Халық саны бойынша мемлекеттер және тәуелді аймақтар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Елдердегі халық саны (2011 ж.)

Бұл мақалада ISO 3166-1 стандартында мемлекеттер мен тәуелді аумақтар тізімі берілген, халық санының кемуі бойынша сұрыпталған. Ұсынылған тізім мен деректерде назарға тәуелді аумақтар параметрлері алынбайды.

Мемлекет Халық саны Күні Жер халқының
%-ы
Мәліметтер типі
және қайнары
1  Қытай 1 384 523 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 19.63% Санаушы[1]
2  Үндістан 1 307 662 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 18.32% Санаушы[2]
3  АҚШ 321 271 000 2017-05-23T14:48:58+00:0023 мамырдың 2017 4.5% Санаушы[3]
4  Индонезия 257 563 815 2015-07-01 1 шілде 2015 3.61% Бағалау
5  Бразилия 203 264 666 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 2.91% Санаушы[4]
6  Пәкістан 195 817 027 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 2.74% Санаушы[5]
7  Нигерия 182 201 962 2015-07-01 1 шілде 2015 2.55% Бағалау[6]
8  Бангладеш 158 988 940 2015-08-04 4 тамыз 2015 2.23% Санаушы[7][8]
9  Ресей[9] 146 267 288 2015-01-01 1 қаңтар 2015 2.05% Бағалау
10  Жапония 126 890 000 2015-08-01 1 тамыз 2015 1.78% Бағалау[10]
11  Мексика 121 005 815 2015-07-01 1 шілде 2015 1.7% Бағалау[11]
12  Филиппиндер 101 108 300 2015-03-08 8 наурыз 2015 1.42% Санаушы[12]
13  Эфиопия 90 076 012 2015-07-01 1 шілде 2015 1.26% Бағалау[13]
14  Вьетнам 91 583 000 2015-07-01 1 шілде 2015 1.28% Бағалау[14]
15  Египет 87 268 595 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 1.28% Санаушы[15]
16  Германия 81 174 000 2015-01-01 1 қаңтар 2015 1.14% Бағалау[16]
17  Иран 78 408 412 2014-06-9 9 маусым 2015 1.1% Бағалау[17]
18  Конго Демократиялық Республикасы 77 266 814 2015-07-01 1 шілде 2015 1.08% Бағалау
19  Түркия 77 695 904 2015-01-01 1 қаңтар 2015 1.09% Бағалау[16][18]
20  Тайланд 65 104 000 2015-07-01 1 шілде 2015 0.91% Бағалау[19]
21  Франция[20][21][22] 64 204 247 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.9% Бағалау[23]
22  Ұлыбритания 64 767 115 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.91% Бағалау[16]
23  Италия 60 795 612 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.85% Бағалау[16]
24  Оңт. Африка 54 956 900 2015-06-30 30 маусым 2015 0.77% Бағалау[24]
25  Корея Республикасы 51 431 100 2015-05-30 30 мамыр 2015 0.72% Бағалау[25]
26  Мьянма 53 897 154 2015-07-01 1 шілде 2015 0.76% Бағалау
27  Танзания 53 470 420 2015-07-01 1 шілде 2015 0.75% Бағалау
28  Колумбия 49 196 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.69% Санаушы[26]
29  Испания 46 439 864 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.65% Бағалау[16]
30  Кения 46 050 302 2015-07-01 1 шілде 2015 0.65% Бағалау
31  Аргентина 43 131 966 2015-07-01 1 шілде 2015 0.6% Бағалау[27]
32  Украина[28] 42 643 920 2015-08-01 1 тамыз 2015 0.6% Бағалау[29]
33  Польша 38 484 000 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.54% Бағалау[30]
34  Алжир 39 666 519 2014-07-01 1 шілде 2015 0.56% Бағалау
35  Уганда 39 032 383 2015-07-01 1 шілде 2015 0.55% Бағалау
36  Ирак 36 423 395 2015-07-01 1 шілде 2015 0.51% Бағалау
37  Канада 35 302 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.49% Санаушы[31]
38  Ауғанстан 32 526 562 2015-07-01 1 шілде 2015 0.46% Бағалау
39  Марокко 34 250 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.48% Санаушы[32]
40  Непал 28 513 700 2015-07-01 1 шілде 2015 0.4% Бағалау
41  Судан 40 234 882 2015-07-01 1 шілде 2015 0.56% Бағалау[33]
42  Перу 31 151 643 2015-07-01 1 шілде 2015 0.44% Бағалау[34]
43  Өзбекстан 31 022 500 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.42% Бағалау[35]
