Қазақ шежірелерінің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Кітап болып шыққан қазақ руларының шежірелері. Атауы, баспа, автор, жыл, бет саны, тиражы және ISBN. Тізімде - 281 шежіре.

Жалпы[өңдеу]

  1. Құдайбердіұлы Ш. Түрік, қырғыз-қазақ һәм хандар шежіресі. – Орынбор, 1911.
  2. Марғұлан Ә. Шежіре. Қазақ шежіресі // Қазақ совет энциклопедиясы. – 1978. – Т.12. – 595 б.[1]
  3. Валиханов Ч. Киргизское родословие // Собр. соч. в 5-ти томах. – А., 1985. – Т.2. – С. 148-166.[2]
  4. Казахская родословная — Алматы: 1994 ж. Қазақша.
  5. Қазақ шежіресі — А.: «Атамұра» 1994 ж. 160 бет[3]
  6. Востров В. В., Муканов М. С. «Родоплеменной состав и расселение казахов (конец XIX- начало XX вв.)», Издательство «Наука» Казахской ССР, Алма-Ата, 1968, 256 с.
  7. Шежіре қазақтың ру-тайпалық құрылысы,Редактор Баишева С, Алматы, издательство Рауан, 1991 г, Тираж 100 000, ISBN 5-625-01841-3
  8. «Қазақ шежіресі»(тарихи деректер, аңыз-әңгімелер, этнографиялық мәліметтер), Сергали Есбембетович Толыбеков , Алғы сөзін жазған: Х. Маданов. Алматы, Қазақстан,1992ж. 144 бет [4][5]
  9. Үш жүздің шежіресі, І. Сариев, Алматы,Өлке, 1997, 136(108) стр.[6]
  10. Көпеев М. Ж. Қазақ шежіресі. (Дайындаған С. Дәуітов). – Алматы: Жалын, 1993. – 76 б.[7]
  11. Байұлы мен Жетiру және Төре, Төлеңгiт, Ноғай-Қазақ шежiрелерi / Мұхамбетқалиев С., Ахметов К.Ғ., Ғабдуллин Х.А. - Орал , 2002. - 292 с. - ISBN 9965553165[8]
  12. Қазақ шежіресі хақында/ М. Мұқанов, В. Востров. - Алматы : Атамұра, 2000. - 216 с. - ISBN 5-7667-8450-3[1]
  13. Валиханов Ч. Киргизское родословие // Собр. соч. в 5-ти томах. – А., 1985. – Т.2. – С. 148-166.[2]
  14. Қазақ руларының шежіресі, "Қаламгер" шығармашылық алқасы. Жауапты шығарушылар: Ж. С. Әбдіхалықов, Ж.Жағыпаров, Қазақстан компартиясының Целиноград обкомы баспасының баспаханасы. 1991 ж. Тиражы 50 000 дана.[9]
  15. Бейсенбайұлы Ж, Қазақ шежіресі (ғылыми дәйектер мен "Ана тілі" газетіне түскен мәліметтер негізінде жасалған) Алматы, Ана тілі, 1994, 160 бет
  16. Қазақ тарихынан: шежірелер, жазбалар, пікірлер, зерттеулер. Құрастырушы: Н. Құлмұхамбетова, орыс тілінен аударған Ә. Орынбаева. Алматы, Жалын, 2004, 464 бет[10]
  17. ҚАЛИЛАХАНОВ Т. Жұмбақ жазулар мен шытырман шежірелер. – Алматы: Рауан, 1996. – 139 б. (күмәнді)[11]
  18. ҚАМБАРҰЛЫ У. Көккөз ұрпағы: шежіре-тарих. – Алматы: Әл-Фараби, 1997. – 212 б.[11]
  19. ҚАРЖАНИЗ. Шежіре шеңбері. –Шымкент:Ғасыр –Ш, 2002. – 477 б[11]
  20. Орыс энциклопедияларындағы қазақ шежіресі. Құл-Мұхаммед М. Жауапты редактор: М. Қозыбаев. Алматы, Атамұра, 1994, 224 бет[12]
  21. Маңабай, А.У. Әзиз әулет: Шахиахмед Хазрет пен оның інісі Фатих имамның ћәм олардың ұрпақтарының шежіресі / АсҚар Уәлиұлы Маңабай, Алматы, Өнер, 2001, 304 бет[13]
  22. Тарихи зерттеулер: Шежірелік деректер. Мұкаметканұлы Н. Аударған: А. Қожабеков. Алматы, Жалын, 1994, 144 бет[14]
  23. Отыз әулет - мың ұрпақ шежіре дерекнама. Құраст: Ж. Жунісжанұлы, Алматы, Информ-А, 2002, 311 бет[15]
  24. Қазақ шежіресі. Сәдібеков З. Ред.: Г. Байжанова. Тайшкент, Узбекистон.1994, 144 бет.
  25. Ұрпақ үндестігі: шежірелер. Сүлеймен Н. Алматы, Б. ж. 2003, 352 бет[5]
  26. Шежіре. Түлкібайұлы К. Ғылыми ред: М. әбусейітова, Н. Базылхан. Алматы. Дайк-Пресс, 2004 , 173 бет[16]
  27. Қазақтың біртұтас шежіресі. Халидуллин О. Х. Алматы, 2004 ж. 448 стр.
  28. Арғынбаев Х., Құраст: Ә. Пірманов. ред. алқасы: М. Қозыбаев(бас ред.)т.б. Қазақ шежiресi хақында : Алматы: Атамұра, 2000, 463 б.[17]
  29. Шежірелер жинағы XIII-XVI ғасырдағы Қазақстан, Орта Азия тарихына қатысты маңызды тарихи деректер. Жалайыр Қ. Алматы. Қазақстан.1997. 128 бет.[18]
  30. "Волости, уезды ... Казахи: С схематической картой низовых административно-территориальных делений проживания казахов в 1897-1915 ж.ж. : этнолого-картографическое исследование" Асет Темиргалиев[19]

