ЖІӨ (номинал) бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту
 Басқа мағыналар үшін ЖІӨ бойынша елдер тізімі деген бетті қараңыз.
2019 жылғы ЖІӨ(номинал) бойынша әлем елдері:
     >$20 трлн      $10–$20 трлн      $5–$10 трлн      $1–$5 трлн      $750 млрд–$1 трлн      $500–$750 млрд      $250–$500 млрд      $100–$250 млрд      $50–$100 млрд      $25–$50 млрд      $5–$25 млрд      <$5 млрд

Жалпы ішкі өнім (ЖІӨ) – белгілі бір жылдағы елдің барлық түпкілікті тауарлары мен қызметтерінің нарықтық құны. Елдер нарықтық немесе мемлекеттік ресми валюта бағамдары бойынша есептелетін қаржы және статистикалық институттардың номиналды ЖІӨ бағалаулары бойынша сұрыпталады. Номиналды ЖІӨ әр түрлі елдердегі өмір сүру құнының айырмашылығын ескермейді және нәтижелер елдің валюта бағамдарының өзгеруіне байланысты жылдан жылға айтарлықтай өзгеруі мүмкін. Мұндай ауытқулар елдің рейтингін жылдан жылға өзгертіп тұра алады, дегенмен олар көбінесе елдің өмір сүру деңгейіне әсер етпейді.

Ұлттық байлықты салыстыру әр түрлі елдердегі өмір сүру құнындағы айырмашылықтарды түзету үшін сатып алу қабілеті паритетінің (АҚТ) негізінде жиі жасалады. Басқа көрсеткіштер, жан басына шаққандағы номиналды ЖІӨ және жан басына шаққандағы сәйкес ЖІӨ (АҚТ) ұлттық өмір деңгейін салыстыру үшін пайдаланылады. Тұтастай алғанда, жан басына шаққандағы АҚТ көрсеткіштері жан басына шаққандағы номиналды ЖІӨ көрсеткіштерінен азырақ таралған. АҚТ бойынша ЖІӨ елдің экономикалық рейтингін ең дәл анықтайды.

Бірінші тізімде Халықаралық Валюта Қорының Дүниежүзілік Экономикалық болжамы құрастырған бағалаулар, екінші тізімде Дүниежүзілік Банктің деректері, үшінші тізімде Біріккен Ұлттар Ұйымының Статистика бөлімі құрастырған деректер бар. ХВҚ-ның өткен жылдағы түпкілікті деректері мен ағымдағы жылдың бағалаулары жылына екі рет сәуір және қазан айларында жарияланады. Егеменді емес субъектілер (континенттер және кейбір тәуелді аумақтар) және халықаралық мойындауы шектеулі мемлекеттер (мысалы, Косово және Тайвань) дереккөздерде көрсетілген тізімге енгізілген.

Тізімдер[өңдеу | қайнарын өңдеу]

ХВҚ тізімі[1]
Мемлекет АҚШ$ Жыл
1  АҚШ 25,035,164 2022
2  Қытай 18,321,197 2022
 Еуропа одағы 16,613,060 2022
3  Жапония 4,300,621 2022
4  Германия 4,031,149 2022
5  Үндістан 3,468,566 2022
6  Ұлыбритания 3,198,470 2022
7  Франция 2,778,090 2022
8  Канада 2,200,352 2022
9  Ресей 2,133,092 2022
10  Италия 1,996,934 2022
11  Иран 1,973,738 2022
12  Бразилия 1,894,708 2022
13  Корея Республикасы 1,734,207 2022
14  Аустралия 1,724,787 2022
15  Мексика 1,424,533 2022
16  Испания 1,389,927 2022
17  Индонезия 1,289,429 2022
18  Сауд Арабиясы 1,010,588 2022
19  Нидерланд 990,583 2022
20  Түркия 942.367 2022
21 Үлгі:Флаг Тайвань 828,659 2022
22  Швейцария 807,418 2022
23  Польша 716,305 2022
24  Аргентина 630,698 2022
25  Швеция 603,922 2022
26  Бельгия 589,491 2022
