Бокстан жартылай ауыр салмақта әлем чемпиондарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Үлгі:Координациялық тізім

Бокстан жартылай ауыр салмақта чемпион  — атақ, спортшы-боксшыларға беріледі.

Қазіргі уақыттағы жартылай ауыр салмақтағы лимит 175 фунт (79,38 кг).

Қазіргі уақыттағы кәсіби бокстағы беделді ұйым саналатындар:

Атақ иегерлері[өңдеу]

Чемпиондықтың басы Чемпиондықтың аяғы Чемпион Атақ Қорғаулар саны
IBF
Атақ бекітілді
25 ақпан 1984 21 қыркүйек 1985 АҚШ Майкл Спинкс[1] IBF 2
21 желтоқсан 1985 6 қыркүйек 1986 Югославия Слободан Качар IBF 0
6 қыркүйек 1986 29 қазан 1987 АҚШ Бобби Чез IBF 3
29 қазан 1987 20 наурыз 1993 АҚШ Чарльз Уильямс IBF 8
20 наурыз 1993 23 қараша 1996 Германия Генри Маске IBF 10
23 қараша 1996 13 маусым 1997 АҚШ Вирджил Хилл IBF 0
13 маусым 1997 16 маусым 1997 Польша Дариуш Михалчевски[1] IBF 0
19 шілде 1997 6 ақпан 1998 АҚШ Уильям Гатри IBF 0
6 ақпан 1998 5 маусым 1999 АҚШ Реджи Джонсон IBF 2
5 маусым 1999 1 наурыз 2003 АҚШ Рой Джонс[1] IBF 7
26 сәуір 2003 8 қараша 2003 АҚШ Антонио Тарвер[2] IBF 0
6 ақпан 2004 желтоқсан 2004 Ямайка Глен Джонсон[1] IBF 1
4 наурыз 2005 12 сәуір 2008 Ұлыбритания Клинтон Вудс IBF 4
12 сәуір 2008 11 қазан 2008 АҚШ Антонио Тарвер IBF 0
11 қазан 2008 27 мамыр 2009 АҚШ Чэд Доусон[1] IBF 1
28 тамыз 2009 9 наурыз 2013 АҚШ Таворис Клауд IBF 4
9 наурыз 2013 8 қараша 2014 АҚШ Бернард Хопкинс IBF 2
8 қараша 2014 қазіргі уақыт Ресей Сергей Ковалёв IBF 1
WBC
Атақ бекітілді
1 маусым 1963 30 наурыз 1965 АҚШ Уилли Пастрано WBC 2
30 наурыз 1965 16 желтоқсан 1966 Пуэрто-Рико Хосе Торрес WBC 3
16 желтоқсан 1966 24 мамыр 1968 Нигерия Дик Тайгер WBC 2
24 мамыр 1968 16 қыркүйек 1974 АҚШ Боб Фостер[1] WBC 14
1 қазан 1974 21 мамыр 1977 Ұлыбритания Джон Конте[2] WBC 3
21 мамыр 1977 7 қаңтар 1978 Аргентина Мигель Анхель Куэльо WBC 0
7 қаңтар 1978 2 желтоқсан 1978 Хорватия Мате Парлов WBC 1
2 желтоқсан 1978 22 сәуір 1979 АҚШ Марвин Джонсон WBC 0
22 сәуір 1979 19 желтоқсан 1981 АҚШ Мэтью Франклин WBC 8
19 желтоқсан 1981 18 наурыз 1983 АҚШ Дуайт Брэкстон WBC 3
18 наурыз 1983 21 қыркүйек 1985 АҚШ Майкл Спинкс[1] WBC 4
10 желтоқсан 1985 30 сәуір 1986 АҚШ Джей-Би Уильямсон WBC 0
30 сәуір 1986 7 наурыз 1987 Ұлыбритания Деннис Эндрис WBC 1
7 наурыз 1987 27 қараша 1987 АҚШ Томас Хирнс[1] WBC 0
27 қараша 1987 7 қараша 1988 Канада Донни Лалонд WBC 1
7 қараша 1988 17 қараша 1988 АҚШ Шугар Рэй Леонард[1] WBC 0
21 ақпан 1989 24 маусым 1989 Ұлыбритания Деннис Эндрис WBC 0
24 маусым 1989 28 шілде 1990 Аустралия Джефф Хардинг WBC 2
28 шілде 1990 11 қыркүйек 1991 Ұлыбритания Деннис Эндрис WBC 2
11 қыркүйек 1991 23 шілде 1994 Аустралия Джефф Хардинг WBC 2
23 шілде 1994 16 маусым 1995 Ямайка Майк Маккаллум WBC 1
16 маусым 1995 наурыз 1997 Франция Фабрис Тиоззо[1] WBC 1
наурыз 1997 21 наурыз 1997 АҚШ Рой Джонс WBC 0
21 наурыз 1997 7 тамыз 1997 АҚШ Монтелл Гриффин WBC 0
7 тамыз 1997 1 наурыз 2003 АҚШ Рой Джонс[1] WBC 11