44  Малайзия 30 359 388 2014-11-27 27 қараша 2014 0.43% Бағалау[36]
45  Венесуэла 31 447 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.44% Санаушы[37]
46  Сауд Арабиясы 31 521 418 2015-07-01 1 шілде 2015 0.44% Бағалау[38]
47  Йемен 26 832 215 2015-07-01 1 шілде 2015 0.38% Бағалау
48  Гана 27 409 893 2015-07-01 1 шілде 2015 0.38% Бағалау
49  Солт. Корея 25 155 317 2015-07-01 1 шілде 2015 0.35% Бағалау
50  Мозамбик 27 977 863 2015-07-01 1 шілде 2015 0.39% Бағалау
51  Аустралия[39] 25 361 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.36% Санаушы[40]
52  Тайвань[41] 23 433 753 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.33% Бағалау[42]
53  Мадагаскар 24 235 390 2015-07-01 1 шілде 2015 0.34% Бағалау
54  Камерун 23 344 179 2015-07-01 1 шілде 2015 0.33% Бағалау
55  Ангола 25 021 974 2015-07-01 1 шілде 2015 0.35% Бағалау
56  Шри-Ланка 20 715 010 2015-07-01 1 шілде 2015 0.29% Бағалау
57  Сирия 18 502 413 2015-07-01 1 шілде 2015 0.26% Бағалау
58  Кот-д’Ивуар 22 701 556 2015-07-01 1 шілде 2015 0.32% Бағалау
59  Румыния 19 861 408 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.28% Бағалау[16]
60  Чили 18 006 407 2015-07-01 1 шілде 2015 0.25% Бағалау[43]
61  Нигер 19 899 120 2015-07-01 1 шілде 2015 0.28% Бағалау
62  Буркина-Фасо 18 450 494 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.26% Бағалау[44]
63  Қазақстан 17 541 249 2015-07-01 1 наурыз 2015 Айтылым қатесі: Күтілмеген сан% Бағалау[45]
64  Нидерланд 16 930 383 2015-09-28 28 қыркүйек 2015 0.24% Санаушы[46]
65  Малави 16 310 431 2015-07-01 1 шілде 2015 0.23% Бағалау[47]
66  Гватемала 16 176 133 2015-07-01 1 шілде 2015 0.23% Бағалау[48]
67  Эквадор 15 577 000 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.22% Санаушы[49]
68  Мали 17 599 694 2015-07-01 1 шілде 2015 0.25% Бағалау
69  Камбоджа 15 577 899 2015-07-01 1 шілде 2015 0.22% Бағалау
70  Замбия 15 473 905 2015-07-01 1 шілде 2015 0.22% Бағалау[50]
71  Сенегал 15 129 273 2015-07-01 1 шілде 2015 0.21% Бағалау
72  Зимбабве 15 602 751 2015-07-01 1 шілде 2015 0.22% Бағалау
73  Чад 14 037 472 2014-07-01 1 шілде 2015 0.2% Бағалау
74  Гвинея 12 608 590 2015-07-01 1 шілде 2015 0.18% Бағалау
75  Куба 11 389 562 2015-07-01 1 шілде 2015 0.16% Бағалау
76  Бельгия 11 250 659 2015-07-01 1 шілде 2015 0.16% Бағалау[51]
77  Грекия 10 846 979 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.15% Бағалау[52]
78  Тунис 10 982 754 2014-04-23 23 сәуір 2014 0.15% Халық санағы[53]
79  Руанда 11 262 564 2015-07-01 1 шілде 2015 0.16% Бағалау[54]
80  Чехия 10 541 466 2015-06-30 30 маусым 2015 0.15% Бағалау[55]
81  Португалия 10 374 822 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.15% Бағалау[56]
82  Боливия 11 410 651 2015-07-01 1 шілде 2015 0.16% Бағалау[57]
83  Сомали[58] 10 787 104 2015-07-01 1 шілде 2015 0.15% Бағалау
84  Доминикан Республикасы 10 652 135 2015-07-01 1 шілде 2015 0.15% Бағалау
85  Гаити 10 911 819 2015-07-01 1 шілде 2015 0.15% Бағалау[59]
86  Мажарстан 9 849 000 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.14% Бағалау[60]
87  Швеция 9 804 082 2015-07-31 31 шілде 2015 0.14% Бағалау[61]
88  Беларусь 9 485 300 2015-07-01 1 шілде 2015 0.13% Бағалау[62]
89  Бенин 10 315 244 2015-07-01 1 шілде 2015 0.14% Бағалау[63]
90  Әзірбайжан 9 593 000 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.13% Бағалау[64]
91  Бурунди 11 178 921 2015-07-01 1 шілде 2015 0.16% Бағалау
92  Аустрия 8 579 747 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.12% Бағалау[65]
93  Оңтүстік Судан 11 892 934 2015-07-01 1 шілде 2015 0.17% Бағалау[66]
94  БАӘ 9 156 963 2015-07-01 1 шілде 2015 0.13% Бағалау
