Адам даму индексі бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Әлемдегі Адам Даму Индексін көрсететін карта(2008 жылға сәйкес)
     0.950 and over      0.900–0.949      0.850–0.899      0.800–0.849      0.750–0.799      0.700–0.749      0.650–0.699      0.600–0.649      0.550–0.599      0.500–0.549      0.450–0.499      0.400–0.449      0.350–0.399      under 0.350      Data unavailable
Түс айыра алмайтындар үшін жасалған карта(2007).

Бұл адам даму индексіне қарасты алдер тізімі. 2008 жылдың желтоқсанның 18 шыққан тізім 2006 жылдағы статистикалық мәліметтер негізінде құрастырылған. Тізім 177 елден құралған.

Елдер АДИ негізінде үш кең категорияға бөлінеді: жоғары, орташа және төмен адам дамуы.

Елдердің толық тізбегі[өңдеу]

  • = көтерілген.
  • = өзгермеген.
  • = төмендеген.
 — барлығы алдыңғы жылдық есеппен салыстырғанда.
  • АДИ-дің бірдей мәндері бірдей рейтингке әкеп соқпайды, себебі АДИ рангы АДИ үтірден кейін алтыншы санға дейінгі мәнді пайдалана отырып айқындалады.

Өте жоғары АДИ[өңдеу]

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
1 Үлгі:Байрақ/Norway 0,944 0,001
2 Үлгі:Байрақ/Australia 0,933 0,002
3 Үлгі:Байрақ/Switzerland 0,917 0,001
4 Үлгі:Байрақ/Netherlands 0,915
5 Үлгі:Байрақ/United States 0,914 0,002
6 Үлгі:Байрақ/Germany 0,911
7 Үлгі:Байрақ/New Zealand 0,910 0,002
8 Үлгі:Байрақ/Canada 0,902 0,001
9 (3) Үлгі:Байрақ/Singapore 0,901 0,003
10 Үлгі:Байрақ/Denmark 0,900
11 (3) Үлгі:Байрақ/Ireland 0,899 0,002
12 (1) Үлгі:Байрақ/Sweden 0,898 0,001
13 Үлгі:Байрақ/Iceland 0,895 0,002
14 Үлгі:Байрақ/United Kingdom 0,892 0,002
15 Үлгі:Байрақ/Hong Kong 0,891 0,002
15 (1) Үлгі:Байрақ/South Korea 0,891 0,003
17 (1) Үлгі:Байрақ/Japan 0,890 0,002
18 (2) Үлгі:Байрақ/Liechtenstein 0,889 0,001
19 Үлгі:Байрақ/Israel 0,888 0,002
20 Үлгі:Байрақ/France 0,884
21 Үлгі:Байрақ/Austria 0,881 0,001
22 Үлгі:Байрақ/Belgium 0,881 0,001
23 Үлгі:Байрақ/Luxembourg 0,881 0,001
24 Үлгі:Байрақ/Finland 0,879
25 Үлгі:Байрақ/Slovenia 0,874

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
26 Үлгі:Байрақ/Italy 0,872
27 Үлгі:Байрақ/Spain 0,869
28 Үлгі:Байрақ/Czech Republic 0,861
29 Үлгі:Байрақ/Greece 0,853 0,001
30 Үлгі:Байрақ/Brunei Darussalam 0,852
31 Үлгі:Байрақ/Qatar 0,851 0,001
32 Үлгі:Байрақ/Cyprus 0,845 0,003
33 Үлгі:Байрақ/Estonia 0,840 0,001
34 Үлгі:Байрақ/Saudi Arabia 0,836 0,003
35 (1) Үлгі:Байрақ/Lithuania 0,834 0,003
36 (1) Үлгі:Байрақ/Poland 0,834 0,001
37  Андорра 0,830
38 (1) Үлгі:Байрақ/Slovakia 0,830 0,001
39 Үлгі:Байрақ/Malta 0,829 0,002
40 Үлгі:Байрақ/United Arab Emirates 0,827 0,002
41 (1) Үлгі:Байрақ/Chile 0,822 0,003
42 Үлгі:Байрақ/Portugal 0,822
43 Үлгі:Байрақ/Hungary 0,818 0,001
44 Үлгі:Байрақ/Bahrain 0,815 0,002
45 Үлгі:Байрақ/Cuba 0,815 0,002
46 (2) Үлгі:Байрақ/Kuwait 0,814 0,001
47 Үлгі:Байрақ/Croatia 0,812
48 Үлгі:Байрақ/Latvia 0,810 0,002
49 Үлгі:Байрақ/Argentina 0,808 0,002

