quarter [16] Fourth quarter [17]
1 Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
452,505
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
465,652
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
403,366
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
406,067
2 Қытай PetroChina
423,996
Америка Құрама Штаттары Exxon Mobil
341,140.3
Қытай PetroChina
325,097.5
Қытай Petrochina
259,836
3 Америка Құрама Штаттары General Electric
369,569
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
257,004.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
237,951.5
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
219,898
4 Ресей Gazprom
299,764
Америка Құрама Штаттары Microsoft
211,546.2
Америка Құрама Штаттары Microsoft
229,630.7
Гонконг China Mobile
201,291
5 Гонконг China Mobile
298,093
Гонконг China Mobile
200,832.4
Ұлыбритания HSBC
198,561.1
Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
184,576
6 Қытай Industrial and Commercial Bank of China
277,236
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
188,752.0
Гонконг China Mobile
195,680.4
Қытай Industrial and Commercial Bank of China
173,930
7 Америка Құрама Штаттары Microsoft
264,132
Қытай China Construction Bank
182,186.7
Америка Құрама Штаттары Wal-Mart
189,331.6
Америка Құрама Штаттары Microsoft
172,929
8 Америка Құрама Штаттары AT&T
231,168
Бразилия Petrobras
165,056.9
Бразилия Petrobras
189,027.7
Америка Құрама Штаттары AT&T
167,950
9 Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
220,110
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
156,515.9
Қытай China Construction Bank
186,816.7
Америка Құрама Штаттары Johnson & Johnson
166,002
10 Америка Құрама Штаттары Procter & Gamble
215,640
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
156,386.7
Үлгі:Country data The Netherlands
Ұлыбритания
Royal Dutch Shell
175,986.1
Америка Құрама Штаттары General Electric
161,278

2008[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Үшінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Ранкі Мекеме Ел Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы
2 Petrochina China Oil and gas 325,320
3 General Electric United States Conglomerate 253,674
4 Microsoft United States Software 243,687
5 Wal-Mart United States Retail 235,605
6 Procter & Gamble United States Consumer goods 211,460
7 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 208,397
8 Berkshire Hathaway United States Nonlife Insurance 202,901
9 China Mobile Hong Kong Telecommunications 198,558
10 Johnson & Johnson United States Health care 293,602

Екінші жартыжылдық[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Ранкі Мекеме Ел Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы
2 Petrochina China Oil and gas 380,263
3 Gazprom Russia Oil and gas 344,923
4 Petrobras Brazil Oil and gas 287,586
5 China Mobile Hong Kong Telecommunications 269,395
6 General Electric United States Conglomerate 266,030
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 260,979
8 Microsoft United States Software 256,209
9 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 238,378
10 BHP Billiton Australia/United Kingdom Mining 442,076

2007[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Төртінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of желтоқсан 31, 2007.[18]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Petrochina China Oil and gas 723,952 Petrochina never exceeded $500B on the NYSE[19].
2 Exxon Mobil United States Oil and gas 511,887
3 General Electric United States Conglomerate 374,637
4 China Mobile Hong Kong Telecommunications 354,120
5 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 338,989
6 Microsoft United States Software industry 333,054
7 Gazprom Russia Oil and gas 329,591
8 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 269,544
9 AT&T United States Telecommunications 252,051
10 Sinopec China Oil and gas 249,645

Үшінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of September 28, 2007.[20]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 513,362
2 General Electric United States Conglomerate 424,191
3 China Mobile Hong Kong Telecommunications 327,937
4 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 279,269
5 Microsoft United States Software industry 276,202
6 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 264,397
7 Gazprom Russia Oil and gas 260,249
8 AT&T United States Telecommunications 258,047
9 Citigroup United States Banking 232,162
10 Bank of America United States Banking 223,066

Екінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of маусым 29, 2007.[21]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі индустриясы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 472,519
2 General Electric United States Conglomerate 393,831
3 Microsoft United States Software industry 281,934
4 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 266,141
5 AT&T United States Telecommunications 255,871
6 Citigroup United States Banking 253,703
7 Gazprom Russia Oil and gas 245,757
8 BP United Kingdom Oil and gas 231,495
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 228,009
10 Bank of America United States Banking 216,963

Бірінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 наурыз 2007.[22]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 429,567
2 General Electric United States Conglomerate 363,611
3 Microsoft United States Software industry 272,912
4 Citigroup United States Banking 252,857
5 AT&T United States Telecommunications 246,206
6 Gazprom Russia Oil and gas 245,911
7 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 230,832
8 Bank of America United States Banking 228,177
9 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 224,788
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 214,018

