Уоррен Битти

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Уоррен Битти
Warren Beatty
Сурет
Уоррен Битти, 1975 жыл
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Генри Уоррен Бейти

Туған күні

30 наурыз 1937(1937-03-30) (82 жас)

Туған жері

Ричмонд (Виргиния), АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер, режиссёр, кинопродюсер, сценарийші

Белсенді жылдары

1957 — қазіргі уақыт

Марапаттары

«Оскар» (1982)
«Алтын глобус» (1962, 1979, 1982, 2007)
BAFTA (2002)

IMDb

ID 0000886

Уоррен Битти (ағылш. Warren Beatty, туған кезінде ағылш. Henry Warren Beaty, 30 наурыз 1937, Ричмонд, Виргини, АҚШ) — америкалық актер, продюсер, режиссер. Актриса Ширли Маклейннің туған ағасы. Көптеген фильмдерде түсіп, «Оскар» (1982), «Алтын глобус» (1962, 1979, 1982, 2007), BAFTA (2002) жүлделернің номинанты атанған.

Карьерасы[өңдеу]

Стелла Адлердің мектебінде актерлық шеберлікке үйренеді. Элиа Казанның «Splendor in the Grass» фильмінде түседі. «Миссис Стоунның Рим көктемі» драмасында Вивьен Лимен басты рөлге ие болады. Роберт Олтменнің «Маккейб және миссис Миллер» жобасында, «Heaven Can Wait», «Дик Трейси» комедияларында түседі.

Жеке өмірі[өңдеу]

1992 жылдың 10 наурызында Аннетт Бенинг атты актрисамен некеге отырады. Олардың төрт балалары бар: Кэтлин Элизабет Битти (8 қаңтар 1992), Бенджамин Маклин Битти (23 тамыз 1994), Изабель Ира Эшли Битти (11 қаңтар, 1997) және Элла Коринн Битти (8 сәуір 2000).

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1961-Splendor in the Grass-Бад Стампер
  • 1961-The Roman Spring of Mrs. Stone-Паоло ди Лео
  • 1962-All Fall Down-Берри-Берри Уилларт
  • 1964-Lilith-Винсент Брюс
  • 1965-Mickey One-Микки Уан
  • 1965-Promise Her Anything-Харли Раммель
  • 1966-Kaleidoscope-Барни Линкольн
  • 1967-Bonnie and Clyde-Клайд Бэрроу
  • 1970-The Only Game in Town -Джо Грэйди
  • 1971-McCabe & Mrs. Miller-Джон Маккейб
  • 1971-$-Джо Коллинз
  • 1974-The Parallax View-Джозеф Фрейди
  • 1975-Shampoo-Джордж Раунди
  • 1975-The Fortune-Никки Уилсон
  • 1978-Heaven Can Wait-Джо Пендлтон; режиссёр
  • 1981-Reds-Джон Рид; режиссёр
  • 1987-The Ishtar-Лайл Роджерс
  • 1990-Dick Tracy-Дик Трейси; режиссёр
  • 1991-Bugsy-Багси Сигел
  • 1994-Love Affair-Майк Гэмбрил
  • 2001-Town & Country-Портер Стоддард<

Дереккөздер[өңдеу]