Жоғары АДИ[өңдеу]

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
50 (2) Үлгі:Байрақ/Uruguay 0,790 0,003
51 Үлгі:Байрақ/Bahamas 0,789 0,001
51 (1) Үлгі:Байрақ/Montenegro 0,789 0,002
53 (1) Үлгі:Байрақ/Belarus 0,786 0,001
54 (1) Үлгі:Байрақ/Romania 0,785 0,003
55 (5) Үлгі:Байрақ/Libya 0,784 0,005
56  Оман 0,783 0,002
57 Үлгі:Байрақ/Russia 0,778 0,001
58 Үлгі:Байрақ/Bulgaria 0,777 0,001
59 (1)  Барбадос 0,776
60 Үлгі:Байрақ/Palau 0,775 0,002
61 (1) Үлгі:Байрақ/Antigua and Barbuda 0,774 0,001
62 Үлгі:Байрақ/Malaysia 0,773 0,003
63 Үлгі:Байрақ/Mauritius 0,771 0,002
64 Үлгі:Байрақ/Trinidad and Tobago 0,766 0,001
65 Үлгі:Байрақ/Lebanon 0,765 0,001
65 (2)  Панама 0,765 0,004
67 (1) Үлгі:Байрақ/Venezuela 0,764 0,001
68 (1) Үлгі:Байрақ/Costa Rica 0,763 0,002
69 Үлгі:Байрақ/Turkey 0,759 0,003
70 Үлгі:Байрақ/Kazakhstan 0,757 0,002
71 (1) Үлгі:Байрақ/Mexico 0,756 0,001
71 (1) Үлгі:Байрақ/Seychelles 0,756 0,001
73 Үлгі:Байрақ/Saint Kitts and Nevis 0,750 0,001
73 (2) Үлгі:Байрақ/Sri Lanka 0,750 0,005
75 (2) Үлгі:Байрақ/Iran 0,749
76 (1) Үлгі:Байрақ/Azerbaijan 0,747 0,002

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
77 Үлгі:Байрақ/Jordan 0,745 0,001
77 (1) Үлгі:Байрақ/Serbia 0,745 0,002
79 (1) Үлгі:Байрақ/Brazil 0,744 0,002
79 (2) Үлгі:Байрақ/Georgia 0,744 0,003
79 (1)  Гренада 0,744 0,001
82 Үлгі:Байрақ/Peru 0,737 0,003
83 Үлгі:Байрақ/Ukraine 0,734 0,001
84 Үлгі:Байрақ/Belize 0,732 0,001
84 (1) Үлгі:Байрақ/Macedonia 0,732 0,002
86 Үлгі:Байрақ/Bosnia and Herzegovina 0,731 0,002
87 Үлгі:Байрақ/Armenia 0,730 0,002
88 Үлгі:Байрақ/Fiji 0,724 0,002
89 Үлгі:Байрақ/Thailand 0,722 0,002
90 Үлгі:Байрақ/Tunisia 0,721 0,002
91 (2) Үлгі:Байрақ/China 0,719 0,004
91 Үлгі:Байрақ/Сент-Винсент и Гренадины 0,719 0,002
93 Үлгі:Байрақ/Algeria 0,717 0,002
93 (1) Үлгі:Байрақ/Dominica 0,717 0,001
95 (2) Үлгі:Байрақ/Albania 0,716 0,002
96 (3) Үлгі:Байрақ/Jamaica 0,715
97 (4) Үлгі:Байрақ/Saint Lucia 0,714 0,001
98 Үлгі:Байрақ/Colombia 0,711 0,003
98 Үлгі:Байрақ/Ecuador 0,711 0,003
100 (1) Үлгі:Байрақ/Suriname 0,705 0,003
100  Тонга 0,705 0,001
Үлгі:Байрақ/Мир 0,702 0,002
102 Үлгі:Байрақ/Dominican Republic 0,700 0,002

