Жер аумағы бойынша мемлекеттер және тәуелді аймақтар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

БҰҰ мүшелігі — Мемлекеттер тізімі[өңдеу]

Мемлекет Аумақ (км²)
1 Ресей Ресей 17 125 187
2 Канада Канада 9 976 139
3 Қытай Халық Республикасы Қытай (ҚХР) 9 598 962
4 Америка Құрама Штаттары Америка Құрама Штаттары (АҚШ) 9 519 431
5 Бразилия Бразилия 8 511 965
6 Аустралия Австралия 7 686 850
7 Үндістан Үндістан 3 287 590
8 Аргентина Аргентина 2 766 890
9 Қазақстан Қазақстан 2 724 900
10 Алжир Алжир 2 381 740
11 Конго Демократиялық Республикасы Конго Демократиялық Республикасы 2 345 410
12 Сауд Арабиясы Сауд Арабиясы 2 218 000
13 Мексика Мексика 1 972 550
14 Индонезия Индонезия 1 904 556
15 Судан Судан 1 886 068
16 Либия Ливия 1 759 540
17 Иран Иран 1 648 000
18 Моңғолия Моңғолия 1 564 116
19 Перу Перу 1 285 220
20 Чад Чад 1 284 000
21 Нигер Нигер 1 267 000
22 Ангола Ангола 1 246 700
23 Мали Мали 1 240 000
24 Оңтүстік Африка Республикасы Оңтүстік Африка Республикасы 1 219 912
25 Колумбия Колумбия 1 138 910
26 Эфиопия Эфиопия 1 127 127
27 Боливия Боливия 1 098 580
28 Мавритания Исламдық Республикасы Мавритания 1 030 700
29 Мысыр Мысыр 1 001 450
30 Танзания Танзания 948 087
31 Нигерия Нигерия 923 768
32 Венесуэла Венесуэла 912 050
33 Намибия Намибия 825 418
34 Пәкістан Пәкістан 803 940
35 Мозамбик Мозамбик 801 590
36 Түркия Түркия 780 580
37 Чили Чили 756 950
38 Замбия Замбия 752 614
39 Мианма Мьянма 678 500
40 Ауғанстан Ауғанстан 647 500
41 Сомали Сомали 637 657
42 Орталық Африка Республикасы Орталық Африка Республикасы 622 984
43 Оңтүстік Судан Оңтүстік Судан 619 745
44 Украина Украина 603 700
45 Ботсвана Ботсвана 600 370
46 Мадагаскар Мадагаскар 587 040
47 Кения Кения 582 650
48 Франция Франция 547 030
49 Йемен Йемен 527 970
50 Тайланд Тайланд 514 000
51 Испания Испания 497 304
52 Түрікменстан Түркіменстан 491 200
53 Камерун Камерун 475 440
54  Papua New Guinea Папуа — Жаңа Гвинея 463 840
55 Швеция Швеция 449 964
56 Өзбекстан Өзбекстан 447 400
57 Марокко Марокко 446 550
58 Ирак Ирак 437 072
59 Парагвай Парагвай 406 750
60 Зимбабве Зимбабве 390 580
61 Жапония Жапония 377 835
62 Германия Германия 357 021
63 Конго Республикасы Конго Республикасы 342 000
64 Финляндия Финляндия 337 030
65 Малайзия Малайзия 329 750
66 Вьетнам Вьетнам 329 560
67 Норвегия Норвегия 324 220
68 Кот-д’Ивуар Кот-д-Ивуар 322 460
69 Польша Польша 312 685
70 Оман Оман 309 500
71 Италия Италия 301 230
72 Филиппиндер Филиппиндер 300 000
73 Эквадор Эквадор 283 560
74 Буркина-Фасо Буркина-Фасо 274 200
75 Жаңа Зеландия Жаңа Зеландия 268 680
76 Габон Габон 267 667
77 Гвинея Гвинея 245 857
78 Ұлыбритания Ұлыбритания 244 820
79 Гана Гана 238 540
80 Румыния Румыния 237 500
81 Лаос Лаос 236 800
82 Уганда Уганда 236 040
83 Гайана Гайана 214 970
84 Беларусь Республикасы Беларуссия 207 600
85 Қырғызстан Қырғызстан 198 500
86 Сенегал Сенегал 196 190
87 Сирия Сирия 185 180
88 Камбоджа Камбоджа 181 040
89 Уругвай Уругвай 176 220
90 Тунис Тунис 163 610
91 Суринам Суринам 163 270
92 Бангладеш Бангладеш 144 000
93 Тәжікстан Тәжікстан 143 100
94 Непал Непал 140 800
95 Грекия Грекия 131 940
96 Никарагуа Никарагуа 129 494
97 Эритрея Эритрея 121 320
98 Корей Халық Демократиялық Республикасы Корей Халық Демократиялық Республикасы 120 540
99 Малави Республикасы Малави 118 480
100 Бенин Бенин 112 620
101 Гондурас Гондурас 112 090
