Сесилия Ахерн

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Сесилия Ахерн
Cecelia Ahern
Cecelia Ahern.jpg
Туған күні

30 қыркүйек 1981

Туған жері

Дублин, Ирландия

Мансабы

жазушы

Жанры

беллетристика

Шығармалардың тілі

ағылшынша

Дебюті

«P.S. Мен сені сүйемін!»

cecelia-ahern.com

Сесилия Ахерн — романтикалық романдардың авторы; "Саманта деген кім?" сериалының продюсері; оның әкесі Ирландияның экс премьер министр – Берти Ахерн.

Сесилия Ахерн журналистика факультетін бітірген. 21 жасында өзінің ең алғашқы "P.S. I Love You" романын жазды. Роман 40 елге сатылымға шықты. 2007 жылы компания «Warner Bros» және «Wendy Finerman Productions» туындының экрандалуын қолға алды.

"P.S. I Love You" кітабы коммерциялық кітаптар арасынан АҚШ, Англия, Ирландия, Германия елдерінде бірінші орынға ие болды. 2004 жылдың қараша айында Сесилия Ахернның екінші кітабы «Where rainbows end» жарық көрді. Ирландияның үздік роман қатарына енді. Үшінші кітабы «If you could see me now», 2005 жылдың қараша айында жарияланып, үлкен сұранысқа ие болды.

2006 жылы «There’s no place like here» атты үшінші кітабы Ирландияның №1 романына айналды. Сесилия көптеген сыйға ие болды.

Жетістіктері[өңдеу]

  • 2004/2005 — The British Book Awards  «P.S. I Love You» романы үшін
  • 2005 — Irish Post Award
  • 2005 — Corine Literature Prize «Where rainbows end» романы үшін
  • 2006 — Fun Fearless Fiction Award «If you could see me now» романы үшін

Библиография[өңдеу]

Басылым мерзімі (Ұлыбритания) Атауы Шынайы атауы
2002 жыл P.S. Мен сені сүйемін! ағылш. PS, I Love You
2004 жыл Сенбеймін. Үміттенбеймін. Ғашықпын
Кемпірқосақ біткен жерде
Сәлеммен, Рози
ағылш. Where Rainbows End
2005 жыл Маған қарашы ағылш. If You Could See Me Now
2006 жыл Сен бар жерде ағылш. A Place Called Here
2008 жыл Естеліктеріңе рахмет ағылш. Thanks for the Memories
2009 жыл Сыйлық ағылш. The Gift
2009 жыл Cыйқырлы күнделік ағылш. The Book of Tomorrow
2010 жыл Әрбір жыл (новеллалар жинағы) ағылш. Every Year
2011 жыл Өмірімнің уақыты ағылш. The Time of my Life
2012 жыл Жүз есім ағылш. One hundred names
2011 жыл Айнадағы қыз ағылш. Girl in the Mirror: Two Short Stories
2013 жыл Естүссіз қалай ғашық болуға болады ағылш. How to fall in love
2014 жыл Біз кездескен жылы

Экранда жарық көргендері[өңдеу]

  • 2007 — P.S. Мен сені сүйемін (P.S. I Love You)
  • 2014 — Cәлеммен, Рози (Love, Rosie)

Сілтемелер[өңдеу]