95  Израиль 8 412 000 2015-03-31 7 қыркүйек 2015 0.12% Бағалау[67]
96  Швейцария 8 236 600 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.12% Бағалау[68]
97  Тәжікстан 8 398 200 2015-01-04 1 сәуір 2015 0.12% Бағалау[69]
98  Гондурас 8 725 111 2014-07-01 1 шілде 2014 0.12% Бағалау[70][71]
99  Болгария 7 202 198 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.1% Бағалау[72]
100 Үлгі:Country data Папуа — Жаңа Гвинея 7 619 321 2015-07-01 1 шілде 2015 0.107% Бағалау
101  Гонконг (ҚХР) 7 264 100 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.1% Бағалау[73]
102  Сербия[74] 7 114 393 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.1% Бағалау[75]
103  Иордания 6 981 600 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.098% Санаушы[76]
104  Того 7 304 578 2015-07-01 1 шілде 2015 0.102% Бағалау
105  Парагвай 7 003 404 2015-07-01 1 шілде 2015 0.098% Бағалау[77]
106  Лаос 6 693 300 2014-07-01 1 шілде 2014 0.094% Бағалау[78]
107  Эритрея 5 227 791 2015-07-01 1 шілде 2015 0.073% Бағалау
108  Сальвадор 6 126 583 2015-07-01 1 шілде 2015 0.086% Бағалау
109  Либия 6 278 438 2015-07-01 1 шілде 2015 0.088% Бағалау
110  Сьерра-Леоне 6 453 184 2015-07-01 1 шілде 2015 0.09% Бағалау
111  Никарагуа 6 198 154 2014-06-30 30 маусым 2014 0.087% Бағалау[79][80]
112  Қырғызстан 5 954 500 2015-07-01 1 шілде 2015 0.083% Бағалау[81]
113  Дания[82] 5 668 743 2015-04-01 1 сәуір 2015 0.079% Бағалау[83]
114  Финляндия[84] 5 471 753 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.077% Бағалау[85]
115  Словакия 5 421 349 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.076% Бағалау[86]
116  Сингапур 5 469 724 2014-07-01 1 шілде 2014 0.077% Бағалау[87]
117 Үлгі:Country data Түркменстан 5 373 502 2015-07-01 1 шілде 2015 0.075% Бағалау
118  Ливан 5 850 743 2015-07-01 1 шілде 2015 0.082% Бағалау
119  Норвегия[88] 5 322 400 2017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.075% Санаушы[89]
120  Коста-Рика 4 773 130 2014-06-30 30 маусым 2014 0.067% Бағалау[90]
121  Орталық Африка Республикасы 4 900 274 2015-07-01 1 шілде 2015 0.069% Бағалау
122  Ирландия 4 609 600 2014-04-01 1 сәуір 2014 0.065% Бағалау[91]
123  Конго Республикасы 4 620 330 2015-07-01 1 шілде 2015 0.065% Бағалау
124  Палестина[92] 4 550 368 2014-07-01 1 шілде 2014 0.064% Бағалау[93]
125  Жаңа Зеландия 4 630 400 2017-05-23T14:48:58+00:002017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.065% Санаушы[94]
126  Либерия 4 503 438 2015-07-01 1 шілде 2015 0.063% Бағалау[95]
127  Хорватия 4 225 316 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.059% Бағалау[16]
128  Оман 4 088 690 2014-12-10 10 желтоқсан 2014 0.057% Бағалау[96]
129  Босния және Герцеговина[97] 3 791 622 2013-10-05 5 қазан 2013 0.053% Халық санағы[98]
130  Грузия[99] 3 729 500 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.052% Бағалау[100]
131  Пуэрто-Рико (АҚШ) 3 548 397 2014-07-01 1 шілде 2014 0.05% Бағалау[101]
132  Мавритания 3 545 620 2014-07-01 1 шілде 2014 0.05% Бағалау[102]
133  Молдова[103] 3 555 200 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.05% Бағалау[104]
134  Кувейт 3 892 115 2015-07-01 1 шілде 2015 0.055% Бағалау
135  Панама 3 713 312 2014-07-01 1 шілде 2014 0.052% Бағалау[105]
136  Уругвай 3 415 866 2015-06-30 30 маусым 2015 0.048% Бағалау[106]
137  Армения 3 010 600 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.042% Бағалау[107]
138  Моңғолия 2 966 294 2014-07-01 1 шілде 2014 0.042% Бағалау[108]
139  Литва 2 898 062 2015-09-01 1 қыркүйек 2015 0.041% Бағалау[109]
140  Ямайка 2 930 050 2014-07-01 1 шілде 2014 0.041% Бағалау[110]
