Түрікменстан қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Түрікменстан қалаларының тізімі:

Қазақша атауы</ref>[1] Түрікменше атауы Тұрғын саны (2009) Уәлаят Бұрынғы аттары/
басқа аттары
Ашхабад Aşgabat 921503 Ашхабад[2] Ашгабат, Полторацк, Асхабат
Акдепе Akdepe 15580 Дашоғұз уәлаяты Ленинск
Аннау (ағылш.) Änew 29606 Ахал уәлаяты Анау
Атамурат Atamyrat 38350 Лебап уәлаяты Керки
Байрамали Baýramaly 88486 Мары уәлаяты Байрам-Али
Балқанабад Balkanabat 89785 Балқан уәлаяты Небит-Даг, Небитдаг
Берекет (ағылш.) Bereket 23261 Балқан уәлаяты Казанджик, Газанджык
Бехерден (ағылш.) Baharly 24702 Ахал уәлаяты Бахарден, Бахерден
Болдумсаз Boldumsaz 23253 Дашоғұз уәлаяты Калинин, Калининск
Бюзмейин Abadan 42269 Ахал уәлаяты Безмеин, Бюзмейн
Газаджак Gazojak 24251 Лебап уәлаяты Газ-Ачак
Гёкдепе Gökdepe 21154 Ахал уәлаяты Геок-Тепе
Говурдак Magdanly 64845 Лебап уәлаяты Гаурдак
Дашоғұз Daşoguz 227184 Дашоғұз уәлаяты Ташауз, Дошховуз
Ёлётен Ýolöten 37705 Мары уәлаяты Иолотань, Елетен, Елотен
Йыланлы Gurbansoltan eje 26901 Дашоғұз уәлаяты Ильялы, Йиланли
Кака Kaka 19925 Ахал уәлаяты Каахка
Көнеургенч Köneürgenç 34677 Дашоғұз уәлаяты Куня-Ургенч
Кубадаг Gubadag 16775 Дашоғұз уәлаяты Тельманск, Губадаг
Кумдаг (ағылш.) Gumdag 26831 Балқан уәлаяты Кум-Даг
Мары Mary 123904 Мары уәлаяты Мерв
Мургап Murgap 15227 Мары уәлаяты Мургаб
Саят Saýat 20491 Лебап уәлаяты
Сейди (туркм.) Seýdi 20491 Лебап уәлаяты
Сердар Serdar 89582 Балқан уәлаяты Кизыл-Арват, Гызыларбат
Серхетабад Serhetabat 14940 Мары уәлаяты Кушка, Гушгы
Тахта Görogly 18287 Дашоғұз уәлаяты Тагта
Теджен Tejen 77024 Ахал уәлаяты
Түрікменабад Türkmenabat 252866 Лебап уәлаяты Чарджуй, Ленинск-Туркменский, Чарджоу, Туркменабат
Түрікменбашы Türkmenbaşy 70962 Балқан уәлаяты Туркменбаши, Красноводск
Хазар Hazar 28095 Балқан уәлаяты Челекен
Фарап Farap 16731 Лебап уәлаяты Фараб

Түрікменстанның қала типті поселкелері мен ірі ауылдарының тізімі[өңдеу]

Аты Уәлаяты Бұрынғы аттары/
басқа аттары
Амударья Лебап уәлаяты Аму-Дария
Бабадайхан Ахал уәлаяты
Бекдаш Балқан уәлаяты
Гангалы Ахал уәлаяты Ганналы
Дарваза (ағылш.) Ахал уәлаяты
Дарганата Лебап уәлаяты Дарган-Ата
Дашкёпри Мары уәлаяты Ташкепри
Дейнау Лебап уәлаяты
Денгизхан Мары уәлаяты Хауз-Хан
Джебел Балқан уәлаяты
Достлук Лебап уәлаяты
Душак Ахал уәлаяты
Захмет Мары уәлаяты
Калаймор Мары уәлаяты Кала-И-Мор
Карабекевюль Лебап уәлаяты Карабекаул, Гарабекевюл
Карагёль Балқан уәлаяты Карагель
Караметнияз Лебап уәлаяты Карамет-Нияз
Каррыкала (ағылш.) Балқан уәлаяты Кара-Кала, Гарригала
Кёйтендаг Лебап уәлаяты Чаршанда, Чаршанга
Керкичи Лебап уәлаяты
Келиф Лебап уәлаяты
Котурдепе Балқан уәлаяты
Красное Знамя Мары уәлаяты
Кызылкая Балқан уәлаяты Кизыл-Кия
Лебап Лебап уәлаяты
Молланепес Мары уәлаяты им. Молланепеса,
Мукры Лебап уәлаяты
им. Ниязова Мары уәлаяты им. Чапаева
Ниязов Лебап уәлаяты
Ниязовск Дашоғұз уәлаяты
Окарем Балқан уәлаяты
Равнина Мары уәлаяты
Сакар Лебап уәлаяты
Сакарчеге Мары уәлаяты Сакар-Чага, Сакар-Чяге
Сандыккачы Мары уәлаяты Сандыкачи
Свинцовый Рудник Лебап уәлаяты
Серахс (ағылш.) Ахал уәлаяты Сарагт
Тагтабазар Мары уәлаяты Тахта-Базар
Туркменбашы Дашоғұз уәлаяты Большевик, им. Сапармурада Туркменбаши, Туркменбаши
Туркменкала Мары уәлаяты Туркмен-Кала, Туркменгала
Учаджы Мары уәлаяты Уч-Аджи
Фирюза Ахал уәлаяты
Халач Лебап уәлаяты
Ходжамбы Лебап уәлаяты Ходжамбас, Ходжамбаз
Шарлавук (ағылш.) Балқан уәлаяты
Шатлык Мары уәлаяты
Эсенкули (ағылш.) Балқан уәлаяты Гасан-Кули, Есенгули
Этрек (ағылш.) Балқан уәлаяты Кизыл-Атрек, Газилетрек
Яшлык Ахал уәлаяты
  1. Қалың әріппен уәлаят орталықтарының аттары берілген
  2. Ашхабад қаласы уәлаятқа теңестірілген жеке әкімшілік бірлік болып табылады