Ұлы жүз[өңдеу]

  1. Арғынбаев Х., Мұқанов М., Востров В. Қазақ шежiресi хақында : Ұлы жүздің шежіресі ,Алматы: Атамұра, 2000, 204 б.[20]
  2. Казак шежіресі. Улы жуз-Ак арыс. 3том/ Усенбаев Т/ тв. п. / 2008/ 527с, Автор: Усенбаев Т, ISBN 9786010601468 [21]
  3. Бәйдібек-Баба -Алып Бәйтерек. Ұрпақтар шежіресі, Құрастырылған А.Байғазыұлы - Алматы: "Өнер" баспасы.2006 жыл, 522 бет, ISBN 5-89840-441-4
  4. Бәйдібек баба ұрпақтарының шежіресі, С. Еркінбекұлы, Шымкент, «Нұрдана-LTD» баспасы, ISBN нөмірі — 978-601-7266-18-9 ,776 бет, 2011 ж[22]

Албан[өңдеу]

  1. Албан айт елі жанбаба шежіресі, 2011 – жылы, Құлжа, тоқтасын мұқамади ұлы, елеубәй әмірбек ұлы, әметжән қожақымет ұлы, базарбай төйеке ұлы, сенбек ауесқан ұлы, іле гәзеті баспасы, таралым саны: 500[23]
  2. Албан шежіресі. Хантәңірі Т. Алматы, Тоғанай Т. 1997, 112 бет [24]
  3. Албан ата энциклопедиялық шежіре. Алматы, 2003 - 1352 бет. Алмабеков Т., ISBN 9965-00-838-8[25]

Дулат[өңдеу]

  1. Аққойлы шежіресі, автор - Ә. Дәуітбеков, 2011 жылы Шымкент, «Кітап» баспасы, ISBN 9965-847-95-9 , 256 бет[26]
  2. Шымыр ата. Төрт қарағай ұрпақтарының Құттұқ баба шежіресі. Алматы, 2011 - 216 бет. ISBN 978-601-06-1677-6[27]
  3. Жаныс Оймауыт шежіресі. Шымкент, Әбдіәкімұлы М, "Ғасыр-Ш", 2003, 212 бет[28]
  4. Шымыр атаның Күнту шежіресі. Бірімқұлұлы К, Алматы, Қазақпарат, 2003 - 168 бет[29]
  5. Қазақ халқының Төле биі Әз Төленің Қожабек-Жолан ұрпақтары шежіресі. Құрастырушы: З. Әбдіқадырұлы, А. Айтмыраұлы. Шымкент, Ғасыр-Ш, 2001, 152 бет
  6. Садыбай-Байтана шежіре. Шығарушы алқаның төрағасы Ж. Мәмбетәліұлы. Алматы. Полиграфия, 1995, 111 бет.[30]
  7. Сиқым шежіресі. Құраст.: Ә. Дәуітбеков; ред. алқасы:Ж. Сұлтанов (төраға) және т.б. Алматы, Қазақпарат. 2006, 920 бет[31]
  8. Жаныс ұрпағы: Бөгезілі шежіресі.Шымкент. Ғасыр-Ш. 2003, 220 бет.[32]
  9. Жиенбет шежіресі. Хасенов С. Алматы. Мерей. 1996. 77 бет[33]

Үйсін[өңдеу]

  1. Сарыүйсін шежіресі , Мырзахметұлы М., Қаналыұлы Е. , 32 б[34]

Суан[өңдеу]

  1. Бағыс – Суан: шежіре / Шежіре деректерін. жүйелеп жазған Б. Көбейұлы; алқа мүшелері Ә. Бектайұлы, Алматы, Нұрлы әлем, 1996, 240 бет
  2. Суан: шежіре. Жинақтап баспаға әзірлеген Т. Жапарқұлұлы тб. Алматы, Жалын. 2000, 352 бет.[5]
  3. Суан: шежіре. Құраст: С. Ешмұхамбетов. Алматы. Жалын. Ақжазық ЖШС. 1993, 144 бет[5]
  4. Суаннан шыққан сегіз би (тарихи-деректі аңыздар) шежіре. Алматы, Жалын, 1997, 144 бет[5]
  5. Бәйдібек баба алып бәйтерек. Суан. Издательство "Нур-Алем" 2014 год.[35]

Шапырашты[өңдеу]

Ошақты[өңдеу]

  1. Насырхан Жұмағұл. "Бәйдібек баба - Алып Бәйтерек: Ұрпақтар шежіресі (Ошақты шежіресі). "Өнер" баспасы, 2005 ж. ISBN 9965-768-24-2

Ысты[өңдеу]

Сіргелі[өңдеу]

  1. Сіргелі Қарабатыр шежіресі. Әбдіәкімұлы М, Алматы, "Алтын алқа", 1997, 304 бет[28]
  2. Сіргелі шежіресі: Үштаңбалы - ақкеңірдек, тутаңбалы, қайшылы. Мырзатайұлы С. Шымкент, Ғасыр-Ш, 2003, 4 кітап. 581 бет[36]
  3. Елібай шежіресі. Сүлейменқызы Р. Қарағанды. Б.ж. 2000, 18 бет. (сіргелі екені күмәнді)
  4. Сіргелі. Байжігіт-Шалдар шежіресі. Алматы, Нұрлы әлем, 2005, 376 бет.[5]

Жалайыр[өңдеу]

  1. Жалайыр. Он екі ата. Шежіре. Тарақ , Толқымбекұлы Р. Алматы, Дәуір, 2000, 112 (733) б[5][34]
  2. Бәйшегір. Жиенбет шежіресі. Алматы. Жедел басу баспаханасы. 2004, 80 бет[5]

