Сыбайлас жемқорлықты түйсіну индексі бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
2015 жылғы мәліметтер бойынша сыбайлас жемқорлықты түйсіну индексі көрсеткіші. Қызыл түспен жемқорлықты түйсіну индексі төмен мемлекеттер, ал көк түспен - жоғары көрсеткішке ие болған мемлекеттер белгіленген.

Сыбайлас жемқорлықты түйсіну индексі (ағылш. Corruption Perceptions Index, CPI) — 1995 жылдан бері жыл сайын «Transparency International» компаниясымен жүргізілетін әлем мемлекеттерінің рейтингі[1].

Жылдар бойынша индекс көрсеткіштері[өңдеу]

Сыбайлас жемқорлықты түйсіну индексі бойынша елдер рейтингі [2]
Transparency International

2015 Ел 2015 2014 2013 2012
N N N N N
1  Дания 91 92 91 90
2  Финляндия 90 89 89 90
3  Швеция 89 87 89 88
4  Жаңа Зеландия 88 91 91 90
5  Нидерланд 87 83 83 84
5  Норвегия 87 86 86 85
7  Швейцария 86 86 85 86
8  Сингапур 85 84 86 87
9  Канада 83 81 81 84
10  Германия 81 79 78 79
10  Люксембург 81 82 80 80
10  Ұлыбритания 81 78 76 74
13  Аустралия 79 80 81 85
13  Исландия 79 79 78 82
15  Бельгия 77 76 75 75
16  Аустрия 76 72 69 69
16  АҚШ 76 74 73 73
18  Гонконг 75 74 75 77
18  Ирландия 75 74 72 69
18  Жапония 75 76 74 74
21  Уругвай 74 73 73 72
22  Катар 71 69 68 68
23  Чили 70 73 71 72
23  Эстония 70 69 68 64
23  Франция 70 69 71 71
23  БАӘ 70 70 69 68
27  Бутан 65 65 63 63
28  Ботсвана 63 63 64 65
28  Португалия 63 63 62 63
30  Польша 62 61 60 58
30  Тайуан 62 61 61 61
32  Кипр 61 63 63 66
32  Израиль 61 60 61 60
32  Литва 61 58 57 54
35  Словения 60 58 57 61
36  Испания 58 60 59 65
37  Чехия 56 51 48 49
37  Корея Республикасы 56 55 55 56
37  Мальта 56 55 56 57
40  Кабо-Верде 55 57 58 60
40  Коста-Рика 55 54 53 54
40  Латвия 55 55 53 49
40  Сейшель аралдары 55 55 54 52
44  Руанда 54 49 53 53
45  Иордания 53 49 45 48
45  Морис 53 54 52 57
45  Намибия 53 49 48 48
48  Грузия 52 52 49 52
48  Сауд Арабиясы 52 49 46 44
50  Бахрейн 51 49 48 51
50  Хорватия 51 48 48 46
50  Мажарстан 51 54 54 55
50  Словакия 51 50 47 46
54  Малайзия 50 52 50 49
55  Кувейт 49 44 43 44
56  Куба 47 46 46 48
56  Гана 47 48 46 45
58  Грекия 46 43 40 36
58  Румыния 46 43 43 44
60  Оман 45 45 47 47
61  Италия 44 43 43 42
61  Лесото 44 49 49 45
61  Черногория 44 42 44 41
61  Сенегал 44 43 41 36
61  Оңт. Африка 44 44 42 43
66  Сан-Томе және Принсипи 42 42 42 42
66  Македония 42 45 44 43
66  Түркия 42 45 50 49
69  Болгария 41 43 41 41
69  Ямайка 41 38 38 38
71  Сербия 40 41 42 39
72  Сальвадор 39 39 38 38
72  Моңғолия 39 39 38 36
72  Панама 39 37 35 38
72  Тринидад және Тобаго 39 38 38 39