141  Албания 2 893 005 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.041% Бағалау[111]
142  Намибия 2 458 830 2015-07-01 1 шілде 2015 0.034% Бағалау
143  Катар 2 269 672 2014-11-30 30 қараша 2014 0.032% Бағалау[112]
144  Лесото 2 135 022 2015-07-01 1 шілде 2015 0.03% Бағалау
145  Словения 2 091 250 2017-05-23T14:48:58+00:002017-05-23T14:48:58+00:00 23 мамырдың 2017 0.029% Санаушы[113]
146  Македония 2 069 172 2014-12-31 31 желтоқсан 2014 0.029% Бағалау[114]
147  Ботсвана 2 262 485 2015-07-01 1 шілде 2015 0.032% Бағалау
148  Латвия 1 977 100 2015-09-01 1 қыркүйек 2015 0.028% Бағалау[115]
149  Гамбия 1 990 924 2015-07-01 1 шілде 2015 0.028% Бағалау
150  Косово[116] 1 816 891 2014-07-01 1 шілде 2014 0.03% Бағалау[117]
151  Гвинея-Бисау 1 844 325 2015-07-01 1 шілде 2015 0.026% Бағалау
152  Габон 1 725 292 2015-07-01 1 шілде 2015 0.024% Бағалау
153  Эстония 1 313 271 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.018% Бағалау[118]
154  Тринидад және Тобаго 1 360 088 2015-07-01 1 шілде 2015 0.019% Бағалау
155  Маврикий[119] 1 261 208 2014-07-01 1 шілде 2014 0.018% Бағалау[120]
156  Бахрейн 1 316 500 2014-07-01 1 шілде 2014 0.018% Бағалау[121]
157  Суазиленд 1 286 970 2015-07-01 1 шілде 2015 0.018% Бағалау
158  Тимор-Лесте 1 212 107 2014-07-01 1 шілде 2014 0.017% Бағалау[122]
159  Джибути 887 861 2015-07-01 1 шілде 2015 0.012% Бағалау
160  Фиджи 892 145 2015-07-01 1 шілде 2015 0.012% Бағалау
161  Кипр[123] 847 000 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.012% Бағалау[16]
162  Реюньон (Франция) 844 994 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.012% Бағалау[124]
163  Бутан 774 830 2015-07-01 1 шілде 2015 0.011% Бағалау
164  Экваторлық Гвинея 845 060 2014-07-01 1 шілде 2014 0.012% Бағалау[125]
165  Гайана 801 623 2015-07-01 1 шілде 2015 0.011% Бағалау[126]
166 Үлгі:Country data Комор аралдары[127] 784 745 2015-07-01 1 шілде 2015 0.011% Бағалау[128]
167  Черногория 621 518 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.009% Бағалау[129]
168  Батыс Сахара 572 540 2015-07-01 1 шілде 2015 0.008% Бағалау
169  Соломон аралдары 583 591 2015-07-01 1 шілде 2015 0.008% Бағалау
170  Аумын (ҚХР) 640 700 2015-03-31 31 наурыз 2015 0.009% Бағалау[130]
171  Люксембург 562 958 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.008% Бағалау[16]
172  Суринам 542 975 2015-07-01 1 шілде 2015 0.008% Бағалау
173  Кабо-Верде 520 502 2015-07-01 1 шілде 2015 0.007% Бағалау
174  Мальта 429 344 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.006% Бағалау[16]
175  Бруней 423 188 2015-07-01 1 шілде 2015 0.006% Бағалау
176  Гваделупа (Франция) 403 750 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.006% Бағалау[131]
177  Мартиника (Франция) 381 326 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.005% Бағалау[132]
178  Багам аралдары 388 019 2015-07-01 1 шілде 2015 0.005% Бағалау
179  Мальдивтер 363 657 2015-07-01 1 шілде 2015 0.005% Бағалау
180  Белиз 360 838 2014-09-30 30 қыркүйек 2014 0.005% Бағалау[133]
181  Исландия 329 100 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.005% Бағалау[16]
182 Үлгі:Country data Солтүстік Кипр[116] 294 906 2011-12-04 4 желтоқсан 2011 0.004% Халық санағы[134]
183  Полинезия (фр.) (Франция) 282 764 2015-07-01 1 шілде 2015 0.004% Бағалау
184  Барбадос 284 215 2015-07-01 1 шілде 2015 0.004% Бағалау
185  Жаңа Каледония (Франция) 268 767 2014-08-26 26 тамыз 2014 0.004% Халық санағы[135]
186  Вануату 264 652 2015-07-01 1 шілде 2015 0.004% Бағалау
187  Абхазия[116] 240 705 2011-02-28 28 ақпан 2011 0.003% Халық санағы[136]
188 Үлгі:Country data Гвиана (Франция) 250 377 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.004% Бағалау[137]