Шанышқылы[өңдеу]

  1. “Ұлы Жүз Шанышқылы Дархан елінің шежіресі”. Омар Темірбайұлы, Сәйділлә Ахметкәрімұлы, Мекембай Омарұлы. Ташкент, 2006 Turan-Iqbol баспасы [37]
  2. “Шанышқылы шежіресі”, Мекембай Омарұлы[38]
  3. “Шанышқылы және тайпа”, Керімбай Боранбаев: шежіреге көзқарас,. Алматы: Өнер, 2004- 200 бет[39]
  4. “Шанышқылы – көне тайпа”, Керімбай Боранбаев, Өнер баспасы. 2004[40]
  5. Шаңышқылы-Сұрым шежіресі. Келімбетұлы Н. Алматы. Б.о.ж.[41]

Қаңлы[өңдеу]

  1. Шарипов Ф. Шежере рода Кан-Канлы // Ватандаш. — 2007. — № 5. — С. 178—195. — ISSN 1683-3554
  2. Қайдар Ә. Қаңлы (тарихи шежіре). – А.: «Дайк-Пресс», 2004. – 610 б.[2]

Орта жүз[өңдеу]

  1. Муканов М. Из исторического прошлого: (родословная племен керей и уак). – А., 1998. – 160 б.; Арғынбаев Х., Мұқанов М., Востров В. Қазақ шежіресі хақында. – А., 2000. – 464 б.[2]
  2. Қазақ шежіресі. 2 том. Орта жүз-жан арыс, Теңізбай Үсенбаев, АЛМАТЫ, 2012 жыл, 388 бет, ISBN 978-601-06-0326-4[42]
  3. Тілеке Жеңіс, Шежіре. Ертіс-Баянауыл өңірі [43]
  4. Шынай Р. Ата-баба тарихы. Шежіре. Керей және уақ рулары. – Баян-Өлке, 1991. – 63[44]

Арғын[өңдеу]

  1. Қазақ ру-тайпаларының тарихы. Арғын. 9 том. 3 кітап. Алматы. 2007. 547,550 б.
  2. Исмагулов О. «Этническая генография Казахстана». Алматы. 1997. стр.19
  3. Арғын руларының қысқаша шежіресі [Текст] / И. О. Омаров. - Қарағанды : [б. и.], 1991. - 98 с.[45]
  4. Тарақты және қаракесек шежіресі [Текст] / М. Сәрсекеев. - Алматы : Атамұра, 1995. - 272 с. - ISBN 5-7667-2995-6[45]
  5. Өкпенің Кәрімтайы. Арғын: Мейрам шежіресі. – Павлодар: ЭКО, ҒӨФ, 2001. – 318 (311) б.[46]
  6. Оразалы Ш. Шежiре—асыл мұра, 2010 ж., Астана.
  7. Әбдіғали Берік. Арғын Төртуыл тарихынан:Шежіре, Алматы, Қазақпарат, 2007, 322 бет. ISBN 9965-65457-3

Атығай[өңдеу]

  1. Атыгай Шежиресы (составители С. Жумабаев, К. Кудайбергенов, А. Галеев). Петропавловсск. 2010. 510 с.[47]

Тобықты[өңдеу]

  1. Дадан тобықты (Өмір) шежіре. Кенжеқараұлы С. Жезқазған. Б.о.ж. 2002. 283 бет[48]
  2. Жанболатұлы М. Тобықты-Шыңғыстау шежіресі. Үш томдық. І т. -Алматы. Курсив, 2004. І т.- 519 бет, ІІ т.- 423 бет. ІІІ т.- 559 бет[49][50]

Қарауыл[өңдеу]

  1. Оразалы Ш. Көмекей қылды қарауылдың шежiресi, 2015 ж. Алматы.

Қанжығалы руы[өңдеу]

  1. Қанжығалы шежiресi, Құрастырушылар Ғ.Умаров, Қ.Әлімжанов, бас редактор Негимов Серік 558 бет, Астана 2017 - ISBN 9786013026701
  2. Қанжығалы шежiресi, Еңсебаев Т.А. - Павлодар : ЭКО, 2004. - 494 с. - ISBN 9965652652[51]
  3. Кәмали Жұмабаев. Қанжығалы шежіресі. — Қостанай: «Шапақ», 2005. — 136 б.
  4. Ағзамов Шаймұрат, Қанжығалы Атан батыр және шежіре, Астана 2004
  5. Ағзамов Шаймұрат, Қанжығалы Шағалақ ұрпағы, Астана 2009
  6. Бақтыбайқызы Майданқажы, Шежіре Малай құрылысы, Астана 2009
  7. Бөкеш (Букешов) Мейрам Сарсетұлы, Қанжығалы Лабашы - Пұшқантай руларының тарихы мен шежіресі және эссе, әңгімелер, мақалалар. Астана 2010
  8. Ахметов Теміртас, Қанжығалы Қаратума айналасының шежіре кітабы, Астана 2014
  9. Әдірешов М.Б. Қанжығалы Киікбай шежіресі, Павлодар 2016
  10. Байболов С. Есіргеп руының шежіресі. Астана, "Астана полиграфия" 2010. 352 бет

Қуандық[өңдеу]