Орташа АДИ[өңдеу]

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
103 Үлгі:Байрақ/Maldives 0,698 0,003
103 (3) Үлгі:Байрақ/Mongolia 0,698 0,006
103 (1) Үлгі:Байрақ/Turkmenistan 0,698 0,005
106 (2)  Самоа 0,694 0,001
107  Палестина 0,686 0,003
108 Үлгі:Байрақ/Indonesia 0,684 0,003
109 (1) Үлгі:Байрақ/Botswana 0,683 0,002
110 (2) Үлгі:Байрақ/Egypt 0,682 0,001
111 Үлгі:Байрақ/Paraguay 0,676 0,006
112 (1)  Габон 0,674 0,004
113 Үлгі:Байрақ/Bolivia 0,667 0,004
114 (2)  Молдова 0,663 0,006
115 Үлгі:Байрақ/El Salvador 0,662 0,002
116 Үлгі:Байрақ/Uzbekistan 0,661 0,004
117 (1) Үлгі:Байрақ/Philippines 0,660 0,004
118 (1) Үлгі:Байрақ/South Africa 0,658 0,004
118 (4) Үлгі:Байрақ/Syria 0,658 0,004
120 Үлгі:Байрақ/Iraq 0,642 0,001
121 Үлгі:Байрақ/Guyana 0,638 0,003
121 Үлгі:Байрақ/Vietnam 0,638 0,003
123 (2) Үлгі:Байрақ/Cape Verde 0,636 0,001

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
124 Үлгі:Байрақ/Micronesia 0,630 0,001
125 Үлгі:Байрақ/Guatemala 0,628 0,002
125 (1) Үлгі:Байрақ/Kyrgyzstan 0,628 0,007
127 Үлгі:Байрақ/Namibia 0,626 0,004
128 (1) Үлгі:Байрақ/Timor Leste 0,620 0,004
129 Үлгі:Байрақ/Honduras 0,617 0,001
129 (2) Үлгі:Байрақ/Morocco 0,617 0,003
131 (3) Үлгі:Байрақ/Vanuatu 0,616 0,001
132 Үлгі:Байрақ/Nicaragua 0,614 0,003
133 Үлгі:Байрақ/Kiribati 0,607 0,001
133 (1) Үлгі:Байрақ/Tajikistan 0,607 0,004
135 Үлгі:Байрақ/India 0,586 0,003
136 Үлгі:Байрақ/Bhutan 0,584 0,004
136 (1) Үлгі:Байрақ/Cambodia 0,584 0,005
138 Үлгі:Байрақ/Ghana 0,573 0,002
139  Лаос 0,569 0,004
140 Үлгі:Байрақ/Republic of the Congo 0,564 0,003
141 (2) Үлгі:Байрақ/Zambia 0,561 0,007
142 (1) Үлгі:Байрақ/Bangladesh 0,558 0,004
142 (1) Үлгі:Байрақ/São Tomé and Príncipe 0,558 0,002
144 (3) Үлгі:Байрақ/Equatorial Guinea 0,556

Төмен АДИ[өңдеу]