189  Майотта (Франция) 240 015 2015-07-01 1 шілде 2015 0.003% Бағалау
190  Самоа 193 228 2015-07-01 1 шілде 2015 0.003% Бағалау
191  Гуам (АҚШ) 169 885 2015-07-01 1 шілде 2015 0.002% Бағалау
192  Сент-Люсия 184 999 2015-07-01 1 шілде 2015 0.003% Бағалау
193  Сан-Томе және Принсипи 190 344 2015-07-01 1 шілде 2015 0.003% Бағалау
194  Кюрасао (Нид.) 149 679 2011-03-26 26 наурыз 2011 0.002% Халық санағы[138]
195  Микронезия 104 460 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
196  Сент-Винсент және Гренадиндер 109 462 2015-07-01 1 шілде 2015 0.002% Бағалау
197  Вирджиндер (АҚШ) 106 291 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
198  Аруба (Нид.) 103 889 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
199  Гренада 106 825 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
200  Тонга 106 170 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
201  Кирибати 112 423 2015-07-01 1 шілде 2015 0.002% Бағалау
202  Антигуа және Барбуда 91 818 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
203  Джерси (Брит.) 97 857 2011-03-27 27 наурыз 2011 0.001% Бағалау[139]
204  Сейшель аралдары 96 471 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
205  Мэн аралы (Брит.) 87 780 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
206  Андорра 76 098 2013-07-01 1 шілде 2013 0.001% Бағалау[140]
207 Үлгі:Country data Американдық Самоа (АҚШ) 55 538 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
208  Доминика 72 680 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
209 Үлгі:Country data Бермуд аралдары (Брит.) 62 004 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
210 Үлгі:Country data Солтүстік Мариан аралдары (АҚШ) 55 070 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
211  Гернси (Брит.) 63 085 2012-03-31 31 наурыз 2012 0.001% Бағалау[141]
212  Гренландия (Дания) 56 186 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
213  Қаймандар (Брит.) 59 967 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
214  Маршалл аралдары 52 993 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
215  Сент-Китс және Невис 55 572 2015-07-01 1 шілде 2015 0.001% Бағалау
216  Оңтүстік Осетия[116] 51 547 2013-01-01 1 қаңтар 2013 0.001% Бағалау[142]
217  Фарерлер (Дания) 48 599 2014-10-01 1 қазан 2014 0.001% Бағалау[143]
218  Синт-Мартен (Нид.) 37 224 2014-02-01 1 ақпан 2014 0.001% Бағалау[144]
219 Үлгі:Country data Теркс және Кайкос (Брит.) 34 339 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0005% Бағалау
220  Сен-Мартен (Франция) 35 742 2012-01-01 1 қаңтар 2012 0.0005% Бағалау[145]
221  Лихтенштейн 37 369 2015-01-01 1 қаңтар 2015 0.0005% Бағалау[16]
222  Монако 37 731 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0005% Бағалау
223  Сан-Марино 31 781 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0004% Бағалау
224  Гибралтар (Брит.) 32 734 2013-07-01 1 шілде 2013 0.0005% Бағалау[146]
225  Аландтар (Финляндия) 28 666 2013-12-31 31 желтоқсан 2013 0.0004% Бағалау[147]
226  Британдық Вирджин аралдары (Брит.) 30 117 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0004% Бағалау
227  Бонэйр, Синт-Эстатиус және Саба (Нид.) 24 279 2014-01-01 1 қаңтар 2014 0.0003% Бағалау[148]
228  Палау Республикасы 21 291 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0003% Бағалау
229  Кук аралдары (Жаңа Зел.) 20 833 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0003% Бағалау
230  Ангилья (Брит.) 14 614 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0002% Бағалау
231  Уоллис және Футуна (Франция) 13 151 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0002% Бағалау