Обложка книги Алтай шежиреси
  1. Атадан қалған алтын тамыр. Сармантай руының тарихи шежіресі. Есмағамбетов З. Қарағанды. ТОО Арко. 2000, 107 бет.[52]
  2. Бикенов; Исабек; Жакенов. Тоқа шежіресі. — Қарағанды: Қарағанды Полиграфиясы, 2000. — 402 бет. (казах.)[53]
  3. Бикенов; Исабек; Жакенов. Қарпық шежіресі. — Қарағанды: Қарағанды Полиграфиясы, 2002. — 620 бет. (казах.)[53]
  4. Бикенов; Исабек; Жакенов. Қарпық және Қожа шежіресі. — Қарағанды: Қарағанды Полиграфиясы, 2008. — 1008 бет. (казах.)[53]
  5. Бикенов; Исабек; Әбеуов. Алтай Қалыбек шежіресі. — Қарағанды: Қарағанды Полиграфиясы, 2009. — 400 бет. (казах.)[53]
  6. Ибрахим (Жакан) Исламулы. «Шежире Алтая» — Караганды: 1997 ж.. На казахском языке.[54]
  7. Рашит Каренов. "Қарекелер" 2000 ж. ISBN 9965-464-37-5 Қарағанды ҚарМУ баспасы. 250 экз.
  8. Алтай шежіресі, жауапты редактор -- Хакім Омар, Құрастырушы Ісләмов Ібрахым (Жақан). Алматы, «Темірқазық» баспасы, 2014[55]
  9. Бөрші тарихы һәм шежіресі. Құрастырғандар Алпысбаев Б, Бимолдин Ж. Астана Профи Медиа 2017, 252 бет[56]
  10. Ахметов Аманке, Алсай шежіресі. Қарғанды, 2007
  11. Байұзақұлы Сағындық, Алтай шежіресі (Әлке және Байдалы), Көкшетау. 2007
  12. Дүйсенбекұлы Әбдікәрім, Сармантай руының шежіресі. Қарағанды. Кәсіби білім баспасы, 2005
  13. Есмағанбетова З.Ә. Атадан қалған алтын тамыр. Сармантай руының тарихи шежіресі. Қарағанды. Арко баспасы, 2000
  14. Алдаберген руының шежіресі [Текст] / А. А. Ахметбекұлы. - Қарағанды : Болашақ-Баспа, 2002. - 84 с. - ISBN 9965-528-57-8[45]
  15. Темеш руының шежіресі, Астана "Сарыарқа" 2009, 638 бет. Авторлар ұжымы Таукейтегі Қ.А., Ахметжанов Қ.А. және т.б. ISBN 9965-536-95-3

Сүйіндік[өңдеу]

  1. «Орманшы шежіресі», 2004, Қ.Әбдіков[57] , Павлодар: ЭКО, 2004. – 360 б.[58]
  2. Бақыт Біләлов. Қаржас шежіресі
  3. Қаржас ұрпақтары [Мәтін] / Жақсыбаев, Серік Имантайұлы. - Павлодар : 2008. - 400 б., суретті .394-397 б.[59]

Қаракесек[өңдеу]

Қояншытағай шежіре кітабы, 2018 жыл.
  1. Арғын. Қаракесек. Кәрсөн. Аралбай руының шежіресі: [жинақ] / құраст.: К. М. Бекмағамбетов, Ж. Н. Шөженов. - Қарағанды : Арко, 2010. - 771 с. : - ISBN 978-601-204-066-1 [60]
  2. Кәрсен шежіресі (Бес Назар). Көккөзов М. Қарағанды. ТОО Арко. 1998. 59 бет.[61]
  3. Қарамеңді шежіресі, Сәкен Сайран Керімұлы, Қарағанды, Болашақ-Баспа, 2006, 706 бет
  4. Қояншы-Дәулет-Таңай, Болашақ-Баспа, 2008, 293 бет. Н. О. Дулатбеков(төраға), Н.Т. Жұмәділова, Б. Доскеев, Қ. Медиев, С. Тұңғышбеков, Г.Ш. Рымжанова және т.б. ISBN 9965-534-40-3. Екінші рет 2018 жылы Атамұра баспасынан шықты.
  5. Жақсыбайұлы Т. Шежіре. Қаракесек руына жататын Сарым еліндегі Өтеміс – Тоқсан ұрпақтарынан тарайтын Тоқсары, Құлық, Құлсары, Қожақұл ұрпақтарының шежіресі. Екінші кітап. – Қарағанды, 1999. – 356 б.[2]
  6. «Қаракесек шежіресі», бірінші том, Павлодар, «ЭКО» ЖШС баспаханасы, Қани Арман Бақтанұлы. Кітаптың таралымы – 500 дана. 2010[62][63]
  7. Орта жүз, Арғын арысының Болатқожа (Қаракесек) және олармен қоныстас Тарақты, Жағалбайлы, Шөптеміс, Ырғақты руларының шежіресі. М. Сәрсекеев. - Алматы : Атамұра, 1995. - 272 с.[64]
  8. Қаракесек Шаншар абыз әулеті [Текст] / Ж. Смаилов. - Алматы : Жедел басу, 2008. - 421 с. - ISBN 9965-702-65-9[45]
  9. Қ.Сәденов.Құлық Жалаңтөс (Соқыр) ұрпақтарының шежіресі. «Арко» ЖШС Қарағанды, 2009 ж.[65]
  10. Керней шежіресі, Төрехан Майбас, Қарағанды, Болашақ-Баспа 2005, 360 б, Тираж 1000, ISBN 9965-528-85-3
  11. Қаракесек …Керней Шаң шежіресі автор Смагулов А., Қанат Боранқұлов, Әбдіров М. /39/
  12. БАЛҒАБАЙ МӘЖИТ КЕНЖЕҰЛЫ “Әлтеке, Сапақ шежіресі».[66]
  13. Бабаң (Балта) атасы, Қаржас Омар, Сансызбай Қуат, Төрехан Майбас. Алматы, 2010, "Нұр-Принт-75", 248 бет[67]
  14. Ісімақұлы С. Шұбыртпалы шежіресі.[68]

Қоңырат[өңдеу]