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
145  Непал 0,540 0,003
146 Үлгі:Байрақ/Pakistan 0,537 0,002
147 Үлгі:Байрақ/Kenya 0,535 0,004
148 Үлгі:Байрақ/Swaziland 0,530 0,001
149  Ангола 0,526 0,002
150 Үлгі:Байрақ/Burma 0,524 0,004
151  Руанда 0,506 0,004
152 Үлгі:Байрақ/Cameroon 0,504 0,003
152 (1) Үлгі:Байрақ/Nigeria 0,504 0,004
154 Үлгі:Байрақ/Yemen 0,500 0,001
155 Үлгі:Байрақ/Madagascar 0,498 0,002
156 (4) Үлгі:Байрақ/Zimbabwe 0,492 0,008
157 (1) Үлгі:Байрақ/Papua New Guinea 0,491 0,001
157 Үлгі:Байрақ/Solomon Islands 0,491 0,002
159 (1) Үлгі:Байрақ/Comoros 0,488 0,002
159 (1) Үлгі:Байрақ/Tanzania 0,488 0,004
161 (2) Үлгі:Байрақ/Mauritania 0,487 0,002
162 (1) Үлгі:Байрақ/Lesotho 0,486 0,005
163 (3)  Сенегал 0,485 0,001
164 Үлгі:Байрақ/Uganda 0,484 0,004
165 Үлгі:Байрақ/Benin 0,476 0,003
166 Үлгі:Байрақ/Sudan 0,473 0,001

Орны Ел АДИ
2013 (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер 2013 жылғы Индекс (2014 жылғы мәліметтер) 2012 жылға өзгерістер
166 (1)  Того 0,473 0,003
168 Үлгі:Байрақ/Haiti 0,471 0,002
169 Үлгі:Байрақ/Afghanistan 0,468 0,002
170 Үлгі:Байрақ/Djibouti 0,467 0,002
171 Үлгі:Байрақ/Côte d'Ivoire 0,452 0,004
172 Үлгі:Байрақ/Gambia 0,441 0,003
173 Үлгі:Байрақ/Ethiopia 0,435 0,006
174 Үлгі:Байрақ/Malawi 0,414 0,003
175 Үлгі:Байрақ/Liberia 0,412 0,005
176 Үлгі:Байрақ/Mali 0,407 0,001
177 Үлгі:Байрақ/Guinea-Bissau 0,396
178 (1) Үлгі:Байрақ/Mozambique 0,393 0,004
179 (1) Үлгі:Байрақ/Guinea 0,392 0,001
180 Үлгі:Байрақ/Burundi 0,389 0,003
181 Үлгі:Байрақ/Burkina Faso 0,388 0,003
182 Үлгі:Байрақ/Eritrea 0,381 0,001
183 (1) Үлгі:Байрақ/Sierra Leone 0,374 0,006
184 (1) Үлгі:Байрақ/Chad 0,372 0,002
185 Үлгі:Байрақ/Central African Republic 0,341 0,024
186 (1) Үлгі:Байрақ/Democratic Republic of the Congo 0,338 0,005
187 (1) Үлгі:Байрақ/Niger 0,337 0,002

Континенттер бойынша халықтар тізімі[өңдеу]

Африка[өңдеу]

10 ең жоғары АДИі бар елдер

Орны Халқы АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғандағы өзгеріс
Жоғары
1 Үлгі:Байрақ/Libya 0.840 +0.004
2 Үлгі:Байрақ/Seychelles 0.836 +0.002
3 Үлгі:Байрақ/Mauritius 0.802 +0.005
Орташа
4 Үлгі:Байрақ/Tunisia 0.762 +0.006
5 Үлгі:Байрақ/Algeria 0.748 +0.003
6  Габон 0.729 +0.002
7 Үлгі:Байрақ/Equatorial Guinea 0.717 -0.002
8 Үлгі:Байрақ/Egypt 0.716 +0.004
9 Үлгі:Байрақ/Cape Verde 0.705 +0.008
10 Үлгі:Байрақ/South Africa 0.670 -0.001

10 ең төмен АДИі бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғандағы өзгеріс
Төмен
1 Үлгі:Байрақ/Sierra Leone 0.329 +0.006
2 Үлгі:Байрақ/Central African Republic 0.352 +0.003
3 Үлгі:Байрақ/Democratic Republic of the Congo 0.361 +0.003
4 Үлгі:Байрақ/Liberia 0.364 +0.007
5 Үлгі:Байрақ/Mozambique 0.366 +0.005
6 Үлгі:Байрақ/Niger 0.370 +0.007
7 Үлгі:Байрақ/Burkina Faso 0.372 +0.010
8 Үлгі:Байрақ/Burundi 0.382 +0.012
9 Үлгі:Байрақ/Guinea-Bissau 0.383 +0.005
10 Үлгі:Байрақ/Chad 0.389 -0.001