102 Либерия Либерия 111 370
103 Болгария Болгария 110 910
104 Гватемала Гватемала 108 890
105 Исландия Исландия 103 000
106 Куба Куба 100 860
107 Оңтүстік Корея Оңтүстік Корея 98 480
108 Мажарстан Венгрия 93 030
109 Португалия Португалия 92 082
110 Иордания Хашимит корольдігі Иордания 89 400
111 Сербия Сербия 88 361
112 Әзірбайжан Әзірбайжан 86 600
113 Австрия Австрия 83 858
114 Біріккен Араб Әмірліктері БАӘ 82 880
115 Чехия Чехия 78 866
116 Панама Панама 78 200
117 Сиерра-Леоне Сиерра-Леоне 71 740
118 Ирландия Республикасы Ирландия 70 273
119 Грузия Грузия 69 700
120 Шри-Ланка Шри Ланка 65 610
121 Литва Литва 65 200
122 Латвия Латвия 64 589
123 Того Того 56 785
124 Хорватия Хорватия 56 542
125 Босния және Герцеговина Босния және Герцеговина 51 129
126 Коста-Рика Коста-Рика 51 100
127 Словакия Словакия 48 845
128 Доминикан Республикасы Доминикан Республикасы 48 730
129 Бутан Патшалығы Бутан 47 000
130 Эстония Эстония 45 226
131 Дания Дания 43 094
132 Нидерланд Нидерланд 41 526
133 Швейцария Швейцария 41 290
134 Гвинея-Бисау Гвинея-Бисау 36 120
135 Молдова Молдова 33 843
136 Бельгия Бельгия 32 545
137 Лесото Лесото 30 355
138 Армения Республикасы Армения 29 741
139 Албания Албания 28 748
140 Соломон аралдары Соломон аралдары 28 450
141 Экваторлық Гвинея Экваторлық Гвинея 28 051
142 Бурунди Бурунди 27 830
143 Гаити Республикасы Гаити 27 750
144 Руанда Руанда 26 338
145 Македония Республикасы Македония 25 333
146 Белиз Белиз 22 966
147 Израиль Израиль 22 072
148 Джибути Джибути 22 000
149 Эль-Сальвадор Республикасы Эль-Сальвадор Республикасы 21 040
150 Словения Словения 20 253
151 Фиджи Фиджи 18 270
152 Кувейт Кувейт 17 820
153 Суазиланд Свазиленд 17 363
154 Тимор-Лесте Шығыс Тимор 14 874
155 Черногория Черногория 14 026
156 Багам аралдары Багам аралдары 13 940
157 Вануату Вануату 12 200
158 Катар Катар 11 437
159 Гамбия Гамбия 11 300
160 Ямайка Ямайка 10 990
161 Ливан Ливан 10 452
162 Кипр Кипр 9 250
163 Бруней Бруней 5 770
164 Тринидад және Тобаго Тринидад және Тобаго 5 128
165 Кабо-Верде Кабо-Верде 4 033
166 Самоа Самоа 2 860
167 Люксембург Люксембург 2 586
168 Комор аралдары Комор аралдары 2 170
169 Морис Маврикий 1 860
170 Сан-Томе және Принсипи Сан-Томе және Принсипи 1 001
171 Доминика Доминика 754
172 Тонга Тонга 748
173 Кирибати Кирибати 717
174 Микронезия Федерациялық Штаттары Микронезия Федерациялық Штаттары 702
175 Сингапур Сингапур 693
176 Бахрейн Бахрейн 665
177 Сент-Лусия Сент-Люсия 620
178 Андорра Андорра 468
179 Палау Республикасы Палау 458
180 Сейшель аралдары Сейшель Аралдары 455
181 Антигуа және Барбуда Антигуа мен Барбуда 442
182 Барбадос Барбадос 430
183 Сент-Винсент және Гренадиндер Сент-Винсент және Гренадина 389
184 Гренада Гренада 340
185 Мальта Мальта 316
186 Мальдив Республикасы Мальдив Республикасы 300
187 Сент-Киттс және Невис Сент-Киттс және Невис 261
188 Маршалл Аралдары Маршалл Аралдары Республикасы 181
189 Лихтенштейн Лихтенштейн 160
190 Сан-Марино Сан-Марино 61
191 Тувалу Тувалу 26
192 Науру Науру 21
193 Монако Монако 2,02

Аумағы бойынша жалпы елдер мен тәуелділіктер[өңдеу]

Реті
Мемлекет Жалпы, км2 Құрлықта, км2 Суда, км2  % су Ерекшелігі
0 Әлем 510072000 148940000 361132000 70.8
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 Ресей Ресей 17098242 16377742 720500 4.21
  1. Әлемдегі ең ірі мемлекет. Еуразия материгінде орналасқан.
