Латвия қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Latvija novadi un pilsetas.png
Crystal Clear app kdict.png Толық мақаласы: Латвия

Латвияда қала дәрежесі (латышша pilsētas) 77 елді мекенге берілген.

Солардың 7-інде республикалық қала (тізімде қалың әріппен бөліп көрсетілген), 52-сінде аудандық қала және 18-інде округтық қала деген дәреже бар.


Латвия қалаларының тізімі[өңдеу]

Орысша атауы Латышша атауы Ескі (немісше) атауы Дәрежеге қол жеткізген жылы Тұрғын саны (2004)
Рига Rīga 1225 735241
Даугавпилс Daugavpils Двинск, Динабург (Dünaburg) 1582 111231
Елгава Jelgava Митава (Mitau) 1573 66088
Лиепая Liepāja Либава (Libau) 1625 86476
Юрмала Jūrmala 1959 55452
Вентспилс Ventspils Виндава (Windau) 1378 44130
Резекне Rēzekne Розиттен (Rositten)
Режица (18931917)
1773 37223
Айзкраукле Aizkraukle Ашераден (Ascheraden) 1967 8962
Айзпуте Aizpute Газенпот (Hasenpoth) 1378 5551
Айнажи Ainaži Гайнаш (Hainasch) 1926 1811
Акнисте Aknīste Окнист (Oknist) 1991 1951
Алоя Aloja Аллендорф (Allendorf) 1992 2600
Алсунга Alsunga Альшванген (Allendorf) 1992 1774
Алуксне Alūksne Мариенбург (Marienburg) 1920 9435
Апе Ape Гоппенгоф (Hoppenhof) 1928 1941
Ауце Auce Ауц (Autz) 1924 4112
Балви Balvi Больвен (Bolwen) 1928 8253
Балдоне Baldone Бальдон (Baldohn) 1991 5103
Баложи Baloži Рольбуш (Rollbusch) 1991 4022
Бауска Bauska Бауск (Bauske) 1609 10495
Броцены Brocēni Берггоф (Berghof) 1992 3590
Валдемарпилс Valdemārpils Сасмаккен (Saßmacken) 1917 2757
Валка Valka Вальк (Walk) 1584 6547
Валмиера Valmiera Вольмар (Wolmar) 1323 27515
Вангажи Vangaži Вангаш (Wangasch) 1991 4109
Варакляны Varakļāni Варкланд (Warkland) 1928 2251
Виесите Viesīte Экенграфен (Eckengrafen) 1928 2918
Виляка Viļaka Мариенгаузен (Marienhausen) 1945 1787
Виляны Viļāni Велонен (Welonen) 1928 3764
Гробиня Grobiņa Зеебург (Seeburg) 1695 4318
Гулбене Gulbene Шваненбург (Schwanenburg) 1928 9535
Дагда Dagda Дагден (Dagden) 1992 2722
Добеле Dobele Доблен (Doblen) 1917 11191
Дурбе Durbe Дурбен (Durben) 1893 424
Екабпилс Jēkabpils Якобштадт (Jakobstadt) 1670 26956
Зилупе Zilupe Розенау (Rosenau) 1931 1890
Икшкиле Ikšķile Икскюль (Uexküll) 1992 6713
Илуксте Ilūkste Иллукст (Illuxt) 1917 2940
Калнциемс Kalnciems Кальнцем (Kalnzeem) 1991 2555
Кандава Kandava Кандау (Kandau) 1917 3816
Карсава Kārsava Карсау (Karsau) 1928 2570
Краслава Krāslava Креслау (Kreslau) 1923 10958
Кулдига Kuldīga Гольдинген (Goldingen) 1378 13136
Кегумс Ķegums Кеггум (Keggum) 1993 2474
Лиелварде Lielvārde Ленневарден (Lennewarden) 1992 7646
Лигатне Līgatne Лигат (Ligat) 1993 1364
Лимбажи Limbaži Лемзаль (Lemsal) 1385 8934
Ливаны Līvani Ливенгоф (Lievenhof) 1926 9587
Лубана Lubāna Лубан (Lubahn) 1992 1974
Лудза Ludza Люцин (Ludsen) 1777 10247
Мадона Madona Модон (Modohn) 1926 9456
Мазсалаца Mazsalaca Залисбург (Salisburg) 1928 2412
Огре Ogre Огер (Ohger) 1928 26170
Олайне Olaine Олай (Olai) 1967 12849
Павилоста Pāvilosta Паульсгафен (Paulshafen) 1991 1271
Пилтене Piltene Пильтен (Pilten) 1557 1776
Плявиняс Pļaviņas Штокмансгоф (Stockmannshof) 1927 3885
Прейли Preiļi Прель (Prely) 1928 8605
Приекуле Priekule Прекульн (Preekuln) 1928 2584
Руиена Rūjiena Руен (Rujen) 1920 3679
Сабиле Sabile Цаббельн (Zabeln) 1917 1601
Салацгрива Salacgrīva Залисмюнде (Salismünde) 1928 6011
Саласпилс Salaspils Кирхгольм (Kirchholm) 1993 20987
Салдус Saldus Фрауэнбург (Frauenburg) 1917 12707
Саулкрасты Saulkrasti Нёйбад (Neubad) 1991 5697
Седа Seda Зедде (Sedde) 1991 1744
Сигулда Sigulda Зегевольд (Segewold) 1928 10668
Скрунда Skrunda Шрунден (Schrunden) 1996 3989
Смилтене Smiltene Смильтен (Smilten) 1920 6092
Стайцеле Staicele Стайцель (Staizel) 1992 2014
Стенде Stende Стенден (Stenden) 1991 1907
Стренчи Strenči Стакельн (Stackeln) 1928 1496
Субате Subate Суббат (Subbath) 1917 1222
Талси Talsi Тальсен (Talsen) 1917 11856
Тукумс Tukums Туккум (Tuckum) 1795 19722
Цесис Cēsis Венден (Wenden) 1323 18715
Цесвайне Cesvaine Зесвеген (Sesswegen) 1991 3388
Яунелгава Jaunjelgava Фридрихштадт (Friedrichstadt) 1647 2441