Америка[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ-і бар елдер

Орны Елдер АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Жоғары
1 Үлгі:Байрақ/Canada 0.967 +0.002
2 Үлгі:Байрақ/United States 0.950
3  Барбадос 0.889 +0.002
4 Үлгі:Байрақ/Chile 0.874 +0.003
5 Үлгі:Байрақ/Argentina 0.860 +0.006
6 Үлгі:Байрақ/Uruguay 0.859 +0.005
7 Үлгі:Байрақ/Cuba 0.855 +0.017
8 Үлгі:Байрақ/Bahamas 0.854 +0.002
9 Үлгі:Байрақ/Costa Rica 0.847 +0.004
10 Үлгі:Байрақ/Mexico 0.842 +0.005

10 ең төменгі АДИ-і бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Орташа
1 Үлгі:Байрақ/Haiti 0.521 +0.006
2 Үлгі:Байрақ/Guatemala 0.696 +0.006
3 Үлгі:Байрақ/Nicaragua 0.699 +0.006
4 Үлгі:Байрақ/Honduras 0.714 +0.006
5 Үлгі:Байрақ/Bolivia 0.723 +0.005
6 Үлгі:Байрақ/Guyana 0.725 +0.004
7 Үлгі:Байрақ/El Salvador 0.747 +0.002
8 Үлгі:Байрақ/Paraguay 0.752 +0.003
9 Үлгі:Байрақ/Saint Vincent and the Grenadines 0.766 +0.004
10 Үлгі:Байрақ/Dominican Republic 0.768 +0.007

Азия және Океания[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ-і бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Жоғары
1 Үлгі:Байрақ/Australia 0.965 +0.002
2 Үлгі:Байрақ/Japan 0.956 +0.003
3 Үлгі:Байрақ/New Zealand 0.944 +0.001
4 Үлгі:Байрақ/Hong Kong (SAR) 0.942 +0.004
5 Үлгі:Байрақ/Israel 0.930 +0.003
6 Үлгі:Байрақ/South Korea 0.928 +0.006
7 Үлгі:Байрақ/Brunei 0.919 +0.002
8 Үлгі:Байрақ/Singapore 0.918 +0.002
9 Үлгі:Байрақ/Kuwait 0.912 -0.003
10 Үлгі:Байрақ/United Arab Emirates 0.903 +0.002

10 ең төменгі АДИ-і бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Төмен
1 Үлгі:Байрақ/Timor-Leste 0.483 -0.003
Орташа
2 Үлгі:Байрақ/Papua New Guinea 0.516 +0.002
3 Үлгі:Байрақ/Bangladesh 0.524 +0.007
4  Непал 0.530 +0.009
5 Үлгі:Байрақ/Pakistan 0.562 +0.014
6 Үлгі:Байрақ/Yemen 0.567 +0.006
7 Үлгі:Байрақ/Cambodia 0.575 +0.009
8 Үлгі:Байрақ/Burma 0.585 +0.004
9 Үлгі:Байрақ/Solomon Islands 0.591 +0.003
10  Лаос 0.608 +0.007

Еуропа[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ-і бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәліметтер 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Жоғары
1 Үлгі:Байрақ/Iceland 0.968 +0.001
2 Үлгі:Байрақ/Norway 0.968 +0.001
3 Үлгі:Байрақ/Ireland 0.960 +0.002
4 Үлгі:Байрақ/Netherlands 0.958 +0.002
5 Үлгі:Байрақ/Sweden 0.958 +0.001
6 Үлгі:Байрақ/Luxembourg 0.956 +0.002
7 Үлгі:Байрақ/Switzerland 0.955 +0.002
8 Үлгі:Байрақ/France 0.955 +0.002
9 Үлгі:Байрақ/Finland 0.954 +0.004
10 Үлгі:Байрақ/Denmark 0.952 +0.003