  1. Қоңырат шежіресі, Алматы, Жалын баспасы, 1992, Есіркеп Кәрібайұлының жазбалары бойынша, құрастырып толықтырған Байбота Серікбайұлы, Қошым-Ноғай, 80 бет, Тираж 45 000, ISBN 5-610-01120-5
  2. ӘБДІРАМАНҰЛЫ А. Халық данасы: Сары би және Қоңырат руларының шежіресі. – Алматы: Рауан, 1992. – 91 6[69]
  3. Қоңырат Маңғытай: Андас, Орынбет аталары: шежіре, тарихи деректер. алматы: Б.о.ж., 2002 , 1 кітап, 112 бет
  4. Ата-бабаның ауызша шежіресі. Орта жүздің Қоңырат шежіресі. Шалысбайұлы Н. Алматы. Жазушы. 2000, 128 бет.
  5. Сүйілші батырдың ұрпақтары (немесе жетімдер шежіресі). Алматы. Рауан. 1995, 133 бет[70]
  6. Құрман ата. Тіней шежіресі. Амлаты. Мерей. 2001. 174 бет[71]

Қыпшақ[өңдеу]

  1. “Шаштылар» шежіре, (Қыпшақ тармағы) Алматы 2002 ж., 248 б.[72]
  2. Ата – баба шежіресі Қыпшақ шежіресі 92 баулы қыпшақ. Бұлтын ата ұрпақтары. Мыңжылдықтар тоғысында Тарихи-Шежіре 1 том 2009 жыл Құрастырған: Нұрғали Сарыпбекұлы.[73]
  3. «Есте қалар ел тарихы»(Қыпшақ Қарабалық шежіресі) А. Шаяхмет. — Қостанай, 2005.- 232 б.

Найман[өңдеу]

  1. Байсалбай Т. С. Шежіре-тарих сыр шертсе... (Найман – Қаракерей – Жанғұлы руының шежіресі). Алматы, Көркем, 2007. 344 б
  2. Б.Китапбаев «Тоғыз таңбалы найман» («Девятитамговые найманы»), «Кайнар», 1994 ж., қ. Алматы[74]
  3. З. Кайсенов «Найман шежіресі»(«Родословная найманов» (2 книги), ПО «Полиграфия», 1998 ж., Типография областной газеты «Рудный Алтай», 2001 ж., қ. Усть – Каменогорск[74]
  4. К. Сейсебаев «Найманы» ( на рус. яз.), 2000 ж., қ. Усть-Каменогорск[74]
  5. Е. Елгон «Наймандар», ОАО «Шыгыс Баспа», 2000 ж., қ. Усть-Каменогорск[74]
  6. Найман Тоқпақ шежіресі, Бәтесбайұлы К., Бегатарұлы Ж. , Алматы, 2000, 100 б[75]
  7. «Қаракерей Тоқпақ шежіресі», автор К.Бәтесбай, Алматы, изд. Білім, 2002 ж.[76]
  8. Көкжарлы Найман Бөрте шежіресі, Қапасұлы, Сағди. Өскемен : Медиа-Альянс, 2006. - 100 б. - ISBN 9965-704-88-7 [77]
  9. Тәуке шежіресі, Жаманбаев, Шернияз. Өскемен : Медиа-Альянс, 2006. - 252 б.[78][79]
  10. Тоғыз таңбалы Найман. Қаракерей, Сыдықов М. Қ.[80]
  11. Найман шежіресі [Мәтін] / З. Ә. Қайсенов, А. Қайсенов. - Өскемен : "Рудный Алтай" газетінің баспаханасы, 2001 - . 2-ші кітап. - 272 б. - ISBN 9965-575-13-4 [81]
  12. Тоғыз таңбалы найман Қаракерей шежіресі : 1-ші том. Байжігіт-Жұмық-Саты тармағы / М. Қ. Сыдықов.[82]
  13. Тоғызтаңбалы наймандар : тарихи басылым. - Астана : Астана полиграфия, 2008. - 240 с. - ISBN 9965-571-70-8[82]
  14. Шежіре : тоғыз таңбалы найман / Б. Кітапбаев. - [О. ж.] : [б. ж.], 1992. - 598 б.[82]
  15. Шежіре : тоғыз таңбалы найман / Б. Кітапбаев. Алматы. Қайнар. Саржайлау ШҚ, 1994. 1 бөлім - 310 бет. 2 бөлім - 275 бет.[83]
  16. Тарақты А.Балталы, бағаналы ел аман бол (шежіре). Тарихқа көзқарас; Ұлы дала тарихына шолу; Үш жүздік құрылым; Далалық ауызша тарихнама; Шежіре/ А. Тарақты; Сейдімбек А. Ред: Н. Ақбаев.-Алматы:Қазақ ун-ті, 1993. -224 б.[84]
  17. Қазақ шежіресі:Орта жүз-Найман шежіресі. Қрастырушы: Г. Жұмаділова. Алматы. Б.б., 1992. 43 бет[10]
  18. Найман, Матай-Төртқара руының шежіресі. Құраст: Б. Қазығұлов, М. Қазамбаев. Алматы, Атамұра, 2004, 208 бет[85]
  19. Найман-Қаракерей Жаңбыршы руының шежіресі. Құраст: Ж. Жұманов. Алматы, Айкос, 2001, 484 бет[86]
  20. Көнші шежіресі. Сыдықов М. пікір жазғандар: А. Тұрышев, Т. Еңсебаев. Павлодар. Б.о.б. 2004, 278 бет.[5][87]
  21. Бура шежіресі. М. Қ. Сыдықов. 2 том.[88]
  22. Қарауыл-Жасық шежіресі. М. Қ. Сыдықов.[88]
  23. Терістаңбалы шежіресі. М. Қ. Сыдықов.[88]
  24. Найман тайпасы Бағаналы руы Тоңболат, Сары, Сарымық ұрпақтарының шежіресі, Алматы, 2017, 384 бет, Редакторлары: Кеңес Садықұлы, Серік Тұрдалыұлы, Ғабиден Жаңабайұлы, Оразхан Садықұлы