  2. Екі дүние бөлікте орналасқан: Азия мен Еуропа.
- Антарктида 14000000 14000000 0 0 13.720.000 км2 (5,300,000 шаршы миль) жер (98%) мұз қатқан.
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 Канада Канада 9984670 9093507 891163 8.93
  1. Жер аумағы бойынша Әлемде 2 орында тұрады. ( Ресейден кейінгі)
  2. Оңтүстік пен Солтүстік Америкадағы жер аумағы бойынша 1 орын.
  3. Ең ұзын жағалау шекара осыған тиесілі. Жалпы ұзындығы 202 080 км.
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 Қытай Халық Республикасы Қытай (ҚХР) 9572900 – 9596961 9326410 270550 1.41
  1. Әлемдегі жер көлемі бойынша 3 орында орналасқан.
  2. Азия құрлығы бойынша 2 орында. ( Ресейден кейінгі).
  3. Ең көп халқы бар.
  4. Үндістан мен Оңтүстік Қытай теңіздерінің аралдарының жалпы көлемі: 137 296 км2
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 Америка Құрама ШтаттарыАҚШ 9526468 – 9826675 9161966 364502 – 664,709 3.83 – 6.76
  1. Әлемдегі жер көлемі бойынша 4 орында орналасқан.
  2. Оңтүстік пен Солтүстік Америкадағы жер аумағы бойынша 2 орын (Канададан кейінгі).
  3. Атлант пен Тынық мұхитымен шайылып тұратын мемлекет.
  4. 50 штаттан тұратын мемлекет.
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 БразилияБразилия 8515767 8460415 55352 0.65 Оңтүстік Америка және Оңтүстік жарты шарда ең ірі ел. Солтүстік және Оңтүстік Америка ең үлкен үздіксіз аумақ.
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 АустралияАвтралия 7692024 7633565 58459 0.76 Океания, жер Шекарасыз ірі ел және Оңтүстік жарты шарда толық ірі ел.
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 ҮндістанИндия 3166414 2864021 302393 9.55 Азиядағы үшінші ірі ел.
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 АргентинаАгрентина 2780400 2736690 43710 1.57 Оңтүстік Америка екінші ірі ел.
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 ҚазақстанҚазақстан 2724900 2699700 25200 0.92 Ең үлкен теңізге шыға алмайтын ел.
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 АлжирАлжир 2381741 2381741 0 0 Африканың ең ірі елі.
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 Script error: The function "CongoD" does not exist. 2344858 2267048 77810 3.32 Сахарадан оңтүстікке қарай орналасқан Африканың ең ірі елі.
&&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 Гренландия Дания 2166086 2166086 0 0
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 Сауд Арабиясы 2,149,690 2,149,690 0 0
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 Мексика 1964375 1943945 20430 1.04
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 Индонезия 1904569 1811569 93000 4.88
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 Судан 1886068 N/A N/A N/A
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 Либия 1759540 1759540 0 0
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 Иран 1648195 1531595 116600 7.07
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 Моңғолия 1564110 1553556 10560 0.68
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 Перу 1285216 1279996 5220 0.41
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 Чад 1284000 1259200 24800 1.93
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 Нигер 1267000 1266700 300 0.02
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 Ангола 1246700 1246700 0 0
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 Мали 1240192 1220190 20002 1.61
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 Оңтүстік Африка Республикасы 1221037 1214470 4620 0.38
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 Колумбия 1141748 1038700 100210 8.8
&&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 Эфиопия 1104300 1000000 104300 0.7
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 Боливия 1098581 1083301 15280 1.39