21 наурыз 1998 15 сәуір 2000 Германия Грациано Роккиджани WBC 0
26 сәуір 2003 8 қараша 2003 АҚШ Антонио Тарвер WBC 0
8 қараша 2003 15 мамыр 2004 АҚШ Рой Джонс WBC 0
15 мамыр 2004 желтоқсан 2004 АҚШ Антонио Тарвер[2] WBC 0
21 мамыр 2005 3 ақпан 2007 Польша Томаш Адамек WBC 2
3 ақпан 2007 11 шілде 2008 АҚШ Чэд Доусон[2] WBC 3
11 шілде 2008 19 маусым 2009 Румыния Адриан Дьякону WBC 0
19 маусым 2009 21 мамыр 2011 Канада Жан Паскаль WBC 4
21 мамыр 2011 28 сәуір 2012 АҚШ Бернард Хопкинс WBC 1
28 сәуір 2012 8 маусым 2013 АҚШ Чэд Доусон WBC 0
8 маусым 2013 қазіргі уақытта Канада Адонис Стивенсон WBC 5
WBA
Атақ бекітілді
1 маусым 1963 30 наурыз 1965 АҚШ Уилли Пастрано WBA 2
30 наурыз 1965 16 желтоқсан 1966 Пуэрто-Рико Хосе Торрес WBA 3
16 желтоқсан 1966 24 мамыр 1968 Нигерия Дик Тайгер WBA 2
24 мамыр 1968 9 желтоқсан 1970 АҚШ Боб Фостер[2] WBA 4
27 ақпан 1971 7 сәуір 1972 Венесуэла Висенте Рондон WBA 4
7 сәуір 1972 16 қыркүйек 1974 АҚШ Боб Фостер[1] WBA 5
7 желтоқсан 1974 15 қыркүйек 1978 Аргентина Виктор Галиндес WBA 10
15 қыркүйек 1978 14 сәуір 1979 АҚШ Майк Россман WBA 1
14 сәуір 1979 30 қараша 1979 Аргентина Виктор Галиндес WBA 0
30 қараша 1979 31 наурыз 1980 АҚШ Марвин Джонсон WBA 0
31 наурыз 1980 18 шілде 1981 АҚШ Эдди Мустафа Мухаммед WBA 2
18 шілде 1981 21 қыркүйек 1985 АҚШ Майкл Спинкс[1] WBA 10
9 ақпан 1986 23 мамыр 1987 АҚШ Марвин Джонсон WBA 1
23 мамыр 1987 5 қыркүйек 1987 Тринидад және Тобаго Лесли Стюарт WBA 0
5 қыркүйек 1987 3 маусым 1991 АҚШ Вирджил Хилл WBA 10
3 маусым 1991 20 наурыз 1992 АҚШ Томас Хирнс WBA 0
20 наурыз 1992 29 қыркүйек 1992 АҚШ Айрен Баркли[1] WBA 0
29 қыркүйек 1992 13 маусым 1997 АҚШ Вирджил Хилл WBA 10
13 маусым 1997 1 шілде 1997 Польша Дариуш Михалчевски[1] WBA 0
20 қыркүйек 1997 18 шілде 1998 АҚШ Лу Дель Валле WBA 0
18 шілде 1998 2003 АҚШ Рой Джонс[1] WBA 10
22 желтоқсан 2001 8 наурыз 2003 Франция Бруно Жирар WBA 2
8 наурыз 2003 10 қазан 2003 Франция Мехди Сахнун WBA 0
10 қазан 2003 20 наурыз 2004 Италия Сильвио Бранко WBA 0
8 қараша 2003 15 мамыр 2004 АҚШ Рой Джонс WBA 0
20 наурыз 2004 19 қазан 2006 Франция Фабрис Тиоззо[1] WBA 1
15 мамыр 2004 желтоқсан 2004 АҚШ Антонио Тарвер[2] WBA 0
19 қазан 2006 28 сәуір 2007 Италия Сильвио Бранко WBA 0
28 сәуір 2007 16 желтоқсан 2007 Хорватия Стипе Дрвиш WBA 0
16 желтоқсан 2007 25 наурыз 2008 Аустралия Дэнни Грин[1] WBA 0
3 шілде 2008 20 маусым 2009 Аргентина Уго Гарай WBA 1
20 маусым 2009 29 қаңтар 2010 Испания Габриель Кампильо WBA 1
29 қаңтар 2010 19 сәуір 2014 Қазақстан Бейбіт Шүменов WBA 5
14 желтоқсан 2013 қазіргі уақытта Германия Юрген Бремер WBA 3
19 сәуір 2014 8 қараша 2014 АҚШ Бернард Хопкинс WBA 0
8 қараша 2014 қазіргі уақытта Ресей Сергей Ковалёв WBA 1
WBO
Атақ бекітілді
3 желтоқсан 1988 9 мамыр 1991 АҚШ Майкл Мурер[1] WBO 9
9 мамыр 1991 10 қыркүйек 1994 АҚШ Лионзер Барбер WBO 4
10 қыркүйек 1994 18 қазан 2003 Польша Дариуш Михалчевски WBO 24
