Сара Хайленд

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Сара Хайленд
Са́ра Джейн Ха́йленд
Сурет
Сара Хайленд , 2010 жыл
Жалпы мағлұмат
Туған күні

24 қараша 1991(1991-11-24) (27 жас)

Туған жері

Нью-Йорк, Нью-Йорк,  АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

1997 жыл—қазір

IMDb

ID 0405103

Са́ра Джейн Ха́йленд (ағылш. Sarah Jane Hyland; 1990 жыл 24 қараша, Нью-Йорк, Нью-Йорк, АҚШ) – америкалық актриса.

Өмірбаяны[өңдеу]

Ерте өмірі[өңдеу]

Сара Джейн Хайленд 1990 жылдың 24 қараша күні, актерлер Эдвард Джейми Хайленд пен Мелисса Канадейдың отбасында, Нью-Йорк қаласында туылды. Оның інісі Иэн Донаван Хайленд (1995 жылы 1 қаңтар күні туылды) бар, ол да актер.

Денсаулығымен қиыншылықтары[өңдеу]

9 жасар кезінде Сараға бүйректің поликистозды дисплазиясы қойылып, 2012 жылдың 13 сәуір күні Сараға бүйректің трансплантациясы жасалды. Оған әкесі Эдвардтың бүйрегі отырғызылған.

Жеке өмірі[өңдеу]

2009 жылдан бастап, 2014 жылдың тамыз айына дейін, Сара бірнеше жұмыс бойынша әріптесі – Мэтт Прокоппен карым – қатынаста болып, 5 жыл кездесуден кейін олар үлкен шумен айырылысады.

Қазіргі уақытта Сара «Қансорғыштар академиясы» фильмі бойынша әріптесі Доминик Шервудпен кездесуде.

Мансабы[өңдеу]

1997 жылдан бастап, Сара 30 – дан астам фильмдер мен телехикаяларда түсті.

Осымен қатар 2011 жылы ол «Есептегіштегі адам» фильмінде Сара режиссер ретінде көз көрді.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1997 – Ұзақ қыс хикаясы – Элизабет
  • 1997 – Дене бөлшектері – Говардтың қызы
  • 1998 – Масаттануымның нысаны – Молли
  • 1999 - Бесік тербеледі – Сильвано – Джованна
  • 2000 – Энни - Молли
  • 2000 – Одри Хепберн хикаясы – Одри Хепберн 8 жастағы кезі
  • 2004 – Испандық ағылшын
  • 2007 – Соқыр кездесу - бала
  • 2008 – 2009 – Далапты құрайт – Мээди Хилли
  • 2009 – 2013 – Амеркиалық отбасы – Хейли Данфи
  • 2010 - Құбыжық қаһармандар - Делайла
  • 2010 – Мен өз өмірімді Корбин Блюге қарызбын - Сара
  • 2011 – Америкалық жиголо - Кортни
  • 2011 – Сұлу ханзада – Дилан Шонфилд
  • 2012 – Найзағай түсуі – Клэр Мэтьюс
  • 2013 – Өте қорқынышты кино 5 - Миа
  • 2013 – Мені жынды деп те ата - Грейс
  • 2014Қансорғыштар Академиясы - Наталья Дашкова

Дереккөздер[өңдеу]