Керей[өңдеу]

  1. Абақ керей, Іле халық баспасы, Күйтін, 1994ж., 380 бет.[89]
  2. Жәнтекей Сүйіндік, шежіресі, Үрімжі, 2001ж., 96 бет.[89]
  3. Шақабай шежіресі, Үрімжі, 2000 ж., 300 бет.[89]
  4. Самырат шежіресі, 2006 ж, 176 бет.[89]
  5. САМЫРАТТАР, Тілеуберді Сайдолдаұлы, Таралымы 1000 дана.ЖШС “Полиграфия-сервис и Ко”,[89]
  6. Қазақтың біртұтас шежіресі. Керей. Генеалогия казахов. Керей. Халидуллин О. Х. Дайк-пресс, 2005 ж. 344 стр. ISBN 9965-27-777-Х , Тираж: 500 экз.[90]
  7. Самай Керей шежіресі, Қ. Мұқанов/ қ. Петропавл: Издательство "Северный Казахстан", 2014 - 92 с.[91]
  8. Жондағы Жобалай Керей Елінде.Автор:Керей Клим Төлемісұлы."Семей-Печать" өндірістік кооперативінде басылды.250 бет. Тираж - 250 . 2001 жыл. ISBN 9965-533-14-8 [92][93]
  9. Жондағы Жобалай Керей Елінде.Автор :Керей Клим Төлемісұлы. 205 бет.ISBN 9965-533-14-8.Тираж 250."Жастар-Печать" өндірістік кооперативінде басылды.28.06.2007
  10. Жондағы Жобалай Керей Елінде.Автор :Керей Клим Төлемісұлы.Семей. "Семей-Печать" 2001, 205 бет.
  11. Жондағы Жобалай Керей Елінде.Автор :Керей Клим Төлемісұлы.Семей. "Семей-Печать" 1995, 148 бет
  12. Шақантай.Автор:Төлтай Тайтөлеу Ысқақұлы."Искандер" баспаханасы.2009 жыл.312 бет+қосымша. ISBN 9965-763-32-1 .Тираж 200 экз.

Уақ[өңдеу]

  1. Уақ шежіресі, Т. Е. Дәйкенов, Фолиант, 2009 ж. Тираж: 1500 экз., 1008 стр., ISBN 9965-35-784-6[94]

Тарақты[өңдеу]

Кіші жүз[өңдеу]

  1. Үсенбаев Теңізбай, Алшын шежiресi. Адам атадан өзіме шейін Кызылорда. Тумар, 2003, 464 бет[95][96]
  2. Табылдиев Х. Қалмұратов А. Кіші жүз рулары. (шежіресі мен тарихы) – Алматы: Ер-Дәулет, 1994. – 110 бет.[97][98]
  3. Маданов Х. Кіші жүз шежіресі. – Алматы: Атамұра, 1994 – 128-б[97]
  4. Маданов Х. Кіші жүз шежіресі. – Алматы: Атамұра, 1993 – 168-бет[12]
  5. Кіші жүз шежіресі. Сиқым-тегі Ж. Алматы. Б.ж. 2001, 48 бет.[99]
  6. Кіші жүздің кейбір аталары. шежіре. Құраст: Т. Досақұлы. Алматы. Рауан. 1995. 32 бет.[100]
  7. Серік Дәулетов. Алшын шежіресі. Жаңаша көзқарас. - Тараз: Графика-Ю, 2015- 93 бет -ISBN 978-601-06-3257-8
  1. Пернебай Дүйсенбин. "Үркердей болып көшкен жұрт". "Литера-М" баспасы. 2007 ж. ISBN 9965-9885-2-8

Жетіру[өңдеу]

  1. Сабитов Ж. М. О происхождении казахского рода Табын. №2, 2012
  2. Жетiру шежiресi: Тама, Табын және Кердерi рулары / Ахметов К.Ғ. - Орал : Полиграфсервис, 2004. - 132 с. - ISBN 9965681031[101]
  3. Жетіру Керейт шежіресі. Түйімбетов М. Қызылорда, Тұмар, 2004, 384 бет
  4. Рахымжанов Н.С. "Жетіқоңыр: Жиделі және Жайылма (Дәулеткелді тарихы)" (Таманың Дәулеткелді руы). Бішкек, "Жанызак" баспасы. 472 бет. ISBN 978-601-7211-57-8

Әлімұлы[өңдеу]

  1. Дайрабаев Тынышбек. Кете-Шөмекей шежіресі.- Алматы: Ана тілі, 1995.- 168 с.[102]
  2. Алты ата Әлім шежіресі. Дәуренбекұлы Ж. Алматы, Перзент шағын кәсіпорны, 1992, 32 бет
  3. Әйтеке би шежіренамасы. Есламғалиұлы М. Алматы. Жеті жарғы. 1998. 112 бет.[103]
  4. М.Каракожаев "Шөмен ата шежіресі" — Алматы: DS Yanus, 2015. — 448 с. — ISBN 978-601-06-3379-7.