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 Мавритания Исламдық Республикасы 1,030,700 1,025,520 4,480 0
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 Мысыр 1002450 995450 6000 0.6
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 Танзания 945087 885800 61500 6.49
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 Нигерия 923768 910768 13000 1.41
&&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 Венесуэла 916445 882050 30000 3.29
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 Пәкістан 881912 856692 25220 2.86
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 Намибия 825615 823290 2425 0.12
&&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 Мозамбик 801590 786380 13000 1.63
&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 Түркия 783562 769632 13930 1.78
&&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 Чили 756102 743812 12290 1.63
&&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 Замбия 752612 743398 9220 1.23
&&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 Мианма 676578 653508 23070 3.41
&&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 Ауғанстан 652230 652230 0 0
&&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 Франция 640679 640427 3374 0.52
&&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 Сомали 637657 627337 10320 1.62
&&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 Орталық Африка Республикасы 622984 622984 0 0
&&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 Оңтүстік Судан 619745 ЖЖ ЖЖ ЖЖ
&&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 Украина 603500 553544 24220 4.01
&&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 Мадагаскар 587041 581540 5501 0.94
&&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 Ботсвана 582000 566730 15000 2.58
&&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 Кения 580367 569140 11227 1.93
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 Йемен 527968 527968 0 0
&&&&&&&&&&&&&051.&&&&&051 Тайланд 513120 510890 2230 0.43
&&&&&&&&&&&&&052.&&&&&052 Испания 505992 498980 6390 1.26
&&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 Түрікменстан 488100 469930 18170 3.72
&&&&&&&&&&&&&054.&&&&&054 Камерун 475442 472710 2730 0.57
&&&&&&&&&&&&&055.&&&&&055 Папуа — Жаңа Гвинея 462840 452860 9980 2.16
&&&&&&&&&&&&&056.&&&&&056 Швеция 450295 410335 39960 8.87
&&&&&&&&&&&&&057.&&&&&057 Өзбекстан 447400 425400 22000 4.92
&&&&&&&&&&&&&058.&&&&&058 Марокко 446550 446300 250 0.06
&&&&&&&&&&&&&059.&&&&&059 Ирак 438317 437367 950 0.22
&&&&&&&&&&&&&060.&&&&&060 Парагвай 406752 397302 9450 2.32
&&&&&&&&&&&&&061.&&&&&061 Зимбабве 390757 386847 3910 1
&&&&&&&&&&&&&062.&&&&&062 Жапония 377930 364485 13430 3.55
&&&&&&&&&&&&&063.&&&&&063 Германия 357114 348672 8350 2.34
&&&&&&&&&&&&&064.&&&&&064 Script error: The function "Philippines" does not exist. 342353 298175 44178 12.90
&&&&&&&&&&&&&065.&&&&&065 Script error: The function "CongoR" does not exist. 342000 341500 500 0.15
&&&&&&&&&&&&&066.&&&&&066 Финляндия 338424 303815 34330 10.15
&&&&&&&&&&&&&067.&&&&&067 Вьетнам 331212 310070 21140 6.38
&&&&&&&&&&&&&068.&&&&&068 Малайзия 330803 329613 1190 0.36
&&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069 Норвегия 323802 304282 19520 6.03
&&&&&&&&&&&&&070.&&&&&070 Script error: The function "Cote d'Ivoire" does not exist. 322463 318003 4460 1.38
&&&&&&&&&&&&&071.&&&&&071 Польша 312679 311888 791 2.7
&&&&&&&&&&&&&072.&&&&&072 Оман 309500 309500 0 0
&&&&&&&&&&&&&073.&&&&&073 Италия 301336 294140 7200 2.39
&&&&&&&&&&&&&074.&&&&&074 Эквадор 276841 256369 6720 2.37
&&&&&&&&&&&&&075.&&&&&075 Буркина-Фасо 272967 273800 400 0.15
&&&&&&&&&&&&&076.&&&&&076 Жаңа Зеландия 270467 262443 4395 1.65
&&&&&&&&&&&&&077.&&&&&077 Габон 267668 257667 10000 3.74
&&&&&&&&&&&&&078.&&&&&078 - 266000 266000 0 0 Даулы аумақтар.
