Нур Феттахоғлу

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Нур Феттахоғлу
Жалпы мағлұмат
Туған күні

12 қараша 1980(1980-11-12) (39 жас)

Туған жері

Дуйсбург, Германия

Азаматтығы

 Германия,  Түркия

Мамандығы

Актриса

Асийе́ Нур Феттахоғлу́ (түр. Asiye Nur Fettahoğlu [asi'je nuɾ ˈfettaˌhoːɫu]; 1980 жылы 12 қарашада Германияның Дуйсбург қаласында дүниеге келген) — Түркия және Германия елдерінің актрисасы. Бірінші күйеуі Мурат Айсанның тегімен Нур Айсан деген атпен әйгілі.

Өмірбаяны[өңдеу]

Нур Феттахоғлу бес балалы отбасыда 1980 жылы Солтүстік Рейн-Вестфалия жерінде Дуйсбург қаласында туған. Ыстанбұлдағы Бешикташ лицейін тәмамдаған. Ыстанбұлдағы Халич Университетінде дизайн факультетінде оқыған. Нур банкте, телевизияда «Скай Түрк» телеарнасында «Биржа жаңалықтары» айдарының жүргізушісі болған.

Жеке өмірі[өңдеу]

Бірінші күйеуі - Мурат Айсан. Екінші күйеуі - Ливент Визироғлу.

Фильмографиясы[өңдеу]

жылы Қазақша атауы Шынайы атауы Сомдаған рөлі
2011-қ.к. с «Ғажайып ғасыр» Muhtesem Yüzyil Махидевран Сұлтан / Mahidevran Sultan
2011 ф «Бөрілер даласы» Kurtlar Vadisi: Filistin Симон Леви / Simone Levy
2010 с «Кассашы» Gişe Memuru Бикеш/Kadın
2008-2010 с «Тыйым салынған махаббат» Aşk-ı Memnu Фейкер Йөреоғлу / Feyker Yöreoğlu
2007 с «Көңілге салыну» Gönül Salıncağı Айлин Арысой/ Aylin Arısoy
2007 с «Менен әке болмас» Benden Baba Olmaz Түлай Дженк / Tülay Cenk

Сілтемелер[өңдеу]

Үлгі:Нур Феттахоғлу sinematurk.com сайтында