27  Тайланд 534,758 2022
28  Израиль 527,179 2022
29  Ирландия 519,776 2022
30  Норвегия 504,703 2022
31  Нигерия 504,203 2022
32  БАӘ 503,913 2022
33  Мысыр 469,094 2022
34  Аустрия 468,046 2022
35  Бангладеш 460,751 2022
36  Малайзия 434,059 2022
37  Сингапур 423,632 2022
38  Вьетнам 413,808 2022
39  ОАР 411,480 2022
40  Филиппин 401,662 2022
41  Дания 386,724 2022
42  Пәкістан 376,493 2021
 Гонконг (ҚХР) 368,373 2022
43  Колумбия 342,919 2022
44  Чили 310,866 2022
45  Румыния 299,885 2022
46  Чехия 295,618 2022
47  Ирак 282,876 2022
48  Финляндия 281,411 2022
49  Португалия 255,854 2022
50  Жаңа Зеландия 242,700 2022
51  Перу 239,333 2022
52  Қазақстан 224,338 2022
53  Грекия 222,008 2022
54  Катар 221,369 2022
55  Украина 199,719 2021
56  Алжир 187,155 2022
57  Мажарстан 184,651 2022
58  Кувейт 183,568 2022
59  Марокко 142,874 2022
60  Ангола 124,794 2022
 Пуэрто-Рико (АҚШ) 106,576 2022
61  Эквадор 115,469 2022
62  Кения 114,858 2022
63  Словакия 112,418 2022
64  Доминикан Республикасы 112,417 2022
65  Эфиопия 111,181 2022
66  Оман 108,969 2022
67  Гватемала 91,318 2022
68  Болгария 85,008 2022
69  Люксембург 82,154 2022
70  Венесуэла 82,145 2022
71  Беларусь 79,704 2022
72  Өзбекстан 79,117 2022
73  Танзания 76,582 2022
74  Гана 75,996 2022
75  Түрікменстан 74,439 2022
76  Шри-Ланка 73,739 2022
77  Уругвай 71,161 2022
78  Панама 71,085 2022
79  Әзірбайжан 70,066 2022
80  Хорватия 69,380 2022
81  Кот-д’Ивуар 68,630 2022
82  Коста-Рика 68,489 2022
83  Литва 68,031 2022
84  Конго Демократиялық Республикасы 63,909 2022
85  Сербия 62,721 2022
86  Словения 62,191 2022
87  Мьянма 59,530 2022
88  Уганда 48,352 2022
89  Иордания 48,066 2022
90  Тунис 46,282 2022
91  Камерун 44,212 2022
92  Бахрейн 43,544 2022
93  Боливия 43,431 2022
94  Судан 42,762 2022
95  Парагвай 41,855 2022
96  Ливия 40,836 2022
97  Латвия 40,588 2022
98  Эстония 39,054 2022
99  Непал 39,028 2022
100  Зимбабве 38,280 2022
101  Сальвадор 31,989 2022
102  Папуа — Жаңа Гвинея 31,362 2022
103  Гондурас 30,568 2022
104  Тринидад және Тобаго 29,337 2022
105  Камбоджа 28,330 2022
106  Исландия 27,702 2022
107  Йемен 27,594 2022
108  Сенегал 27,542 2022
109  Замбия 27,025 2022
110  Кипр 26,705 2022
111  Грузия 25,172 2022
112  Ливан 24,494 2022
113  Босния және Герцеговина 23,681 2022
 Макао (ҚХР) 23,420 2022
114  Габон 22,221 2022
115  Гаити 20,182 2022
116  Ауғанстан 20,136 2022
117  Гвинея 19,745 2022
118  Палестина 19,698 2022
119  Бруней 18,464 2022
120  Мали 18,434 2022
121  Буркина-Фасо 18,268 2022
123  Ботсвана 18,005 2022
124  Мозамбик 17,873 2022
125  Армения 17,693 2022
126  Бенин 17,547 2022
127  Мальта 17,156 2022
128  Экваторлық Гвинея 16,877 2022
129  Лаос 16,250 2022
130  Ямайка 16,104 2022
131  Моңғолия 15,720 2022
132  Никарагуа 15,695 2022
133 Мадагаскар Мадагаскар 15,106 2022
134  Гайана 14,839 2022
135  Нигер 14,639 2022