232  Науру 10 222 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0001% Бағалау
233  Тувалу 9916 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0001% Бағалау
234  Сен-Бартельми (Франция) 9131 2012-01-01 1 қаңтар 2012 0.0001% Бағалау[145]
235  Сен-Пьер және Микелон (Франция) 6069 2012-01-01 1 қаңтар 2012 0.0001% Бағалау[145]
236  Монтсеррат (Брит.) 5125 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0001% Бағалау
237 Үлгі:Country data Әулие Елена аралы 3961 2015-07-01 1 шілде 2015 0.0001% Бағалау
238  Фолклендтер[149] (Брит.) 2903 2015-07-01 1 шілде 2015 0.00005 % Бағалау
239  Суалбард (Норвегия) 2575 2014-07-01 1 шілде 2014 0.00005 % Бағалау[150]
240  Норфолк (Аустралия) 2302 2011-08-09 9 тамыз 2011 0.00005 % Халық санағы[151]
241  Ниуе (Жаңа Зел.) 1610 2015-07-01 1 шілде 2015 0.00003 % Бағалау
242  Токелау (Жаңа Зел.) 1383 2013-12-06 6 желтоқсан 2013 0.00005 % Халық санағы[152]
243  Кристмас (Аустралия) 2072 2011-08-09 9 тамыз 2011 0.00003 % Халық санағы[153]
244  Ватикан 793 2011-03-01 1 наурыз 2011 0.00002 % Бағалау[154]
245  Кокос аралдары (Аустралия) 550 2011-08-09 9 тамыз 2011 0.00001 % Халық санағы[153]
246  Питкерндер (Брит.) 56 2013-02-01 1 ақпан 2013 0.000002 % Бағалау[155]

Қызықты мәліметтер[өңдеу]

  • Тізімдегі бірінші екі елде - Қытай мен Үндістанда - әлемдегі халықтың 1/3-нен астамы өмір сүреді.
  • Тізімдегі алғашқы алты елде әлемдегі халықтың жартысы тұрады.
  • Алғашқы 15 елде шамамен 4,7 млрд адам өмір сүреді, бұл бүкіл Жер халықының 2/3-сі болып табылады.
  • 2014 жылдың 1 қaңтарында әлем халқының саны 7 137 577 750 адам.

Сондай-ақ, қараңыз[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Chinese Official Population Clock
  2. Indian Official Population Clock
  3. United States Official Population Clock
  4. Brazilian Official Population Clock
  5. Official Pakistani Population clock
  6. Бағалау (прогноз) Департамента по экономическим и социальным вопросам ООН на 1 шілде 2015 ж.: Total Population - Both Sexes. De facto population in a country, area or region as of 1 шілде of the year indicated. Figures are presented in thousands. (Medium fertility, 2015-2100).xls // Population Division Download Files
  7. Bangladesh Bureau of Statistics (BBS)
  8. Statistics Bureau ([1])
  9. Включая Крым и г. Севастополь.
  10. Official Japan Statistics Bureau: Population Estimates
  11. ESTIMACIONES Y PROYECCIONES DE LA POBLACIÓN POR ENTIDAD FEDERATIVA. República Mexicana (см. 2010-2030.xlsx)
  12. National Statistics Office
  13. Ethiopia Central Statistics Agency
  14. Official estimate
  15. Official Egyptian Population clock Үлгі:Недоступная ссылка
  16. a b c d e f g h i j k l Eurostat estimate.
  17. Statistical Centre of Iran
  18. Turkstat
  19. Official Thai Statistics estimate
  20. Исключая заморские владения (то есть население собственно метрополии) — 64 204 247 чел. (1 қаңтар 2015), включая заморские департаменты (заморские регионы) — 66 091 694 чел. (1 қаңтар 2015).
    К заморским регионам Франции относятся 5 одноимённых заморских департаментов: Гваделупа (401 554 чел. на 01.01.2009 по данным INSEE или 468 016 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН), Мартиника (396 404 чел. на 01.01.2009 по данным INSEE или 404 705 на 01.07.2014 по оценке ООН), Реюньон (816 364 чел. на 01.01.2009 по данным INSEE или 885 328 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН), Французская Гвиана (224 469 чел. на 01.01.2009 по данным INSEE или 255 455 на 31.07.2014 по оценке ООН) и — 31 наурыз 2011 года — Майотта (186 729 чел. шілде 2007 по данным INSEE или 228 070 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН).