10 ең төменгі АДИ-і бар елдер

Орны Ел АДИ
2006 жылғы мәлімет 2005 жылғы мәліметтермен салыстырғанда
Орташа
1  Молдова 0.719 +0.005
2 Үлгі:Байрақ/Ukraine 0.786 +0.006
3 Үлгі:Байрақ/Turkey 0.798 +0.007
Жоғары
4 Үлгі:Байрақ/Bosnia and Herzegovina 0.802 +0.005
5 Үлгі:Байрақ/Russia 0.806 +0.005
6 Үлгі:Байрақ/Albania 0.807 +0.004
7 Үлгі:Байрақ/Macedonia 0.808 +0.003
8 Үлгі:Байрақ/Belarus 0.817 +0.007
9 Үлгі:Байрақ/Serbia 0.821 +0.004
10 Үлгі:Байрақ/Montenegro 0.822 +0.006

Аймақтар мен Топтар бойынша АДИ[өңдеу]

Орны Аймақ немесе топ АДИ
Жоғары
1 High-income OECD 0.950
2 OECD 0.925
3 Central and Eastern Europe and the CIS 0.814
4 Latin America and the Caribbean 0.810
Орташа
5 East Asia and the Pacific 0.762
World 0.747
6 Arab states 0.713
7 Developing countries 0.688
8 South Asia 0.606
Төмен
9 Sub-Saharan Africa 0.495
10 Least Developed Countries 0.480

Топ АДИ
High Human Development 0.901
Medium Human Development 0.690
Low Human Development 0.444
High income 0.942
Middle income 0.774
Low income 0.564

Елдер мен континенттер бойынша АДИ[өңдеу]

Азия мен Океания[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Ең жоғары АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Australia 0,933
2 Үлгі:Байрақ/New Zealand 0,910
3 Үлгі:Байрақ/Singapore 0,901
4 Үлгі:Байрақ/Hong Kong 0,891
4 Үлгі:Байрақ/South Korea 0,891
6 Үлгі:Байрақ/Japan 0,890
7 Үлгі:Байрақ/Israel 0,888
8 Үлгі:Байрақ/Brunei 0,852
9 Үлгі:Байрақ/Qatar 0,851
10 Үлгі:Байрақ/Cyprus 0,845

10 ең төмен АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Төмен АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Afghanistan 0,468
2 Үлгі:Байрақ/Solomon Islands 0,491
3 Үлгі:Байрақ/Papua New Guinea 0,491
4 Үлгі:Байрақ/Yemen 0,500
5 Үлгі:Байрақ/Burma 0,524
6 Үлгі:Байрақ/Pakistan 0,537
7  Непал 0,540
Орташа АДИ
8 Үлгі:Байрақ/Bangladesh 0,558
9  Лаос 0,569
10 Үлгі:Байрақ/Bhutan 0,584
10 Үлгі:Байрақ/Cambodia 0,584

Америка[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Ең жоғары АДИ
1 Үлгі:Байрақ/United States 0,914
2 Үлгі:Байрақ/Canada 0,902
3 Үлгі:Байрақ/Chile 0,822
4 Үлгі:Байрақ/Cuba 0,815
5 Үлгі:Байрақ/Argentina 0,808
Жоғары АДИ
6 Үлгі:Байрақ/Uruguay 0,790
7 Үлгі:Байрақ/Bahamas 0,789
8  Барбадос 0,776
9 Үлгі:Байрақ/Antigua and Barbuda 0,774
10 Үлгі:Байрақ/Trinidad and Tobago 0,766

10 ең төмен АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Төмен АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Haiti 0,471
Орташа АДИ
2 Үлгі:Байрақ/Nicaragua 0,614
3 Үлгі:Байрақ/Honduras 0,617
4 Үлгі:Байрақ/Guatemala 0,628
5 Үлгі:Байрақ/Guyana 0,638
6 Үлгі:Байрақ/El Salvador 0,662
7 Үлгі:Байрақ/Bolivia 0,667
8 Үлгі:Байрақ/Paraguay 0,676
Жоғары АДИ
9 Үлгі:Байрақ/Dominican Republic 0,700
10 Үлгі:Байрақ/Suriname 0,705