76  Босния және Герцеговина 38 39 42 42
76  Бразилия 38 43 42 43
76  Буркина-Фасо 38 38 38 38
76  Үндістан 38 38 36 36
76  Тайланд 38 38 35 37
76  Тунис 38 40 41 41
76  Замбия 38 38 38 37
83  Бенин 37 39 36 36
83  Қытай 37 36 40 39
83  Колумбия 37 37 36 36
83  Либерия 37 37 38 41
83  Шри-Ланка 37 38 37 40
88  Албания 36 33 31 33
88  Алжир 36 36 36 34
88  Мысыр 36 37 32 32
88  Индонезия 36 34 32 32
88  Марокко 36 39 37 37
88  Перу 36 38 38 38
88  Суринам 36 36 36 37
95  Армения 35 37 36 34
95  Мали 35 32 28 34
95  Мексика 35 35 34 34
95  Филиппиндер 35 38 36 34
99  Боливия 34 35 34 34
99  Джибути 34 34 36 36
99  Габон 34 37 34 35
99  Нигер 34 35 34 33
103  Доминикан Респ. 33 32 29 32
103  Эфиопия 33 33 33 33
103 Косово Республикасының туы Косово Республикасы 33 33 33 34
103  Молдова 33 35 35 36
107  Аргентина 32 34 34 35
107  Беларусь 32 31 29 31
107  Кот-д’Ивуар 32 32 27 29
107  Эквадор 32 33 35 32
107  Того 32 29 29 30
112  Гондурас 31 29 26 28
112  Малави 31 33 37 37
112  Мавритания 31 30 30 31
112  Мозамбик 31 31 30 31
112  Вьетнам 31 31 31 31
117  Пәкістан 30 29 28 27
117  Танзания 30 31 33 35
119  Әзірбайжан 29 29 28 27
119  Гайана 29 30 27 28
119  Ресей 29 27 28 28
119  Сиерра-Леоне 29 31 30 31
123  Гамбия 28 29 28 34
123  Гватемала 28 32 29 33
123  Қазақстан 28 29 26 28
123  Қырғызстан 28 27 24 24
123  Ливан 28 27 28 30
123  Мадагаскар 28 28 28 32
123  Тимор-Лесте 28 28 30 33
130  Камерун 27 27 25 26
130  Иран 27 27 25 28
130  Непал 27 29 31 27
130  Никарагуа 27 28 28 29
130  Парагвай 27 24 24 25
130  Украина 27 26 25 26
136  Комор аралдары 26 26 28 28
136  Нигерия 26 27 25 27
136  Тәжікстан 26 23 22 22
139  Бангладеш 25 25 27 26
139  Гвинея 25 25 24 24
139  Кения 25 25 27 27
139  Лаос 25 25 26 21
139  Папуа — Жаңа Гвинея 25 25 25 25
139  Уганда 25 26 26 29
145  Орт. Африка 24 24 25 26
146  Конго Республикасы 23 23 22 26
147  Чад 22 22 19 19
147  Конго Демократиялық Республикасы 22 21 21 15
147  Мьянма 22 20 21 19
150  Бурунди 21 20 21 19
150  Камбоджа 21 21 20 19
150  Зимбабве 21 21 21 20
153  Өзбекстан 19 18 17 17
154  Эритрея 18 18 20 25
154  Сирия 18 20 17 26
154  Түрікменстан 18 17 17 17
154  Йемен 18 19 18 23
158  Гаити 17 19 19 19
158  Гвинея-Бисау 17 19 19 25
158  Венесуэла 17 19 20 19
161  Ирак 16 16 16 18
161  Либия 16 18 15 21
163  Ангола 15 19 23 22
163 Оңтүстік Суданның туы Оңтүстік Судан 15 15 14
165  Судан 12 11 11 13
166  Ауғанстан 11 12 8 8
167  Солт. Корея 8 8 8 8
167  Сомали 8 8 8 8

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Category:Corruption by country