2006[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Төртінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of желтоқсан 2006.[23]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 446,943
2 General Electric United States Conglomerate 383,564
3 Microsoft United States Software industry 293,537
4 Citigroup United States Banking 273,691
5 Gazprom Russia Oil and gas 271,482
6 Industrial and Commercial Bank of China China Banking 254,592
7 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 241,161
8 Bank of America United States Banking 239,758
9 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 225,781
10 BP United Kingdom Oil and gas 218,643

Үшінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 September 2006.[24]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 398,906
2 General Electric United States Conglomerate 364,414
3 Microsoft United States Software industry 272,679.0
4 Gazprom Russia Oil and gas 254,634.3
5 Citigroup United States Banking 246,727
6 Bank of America United States Banking 242,451
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 216,368
8 BP United Kingdom Oil and gas 215,623
9 HSBC United Kingdom Banking 209,774
10 Pfizer United States Health care 206,785

Екінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 30 маусым 2006.[25]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 371,187
2 General Electric United States Conglomerate 342,731
3 Gazprom Russia Oil and gas 246,341
4 Citigroup United States Banking 239,862
5 Microsoft United States Software industry 237,688
6 BP United Kingdom Oil and gas 233,151
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 224,925
8 Bank of America United States Banking 219,504
9 HSBC United Kingdom Banking 201,854
10 Wal-Mart United States Retail 200,762

Бірінші тоқсан[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of наурыз 2006.[26]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Exxon Mobil United States Oil and gas 371,631
2 General Electric United States Conglomerate 362,527
3 Microsoft United States Software industry 281,171
4 Citigroup United States Banking 238,935
5 BP United Kingdom Oil and gas 233,260
6 Bank of America United States Banking 211,706
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 211,280
8 Wal-Mart United States Retail 196,860
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive 196,731
10 Gazprom Russia Oil and gas 196,339

2005[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2005.[27]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 382,233
2 Exxon Mobil United States Oil and gas 380,567
3 Microsoft United States Software industry 262,975
4 Citigroup United States Banking 234,437
5 BP United Kingdom Oil and gas 221,365
6 Wal-Mart United States Retail 212,209
7 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 210,630
8 Johnson & Johnson United States Health care 199,711
9 Pfizer United States Health care 195,945
10 Bank of America United States Banking 178,765

2004[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2004.[28]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 299,336
2 Microsoft United States Software industry 271,911
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 263,940
4 Pfizer United States Health care 261,616
5 Citigroup United States Banking 259,191
6 Wal-Mart United States Retail 258,888
7 American International Group United States Insurance 183,696
8 Intel Corporation United States Computer hardware 179,996
9 BP United Kingdom Oil and gas 174,648
10 HSBC United Kingdom Banking 163,574

2003[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2003.[29]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 264,003
2 General Electric United States Conglomerate 259,647
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 241,037
4 Wal-Mart United States Retail 234,399
5 Pfizer United States Health care 195,948
6 Citigroup United States Banking 183,887
7 Johnson & Johnson United States Health care 170,417
8 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 149,034
9 BP United Kingdom Oil and gas 144,381
10 IBM United States Computer software, Computer hardware 139,272

2002[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2002.[30]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 372,089
2 Microsoft United States Software industry 326,639
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 299,820
4 Wal-Mart United States Retail 273,220
5 Citigroup United States Banking 255,299
6 Pfizer United States Health care 249,021
7 Intel Corporation United States Computer hardware 203,838
8 BP United Kingdom Oil and gas 200,794
9 Johnson & Johnson United States Health care 197,912
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 189,913

2001[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2001.[31]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 General Electric United States Conglomerate 477,406
2 Cisco Systems United States Networking hardware 304,699
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 286,367
4 Pfizer United States Health care 263,996
5 Microsoft United States Software industry 258,436
6 Wal-Mart United States Retail 250,955
7 Citigroup United States Banking 250,143
8 Vodafone United Kingdom Telecommunications 227,175
9 Intel Corporation United States Computer hardware 227,048
10 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 206,340

2000[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of 31 наурыз 2000.[32]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 586,197
2 General Electric United States Conglomerate 474,956
3 NTT DoCoMo Japan Telecommunications 366,204
4 Cisco Systems United States Networking hardware 348,965
5 Wal-Mart United States Retail 286,153
6 Intel Corporation United States Computer hardware 277,096
7 Nippon Telegraph and Telephone Japan Telecommunications 274,905
8 Exxon Mobil United States Oil and gas 265,894
9 Lucent Technologies United States Telecommunications 237,668
10 Deutsche Telekom Germany Telecommunications 209,628