136  Конго Республикасы 14,486 2022
137  Солтүстік Македония 14,101 2022
138  Молдова 14,048 2022
139  Чад 12,945 2022
140  Багам аралдары 12,693 2022
141  Намибия 12,488 2022
142  Руанда 12,098 2022
143  Малави 11,554 2022
144  Маврикий 11,497 2022
145  Мавритания 10,091 2022
146  Тәжікстан 9,983 2022
147  Қырғызстан 9,750 2022
148  Косово 9,242 2022
149  Сомали 8,416 2022
150  Того 8,359 2022
151  Черногория 6,127 2022
152  Мальдив Республикасы 5,900 2022
153  Барбадос 5,788 2022
154  Фиджи 4,859 2022
155 Оңтүстік Судан Оңтүстік Судан 4,784 2022
156  Эсватини 4,669 2022
157  Сьерра-Леоне 4,101 2022
158  Либерия 3,900 2022
159  Джибути 3,725 2022
160  Бурунди 3,686 2022
 Аруба (Нидерланд) 3,499 2022
161  Андорра 3,302 2022
162  Суринам 3,011 2022
163  Бутан 2,707 2022
164  Белиз 2,676 2022
165  Лесото 2,507 2022
166  Орталық Африка Республикасы 2,488 2022
167  Шығыс Тимор 2,455 2022
168  Эритрея 2,369 2022
169  Гамбия 2,172 2022
170  Кабо-Верде 2,053 2022
171 Сейшель аралдары Сейшель аралдары 2,005 2022
172  Сент-Люсия 1,972 2022
173  Антигуа және Барбуда 1,692 2022
174  Гвинея-Бисау 1,624 2022
175  Сан-Марино 1,623 2022
176  Соломон аралдары 1,601 2022
177  Коморлар 1,242 2022
178  Гренада 1,192 2022
179  Сент-Китс және Невис 1,115 2022
180  Вануату 0,984 2022
181  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,948 2022
182  Самоа 0,830 2022
183  Доминика 0,599 2022
184  Сан-Томе және Принсипи 0,506 2022
185  Тонга 0,501 2022
186  Микронезия 0,428 2022
187  Маршалл аралдары 0,271 2022
188  Палау Республикасы 0,226 2022
189  Кирибати 0,207 2022
190  Науру 0,134 2022
191  Тувалу 0,064 2022
Бүткіл әлем 101,560,901 2022
0
ДБ тізімі[2]
Мемлекет АҚШ$ Жыл
1  АҚШ 22,996,100 2021
2  Қытай 17,734,063 2021
 Еуропа одағы 17,088,621 2021
3  Жапония 4,937,422 2021
4  Германия 4,223,116 2021
5  Ұлыбритания 3,186,860 2021
6  Үндістан 3,173,398 2021
7  Франция 2,937,473 2021
8  Италия 2,099,880 2021
9  Канада 1,990,762 2021
10  Корея Республикасы 1,798,534 2021
11  Ресей 1,775,800 2021
12  Бразилия 1,608,981 2021
13  Аустралия 1,542,660 2021
14  Испания 1,425,277 2021
15  Мексика 1,293,038 2021
16  Индонезия 1,186,093 2021
17  Нидерланд 1,018,007 2021
18  Сауд Арабиясы 833,541 2021
19  Түркия 815,272 2021
20  Швейцария 812,867 2021
21  Польша 674,048 2021
22  Швеция 627,438 2021
23  Бельгия 599,879 2021
24  Тайланд 505,982 2021
25  Ирландия 498,560 2021
26  Аргентина 491,493 2021
27  Норвегия 482,437 2021
28  Венесуэла 482,359 2014
29  Израиль 481,591 2021
30  Аустрия 477,083 2021
31  Нигерия 440,777 2021
32  ОАР 419,946 2021
33  Бангладеш 416,265 2021
34  Мысыр 404,143 2021
35  Дания 397,104 2021
36  Сингапур 396,987 2021
37  Филиппин 394,086 2021
38  Малайзия 372,701 2021
 Гонконг (ҚХР) 368,139 2021
39  Вьетнам 362,638 2021
40  БАӘ 358,869 2021
41  Пәкістан 346,343 2021
42  Чили 317,059 2021
43  Колумбия 314,323 2021