&&&&&&&&&&&&&079.&&&&&079 Гвинея 245857 245717 140 0.06
&&&&&&&&&&&&&080.&&&&&080 Ұлыбритания 242900 241930 1680 0.69
&&&&&&&&&&&&&081.&&&&&081 Уганда 241550 197100 43938 18.23
&&&&&&&&&&&&&082.&&&&&082 Гана 238533 227533 11000 4.61
&&&&&&&&&&&&&083.&&&&&083 Румыния 238391 229891 8500 3.57
&&&&&&&&&&&&&084.&&&&&084 Лаос 236800 230800 6000 2.53
&&&&&&&&&&&&&085.&&&&&085 Гайана 214969 196849 18120 8.43
&&&&&&&&&&&&&086.&&&&&086 Беларусь Республикасы 207600 202900 4700 2.26
&&&&&&&&&&&&&087.&&&&&087 Қырғызстан 199951 191801 8150 4.08
&&&&&&&&&&&&&088.&&&&&088 Сенегал 196722 192530 4192 2.13
&&&&&&&&&&&&&089.&&&&&089 Сирия 185180 183630 1550 0.84
&&&&&&&&&&&&&090.&&&&&090 Камбоджа 181035 176515 4520 2.5
&&&&&&&&&&&&&091.&&&&&091 Уругвай 181034 175015 1200 0.68
&&&&&&&&&&&&&092.&&&&&092 Суринам 163820 156000 7820 4.77
&&&&&&&&&&&&&093.&&&&&093 Тунис 163610 155360 8250 5.04
&&&&&&&&&&&&&094.&&&&&094 Бангладеш 147570 130168 13830 9.6
&&&&&&&&&&&&&095.&&&&&095 Непал 147181 143351 3830 2.6
&&&&&&&&&&&&&096.&&&&&096 Тәжікстан 143100 141510 2590 1.81
Сомалиланд 137600
&&&&&&&&&&&&&097.&&&&&097 Грекия 131990 130647 1310 0.99
&&&&&&&&&&&&&098.&&&&&098 Никарагуа 130373 119990 10380 7.96
&&&&&&&&&&&&&099.&&&&&099 Script error: The function "KoreaN" does not exist. 120538 120408 130 0.11
&&&&&&&&&&&&0100.&&&&&0100 Малави Республикасы 118484 94080 24404 20.6
&&&&&&&&&&&&0101.&&&&&0101 Эритрея 117600 101000 16600 14.12
&&&&&&&&&&&&0102.&&&&&0102 Бенин 112622 110622 2000 1.78
&&&&&&&&&&&&0103.&&&&&0103 Гондурас 112492 111890 200 0.18
&&&&&&&&&&&&0104.&&&&&0104 Либерия 111369 96320 15049 13.51
&&&&&&&&&&&&0105.&&&&&0105 Болгария 110879 108489 2390 2.16
&&&&&&&&&&&&0106.&&&&&0106 Куба 109884 109820 1040 0.94
&&&&&&&&&&&&0107.&&&&&0107 Гватемала 108889 107159 1730 1.59
&&&&&&&&&&&&0108.&&&&&0108 Исландия 103000 100250 2750 2.67
&&&&&&&&&&&&0109.&&&&&0109 Script error: The function "KoreaS" does not exist. 100210 99909 301 0.3
&&&&&&&&&&&&0110.&&&&&0110 Мажарстан 93028 89608 3420 3.68
&&&&&&&&&&&&0111.&&&&&0111 Португалия 92090 91470 620 0.67
&&&&&&&&&&&&0112.&&&&&0112 Иордания Хашимит корольдігі 89342 88802 540 0.6
&&&&&&&&&&&&0113.&&&&&0113 Сербия 88361 88246 115 0.13
&&&&&&&&&&&&0114.&&&&&0114 Әзірбайжан 86600 86100 500 0.13
&&&&&&&&&&&&0115.&&&&&0115 Австрия 83871 82445 1426 1.7
&&&&&&&&&&&&0116.&&&&&0116 Біріккен Араб Әмірліктері 83600 83600 0 0
&&&&&&&&&&&&0117.&&&&&0117 Чехия 78865 77247 1620 2.05
&&&&&&&&&&&&0118.&&&&&0118 Панама 75417 74340 1080 1.43
&&&&&&&&&&&&0119.&&&&&0119 Сиерра-Леоне 71740 71620 120 0.17
&&&&&&&&&&&&0120.&&&&&0120 Ирландия 70273 68883 1390 1.98
&&&&&&&&&&&&0121.&&&&&0121 Грузия 69700 69700 0 0
&&&&&&&&&&&&0122.&&&&&0122 Шри-Ланка 65610 62732 2878 4.4
&&&&&&&&&&&&0123.&&&&&0123 Литва 65300 62680 2620 4.01
&&&&&&&&&&&&0124.&&&&&0124 Латвия 64559 62249 2340 3.62
&&&&&&&&&&&&0125.&&&&&0125 Суалбард Норвегия 62045 62045 0 0
&&&&&&&&&&&&0126.&&&&&0126 Того 56785 54385 2400 4.23
&&&&&&&&&&&&0127.&&&&&0127 Хорватия 56594 55974 620 1.1
