Селма Ергеч

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Селма Ергеч
Жалпы мағлұмат
Туған күні

1 қараша 1978(1978-11-01) (40 жас)

Азаматтығы

 Түркия.  Германия

Мамандығы

Түркия әртісі

Селма Ергеч (түр. Selma Ergeç, алм. Selma Ergetcsh 1978 жылы 1 қарашада Алманияның Хамм қаласында дүниеге келген) – Түркия мен Алманияның актрисасы мен моделі. Халыққа «2.0 желісі» және «Ғажайып ғасыр» телехикаясындағы рөлдерімен танымал.

Өмірбаяны[өңдеу]

Селма 1978 жылы Хамм қаласында түрік-дәрігердің және Алманияның Рур аймағының алман- мейірбикесінің отбасында дүниеге келген. 1983 жылы отбасымен түрік қаласы – Мерсинге, одан кейін Анкараға көш аударған. Ал 1989 жылы қайтадан Алманияға қайтып оралған. 1995 жылы ол Солтүстік Рейн-Вестфалия жеріндегі орта мектепті бітірген. 1995-1996 жылдары Оксфорд Ұлыбританиядағы Хедингтон мектебінде оқыған. 1996-1998 жылдары студенттерді алмастырып оқыту бағдарламасының аясында Францияның Лилле қаласында (Нор-Па-де-Кале аймағы) білім алған. 1998 жылы Селма Алманияға оралды. Содан соң Түркияға көшіп барып, Ыстанбұлдық университеттің Адана қаласындағы медициналық факультетінде оқып, медициналық клиникады стажер болған.

Мансабы[өңдеу]

Медициналық оқуды бітіргенен соң, Сельма 1 жылдық демалыс алып, сол кезде NBC компаниясының өнімі - «Жарым Алма» сериалында Айшаның рөлін сомдады. 2003 жылдан бастап, Сельма актриса Алия Узунатағаннан актерлік шеберлік сабақтарын ала бастады. Ол Mujdat Gezen Art Center-ның келушісі болған. 2006 жылы Сельма түрік-америкалық «2.0 желісі» фильмінде актер Халит Ергенчпен бірге басты рөлді орындады. Сельма Ергеч өзінің әріптестері Каролина Көш және Бану Ентурмен бірге модель ретінде Selamlique маркасының басты бейнесі болып табылады. Бұл марка Сельмаға «Тамаша ғасырға» дейін де үлкен табыс пен атақ алып келген. 2011 жылы Ергечты «Тамаша ғасыр» телехикаясына I Сүлейменнің қарындасы Қадиша сұлтанның рөлін сомдауға шақырды. Сельманың өз ойы бойынша, бұл рөл оған тек актриса ретінде ғана емес, сонымен қатар жан дүниесінің байытылуына да қажет. İnStyle журналына сұхбат берген кезде: «Біз жан дүниемізді бере отырып, жанды жобада жұмыс істейміз, сондықтан да балдырға батпаймыз. «Тамаша ғасыр» телехикаясның ерекшелігі оның әрбір бөлек бөлімінде, өзіне тән жанды тіршілік бар. Келесі бөлім өткен бөлімнен де қызықтырақ болады деген сезім, бүкіл түсірілім тобының көкейінде болғандықтан сериалдың сапасы ең алғашқы күннен бері төмендеген емес». «Қадиша сұлтанның қылықтары өзгеріп кетті. Кейбір жағдайлар кей кезде менің өзімді де таңғалдыралы, оның кейіпі бара-бара «қызықты» болып барады. Қадиша сұлтан, мен істемейтін немесе істей алмайтын нәрсені істейді. Кейде мен айтып тастар едім деген жағдайда, ол үндемей қалады. Ал керісінше мен үндемес едім деген жағдайда ол есінен адасып тұрып, барлығын айтып тастайды. Мен өзіме мүлдемге ұқсамайтын кейіпкердің рөлін сомдаған кезде оның жан дүниесін, оның осылай істеуіне не себепші болғанын түсінгім келеді. Ақыр соңы оны ойнау аса қызықты», - деді Қадиша сұлтанның рөлі жайлы – Сельма Ергеч.

Фильмографиясы[өңдеу]

жылы Мемлекет Қазақша атауы Шынайы атауы Сомдаған рөлі
1997  Түркия «Бөле ол жақты» Böyle mi Olacaktı Мерве/Merve
2001-2004  Түркия «Жарым Елма» Yarım Elma Айча/ Ayça
2005  Түркия,  Германия «Шөхрет» Şöhret Наталие/ Natalie
2005  Түркия «Көрпез жалыны» Körfez Ateşi Пынар/ Pınar
2006  Түркия,  Германия «Бес уақыт» Beş Vakit Өғретмен/ Öğretmen
2006  Түркия,  АҚШ «2.0 желісі» The Net 2.0 Ресепшншы /Resepsiyonist
2007  Түркия «Күн мен түн» Sis ve Gece Мине/Mine
2007  Түркия «Қыршын қыз» Hırçın Kız Гүл/Gül
2007-2009  Түркия «Аси» Asi Дефне Козджуоғлу/ Defne Kozcuoğlu
2010  Түркия,  Германия «Сес» Ses Дерия/ Derya
2010  Түркия «Қалып арысы» Kalp Ağrısı Азизе/ Azize
2011-2013  Түркия «Ғажайып ғасыр» Muhteşem yüzyıl Хатидже Сұлтан

Қызықты мәліметтер[өңдеу]

Селма кәсіби модель және «Түркияның ең сұлу аруы» беделді даңқтың жүлдесінің номенанты болған. Селма спортпен өте қатты қызығады, оның ішінде, ат үстінде жүру, қылыштасу, тһеквондо да бар. Ол алты тіл біледі, олар, түрікше, ағылшынша, алманша, латынша, итальянша және франсұзша. Селма Ергеч 9 жасынан бастап ет жемейді.

Сілтемелер[өңдеу]