CL

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

'''<nowiki>{{Тексерілмеген мақала|date=наурыз 2016}}</nowiki> '''

'''''

Ли Че Рин (26 ақпан, 1991 ж.), CL деген лақап атымен танымал (Си-эл), — корей әншісі, рэпері, бишісі, ән авторы, 2NE1 тобының қатысушысы. 

CL «Time» журналы оқырмандарының ойы бойынша, «2014 жылдың 100 ең беделді адамдары» тізімінде 2 орын алды (3 орынды Леди Гага алды), бірақ ресми тізімге түспеді.

Биографиясы[өңдеу]

Мансабының басы[өңдеу]

Ли Че Рин физика профессорының отбасында, Сеулда дүниеге келді. Балалық шағын негізі Париж бен Жапонияда өткізіп, француз, жапон, ағылшын тілдерін жетік меңгерді. Оның әкесі, қызының музыкамен қызығуы мен әнші болу арманын мадақтады. CL бірнеше рет YG компаниясына деможазбаларын жіберді, бірақ, жауап келмегендіктен, 15 жасында YG компаниясының ғимаратына келіп, Ян Хён Сокқа жазбаларын жеке табыстады. Осыдан кейін, ол бірнеше жыл бойы, компаниядв стажер болды.

Әншінің, Корей индустриясында алғаш білінуі, Big Bang тобының «Intro (Hot Issue)» әнінде, 2007 жылы болды. CL-дың қатысушы ретінде, ресми тіркелген, Ом Джонхваның 2008 жылғы әні.

2NE1[өңдеу]

2008 жылы Ян Хен Сок жаңа топ шығаратынын жариялады. Топ аты «21» деп аталған, бірақ ондай ат бос болмағандықтан, оны «2NE1» ауыстырды. Топ, 2009 жылдың 17 мамырынд дебюттайды. 2010 жылдың қазан айында, топтың алғашқы толық To Anyone атты альбомы шықты. Альбом көпке ұнап, 2NE1 11 музыкалық премиялар ұтып алды.

Екінші толық Crush атты альбомы үшін, CL бірнеше ән жазды және «Crush», «If I Were You» и «Baby I Miss You» әндерінің соавторы атанды. Және альбомда оның соло әні «MTBD» болды.

Соло[өңдеу]

2009 жылы, CL, G-Dragonның «The Leaders» әнінің жазылуына қатысты. Сол уақытта, топ үзіліс алып, топ қатысушылары соло трек шығарды. 

2012 жылы әнші мен  Ким Джинпё  Adidas Originals жарнамасы үшін трек жазды.

2013 жылдың мамыр айында, YG Entertainment өкілдері CL жаңа сингл шығаратыны жайлы айтты. Алдымен, әннің аты «Bad Girl» болған, бірақ кейін, Ли Хе Ридің ұқсас атты ән шығаруына байланысты «The Baddest Female»-ге ауыстырылды. Сингл, 2013 жылдың 28 мамырында шықты.

2014 жылдың наурызында CL мен G-dragon Skrillex-тің «Dirty Vibe» әнінде пайда болды.

Сол жылдың жазында, компания, әртістің келесі жылы Америкада дебюттайтынын жариялады.

Топ[өңдеу]

Өз тобында CL - лидер, вокалист және рэпер рөлін атқарады. Өз талғамы мен шығармашылығына әсер еткен адамдар деп Тедди Пакты, Мадонна мен Queen-ді санайды.

Дискография[өңдеу]

CL 2011 жылы
Соло және ортақ проекттері
Жыл Ән Чарты Альбом
KOR

[1]

2009 «Please Don’t Go» ( Минзи) 6 To Anyone
2013 «The Baddest Female» 4
2014 «MTBD (Mental Breakdown)» 11 Crush
Шақырылған әнші ретінде
2007 «Hot Issue» (G-Dragon feat. CL) Hot Issue
2008 «DJ» (Ом Джонхва feat. CL) D.I.S.C.O
«A Good Man» (Big Bang) Stand Up
«What» (YMGA feat. YG Family & DJ Wreckx)
2009 «The Leaders» (G-Dragon feat. CL & Teddy) 38 Heartbreaker
«Kiss» (Dara feat. CL) 5 To Anyone
2012 «She’s So (Outta Control)» (M-Flo feat. 2NE1) - Square One
2013 «Gettin’ Dumb» (Will.i.am feat. 2NE1) and Apl.de.ap - #willpower
2014 «Rose» (Lee Hi feat. CL)
«Love You To Death» (TaeYang feat. CL) Rise
«Dirty Vibe» (Skrillex feat. Diplo, G-Dragon, and CL)[2] Recess
2015 «Dr Pepper» (Diplo ft. CL,Riff Raff,OG Maco)
«Hello Bitches»
«DADDY» (PSY feat. CL of 2NE1)

Фильмография[өңдеу]

Фильмдері[өңдеу]

  • 2009: Girlfriends (кор. 걸프렌즈) (камео)

Телешоулары[өңдеу]

  • 2009: 2NE1 TV (Mnet)
  • 2009: Style (кор. 스타일, SBS) (камео)
  • 2010: 2NE1 TV Season 2 (Mnet)
  • 2011: 2NE1 TV Season 3 (Mnet)
  • [3]
  • 2012: Strong Heart 
  • 2013: Running Man 156, 195 эпизодтары
  • 2013: SBS Super Match
  • 2013: Mnet’s Enemy of Broadcasting
  • 2013: Холостяк 
  • 2014: SBS Roommate, 
  • 2014: America’s Next Top Model N/A

Марапаттары мен номинациялар[өңдеу]

Жыл Марапат Категориясы Проект Қорытынды
2013
Mnet 20's Choice Awards
20’s Style Award
15th Mnet Asian Music Awards
Үздік би[4] The Baddest Female
Песня года
MYX Philippines
Hottest Female Star of 2013
SBS MTV Best of the Best
Үздік орындау
Eat Your Kimchi Awards
Үздік соло орындау
Philippines Kpop Convention
Hottest Female Artist
allkpop Awards
Үздік соло әнші
2014
23rd Seoul Music Awards
Bonsang Awards The Baddest Female
Popularity Awards
2nd YinYueTai V-Chart Awards
Үздік әнші

[5]

7th Style Icon Awards
Top 10 Style Icons
2015
Time
Әлемнің ең беделді адамы
  1. Gaon Chart Search: CL (Korean).
  2. Skrillex, Diplo, G-Dragon & CL’s 'Dirty Vibe': Listen to the EDM/K-Pop Collaboration | Billboard
  3. Kim, Sunny. 2NE1's CL Guest Judges For Project Runway Korea 3!
  4. «2013 M.net Korean Music Festival Winners list».
  5. CL WON “TOP FEMALE ARTIST (KOREAN)” AWARD AT THE 2014 2ND YINYUETAI V-CHART AWARDS IN BEIJING (APRIL 15, 2014).