Ғани Әбдуәлиұлы Құлжанов

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Ғани Әбдуәлиұлы Құлжанов
Жалпы мағлұмат
Туған күні

20 қыркүйек 1965(1965-09-20) (54 жас)

Туған жері

Қызылорда облысы
Жалағаш ауданы

Азаматтығы

 Қазақ КСР
 Қазақстан

Мамандығы

актер
тележүргізуші

Белсенді жылдары

1990 - осы уақыт

Бағыты

драма, мелодрама, комедия

Марапаттары
Medal25RK.png
Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері

Ғани Әбдуәлиұлы Құлжанов (1965 жылы 20 қыркүйекте Қызылорда облысы Жалағаш ауданында туған) — танымал кино және театр актері, тележүргізуші. Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері (2015). Қазақстан Жастар Одағы сыйлығының иегері (1998).[1]

Толығырақ[өңдеу]

Шығармашылығы[өңдеу]

  • 1990 - 2007 жылдары Мұхтар Әуезов атындағы Қазақ мемлекеттік академиялық драма театры сахнасында: Ең алғаш М.Мақатаевтың «Қош, махаббат!» қойылымындағы Айбар ролін сомдаған. Сонымен қатар, У.Шекспирдің «Асауға тұсауында» Гортензио, Ж.Аймауытовың «Ақбілегінде» Мұсабай, Ә.Кекілбаевың «Абылайханында» Әбілмансұр, Г.Гауптманның, «Ымырттағы махаббат» спектаклінде Э.Кламрот, Ысқақов пен Шахимарденнің «Қазақтарындағы» Қасымхан, Д.Исабековтың «Әпкесінде» Омар, Қ. Аширдың «Қабыл адам Ата перзенті» спектаклінде Абыл бейнелерін сомдады.
  • Ғани Құлжанов «Қазақфильм», «Қырғызфильм», «Өзбекфильм» киностудияларында киноға түсіп, көптеген бейне сомдады. «Тоғысқан тағдырлар», «Қара шегіртке» фильмдеріндегі Жохангир, Диас рөльдері көпшілік қауымның көңілінен шықты.
  • Гастрольдік сапармен Иран, Өзбекстан, Ресей елдерінде және Қазақстанның барлық облыстарында болып, өнер көрсеткен.
  • Ғани Құлжанов «Азия дауысы» , «Жас қанат», «Жұлдыздар құттықтайды» т.б.үлкен байқаулар мен мерекелік іс-шаралардың тұрақты жүргізушісі.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1995-2000 – «Тоғысқан тағдырлар» - Жаһангер/Ғани Ахметов
  • 2001-2003 – «Қара шегіртке» - Диас
  • 2002 – «Ләйләның зары» - эпизод
  • 2005 – «Күндізгі шолғыншы» - Темірланның әскері
  • 2010 – «Жаным» - Нұрлан Әбенов
  • 2012 – «Жас Ұлан» - эпизод
  • 2013 – «Оралу» - эпизод
  • 2013 – «Ұшқыштар» - эпизод
  • 2014 – «Махаббатым жүрегімде» - эпизод
  • 2015 – «Аманат» - профессор Сүлейменов
  • 2016 – «Жұлдыздар тоғысқанда» - Самат
  • 2018 – «Алтыншы пост» - эпизод

Марапаттары[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Қазақ мәдениеті. Энциклопедиялық анықтамалық. Алматы: “Аруна Ltd.” ЖШС, 2005 ISBN 9965-26-095-8