Винсент Миннелли

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Винсент Миннелли
Vincente Minnelli
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Лестор Энтони Миннелли

Туған күні:

28 ақпан 1903(1903-02-28)

Туған жері:

Чикаго, АҚШ

Қайтыс болған күні:

25 шілде 1986(1986-07-25) (83 жас)

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

режиссёр

Марапаттары:

«Оскар марапаты» (1959)
«Алтын глобус» (1959)

IMDb:

ID 0591486

Винсент Миннелли (ағылш. Vincente Minnelli, 28 ақпан, 1903 ж., Чикаго, АҚШ — 25 шілде 1986 ж., Беверли-Хиллз, АҚШ) — америкалық театр және кино режиссеры. «Meet Me in St. Louis», «An American in Paris», «The Band Wagon», «Жижи» мюзиклдерінің арқасында танымал атанған. Лайза Миннеллидің әкесі.

Өмірбаяны[өңдеу]

Кішкентайынан ата-анасымен бірге «Ағайынды Миннелли» тобының мүшесі болып сахнаға шыққан. 1929 жылдан фотограф, режиссер көмекшісі және суретші болып жұмыс істеген. 1937 жылдан бастап фильмдарды түсіре бастаған. 1959 жылғы «Жижи» фильмі үшін «Оскар марапатына» және «Алтын глобус» жүлдесіне иеленген. 1945-1951 жылдар аралығында Джуди Гарленд атты жұлдызбен некеде болған. Олардың Лайза Миннелли атты қыздары бар.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1943 — Cabin in the Sky
  • 1943 — I Dood It
  • 1944 — Meet Me in St. Louis
  • 1945 — The Clock
  • 1945 — Yolanda and the Thief
  • 1946 — Ziegfeld Follies
  • 1946 — Undercurrent
  • 1948 — The Pirat
  • 1949 — Madame Bovary
  • 1950 — Father of the Bride
  • 1951 — Father’s Little Dividend
  • 1951 — An American in Paris
  • 1952 — The Bad and the Beautiful
  • 1953 — The Band Wagon
  • 1954 — The Long, Long Trailer
  • 1954 — Brigadoon
  • 1955 — The Cobweb
  • 1955 — Kismet
  • 1956 — Lust for Life
  • 1956 — Tea and Sympathy
  • 1957 — Designing Woman
  • 1958 — Gigi
  • 1958 — The Reluctant Debutante
  • 1958 — Some Came Running
  • 1960 — Home from the Hill
  • 1960 — Bells Are Ringing
  • 1962 — Four Horsemen of the Apocalypse
  • 1962 — Two Weeks in Another Town
  • 1963 — The Courtship of Eddie’s Father
  • 1964 — Goodbye Charlie
  • 1965 — The Sandpiper
  • 1970 — On a Clear Day You Can See Forever
  • 1976 — A Matter of Time

Дереккөздер[өңдеу]


Сыртқы сілтемелер[өңдеу]