44  Финляндия 299,155 2021
45  Румыния 284,088 2021
46  Чехия 282,341 2021
47  Жаңа Зеландия 249,992 2021
48  Португалия 249,887 2021
49  Иран 231,548 2020
50  Перу 223,250 2021
51  Грекия 216,241 2021
52  Ирак 207,889 2021
53  Украина 200,086 2021
54  Қазақстан 190,814 2021
55  Мажарстан 182,281 2021
56  Катар 179,571 2021
57  Алжир 167,983 2021
58  Марокко 132,725 2021
59  Словакия 114,871 2021
60  Эфиопия 111,271 2021
61  Кения 110,347 2021
62  Куба 107,352 2021
63  Эквадор 106,166 2021
64  Кувейт 105,960 2020
 Пуэрто-Рико (АҚШ) 103,138 2020
65  Доминикан Республикасы 94,244 2021
66  Люксембург 86,711 2021
67  Гватемала 85,986 2021
68  Оман 85,869 2021
69  Шри-Ланка 84,519 2021
70  Болгария 80,271 2021
71  Гана 77,594 2021
72  Ангола 72,547 2021
73  Кот-д’Ивуар 69,765 2021
74  Өзбекстан 69,239 2021
75  Беларусь 68,219 2021
76  Хорватия 67,838 2021
77  Танзания 67,775 2021
78  Литва 65,504 2021
79  Мьянма 65,068 2021
80  Коста-Рика 64,282 2021
81  Панама 63,605 2021
82  Сербия 63,068 2021
83  Словения 61,526 2021
84  Уругвай 59,320 2021
85  Әзірбайжан 54,622 2021
86  Конго Демократиялық Республикасы 53,959 2021
87  Тунис 46,840 2021
88  Иордания 45,244 2021
89  Камерун 45,239 2021
90  Түрікменстан 45,231 2019
91  Ливия 41,880 2021
92  Уганда 40,435 2021
93  Боливия 40,408 2021
94  Парагвай 38,987 2021
95  Латвия 38,873 2021
96  Бахрейн 38,869 2021
97  Непал 36,289 2021
98  Эстония 36,263 2021
99  Судан 34,326
 Макао (ҚХР) 29,905 2021
100  Сальвадор 28,737 2021
101  Гондурас 28,489 2021
102  Кипр 27,719 2021
103  Сенегал 27,625 2021
104  Камбоджа 26,961 2021
105  Папуа — Жаңа Гвинея 26,594 2021
106  Зимбабве 26,218 2021
107  Исландия 25,459 2021
108  Босния және Герцеговина 22,572 2021
109  Сирия 21,446 2018
110  Тринидад және Тобаго 21,392 2021
111  Замбия 21,203 2021
112  Йемен 21,062 2021
113  Гаити 20,944 2021
114  Ауғанстан 20,116 2020
115  Буркина-Фасо 19,738 2021
116  Мали 19,144 2021
117  Лаос 18,827 2021
118  Грузия 18,700 2021
119  Габон 18,269 2021
120  Албания 18,260 2021
121  Ливан 18,077 2021
122  Палестина 18,037 2021
123  Бенин 17,786 2021
124  Ботсвана 17,614 2021
125  Мальта 17,190 2021
126  Мозамбик 16,096 2021
127  Гвинея 15,851 2021
128  Моңғолия 15,098 2021
129  Нигер 14,951 2021
130 Мадагаскар Мадагаскар 14,637 2021
131  Никарагуа 14,013 2021
132  Бахрейн 14,007 2021
133  Солтүстік Македония 13,879 2021
134  Армения 13,861 2021
135  Молдова 13,679 2021
136  Ямайка 13,638 2021
137  Малави 12,627 2021
138  Конго Республикасы 12,524 2021
139  Экваторлық Гвинея 12,269 2021
140  Намибия 12,236 2021
141 Оңтүстік Судан Оңтүстік Судан 11,998 2015
142  Чад 11,780 2021
143  Багам аралдары 11,209 2021
144  Маврикий 11,157 2021
145  Руанда 11,070 2021
 Жаңа Каледония (Франция) 9,436 2020
146  Косово 9,007 2021
147  Тәжікстан 8,746 2021
148  Қырғызстан 8,543 2021
149  Того 8,413 2021
