Фархат Нұрсұлтанұлы Әбдірайымов

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Фархат Нұрсұлтанұлы Әбдірайымов
Жалпы мағлұмат
Туған күні

21 қаңтар 1966 (1966-01-21) (54 жас)

Туған жері

Алматы, Қазақ КСР

Азаматтығы

 Қазақстан

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

1996 жыл - осы уақытқа дейін

Бағыты

тарихи фильм, драма, мелодрама, атыс-шабыс, көркем фильм, комедия

IMDb

ID 0008240

Фархат Нұрсұлтанұлы Әбдірайымов - Қазақстандық актер.

Өмірбаяны[өңдеу]

1966 жылы 21 қаңтарда Алматы қаласында туған. Қазақ.

Алматы технологиялық университетінің технологиялық факультетін бітірген (1988), инженер-технолог.

1988 жылдан - «Турист» мейрамханасының директоры.

1999 жылдан бері - Ш. Айманов атындағы Қазақ кинофабрикасының (қазіргі Ш.Айманов атындағы «Қазақфильм» АҚ) актері.

Жеке өмірі[өңдеу]

Қазақ, орыс және ағылшын тілдерін біледі.

«Нұр Отан» ХДП саяси кеңесі бюросының мүшесі (2007 жылдан).

Діни көзқарасы - мұсылман.

Хоббиі - бильярд, суда жүзу.

Сүйіп оқитын әдебиеті - В.Шукшин, С.Довлатов, А.П. Чехов, Ш.Айтматов.

Әкесі - Әбдірайымов Нұрсұлтан, марқұм. Анасы - Әбдірайымова Үміхан Мәмедқызы, зейнеткер, кеңестік сауда саласында жұмыс істеген.

Үйленген. Жұбайы - Әбдірайымова Виктория (1971 жылы туған),есепші. Ұлдары - Әбдірайымов Асан (1991 жылы туған), Әбдірайымов Темірлан (2002 жылы туған).[1]

Марапаттары мен атақтары[өңдеу]

  • ҚР Бильярд спорты федерациясының вице-президенті (2001 жылдан).
  • ҚР Кинематографистер одағының мүшесі (2005 жылдан).
  • ҚР Президентінің Құрмет грамотасымен марапатталған (2003).
  • РФ «Үздік актер» кинобасылымының бас жүлдегері (1996).
  • XXI Халықаралық кинофестивалінің «Святой Георгий Победоносец» Гран-при жүлдегері (Мәскеу, 1999).
  • «Алтын Адам» сыйлығының «Жыл киножұлдызы» номинациясының иегері (2000).

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1996 – «Кімнің жаны нәзік болса» - Фархат
  • 1996 – «Шанхай» - бандит
  • 1997 – «Ақсуат» - эпизод
  • 1997 – «Сиқырлы демеуші» - Теңбай
  • 1998 – «Омпа» - толық жолаушы
  • 1998 – «Француз құрбақаларынан жасалған сорпа» - Фархат
  • 1999 – «Фара» - Фара
  • 2005 – «Ежелгі бұлғарлардың дастаны» - эпизод
  • 2005 – «Заставка» - есірткі бароны
  • 2006 – «Жел-адам» - Хәкім
  • 2007 – «Бір күні жүксалғышта» - Ахмедия
  • 2008 – «Хоккайдо полициясы» - мафия бастығы
  • 2010 – «А-ға оралу» - продюсер
  • 2010 – «Қызғылт түсті қоян туралы хикая» - Жайбархан
  • 2010 – «Махаббат тәлкегі» - жаттықтырушы
  • 2010 – «Тасадағы махаббат» - Сергей
  • 2010 – «Нағыз полковник» - Жандос
  • 2011 – «Жан жүрегім – Астана!» - эпизод
  • 2011 – «Уран дауылы» - эпизод
  • 2012 – «Аңыздар кітабы: Жұмбақ орман» - жын
  • 2013 – «Гейзер» - автосалын қожайыны
  • 2013 – «Өзге ғаламшарлықтардың қатысы жоқ» - такси жүргізушісі
  • 2013 – «Бір күні» - билет тексерушісі
  • 2013 – «Параллельдік әлемдер» - жеміс-жидектер сатушысы
  • 2014 – «Елес қуған сайыпқыран» - тұтқын
  • 2015 – «Су перісіне арналған үй» - эпизод
  • 2015 – «Рэкетир-2» - Мәке

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Қазақстан Республикасында кімнің кім екені . Екі томдық анықтамалық. Алматы, 2011 жыл. ISBN 978-601-278-473-2