    Также к заморским владениям Франции (но не включаемым национальной статистикой (INSEE) в состав Франции) относятся 5 заморских сообществ — Сен-Бартельми (8 902 на 01.01.2009), Сен-Мартин (36 824 на 01.01.2009), Сен-Пьер и Микелон (6 082 на 01.01.2009 по данным INSEE или 6 046 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН) , Уоллис и Футуна (13 445 на 21.07.2008 по данным INSEE или 13 206 на 01.07.2014 по данным ООН), Французская Полинезия (259 596 тамыз 2007 по данным INSEE или 279 835 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН) — и 3 административно-территориальные образования (территории) с особым статусом — Жаңа Каледония (245 580 на 27 шілде 2009 по данным INSEE или 259 824 чел. на 01.07.2014 по оценке ООН), Клиппертон (0 чел.) и Французские Южные и Антарктические территории (около 140 чел.).
    Население Франции с 5-ю заморскими регионами (1892 тыс. чел.) и другими заморскими владениями (около 605 тыс.) составляет около 66 700 000 человек.
  21. Official INSEE estimate
  22. INSEE. Population totale au 1er janvier — France.
  23. INSEE. Population totale au 1er janvier, France metropolitaine
  24. Пресс-релиз Статкома ЮАР
  25. Постоянное население и состояние домашних хозяйств Республики Корея (Ежемесячно) (кор.)
  26. Official Colombian Population clock
  27. Official annual projection
  28. По данным Укрстата постоянное население без учёта АР Крым и г. Севастополь. На 1 мамыр 2014 ж. без них оно составляло 42 839 621 постоянных жителей и 43 009 258 человек наличного населения; с ними — около 45 182,9 тыс. постоянных жителей и 45 363,3 тыс. человек наличного населения на 1 мамыр 2014 ж. (см. 01.05.2014.zip)
  29. Государственная служба статистики Украины (Укрстат)
  30. Центральная статистическая служба Польши
  31. Official Canadian Population clock
  32. Official Moroccan Population clock
  33. По переписи 2008 —  30 894 000 чел.
  34. Официальная статистика
  35. За год население Узбекистана выросло на 495,1 тыс. человек - Новости Узбекистана - UzReport.uz
  36. Statistic Department of Malaysia (Population Clock)
  37. Official Venezuelan Population clock
  38. Official annual projection (2014). Тексерілді, шілде 1, 2014.
  39. Включая Рождество аралы (1 508), Кокос аралдары (628) и Норфолк (1 828).]
  40. Australian Official Population Clock
  41. Частично признанное государство Қытай Республикасы (Тайвань) состоит из островов группы Тайвань, Пескадорлар, Цзиньмынь, Мацзу, и т. д.
  42. Official National Statistics Taiwan estimate
  43. Official INE projection (p. 36)
  44. Institut National de la Statistique et de la Demographie (INSD)
  45. Агентство Республики Казахстан по статистике
  46. Official Netherlands population clock
  47. [www.nsomalawi.mw/images/stories/data_on_line/demography/census_2008/Main%20Report/ThematicReports/Population%20Projections%20Malawi.pdf]
  48. [2]
  49. Official Ecuadorian population clock
  50. [3]
  51. Globaal bevolkingscijfers per gemeente. Situatie op 1/06/2015
  52. [4]
  53. Preliminary 2014 census result
  54. [5]
  55. Служба статистики Чехии
  56. [6]
  57. Instituto Nacional de Estadística de Bolivia
  58. Включая Сомалиленд
  59. [7]
  60. Центральная статистическая служба Венгрии
  61. Statistic Sweden
  62. Белстат
  63. STATISTIQUES DEMOGRAPHIQUES.xlsx (71.1 Ko) // République du Bénin Institut National de la Statistique et de l’Analyse Economique
  64. АзСтат
  65. STATISTIK AUSTRIA
  66. переписи 2008 —  8 260 490 чел.
