Ел тізімі (жер аумағымен сұрыпталған)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

БҰҰ мүшелігі — Мемлекеттер тізімі[өңдеу]

Мемлекет Аумақ (км²)
1 Ресей Ресей 17 125 187
2 Канада Канада 9 976 139
3 Қытай Халық Республикасы Қытай (ҚХР) 9 598 962
4 Америка Құрама Штаттары Америка Құрама Штаттары (АҚШ) 9 519 431
5 Бразилия Бразилия 8 511 965
6 Аустралия Австралия 7 686 850
7 Үндістан Үндістан 3 287 590
8 Аргентина Аргентина 2 766 890
9 Қазақстан Қазақстан 2 724 900
10 Алжир Алжир 2 381 740
11 Конго Демократиялық Республикасы Конго Демократиялық Республикасы 2 345 410
12 Сауд Арабиясы Сауд Арабиясы 2 218 000
13 Мексика Мексика 1 972 550
14 Индонезия Индонезия 1 904 556
15 Судан Судан 1 886 068
16 Либия Ливия 1 759 540
17 Иран Иран 1 648 000
18 Моңғолия Моңғолия 1 564 116
19 Перу Перу 1 285 220
20 Чад Чад 1 284 000
21 Нигер Нигер 1 267 000
22 Ангола Ангола 1 246 700
23 Мали Мали 1 240 000
24 Оңтүстік Африка Республикасы Оңтүстік Африка Республикасы 1 219 912
25 Колумбия Колумбия 1 138 910
26 Эфиопия Эфиопия 1 127 127
27 Боливия Боливия 1 098 580
28 Мавритания Исламдық Республикасы Мавритания 1 030 700
29 Мысыр Мысыр 1 001 450
30 Танзания Танзания 948 087
31 Нигерия Нигерия 923 768
32 Венесуэла Венесуэла 912 050
33 Намибия Намибия 825 418
34 Пәкістан Пәкістан 803 940
35 Мозамбик Мозамбик 801 590
36 Түркия Түркия 780 580
37 Чили Чили 756 950
38 Замбия Замбия 752 614
39 Мианма Мьянма 678 500
40 Ауғанстан Ауғанстан 647 500
41 Сомали Сомали 637 657
42 Орталық Африка Республикасы Орталық Африка Республикасы 622 984
43 Оңтүстік Судан Оңтүстік Судан 619 745
44 Украина Украина 603 700
45 Ботсвана Ботсвана 600 370
46 Мадагаскар Мадагаскар 587 040
47 Кения Кения 582 650
48 Франция Франция 547 030
49 Йемен Йемен 527 970
50 Тайланд Тайланд 514 000
51 Испания Испания 497 304
52 Түрікменстан Түркіменстан 491 200
53 Камерун Камерун 475 440
54  Papua New Guinea Папуа — Жаңа Гвинея 463 840
55 Швеция Швеция 449 964
56 Өзбекстан Өзбекстан 447 400
57 Марокко Марокко 446 550
58 Ирак Ирак 437 072
59 Парагвай Парагвай 406 750
60 Зимбабве Зимбабве 390 580
61 Жапония Жапония 377 835
62 Германия Германия 357 021
63 Конго Республикасы Конго Республикасы 342 000
64 Финляндия Финляндия 337 030
65 Малайзия Малайзия 329 750
66 Вьетнам Вьетнам 329 560
67 Норвегия Норвегия 324 220
68 Кот-д-Ивуар Кот-д-Ивуар 322 460
69 Польша Польша 312 685
70 Оман Оман 309 500
71 Италия Италия 301 230
72 Филиппиндер Филиппиндер 300 000
73 Эквадор Эквадор 283 560
74 Буркина-Фасо Буркина-Фасо 274 200
75 Жаңа Зеландия Жаңа Зеландия 268 680
76 Габон Габон 267 667
77 Гвинея Гвинея 245 857
78 Ұлыбритания Құрама Патшалық 244 820
79 Гана Гана 238 540
80 Румыния Румыния 237 500
81 Лаос Лаос 236 800
82 Уганда Уганда 236 040
83 Гайана Гайана 214 970
84 Беларусь Республикасы Беларуссия 207 600
85 Қырғызстан Қырғызстан 198 500
86 Сенегал Сенегал 196 190
87 Сирия Сирия 185 180
88 Камбоджа Камбоджа 181 040
89 Уругвай Уругвай 176 220
90 Тунис Тунис 163 610
91 Суринам Суринам 163 270
92 Бангладеш Бангладеш 144 000
93 Тәжікстан Тәжікстан 143 100
94 Непал Непал 140 800
95 Грекия Грекия 131 940
96 Никарагуа Никарагуа 129 494
97 Эритрея Эритрея 121 320