Африка[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Жоғары АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Libya 0,784
2 Үлгі:Байрақ/Mauritius 0,771
3 Үлгі:Байрақ/Seychelles 0,756
4 Үлгі:Байрақ/Tunisia 0,721
5 Үлгі:Байрақ/Algeria 0,717
Орташа АДИ
6 Үлгі:Байрақ/Botswana 0,683
7 Үлгі:Байрақ/Egypt 0,682
8  Габон 0,674
9 Үлгі:Байрақ/South Africa 0,658
10 Үлгі:Байрақ/Cape Verde 0,636

10 ең төмен АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Төмен АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Niger 0,337
2 Үлгі:Байрақ/Democratic Republic of the Congo 0,338
3 Үлгі:Байрақ/Central African Republic 0,341
4 Үлгі:Байрақ/Chad 0,372
5 Үлгі:Байрақ/Sierra Leone 0,374
6 Үлгі:Байрақ/Eritrea 0,381
7 Үлгі:Байрақ/Burkina Faso 0,388
8 Үлгі:Байрақ/Burundi 0,389
9 Үлгі:Байрақ/Guinea 0,392
10 Үлгі:Байрақ/Mozambique 0,393

Еуропа[өңдеу]

10 ең жоғары АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Ең жоғары АДИ
1 Үлгі:Байрақ/Norway 0,944
2 Үлгі:Байрақ/Switzerland 0,917
3 Үлгі:Байрақ/Netherlands 0,915
4 Үлгі:Байрақ/Germany 0,911
5 Үлгі:Байрақ/Denmark 0,900
6 Үлгі:Байрақ/Ireland 0,899
7 Үлгі:Байрақ/Sweden 0,898
8 Үлгі:Байрақ/Iceland 0,895
9 Үлгі:Байрақ/United Kingdom 0,892
10 Үлгі:Байрақ/Liechtenstein 0,889

10 ең төмен АДИ

Орны Мемлекет АДИ
Орташа АДИ
1  Молдова 0,663
Жоғары АДИ
2 Үлгі:Байрақ/Albania 0,716
3 Үлгі:Байрақ/Bosnia and Herzegovina 0,731
4 Үлгі:Байрақ/Macedonia 0,732
5 Үлгі:Байрақ/Ukraine 0,734
6 Үлгі:Байрақ/Serbia 0,745
7 Үлгі:Байрақ/Bulgaria 0,777
8 Үлгі:Байрақ/Russia 0,778
9 Үлгі:Байрақ/Romania 0,785
10 Үлгі:Байрақ/Belarus 0,786

Өңірлер мен топтар бойынша АДИ[өңдеу]

Аймақтар немесе топтар АДИ
2013
Өте жоғары АДИ
ЭЫДҰ 0,874
Жоғары АДИ
Латын Америкасы және Кариб бассейні 0,740
Еуропа және Орталық Азия 0,738
Шығыс Азия және Тынық мұхит 0,703
Әлем 0,702
Орташа АДИ
Араб елдері 0,682
Ергежейлі аралдық дамушы елдер 0,665
Оңтүстік Азия 0,588
Төмен АДИ
Сахель 0,502
Наименее развитые страны 0,487

Баяндамада жоқ елдер[өңдеу]

Жыл Ел АДИ Орны
Публикациясы Деректер
Өте жоғары АДИ
1997 Ж/Е Үлгі:Байрақ/Monaco 0,946 Ж/Е
1997 Ж/Е Үлгі:Байрақ/San Marino 0,944 Ж/Е
Жоғары АДИ
1998 1995  КХДР 0,766 75
Орташа АДИ
1998 Ж/Е Үлгі:Байрақ/Nauru 0,663 Ж/Е
1998 Ж/Е Үлгі:Байрақ/Tuvalu 0,583 Ж/Е
1998 Ж/Е Үлгі:Байрақ/Marshall Islands 0,563 Ж/Е
Төмен АДИ
2001 2001 Үлгі:Байрақ/Somalia 0,284 161

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]