&&&&&&&&&&&&0128.&&&&&0128 Босния және Герцеговина 51209 51187 10 0.02
&&&&&&&&&&&&0129.&&&&&0129 Коста-Рика 51100 51060 40 0.08
&&&&&&&&&&&&0130.&&&&&0130 Словакия 49037 48105 930 1.9
&&&&&&&&&&&&0131.&&&&&0131 Доминикан Республикасы 48671 48320 350 0.72
&&&&&&&&&&&&0132.&&&&&0132 Эстония 45227 42388 2840 6.28
&&&&&&&&&&&&0133.&&&&&0133 Дания 43094 42434 660 1.53
&&&&&&&&&&&&0134.&&&&&0134 Script error: The function "Netherlands" does not exist. 41850 33893 7650 18.41
&&&&&&&&&&&&0135.&&&&&0135 Швейцария 41284 39997 1280 3.1
&&&&&&&&&&&&0136.&&&&&0136 Бутан Патшалығы 38394 38394 0 0
&&&&&&&&&&&&0137.&&&&&0137 Қытай Республикасы 36193 32260 3720 10.34
&&&&&&&&&&&&0138.&&&&&0138  Guinea-Bissau 36125 28120 8005 22.16
&&&&&&&&&&&&0139.&&&&&0139 Молдова 33846 32891 960 2.84
&&&&&&&&&&&&0140.&&&&&0140 Бельгия 30528 30278 250 0.82
&&&&&&&&&&&&0141.&&&&&0141 Лесото 30355 30355 0 0
&&&&&&&&&&&&0142.&&&&&0142 Армения Республикасы 29843 29843 1540 5.18
&&&&&&&&&&&&0143.&&&&&0143 Соломон аралдары 28896 27986 910 3.15
&&&&&&&&&&&&0144.&&&&&0144 Албания 28748 27398 1350 4.7
&&&&&&&&&&&&0145.&&&&&0145 Экваторлық Гвинея 28051 28051 0 0
&&&&&&&&&&&&0146.&&&&&0146 Бурунди 27834 25680 2150 7.73
&&&&&&&&&&&&0147.&&&&&0147 Гаити Республикасы 27750 27560 190 0.68
&&&&&&&&&&&&0148.&&&&&0148 Руанда 26338 24668 1670 6.34
&&&&&&&&&&&&0149.&&&&&0149 Македония Республикасы 25713 25433 280 1.09
&&&&&&&&&&&&0150.&&&&&0150 Джибути 23200 23180 20 0.09
&&&&&&&&&&&&0151.&&&&&0151 Белиз 22966 22806 160 0.7
&&&&&&&&&&&&0152.&&&&&0152 Эль-Сальвадор Республикасы 21041 20721 320 1.52
&&&&&&&&&&&&0153.&&&&&0153 Израиль 20770 20330 440 2.12
&&&&&&&&&&&&0154.&&&&&0154 Словения 20273 20151 122 0.6
&&&&&&&&&&&&0155.&&&&&0155 Жаңа Каледония Жаңа Каледония (Франция) 18575 18275 300 1.62
&&&&&&&&&&&&0156.&&&&&0156 Фиджи 18272 18274 0 0
&&&&&&&&&&&&0157.&&&&&0157 Кувейт 17818 17818 0 0
&&&&&&&&&&&&0158.&&&&&0158 Суазиланд 17364 17204 160 0.92
&&&&&&&&&&&&0159.&&&&&0159 Тимор-Лесте 14874 14874 0 0
&&&&&&&&&&&&0160.&&&&&0160 Script error: The function "Bahamas" does not exist. 13943 10010 3870 27.88
&&&&&&&&&&&&0161.&&&&&0161 Черногория 13812 13452 360 2.61
&&&&&&&&&&&&0162.&&&&&0162 Вануату 12189 12189 0 0
&&&&&&&&&&&&0163.&&&&&0163 Фолкленд аралдары Фолкленд аралдары (Ұлыюритания) 12173 12173 0 0
&&&&&&&&&&&&0164.&&&&&0164 Катар 11586 11586 0 0
 Nagorno-Karabakh 11458 11458 1200 1
&&&&&&&&&&&&0165.&&&&&0165 Script error: The function "Gambia" does not exist. 11295 10000 1295 11.47
&&&&&&&&&&&&0166.&&&&&0166 Ямайка 10991 10831 160 1.46
Косово 10887
&&&&&&&&&&&&0167.&&&&&0167 Ливан 10452 10230 170 1.63
&&&&&&&&&&&&0168.&&&&&0168 Кипр 9251 9241 10 0.11
&&&&&&&&&&&&0169.&&&&&0169 Пуэрто-Рико (United States) 8870 8870 4921 35.69
Абхазия 8660
&&&&&&&&&&&&0170.&&&&&0170 Француз оңтүстік және Антарктида жерлері(Франция) 7747 7668 79.8 1.03
&&&&&&&&&&&&0171.&&&&&0171 United States Pacific Island Wildlife Refuges (АҚШ) 6959.41 22.41 6937 99.68
&&&&&&&&&&&&0172.&&&&&0172 Палестина мемлекеті 6220 5640 220  ?