Байұлы[өңдеу]

  1. Спан, Ә., Жұбаев, С. 2006. Ер Төлеп. Алматы: Эверо, 2006. 306 б. (Адай руының ішінде)
  2. Қондыбай, С. 2010. Медет шежіресі // Толық шығармалар жинағы. Т. 14. Алматы: Арыс, 2010. 186-357 б. (Адай руының ішінде)
  3. Ахметов К.Ғ.: Кіші жүз Алаша руының шежіресі, Орал, 2006
  4. Шеркеш шежіресі. Ата баба тарихы, Атшыбайұлы Ә., Алматы: Жолдас және К, 2000,[104] 134 б
  5. Адай шежіресі, Меңдалыұлы А. Алматы, Информ-А, 2002 ж, 240(480) б[105][106][107]
  6. "Тарақты табын шежіресі" Қалдыбай Құттымұратов, Ақтөбе, 2009 ж, 150 бет, ISBN 978-601-06-0110-9[108]
  7. «Қаратөбе – Алаша шежіресі» , Сагынов Тлеккабыл[109]
  8. Кіші жүз Асқар (Байбақты, Жанбақты, Тынбақты) және Тана руларының шежіресі/ К. Ғ. Ахметов. - Орал , 2008. - 192 бет. - ISBN 9965-681-34-1[110]
  9. Адай шежіресі, Жетібай Жылқышыұлы Тастеміртегі. 2014 ж. Алматы, Print Express баспасы, 1-9 том. Тиражы - 1000 дана. ISBN 978-601-7046-58-3 [111]
  10. Адай жүрежаты Зорбайұлы Құлбай руының шежіресі, Ақтау, 2014
  11. ӘБДІРАСЫЛ З. Түгейболат, Алдай, Қожамжар: шежіре. – Шымкент: Жібек жолы, 2000. – 1-кітап. – 210 б.[112]
  12. Бәйтерек.(кіші жүз Байұлы Ысық руының шежіресі) Алматы, Өлке, 2004, 584бет[113]
  13. Адай.Құдайке шежіресі. Қартбаев А. Алматы. Атамұра. 2006, 384бет[114]
  14. Адай шежіресі. Мендалиев Алшын.Алматы, 2002ж.[115]
  15. Кіші жүз. Қызылқұрт (Әліке) руының шежіресі [Текст]. - Орал : Полиграфсервис, 2012. - 304 б. - (Қарға тамырлы қазақ). - ISBN 978-601-7104-41-2 :
  16. Кіші жүздің байұлына кіретін сегіз арыс масқар руының шежіресі [Текст] / Е.Р. Әзірбаев, К.Ғ. Ахметов. - Орал, 2009[116]

Ноғай-Қазақ[өңдеу]

Жүзден тыс[өңдеу]

  1. Ерофеева И. Родословные казахских ханов и кожа XVIII–XIX вв. (история, историография, источники). – А., 2003. – 178 с.[2]

Төре[өңдеу]

Қожа[өңдеу]

  1. Сунақ шежіресі. Құдияров С. Алматы, Атамұра, 1995, 208 бет
  2. «Қожалар шежіресі» Сейіт-Омар Саттарұлы 2016[117]
  3. «Ұлы пайғамбар және ұрпақтары» Кәмел Жүністегі, 2007, 2014.[118]
  4. Бақсайыс әулие, Ермахан Төреғожаев, Алматы 2015

Төлеңгіт[өңдеу]

  1. Бөкейлiк төленгiттер. Ахметов, К. Ғ., Тоқсанов, Б., Атаев, А. Қ. - Орал. : Полиграфсервис, 2006. - 64 с. - ISBN 9965-748-33-0[119]

Қырғыз руы[өңдеу]