  67. The Central Bureau of Statistics of Israel — Official estimate
  68. Statistik Schweiz
  69. Продовольственная безопасность и бедность №1 2015 - с. 37
  70. Annual official estimate
  71. Official estimate
  72. Национальный статистический институт Болгарии
  73. Official estimate
  74. Не включая Косово. С учётом автономного края Косово және Метохия по оценке ООН на 1 шілде 2015 ж. —  9 424 030 человек
  75. Република Србија: Републички завод за статистику
  76. Official population clock
  77. Official proyeccion estimate
  78. Official estimate
  79. Official estimate
  80. Official estimate
  81. Нацстатком Киргизии
  82. без учёта Гренландии және Фарер
  83. Population at the first day of the quarter (население в 1-й день квартала) Statistics Denmark (статистика Дании)
  84. Включая Аланд аралдары
  85. Population Register Centre of Finland
  86. Štatistický úrad Slovenskej republiky (ŠÚ SR) (.pdf)
  87. Official estimate (.xls)
  88. Включая Шпицберген (2 701) және Ян-Майен
  89. Official Norwegian Population clock
  90. Official estimate
  91. Центральная статистическая служба Ирландии
  92. частично признанное государство Палестина (4,550,368 человек в 2014 ж.) включает Иордан батыс жағалауы (2,790,331 человек в 2014 ж.) и Сектор Газа (1,760,037 в 2014 ж.)
  93. Population Official estimate
  94. Official New Zealand Population clock
  95. Liberia Home
  96. Weekly official estimate
  97. В том числе 2.371.603 жителей в Федерации БиГ; 1.326.991 жителей в Республике Сербской и 93.028 человек в округе Брчко —  по данным переписи населения по состоянию на 5 қазан 2013 ж.
  98. Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013
  99. Не включая Абхазию (240 705, Халық санағы 2011 ж.) и Южную Осетию (51 547, Бағалау 2013)
  100. National Statistics Office of Georgia
  101. Official estimate
  102. Official estimate
  103. Не включая Приднестровье (555 347, Халық санағы 2005 ж.)
  104. Численность постоянного населения Республики Молдова на 1 қаңтар 2015 ж., в территориальном разрезе // Национальное бюро статистики Республики Молдова
  105. Official estimate
  106. Uruguay: poblacion total de ambos sexos proyectada segun departamento de residencia habitual
  107. Национальная статистическая служба Республики Армения
  108. National Statistical Office of Mongolia
  109. Литстат
  110. Official estimate
  111. Институт статистики Республики Албания
  112. Monthly official estimate
  113. Official population clock
  114. Государственная служба статистики Республики Македония
  115. Латстат
  116. a b c d Частично признанное государство
  117. Агентство статистики Республики Косово
  118. Эстстат
  119. Включая острова Агалега, Родригес және Каргадос-Карахос
  120. Official estimate (.mu)
  121. Official annual projection
  122. Официальная Бағалау
  123. Не включая Северный Кипр (265 100, Халық санағы 2006 ж.)
  124. Évolution de la population au 1er janvier 2014 La Reunion (INSEE)
  125. Официальные итоги переписи населения 2001 года определили численность населения страны в 1 015 000 человек, но более надёжным является Бағалау численности в 500 000 жителей (см.), с официальными данными переписи можно ознакомиться здесь.
  126. Guyana Population Projections (Medium Variant Projections)
  127. Исключая остров Маоре (Майотта)
  128. Comoros portail de donnees Информационный портал Комор
  129. Procjene stanovništva i demografski indikatori, 2013. godina (Оценки населения и демографические показатели, 2013)
  130. Macau Statistics and Census Service
  131. Évolution de la population au 1er janvier 2014 Guadeloupe (INSEE)
  132. Évolution de la population au 1er janvier 2014 Martinique (INSEE)
  133. Official estimate
  134. http://www.devplan.org/Nufus-2011/nufus%20son_.pdf
  135. Le recensement de la population en Nouvelle-Calédonie 2014 ISEE Nouvelle-Calédonie
  136. Official census
  137. Évolution de la population au 1er janvier 2014 Guyane (INSEE)
  138. 2011 census
  139. Estimate
  140. Estadistica
  141. Series A, Table 2
  142. Официальная Бағалау
  143. Official statistics of the Faroe Islands
  144. Official estimate
  145. a b c Populations légales 2012 des départements et des collectivités d'outre-mer (Elles ont pour date de référence statistique le 1er janvier 2012) INSEE
  146. Official estimate
  147. Official estimate
  148. Official estimate
  149. или Мальвин аралдары - оспаривается Аргентиной
  150. Official estimate
  151. 2011 census
  152. Census 2013
  153. a b Census 2011
  154. Official estimate
  155. Estimate

Сілтемелер[өңдеу]