1999[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of қаңтар 1999.[33]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы Нарықтық бағасы (АҚШ миллион)
1 Microsoft United States Software industry 271,854
2 General Electric United States Conglomerate 258,871
3 Exxon Mobil United States Oil and gas 172,213
4 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas 164,157
5 Merck United States Health care 154,753
6 Pfizer United States Health care 148,074
7 Intel Corporation United States Computer hardware 144,060
8 The Coca-Cola Company United States Beverage 142,164
9 Wal-Mart United States Retail 123,062
10 IBM United States Software industry, Computer hardware 121,184

1998[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times based list is up to date as of қаңтар 1998.[34]

Ранкі Атауы Штаб-пәтері Негізгі нарығы
1 General Electric United States Conglomerate
2 Royal Dutch Shell The Netherlands Oil and gas
3 Microsoft United States Software industry
4 Exxon Mobil United States Oil and gas
5 The Coca-Cola Company United States Beverage
6 Intel Corporation United States Computer hardware
7 Nippon Telegraph and Telephone Japan Telecommunications
8 Merck United States Health care
9 Toyota Motor Corporation Japan Automotive
10 Novartis Switzerland Health care

Мемлекет құзырындағы мекемелер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

This Financial Times Non-Public 150 based list is up to date as of желтоқсан, 2006. It estimates Saudi Aramco at 0.781 trillion US$. More recent estimates of 2010 put its value in the range 2.3 trillion USD [35] to 7 trillion USD.[36] [37]

Ранкі 2006 [38]
1 Сауд Арабиясы Saudi Aramco
781,000
2 Мексика Pemex
415,000
3 Венесуэла Petróleos de Venezuela
388,000
4 Кувейт Kuwait Petroleum Corporation
378,000
5 Малайзия Petronas
232,000
6 Алжир Sonatrach
224,000
7 Иран National Iranian Oil Company
220,000
8 Жапония Japan Post (priv. 2007)
156,000
9 Индонезия Pertamina
140,000
10 Нигерия Nigerian National Petroleum Corporation
120,000

Тағы қараңыз[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Сілттемелер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

  1. Market Cap Rankings. Ycharts. Zacks Investment Research (сәуір 08, 2012). Тексерілді, сәуір 09, 2012.
  2. Financial Times
  3. Financial Times
  4. Financial Times
  5. Financial Times
  6. Financial Times
  7. Financial Times
  8. Financial Times
  9. Financial Times
  10. Financial Times
  11. Financial Times
  12. Financial Times
  13. Financial Times
  14. Financial Times
  15. Financial Times
  16. Financial Times
  17. Financial Times
  18. Financial Times
  19. http://finance.yahoo.com/news/apple-market-value-hits-600b-151007997.html
  20. Financial Times
  21. Financial Times
  22. Financial Times
  23. Financial Times
  24. Financial Times
  25. Financial Times
  26. Financial Times
  27. Financial Times Мұрағатталған 20 шілденің 2008 жылы.
  28. Financial Times Мұрағатталған 5 ақпанның 2020 жылы.
  29. Financial Times Мұрағатталған 10 қыркүйектің 2008 жылы.
  30. Financial Times Мұрағатталған 28 тамыздың 2008 жылы.
  31. Financial Times Мұрағатталған 13 қарашаның 2007 жылы.
  32. Financial Times Мұрағатталған 29 наурыздың 2010 жылы.
  33. Financial Times Мұрағатталған 1 ақпанның 2010 жылы.
  34. Financial Times, қаңтар 22
  35. Sheridan Titman, McCombs School of Business, наурыз 1, 2010. More Thoughts on the Value of Saudi Aramco http://blogs.mccombs.utexas.edu/titman/2010/03/01/more-thoughts-on-the-value-of-saudi-aramco/(қолжетпейтін сілтеме)
  36. Financial Times, ақпан 4, 2010. Big Oil, bigger oil: http://www.ft.com/cms/s/c5b32636-116f-11df-9195-00144feab49a,_i_email=y,Authorised=false.html?_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F3%2Fc5b32636-116f-11df-9195-00144feab49a%2C_i_email%3Dy.html&_i_referer=http%3A%2F%2Ftexasenterprise.org%2Farticle%2Fwhats-value-saudi-aramco
  37. [1]
  38. FT Non-Public 150 - the full list