18 қазан 2003 17 қаңтар 2004 Мексика Хулио Сесар Гонсалес WBO 0
17 қаңтар 2004 қараша 2009 Мажарстан Жолт Эрдеи[1] WBO 11
қараша 2009 19 мамыр 2011 Германия Юрген Бремер[2] WBO 2
19 мамыр 2011 17 тамыз 2013 Ұлыбритания Натан Клеверли WBO 5
17 тамыз 2013 қазіргі уақытта Ресей Сергей Ковалёв WBO 5
Бірыңғай (әрі NYSAC және NBA)
22 сәуір 1903 4 шілде 1903 АҚШ Джек Рут Бірыңғай 0
4 шілде 1903 25 қараша 1903 Ирландия Джордж Гарднер Бірыңғай 0
25 қараша 1903 20 желтоқсан 1905 Ұлыбритания Боб Фицсиммонс Бірыңғай 0
20 желтоқсан 1905 20 желтоқсан 1905 АҚШ Филадельфия Джек О’Брайен[1] Бірыңғай 0
17 ақпан 1913 15 маусым 1914 АҚШ Боб Моха NYSAC 0
14 сәуір 1914 24 қазан 1914 АҚШ Джек Диллон Бірыңғай 4/8
24 қазан 1916 12 қазан 1920 АҚШ Бэттлинг Левинский Бірыңғай 6
12 қазан 1920 24 қыркүйек 1922 Франция Жорж Карпантье Бірыңғай 1
24 қыркүйек 1922 17 наурыз 1923 Сенегал Бэттлинг Сики Бірыңғай 0
17 наурыз 1923 25 маусым 1923 Ирландия Майк МакТиг Бірыңғай 0
25 маусым 1923 2 тамыз 1923 АҚШ Томми Лаугран Бірыңғай 0
2 тамыз 1923 30 мамыр 1925 Ирландия Майк МакТиг Бірыңғай 1/2
30 мамыр 1925 16 шілде 1926 АҚШ Пол Берленбах Бірыңғай 4
16 шілде 1926 27 шілде 1927 Канада Джек Делани[1] NYSAC 1
30 тамыз 1927 12 желтоқсан 1927 АҚШ Джимми Слэттери NBA 0
7 қазан 1927 қыркүйек 1929 АҚШ Томми Лаугран[1] NYSAC 6
12 желтоқсан 1927 қыркүйек 1929 АҚШ Томми Лаугран[1] NBA 5
10 ақпан 1930 25 маусым 1930 АҚШ Джимми Слэттери NYSAC 0
25 маусым 1930 6 маусым 1931 АҚШ Макси Розенблум[3] Бірыңғай (NYSAC және NBA) 1
25 маусым 1930 16 қараша 1934 АҚШ Макси Розенблум NYSAC 6
18 наурыз 1932 желтоқсан 1932 АҚШ Джордж Николс[4] NBA 0
? 1 наурыз 1933 АҚШ Джо Найт[5] NBA 0
1 наурыз 1934 24 наурыз 1934 АҚШ Боб Годвин NBA 0
24 наурыз 1933 16 қараша 1934 АҚШ Макси Розенблум NBA 2
16 қараша 1934 31 қазан 1934 АҚШ Боб Олин Бірыңғай 0
31 қазан 1935 28 қазан 1938 АҚШ Джон Генри Льюис[1] Бірыңғай 5
3 ақпан 1939 13 шілде 1939 АҚШ Мелио Беттина NYSAC 0
13 шілде 1939 5 маусым 1940 АҚШ Билли Конн[1] Бірыңғай (NYSAC және NBA) 3
13 қаңтар 1941 22 мамыр 1941  Грекия Антон Христофоридис NBA 0
22 мамыр 1941 26 тамыз 1941 АҚШ Гас Лесневич NBA 2
26 тамыз 1941 26 шілде 1948 АҚШ Гас Лесневич Бірыңғай 4
26 шілде 1948 24 қаңтар 1950 Ұлыбритания Фредди Миллс Бірыңғай 0
24 қаңтар 1950 17 желтоқсан 1952 АҚШ Джои Максим Бірыңғай 2
17 желтоқсан 1952 қазан 1960 АҚШ Арчи Мур[6] Бірыңғай 8
қазан 1960 1962 АҚШ Арчи Мур[1] NYSAC 1
7 ақпан 1961 12 мамыр 1962 АҚШ Гарольд Джонсон NBA 2
12 мамыр 1962 1 маусым 1963 АҚШ Гарольд Джонсон Бірыңғай 1
1963 жылы екі ұйымға WBC және WBA бөлінді.

Сілтемелер[өңдеу]

Қайнары[өңдеу]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa Оставил титул.
  2. a b c d e f g Лишён титула.
  3. 6 маусым 1931 ж. оставил титул NBA.
  4. Желтоқсанда 1932 ж. лишён титула NBA.
  5. NBA присвоила Найту титул чемпиона. 1 наурыз 1933 ж. он проводил 1-ю защиту.
  6. 1960 жылы қазанда NBA атағын қалдырды.

Үлгі:Координациялық тізім