150  Мавритания 8,228 2021
151  Гайана 7,409 2021
152  Сомали 7,293 2021
 Бермудалар (Ұлыбритания) 7,081 2021
153  Монако 6,816 2020
154  Лихтенштейн 6,427 2019
 Гуам 5,844 2020
155  Черногория 5,809 2021
 Француз Полинезиясы (Франция) 5,669 2020
 Кайман аралдары (Ұлыбритания) 5,609 2021
156 {{SWZ} 4,941 2021
157  Барбадос 4,901 2021
158  Мальдив Республикасы 4,890 2021
159  Фиджи 4,592 2021
160  Сьерра-Леоне 4,200 2021
161  Либерия 3,487 2021
162  Джибути 3,371 2021
163  Андорра 3,330 2021
 Гренландия (Дания) 3,076 2020
164  Бурунди 2,902 2021
165  Суринам 2,862 2021
166  Лесото 2,519 2021
167  Орталық Африка Республикасы 2,517 2021
 Аруба (Нидерланд) 2,497 2020
 Кюрасао (Нидерланд) 2,496 2020
168  Бутан 2,315 2020
169  Гамбия 2,078 2021
170  Эритрея 2,065 2020
171  Шығыс Тимор 1,959 2021
172  Кабо-Верде 1,936 2021
173  Белиз 1,790 2021
174  Сент-Люсия 1,765 2021
175  Соломон аралдары 1,645 2021
176  Гвинея-Бисау 1,639 2021
177  Сан-Марино 1,545 2020
178  Антигуа және Барбуда 1,471 2021
179  Коморлар 1,328 2021
180 Сейшель аралдары Сейшель аралдары 1,320 2021
 Синт-Мартен (Нидерланд) 1,186 2018
 Солтүстік Мариана аралдары (АҚШ) 1,182 2019
181  Гренада 1,122 2021
182  Вануату 0,984 2021
183  Сент-Китс және Невис 0,976 2021
 Туркс пен Кайкос (Ұлыбритания) 0,943 2021
184  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,890 2021
185  Самоа 0,788 2021
 Америка Самоасы (АҚШ) 0,709 2020
186  Сан-Томе және Принсипи 0,547 2021
187  Доминика 0,546 2021
188  Тонга 0,489 2020
189  Микронезия 0,404 2021
190  Палау Республикасы 0,258 2020
191  Маршалл аралдары 0,249 2021
192  Кирибати 0,181 2020
193  Науру 0,133 2021
194  Тувалу 0,063 2021
Бүткіл әлем 96,100,091 2021
0
БҰҰ тізімі[3]
Мемлекет АҚШ$ Жыл
1  АҚШ 20,893,746 2020
 Еуропа одағы 15,292,201 2020
2  Қытай 14,722,801 2020
3  Жапония 5,057,759 2020
4  Германия 3,846,414 2020
5  Ұлыбритания 2,764,198 2020
6  Үндістан 2,664,749 2020
7  Франция 2,630,318 2020
8  Италия 1,888,709 2020
9  Канада 1,644,037 2020
10  Корея Республикасы 1,444,733 2020
11  Ресей 1,483,498 2020
12  Бразилия 1,444,733 2020
13  Аустралия 1,423,473 2020
14  Испания 1,281,485 2020
15  Мексика 1,073,439 2020
16  Индонезия 1,058,424 2020
17  Иран 939,316 2020
18  Нидерланд 913,865 2020
19  Швейцария 752,248 2020
20  Түркия 720,098 2020
21  Сауд Арабиясы 700,118 2020
22  Польша 596,618 2020
22  Швеция 541,064 2020
23  Бельгия 521,861 2020
24  Тайланд 501,795 2020
25  Аустрия 433,258 2020
26  Нигерия 429,899 2020
27  Ирландия 425,889 2020
28  Израиль 407,101 2020
29  Аргентина 383,067 2020
30  Мысыр 369,309 2020
31  Норвегия 362,522 2020
32  Филиппин 356,085 2020
33  БАӘ 358,869 2020
34  Дания 356,085 2020
 Гонконг (ҚХР) 349,445 2020
35  Сингапур 339,988 2020
36  Малайзия 336,664 2020
37  Бангладеш 329,484 2020
38  ОАР 302,141 2020
39  Колумбия 271,347 2020
40  Вьетнам 271,158 2020
