Океания мемлекеттерінің және тәуелді аймақтарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Океания — Тынық мұхитта орналасқан аралдардың жалпы атауы.

Келесі кестеде Океания мемлекеттерінің және тәуелді аймақтарының алфавиттік тізімі көрсетілген.

Ту Карта Қазақ тіліндегі қысқа және ресми атаулары
[1][2][3]
Өзіндік қысқа және ресми атаулары[1][4] Елордасы
[3][5][6]
Халқы
[7]
Жер аумағы
[8]
Flag of Australia.svg
Australia (orthographic projection).svg Aвстралия[note 1]

Аустралиялық Одақ
ағылш. Australia — Commonwealth of Australia Канберра

ағылш. Canberra
23,268,319 7 741 220 km2 (Үлгі:Convert/sqmi)
Flag of Fiji.svg
LocationFiji.png Фиджи

Фиджи Республикасы
ағылш. Fiji — Republic of Fiji

фид. Viti — Matanitu ko Viti
Сува

ағылш. Suva

фид. Suva
890,057 0018275
Flag of Kiribati.svg
LocationKiribati.png Кирибати

Кирибати Республикасы
ағылш. Kiribati — Republic of Kiribati

кир. Kiribati — Ribaberiki Kiribati
Тарава

ағылш. Tarawa
Барики

ағылш. Bairiki
101,998 0000811
Flag of the Marshall Islands.svg
LocationMarshallIslands.png Маршалл аралдары

Маршалл аралдары Республикасы
ағылш. Marshall Islands — Republic of the Marshall Islands

мш. Aelōn in ̄ Maje ̧ļ
Мажуро

ағылш. Majuro
68,480 0000181
Flag of the Federated States of Micronesia.svg
LocationMicronesia.png Микронезия Федерациялық Штаттары / Микронезия ағылш. Federated States of Micronesia Паликир

ағылш. Palikir
106,487 0000702
Flag of Nauru.svg
LocationNauru.png Науру

Науру Республикасы
ағылш. Nauru — Republic of Nauru

на. Naoero
Ресми елордасы жоқ
Ярен округі (Де-Факто)[a]
9,378 0000021
Flag of New Zealand.svg
New Zealand (orthographic projection).svg Жаңа Зеландия[note 2] ағылш. New Zealand

мао. Aotearoa
Веллингтон

ағылш. Wellington
4,327,944 0267710
Flag of Palau.svg
Палау

Палау Республикасы
ағылш. Palau — Republic of Palau

пау. Belau — Beluu er a Belau
Нгерулмуд

ағылш. Melekeok

пау. Melekeok
21,032 0000459
Flag of Papua New Guinea.svg
Papua New Guinea (orthographic projection).svg Папуа — Жаңа Гвинея

Папуа-Жаңа Гвинея тәуелсіз мемлекеті
ағылш. Papua New Guinea — Independent State of Papua New Guinea

тпи. Papua Niugini — Independen Stet bilong Papua Niugini
Порт-Морсби

ағылш. Port Moresby
6,310,129 0462840
Flag of Samoa.svg
LocationSamoa.png Самоа

Independent State of Samoa
ағылш. Samoa — Independent State of Samoa

см. Samoa — Malo Sa‘oloto Tuto'atasi o Samoa
Апия

ағылш. Apia

см. Apia
194,320 0002831
Flag of the Solomon Islands.svg
LocationSolomonIslands.png Соломон аралдары ағылш. Solomon Islands Ханиара

ағылш. Honiara
584,578 0028896
Flag of Tonga.svg
LocationTonga.png Тонга

Kingdom of Tonga
ағылш. Tonga — Kingdom of Tonga

то. Tonga — Pule'anga Tonga
Нукуалофа

ағылш. Nuku'alofa

то. Nuku'alofa
106,146 0000747
Flag of Tuvalu.svg
LocationTuvalu.png Тувалу ағылш. Tuvalu

тувалу. Tuvalu
Фунафути

ағылш. Funafuti
10,619 0000026
Flag of Vanuatu.svg
Map OC-Melanesia Revised by Tom Emphasizing Vanuatu.PNG Вануату

Вануату Республикасы
би. Vanuatu — Ripablik blong Vanuatu

ағылш. Vanuatu — Republic of Vanuatu

фр. Vanuatu — République de Vanuatu
Порт-Вила

би. Port Vila

ағылш. Port Vila

фр. Port-Vila
256,155 0012189

Дереккөздер[өңдеу]

  1. a b Field Listing :: Names. CIA. Тексерілді, 15 тамыз 2011.
  2. UNGEGN List of Country Names. United Nations Group of Experts on Geographical Names (2007). Тексерілді, 15 тамыз 2011.
  3. a b List of countries, territories and currencies. Europa (9 August 2011). Тексерілді, 23 тамыз 2011.
  4. Дереккөз алу қатесі: Жарамсыз <ref> тегі; no text was provided for refs named UN Names
  5. Field Listing :: Capital. CIA. Тексерілді, 23 тамыз 2011.
  6. UNGEGN World Geographical Names. United Nations Group of Experts on Geographical Names (29 шілде 2011). Тексерілді, 23 тамыз 2011.
  7. Country Comparison :: Population. CIA (шілде 2012). Тексерілді, 2 қыркүйек 2012.
  8. Field Listing :: Area. CIA. Тексерілді, 23 тамыз 2011.


Дереккөз алу қатесі: "note" деп аталған дереккөз тобында <ref> тегі бар, бірақ тиісті <references group="note"/> тегі табылмады, немесе </ref> жабу тегін қажет етеді