98 Корей Халық Демократиялық Республикасы Корей Халық Демократиялық Республикасы 120 540
99 Малави Республикасы Малави 118 480
100 Бенин Бенин 112 620
101 Гондурас Гондурас 112 090
102 Либерия Либерия 111 370
103 Болгария Болгария 110 910
104 Гватемала Гватемала 108 890
105 Исландия Исландия 103 000
106 Куба Куба 100 860
107 Оңтүстік Корея Оңтүстік Корея 98 480
108 Мажарстан Венгрия 93 030
109 Португалия Португалия 92 082
110 Иордания Хашимит корольдігі Иордания 89 400
111 Сербия Сербия 88 361
112 Әзірбайжан Әзірбайжан 86 600
113 Австрия Австрия 83 858
114 Біріккен Араб Әмірліктері БАӘ 82 880
115 Чехия Чехия 78 866
116 Панама Панама 78 200
117 Сиерра-Леоне Сиерра-Леоне 71 740
118 Ирландия Республикасы Ирландия 70 273
119 Грузия Грузия 69 700
120 Шри-Ланка Шри Ланка 65 610
121 Литва Литва 65 200
122 Латвия Латвия 64 589
123 Того Того 56 785
124 Хорватия Хорватия 56 542
125 Босния және Герцеговина Босния және Герцеговина 51 129
126 Коста-Рика Коста-Рика 51 100
127 Словакия Словакия 48 845
128 Доминикан Республикасы Доминикан Республикасы 48 730
129 Бутан Патшалығы Бутан 47 000
130 Эстония Эстония 45 226
131 Дания Дания 43 094
132 Нидерланд Нидерланд 41 526
133 Швейцария Швейцария 41 290
134 Гвинея-Бисау Гвинея-Бисау 36 120
135 Молдова Молдова 33 843
136 Бельгия Бельгия 32 545
137 Лесото Лесото 30 355
138 Армения Республикасы Армения 29 741
139 Албания Албания 28 748
140 Соломон Аралдары Соломон Аралдары 28 450
141 Экваторлық Гвинея Экваторлық Гвинея 28 051
142 Бурунди Бурунди 27 830
143 Гаити Республикасы Гаити 27 750
144 Руанда Руанда 26 338
145 Македония Республикасы Македония 25 333
146 Белиз Белиз 22 966
147 Израиль Израиль 22 072
148 Джибути Джибути 22 000
149 Эль-Сальвадор Республикасы Эль-Сальвадор Республикасы 21 040
150 Словения Словения 20 253
151 Фиджи Фиджи 18 270
152 Кувейт Кувейт 17 820
153 Суазиланд Суазиланд 17 363
154 Тимор-Лесте Шығыс Тимор 14 874
155 Черногория Черногория 14 026
156 Багам аралдары Багам аралдары 13 940
157 Вануату Вануату 12 200
158 Катар Катар 11 437
159 Гамбия Гамбия 11 300
160 Ямайка Ямайка 10 990
161 Ливан Ливан 10 452
162 Кипр Кипр 9 250
163 Бруней Бруней 5 770
164 Тринидад және Тобаго Тринидад және Тобаго 5 128
165 Кабо-Верде Кабо-Верде 4 033
166 Самоа Самоа 2 860
167 Люксембург Люксембург 2 586
168 Комор аралдары Комор Аралдары 2 170
169 Морис Маврикий 1 860
170 Сан-Томе және Принсипи Сан-Томе және Принсипи 1 001
171 Доминика Доминика 754
172 Тонга Тонга 748
173 Кирибати Кирибати 717
174 Микронезия Федерациялық Штаттары Микронезия Федерациялық Штаттары 702
175 Сингапур Сингапур 693
176 Бахрейн Бахрейн 665
177 Сент-Лусия Сент-Люсия 620
178 Андорра Андорра 468
179 Палау Республикасы Палау 458
180 Сейшель аралдары Сейшель Аралдары 455
181 Антигуа және Барбуда Антигуа мен Барбуда 442
182 Барбадос Барбадос 430
183 Сент-Винсент және Гренадиндер Сент-Винсент және Гренадина 389
184 Гренада Гренада 340
185 Мальта Мальта 316
186 Мальдив Республикасы Мальдив Республикасы 300
187 Сент-Киттс және Невис Сент-Киттс және Невис 261
188 Маршалл Аралдары Маршалл Аралдары Республикасы 181
189 Лихтенштейн Лихтенштейн 160
190 Сан-Марино Сан-Марино 61
191 Тувалу Тувалу 26
192 Науру Науру 21
193 Монако Монако 2,02