  1. Шежіре (Қырғыздардың бір тармағы) / Т. Ж. Асқартегі. - Қарағанды : [б. и.], 1995. - 30 с.[120]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. a b Қазақ шежіресі хақында.
  2. a b c d e f Қазақ шежірелері.
  3. Қазақ шежіресі — А.: «Атамұра» 1994 ж..
  4. Сергали Есбембетович Толыбеков.
  5. a b c d e f g h i http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/19/zoomed.
  6. Үш жүздің шежіресі, І. Сариев, Алматы,.
  7. Көпеев М. Ж. Қазақ шежіресі. (Дайындаған С. Дәуітов). – Алматы: Жалын, 1993. – 76 б..
  8. Байұлы мен Жетiру және Төре, Төлеңгiт, Ноғай-Қазақ шежiрелерi.
  9. Қазақ шежіресі.
  10. a b http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/11/zoomed.
  11. a b c http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/files/assets/basic-html/page14.html.
  12. a b http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/15/zoomed.
  13. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/16/zoomed.
  14. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/16/zoomed.
  15. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/17/zoomed.
  16. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/20/zoomed.
  17. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  18. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  19. https://books.google.kz/books/about/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8_%D1%83%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D1%8B_%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B8.html?id=Y6AkrgEACAAJ&redir_esc=y
  20. Ұлы жүздің шежіресі.
  21. Казак шежіресі. Улы жуз-Ак арыс. 3том/ Усенбаев Т/ тв. п. / 2008/ 527с.
  22. Бәйдібек баба ұрпақтарының шежіресі.
  23. Албан айт елі жанбаба шежіресі.
  24. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/20/zoomed.
  25. http://www.emirsaba.org/pars_docs/refs/9/8452/8452.pdf
  26. Аққойлы шежіресі.
  27. Шымыр ата. Төрт қарағай ұрпақтарының Құттұқ баба шежіресі ().
  28. a b {{cite web}} үлгісіндегі title= параметрін жазу керек. .
  29. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/6/zoomed.
  30. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/18/zoomed.
  31. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/18/zoomed.
  32. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed.
  33. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/20/zoomed.
  34. a b Казахский Экономический Университет им. Т. Рыскулова.
  35. https://www.olx.kz/obyavlenie/kniga-shezhire-roda-suan-IDfRade.html#8cfc454b86
  36. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/16/zoomed.
  37. “Ұлы Жүз Шанышқылы Дархан елінің шежіресі”. Омар Темірбайұлы, Сәйділлә Ахметкәрімұлы, Мекембай Омарұлы. Ташкент, 2006.
  38. “Шанышқылы шежіресі”, Мекембай Омарұлы.
  39. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/6/zoomed.
  40. “Шанышқылы – көне тайпа”, Керімбай Боранбаев.
  41. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  42. Қазақ шежіресі. 2 том. Орта жүз-жан арыс, Теңізбай Үсенбаев,.
  43. Тілеке Жеңіс, Шежіре. Ертіс-Баянауыл өңірі.
  44. Қожа шежірелері және мұсылмандық тарихнама.
  45. a b c d Карагандинская ОУНБ.
  46. Литература о Павлодарской области.
  47. https://www.proza.ru/2013/04/22/605
  48. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  49. ТАРАҚТЫ ТАЙПАСЫНЫҢ ШЕЖІРЕСІ.
  50. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  51. http://library.psu.kz/fulltext/buuk/b1994.pdf
  52. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  53. a b c d Бикенов, Жарылкасын Бикенович.
  54. Алтай-Карпыки.
  55. http://altay-sh.kz/kz/press-center/54-altaj-shezhiresi-atatek-tarazysy
  56. https://pp.userapi.com/c845417/v845417045/e4c84/xrqtJgmRyys.jpg
  57. Ағасы бардың жағасы бар.
  58. Книги на казахском языке.
  59. http://www.kazneb.kz/bookView/view/?brId=1162947&simple=true#
  60. Арғын. Қаракесек. Кәрсөн. Аралбай руының шежіресі.
  61. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  62. «Қаракесек шежіресі» жарық көрді.
  63. http://www.bookchamber.kz/index.php?option=com_content&view=article&id=3356&catid=13%3A2012-07-05-03-50-01&Itemid=38&lang=ru
  64. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/18/zoomed.
  65. Қ.Сәденов.Құлық Жалаңтөс (Соқыр) ұрпақтарының шежіресі.
  66. https://www.elim.kz/article/432/
  67. https://vk.com/club128496879?z=photo-128496879_432351521%2Falbum-128496879_236013466
  68. http://adebiportal.kz/upload/iblock/444/4441c0b93a6e7e908b363b7e87f7a6e6.pdf
  69. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/files/assets/basic-html/page4.html.
  70. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  71. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  72. http://shezhyre.psu.kz/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=57.
  73. https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:r6joybrEYxYJ:https://issuu.com/fazylbek/docs/zhaksy_soz_ulttak_dastur_zhan_azygy+&cd=1&hl=ru&ct=clnk&gl=kz&client=firefox-b
  74. a b c d Еликпай Б. М. К вопросу о родословной найманов.
  75. Найман Тоқпақ шежіресі.
  76. «Қаракерей Тоқпақ шежіресі», автор К.Бәтесбай, Алматы, изд. Білім, 2002 ж..
  77. Көкжарлы Найман Бөрте шежіресі.
  78. Тәуке шежіресі.
  79. Тәуке шежіресі [Текст / Ш. Жаманбаев.].
  80. «Қаракерей шежіресі» кітабы.
  81. Найман шежіресі [Мәтін / З. Ә. Қайсенов, А. Қайсенов.].
  82. a b c Тоғыз таңбалы найман Қаракерей шежіресі.
  83. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  84. Балталы , бағаналы ел аман бол.
  85. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/17/zoomed.
  86. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/17/zoomed.
  87. http://shezhyre.psu.kz/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=58.
  88. a b c Сыдықов Мүсәйіп Қыдырқанұлы.
  89. a b c d e {{cite web}} үлгісіндегі title= параметрін жазу керек. .
  90. Қазақтың біртұтас шежіресі. Керей. Генеалогия казахов. Керей. Халидуллин О. Х..
  91. Самай Керей шежіресі.
  92. Жондағы Жобалай Керей.
  93. Жобалай Керей.
  94. Уақ шежіресі.
  95. Алшын шежіресі.
  96. АЛШЫН ШЕЖІРЕСІ.
  97. a b Мөңке би: Ұят жағы кем болар, сөйткен заман кез болар.
  98. http://kazneb.kz/bookView/view/?brId=1106583&simple=true&lang=kk&fbclid=IwAR00oOY2k6eyyeyFcGguukN9uJq0HLoL3qFhYZd1-zamRE_yHdpwykkOOKQ#
  99. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/18/zoomed.
  100. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed.
  101. Жетiру шежiресi [Текст : тама, Табын және Кердерi рулары].
  102. Кете-Шөмекей шежіресі.
  103. [turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/21/zoomed].
  104. Шеркеш шежіресі. Ата баба тарихы.
  105. Адай шежіресі, Меңдалыұлы А..
  106. Адай шежіресі.
  107. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/16/zoomed.
  108. "Тарақты табын шежіресі".
  109. Қаратөбе – Алаша шежіресі.
  110. Кіші жүз Асқар (Байбақты, Жанбақты, Тынбақты) және Тана руларының шежіресі.
  111. Адай шежіресі. 8 том.
  112. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/files/assets/basic-html/page4.html.
  113. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/6/zoomed.
  114. http://turkacadem.kz/bibliografia/turki_tarihy/orta_gasyr/01kaz/kitap/index.html#/14/zoomed.
  115. Мендалиев Алшын. Адай шежіресі.
  116. http://37.151.126.30/cgi-bin/irbis64r_14/cgiirbis_64.exe?LNG=&Z21ID=&I21DBN=KNIGI&P21DBN=KNIGI&S21STN=1&S21REF=5&S21FMT=fullwebr&C21COM=S&S21CNR=10&S21P01=0&S21P02=0&S21LOG=1&S21P03=K=&S21STR=%D0%9A%D1%96%D1%88%D1%96%20%D0%B6%D2%AF%D0%B7
  117. http://kozhalar.kz/2016153-qozhalar-shezhiresi-kitaby
  118. http://kozhalar.kz/20163430-kamel-zhunistegi-zhajly-uzik-syr
  119. Бөкейлiк төленгiттер.
  120. Шежіре (Қырғыздардың бір тармағы).

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]