&&&&&&&&&&&&0173.&&&&&0173 Бруней 5765 5265 500 8.67
&&&&&&&&&&&&0174.&&&&&0174 Тринидад және Тобаго 5130 5128 0 0
&&&&&&&&&&&&0175.&&&&&0175 Француз Полинезиясы (Франция) 4167 3827 340 8.16
Транснистрия 4163
&&&&&&&&&&&&0176.&&&&&0176 Кабо-Верде 4033 4033 0 0
&&&&&&&&&&&&0177.&&&&&0177 Оңтүстік Георгия және Оңтүстік Сэндвич аралдары (Ұлыбритания) 3903 3903 0 0
Оңтүстік Оссетия 3900
&&&&&&&&&&&&0178.&&&&&0178 Самоа 2842 2821 10 0.35
&&&&&&&&&&&&0179.&&&&&0179 Люксембург 2586 2586 0 0
&&&&&&&&&&&&0180.&&&&&0180 Морис 2040 2030 10 0.49
&&&&&&&&&&&&0181.&&&&&0181 Комор аралдары 1862 1862 0 0
&&&&&&&&&&&&0182.&&&&&0182 Фарер аралдары (Дания) 1393 1393 0 0.00
&&&&&&&&&&&&0183.&&&&&0183 Гонконг (China) 1104 1054 50 4.53
&&&&&&&&&&&&0184.&&&&&0184 Script error: The function "Sao Tome" does not exist. 964 964 0 0
&&&&&&&&&&&&0185.&&&&&0185 Туркс және Кайкос (Ұлыбритания) 948 430 0 0
&&&&&&&&&&&&0186.&&&&&0186 Кирибати 811 811 0 0
&&&&&&&&&&&&0187.&&&&&0187 Бахрейн 765 765 0 0
&&&&&&&&&&&&0188.&&&&&0188 Доминика 751 751 0 0
&&&&&&&&&&&&0189.&&&&&0189 Тонга 747 717 30 4.02
&&&&&&&&&&&&0190.&&&&&0190 Сингапур 710 687 10 1.43
&&&&&&&&&&&&0191.&&&&&0191 Script error: The function "Micronesia" does not exist. 702 702 0 0.00
&&&&&&&&&&&&0192.&&&&&0192 Сент-Лусия 616 606 10 1.62
&&&&&&&&&&&&0193.&&&&&0193 Мэн аралы (Ұлыбритания) 572 572 0 0
&&&&&&&&&&&&0194.&&&&&0194 Гуам (United States) 549 544 0 0
&&&&&&&&&&&&0195.&&&&&0195 Андорра 468 468 0 0
&&&&&&&&&&&&0196.&&&&&0196 Солтүстік Мариана Аралдары (United States) 464 464 0 0
&&&&&&&&&&&&0197.&&&&&0197 Палау Республикасы 459 459 0 0
&&&&&&&&&&&&0198.&&&&&0198 Сейшель аралдары 452 455 0 0
&&&&&&&&&&&&0199.&&&&&0199  Curaçao (Netherlands) 444 444 0 0
&&&&&&&&&&&&0200.&&&&&0200 Антигуа және Барбуда 442 442.6 0 0
&&&&&&&&&&&&0201.&&&&&0201 Барбадос 430 431 0 0
&&&&&&&&&&&&0202.&&&&&0202 Херд аралы және МакДональд аралдары (Австралия) 412 412 0 0
&&&&&&&&&&&&0203.&&&&&0203 Сент-Винсент және Гренадиндер 389 389 0 0
&&&&&&&&&&&&0204.&&&&&0204 Ян-Майен (Норвегия) 377 377 0 0
&&&&&&&&&&&&0205.&&&&&0205 Script error: The function "United States Virgin Islands" does not exist. (United States) 347 346 1564 81.88
&&&&&&&&&&&&0206.&&&&&0206 Гренада 344 344 0 0
&&&&&&&&&&&&0207.&&&&&0207 Мальта 316 316 0 0
&&&&&&&&&&&&0208.&&&&&0208 Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha (United Kingdom) 308 308 0 0
&&&&&&&&&&&&0209.&&&&&0209 Мальдив Республикасы 300 298 0 0
&&&&&&&&&&&&0210.&&&&&0210 Қаймандар (Ұлыбритания) 264 264 0 0
