Халықаралық спорт ұйымдарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Олимпиада ойындарындағы спорт түрлері[өңдеу]

Спорт Федерация Аббревиатура Штаб-пәтердің орналасуы Ресми сайты
Атлетика Халықаралық жеңіл атлетика федерациясы IAAF  Монако www.iaaf.org
Есу Халықаралық есу федерациясы FISA  Швейцария www.worldrowing.com
Бадминтон Халықаралық бадминтон федерациясы BWF  Малайзия www.worldbadminton.net
Бейсбол Халықаралық бейсбол федерациясы IBAF  Швейцария www.baseball.ch
Баскетбол Халықаралық баскетбол федерациясы FIBA  Швейцария www.fiba.com
Биатлон Халықаралық биатлоншылар одағы IBU  Австрия www.biathlonworld.com
Бобслей Халықаралық бобслей және тобоган федерациясы FIBT  Италия www.bobsleigh.com
Бокс Халықаралық әуесқой бокс ассоциациясы AIBA  Швейцария www.aiba.org
Есу спорты Халықаралық каноэ федерациясы ICF  Швейцария www.canoeicf.com
Кёрлинг Дүниежүзілік кёрлинг федерациясы WCF Flag of Scotland.svg Шотландия www.worldcurling.org
Велосипед спорты Халықаралық велосипедшілер одағы UCI  Швейцария www.uci.ch
Семсерлесу Халықаралық семсерлесу федерациясы FIE  Швейцария www.fie.ch
Футбол Халықаралық футбол федерациясы FIFA  Швейцария www.fifa.com
Гимнастика Халықаралық гимнастика федерациясы FIG  Швейцария www.fig-gymnastics.com
Ауыр атлетика Халықаралық ауыр атлетика федерациясы IWF  Мажарстан www.iwf.net
Гандбол Халықаралық гандбол федерациясы IHF  Швейцария www.ihf.info
Шөп үстіндегі хоккей Халықаралық шөп үстіндегі хоккей федерациясы IHF  Швейцария www.worldhockey.org
Шайбалы хоккей Fédération internationale de hockey sur glace IIHF  Швейцария www.iihf.com
Дзюдо Халықаралық дзюдо федерациясы IJF  Мажарстан www.ijf.org
Шана спорты Халықаралық шана спорты федерациясы FIL  Германия www.fil-luge.org
Күрес Халықаралық әуесқой күрес федерациясы FILA  Швейцария www.fila-wrestling.com
Жүзу Халықаралық жүзу федерациясы FINA  Швейцария www.fina.org
Қазіргі бессайыс Халықаралық қазіргі бессайыс одағы UIPM  Монако www.pentathlon.org
Шаңғы спорты Халықаралық шаңғы спорты федерациясы FIS  Швейцария www.fis-ski.com
Софтбол Халықаралық софтбол федерациясы ISF  Швейцария www.internationalsoftball.com
Ат спорты Халықаралық ат спорты федерациясы FEI  Швейцария www.horsesport.org
Таеквондо Дүниежүзілік таеквондо WTF  Корея Республикасы www.wtf.org
Теннис Халықаралық теннис федерациясы ITF Flag of the United Kingdom.svg Ұлыбритания www.itftennis.com
Үстел теннисі Халықаралық үстел теннисі федерациясы ITTF  Швейцария www.ittf.com
Ату спорты Халықаралық ату спорты федерациясы ISSF  Германия www.issf-shooting.org
Садақтан ату Дүниежізілік садақтан ату федерациясы WA  Швейцария www.archery.org
Триатлон Халықаралық триатлон одағы ITU  Канада www.triathlon.org
Желкенді спорт Халықаралық желкенді спорт федерациясы ISAF  Ұлыбритания www.sailing.org
Волейбол Халықаралық волейбол федерациясы FIVB  Швейцария www.fivb.ch

Олимпиадалық емес спорт түрлері[өңдеу]

(толықтырылады)

Спорт түрі Федерация Аббревиатура Штаб-пәтердің орналасуы Сайты
Альпинизм Халықаралық альпинисттік ассоциациялар одағы UIAA  Швейцария www.uiaa.ch
Допты хоккей Халықаралық допты хоккей федерациясы FIB  Ресей www.internationalbandy.com
Боулинг Халықаралық боулерлер федерациясы FIQ  Филиппиндер www.fiq.org
Спорттық бағдарлау Халықаралық спорттық бағдарлау федерациясы IOF  Финляндия
Құзға шығу Халықаралық құзға шығу федерациясы IFSC  Швейцария,  Италия www.ifsc-climbing.org
Крикет Халықаралық крикет кеңесі ICC  БАӘ www.icc-cricket.com
Шахмат Халықаралық шахмат федерациясы FIDE  Грекия www.fide.com
Флорбол Халықаралық флорбол федерациясы IFF  Финляндия www.floorball.org
Футзал Дүниежүзілік футзал ассоциациясы AMF  Парагвай www.amfutsal.com.py
Корфбол Халықаралық корфбол федерациясы IKF  Нидерланд
Нетбол Халықаралық нетбол федерациясы IFNA  Англия www.netball.org
Пелота Халықаралық пелота федерациясы FIPV  Испания www.fipv.net
Петанк Халықаралық петанк федерациясы FIPJP  Франция www.fipjp.com
Поло Халықаралық поло федерациясы FIP  Франция [1]
Самбо Халықаралық әуесқой самбо федерациясы FIAS  Ресей [2]
Скрэббл Халықаралық скрэббл федерациясы FISF www.fisf.net
Автомобиль спорты Халықаралық автомобиль спорты федерациясы FIA  Франция
Сквош Дүниежүзілік сквош федерациясы WSF  Англия
Сумо Халықаралық сумо федерациясы IFS  Жапония
Сёрфинг Халықаралық сёрфинг ассоциациясы ISA  АҚШ

Тағы қараңыз[өңдеу]