Автокөлік шығаратын елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
2005
2000

Бұл Автокөлік шығаратын елдер тізімі Халықаралық Автомобиль өндірушілер ұйымы негізінде 2011 жылдың сәуір айында жасалған. Келтірілген сандар жолаушылар көлігін, жеңіл коммерциялық көліктер, минибаздарды, жүк көліктерін, автобустарды және оқытушы көліктерді қамтиды.[1]

Rank Country/Region 2010[2] 2005[3] 2000[4]
Жалпы Әлем бойынша 77,609,901 66,482,439 58,374,162
Flag of Europe.svg Еуропа Одағы 16,904,436[5] 18,176,860[6] 17,142,142[7]
01 Қытай Халық Республикасы Қытай 18,264,667 5,708,421 2,069,069
02 Жапония Жапония 9,625,940 10,799,659 10,140,796
03 Америка Құрама Штаттары АҚШ 7,761,443 11,946,653 12,799,857
04 Германия Германия 5,905,985 5,757,710 5,526,615
05 Оңтүстік Корея Корея 4,271,941 3,699,350 3,114,998
06 Үндістан Үндістан 3,786,849 1,638,674 801,360
07 Бразилия Бразилия 3,648,358 2,530,840 1,681,517
08 Испания Испания 2,387,900 2,752,500 3,032,874
09 Мексика Мексика 2,345,124 1,624,238 1,935,527
10 Франция Франция 2,227,742 3,549,008 3,348,361
11 Канада Канада 2,071,026 2,688,363 2,961,636
12 Тайланд Тайланд 1,644,513 1,122,712 411,721
13 Иран Иран 1,599,454 817,200 277,985
14 Ресей Ресей 1,403,244 1,351,199 1,205,581
15 Ұлыбритания Ұлыбритания 1,393,463 1,803,109 1,813,894
16 Түркия Түркия 1,094,557 879,452 430,947
17 Чехия Чехия 1,076,385 602,237 455,492
18 Польша Польша 869,376 613,200 504,972
19 Италия Италия 857,359 1,038,352 1,738,315
20 Аргентина Аргентина 716,540 319,755 339,632
21 Индонезия Индонезия 704,715 500,710 292,710
22 Малайзия Малайзия 567,715 563,408 282,830
23 Словакия Словакия 556,941 218,349 181,783
24 Оңтүстік Африка Республикасы Оңтүстік Африка Республикасы 472,049 525,227 357,364
25 Румыния Румыния 350,912 194,802 78,165
26 Бельгия Бельгия 338,290 928,965 1,033,294
27 Тайвань Тайвань 303,456 446,345 372,613
28 Аустралия Аустралия 243,495 394,713 347,122
29 Швеция Швеция 217,084 339,229 301,343
30 Словения Словения 205,711 187,247 98,953
31 Мажарстан Венгрия 167,890 152,015 137,398
32 Португалия Португалия 158,723 226,834 245,784
33 Өзбекстан Өзбекстан 156,880 94,437 52,264
34 Пәкістан Пәкістан 109,433 153,393 102,578
35 Аустрия Аустрия 104,814 253,279 141,026
36 Венесуэла Венесуэла 104,357 135,425 123,324
37 Нидерланд Нидерланды 94,106 102,204 98,823
38 Украина Украина 83,133 215,759 31,255
39 Мысыр Мысыр 69,060 123,425 78,852
40 Филиппиндер Филиппиндер 63,530 64,492 38,877
41 Марокко Марокко 50,000 33,992 31,314
42 Вьетнам Вьетнам 32,920 31,600[8] 6,862[9]
43 Колумбия Колумбия 28,350 109,333 79,921
(in 2002)[10]
44 Беларусь Беларусь 16,650 26,995 19,324
45 Финляндия Финляндия 6,500 21,644 38,926
46 Сербия Сербия 6,470 14,179 12,740
47 Эквадор Эквадор 5,950 32,254 41,047
48 Чили Чили 4,700 6,660[8] 5,245[9]

Сілтемелер мен түсініктемелер[өңдеу]