&&&&&&&&&&&&0211.&&&&&0211 Сент-Киттс және Невис 261 261 0 0
&&&&&&&&&&&&0212.&&&&&0212 Ниуе (New Zealand) 260 260 0 0
&&&&&&&&&&&&0213.&&&&&0213 Акротири мен Декелия (Ұлыбритания) 253.8 ЖЖ ЖЖ ЖЖ
&&&&&&&&&&&&0214.&&&&&0214 Сен-Пьер және Микелон (Франция) 242 242 0 0
&&&&&&&&&&&&0215.&&&&&0215 Кук аралдары (New Zealand) 236 236 0 0
&&&&&&&&&&&&0216.&&&&&0216 Самоа (АҚШ) (United States) 199 199 0 0
&&&&&&&&&&&&0217.&&&&&0217 Маршалл Аралдары 181 181 11673 98.47
&&&&&&&&&&&&0218.&&&&&0218 Аруба (Netherlands) 180 180 0 0
&&&&&&&&&&&&0219.&&&&&0219 Лихтенштейн 160 160 0 0
&&&&&&&&&&&&0220.&&&&&0220 Британдық Вирджин аралдары (Ұлыбритания) 151 151 0 0
&&&&&&&&&&&&0221.&&&&&0221 Уоллис және Футуна (France) 142 142 0 0
&&&&&&&&&&&&0222.&&&&&0222 Кристмас аралы (Australia) 135 135 0 0
&&&&&&&&&&&&0223.&&&&&0223 Джерси (арал) (Ұлыбритания) 116 116 0 0
&&&&&&&&&&&&0224.&&&&&0224 Монтсеррат (Ұлыбритания) 102 102 0 0
&&&&&&&&&&&&0225.&&&&&0225 Ангилья (Ұлыбритания) 91 91 0 0
&&&&&&&&&&&&0226.&&&&&0226 Гернси (Ұлыбритания) 78 78 0 0
&&&&&&&&&&&&0227.&&&&&0227 Сан-Марино 61 61 0 0
&&&&&&&&&&&&0228.&&&&&0228 Британияның Үнді мұхиттағы жерлері ('Ұлыбритания') 60 60 54340 99.89
&&&&&&&&&&&&0229.&&&&&0229 Әулие Мартин (Франция) 54 54.4 Neg. 0.00
&&&&&&&&&&&&0230.&&&&&0230 Бермудалар (United Kingdom) 54 54 0 0
&&&&&&&&&&&&0231.&&&&&0231 Буве аралы (Norway) 49 49 0 0
&&&&&&&&&&&&0232.&&&&&0232 Питкэрн аралдары (Ұлыбритания) 47 47 0 0
&&&&&&&&&&&&0233.&&&&&0233 Норфолк аралы (Australia) 36 36 0 0
&&&&&&&&&&&&0234.&&&&&0234 Синт-Мартен (Netherlands) 34 34 0 0
&&&&&&&&&&&&0235.&&&&&0235 Аумын (China) 31.3 28.2 0 0
&&&&&&&&&&&&0236.&&&&&0236 Тувалу 26 26 0 0
&&&&&&&&&&&&0237.&&&&&0237 Науру 21 21 0 0
&&&&&&&&&&&&0238.&&&&&0238 Сен-Бартелеми (Франция) 21 ЖЖ ЖЖ ЖЖ
&&&&&&&&&&&&0239.&&&&&0239 Кокос (Килиң) аралдары (Australia) 14 14 0 0
&&&&&&&&&&&&0240.&&&&&0240 Токелау (New Zealand) 12 12 0 0
&&&&&&&&&&&&0241.&&&&&0241 Гибралтар (United Kingdom) 6 6.5 0 0
&&&&&&&&&&&&0242.&&&&&0242 Уэйк аралы (Америка Құрама Штаттары) 6.5 6.5 0 0
&&&&&&&&&&&&0243.&&&&&0243 Клиппертон аралдары (Франция) 6 6 0 0
&&&&&&&&&&&&0244.&&&&&0244 Навасса аралы (даулы) 5.4 5.4 0 0
&&&&&&&&&&&&0245.&&&&&0245 Ашмор және Картиер аралдары (Австралия) 5 5 0 0
&&&&&&&&&&&&0246.&&&&&0246 Спратли аралдары (даулы) <5
<5
0 0
&&&&&&&&&&&&0247.&&&&&0247 Маржан теңізі аралдары (Австралия) <3
<3
0 0
&&&&&&&&&&&&0248.&&&&&0248 МонакоМонако 2.02 2.02 0 0
&&&&&&&&&&&&0249.&&&&&0249 ВатиканВатикан 0.44 0.44 0 0 Әлемдегі ең ұсақ мемлекет