Саадет Аксой

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Саадет Аксой
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Саадет Ышыл Аксой

Туған күні

29 тамыз 1983(1983-08-29) (36 жас)

Туған жері

Стамбул, Түркия

Азаматтығы

Түркия

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

2006 - қазіргі күндер

IMDb

ID 2278522

Саадет Аксой (түр. Saadet Işıl Aksoy) (29 тамыз 1983 жыл) — түрік актрисасы.

Әкесі Невшехирден болса анасы Эдирне, Сиирт жерлерінен. Актер жұмысына Саадет мектеп уақытында қызығушылықты танытты. Ол дербес түрік арналарындағы саз бен киноға арналған әр түрлі теледумандарғы қатысқан.

Институстты бітіргеннен кейін Саадет Аксой өзін кәсіби кинематографта сынауды жөн тапты. Институтта да ол актерлік шеберлігінің сабақтарына қатысып, телехикаялар мен жарнамалардың түсірілімдеріне қатысыпты.

2002-2004 жылдар аралығында Саадет «1» арнасында тележүргізуші ретінде сынапқа шыққан. 2005 жылы Саадет Аксой «Күздік от» фильмінде дебюттеген. 2006 жылы болса Саадет Америка Құрама Штаттарына көшті. Осы жерде ол Нью-Йорк киноакадемиясында оқыған. Сонғы жылдары ол көптеген түрік телехикаяларында рөлдерді ойнаған. Олардың ішінде «Жүрексіз адам», «Балкан некесі», «Senden Baska».

2012 жылы Саадет Серджио Кастеллитоның «Екі рет туған» фильмінде түсті. Осы жерде ол Аски рөлін ойнады. Ал Ресейде болса ол «Сүлейман сұлтан» телехикаясының арқасында танымалдыққа ие болды.

Биография[өңдеу]

Босфордық университетті бітірді. Ағылшын тілі және әдебиеті мінбесі. Бірнеше марапатқа ие.

Фильмография[өңдеу]

  • 2006— Тұтқындалған жүректер— Ирем
  • 2007 —Жұмыртқа— Эйла
  • 2008 —Мектеп сыныбы— Дуйгу
  • 2008 —Сұлу өмір — Дэниз
  • 2008 —Сүт— Семра
  • 2009 —Шақырылған бала күтуші — кафедегі түрік қызы
  • 2009 —Шығыс көріністері — Изил
  • 2009 —Басқа тілдердегі махаббат— Зэйнап
  • 2011 —Сүлейман сұлтан — Садыка-хатун
  • 2012 —Екі рет туған— Аска
  • 2013 —Қуғын— Элени

Дереккөздер[өңдеу]