41  Финляндия 269,751 2020
42  Пәкістан 257,829 2020
43  Чили 252,940 2020
44  Румыния 248,716 2020
45  Чехия 245,349 2020
46  Португалия 228,539 2020
47  Жаңа Зеландия 212,044 2020
48  Перу 203,196 2020
49  Грекия 188,835 2020
50  Қазақстан 171,082 2020
51  Ирак 166,757 2020
52  Мажарстан 155,808 2020
53  Украина 155,582 2020
54  Алжир 147,689 2020
55  Катар 146,401 2020
56  Марокко 114,724 2020
57  Куба 107,352 2020
58  Венесуэла 106,359 2020
59  Кувейт 105,949 2020
60  Словакия 105,173 2020
 Пуэрто-Рико (АҚШ) 103,138 2020
61  Кения 101,014 2020
62  Эквадор 98,808 2020
63  Эфиопия 96,611 2020
64  Шри-Ланка 80,677 2020
65  Доминикан Республикасы 78,845 2020
66  Гватемала 77,605 2020
67  Люксембург 73,353 2020
68  Мьянма 70,284 2020
69  Болгария 69,888 2020
70  Гана 68,532 2020
71  Танзания 64,740 2020
72  Ливан 63,546 2020
73  Оман 63,368 2020
74  Ангола 62,307 2020
75  Судан 62,057 2020
76  Коста-Рика 61,521 2020
77  Кот-д’Ивуар 61,143 2020
78  Беларусь 60,259 2020
79  Өзбекстан 57,707 2020
80  Хорватия 57,204 2020
81  Литва 56,547 2020
82  Уругвай 53,629 2020
83  Словения 53,590 2020
84  Сербия 53,335 2020
85  Панама 52,938 2020
86  Конго Демократиялық Республикасы 45,308 2020
87  Иордания 43,697 2020
88  Түрікменстан 42,845 2020
89  Әзірбайжан 42,607 2020
90  Камерун 39,881 2020
91  Тунис 39,218 2020
92  Уганда 38,702 2020
93  Боливия 36,573 2020
94  Парагвай 35,304 2020
95  Бахрейн 33,904 2020
96  Латвия 33,707 2020
97  Непал 33,079 2020
98  Эстония 30,650 2020
99  Ливия 29,153 2020
100  Йемен 27,958 2020
101  Камбоджа 21,718 2020
102  Сальвадор 24,639 2020
103  Кипр 24,612 2020
104  Сенегал 24,412 2020
 Макао (ҚХР) 24,333 2020
105  Гондурас 23,828 2020
106  Папуа — Жаңа Гвинея 23,619 2020
107  Зимбабве 21,787 2020
108  Исландия 21,718 2020
109  Тринидад және Тобаго 25,291 2020
110  Босния және Герцеговина 19,801 2020
111  Ауғанстан 19,793 2020
112  Лаос 19,082 2020
113  Замбия 18,111 2020
114  Буркина-Фасо 17,369 2020
115  Мали 17,332 2020
116 Оңтүстік Судан Оңтүстік Судан 15,903 2020
117  Грузия 15,892 2020
118  КХДР 15,847 2020
119  Ботсвана 15,782 2020
120  Сирия 15,572 2020
121  Палестина 15,561 2020
122  Гаити 15,505 2020
123  Гвинея 15,490 2020
124  Бенин 15,205 2020
125  Габон 15,111 2020
126  Мальта 14,911 2020
127  Албания 14,910 2020
128  Мозамбик 14,029 2020
129  Ямайка 13,812 2020
130  Нигер 13,741 2020
131  Моңғолия 13,137 2020
132 Мадагаскар Мадагаскар 13,008 2020
133  Армения 12,641 2020
134  Никарагуа 12,621 2020
135  Солтүстік Македония 12,264 2020
136  Бруней 12,003 2020
137  Молдова 11,914 2020
138  Малави 11,762 2020
139  Чад 11,154 2020
140  Маврикий 10,921 2020
141  Намибия 10,710 2020
142  Руанда 10,332 2020
143  Конго Республикасы 10,100 2020
144  Экваторлық Гвинея 10,022 2020
145  Багам аралдары 9,908 2020
 Жаңа Каледония (Франция) 9,709 2020
146  Тәжікстан 7,997 2020
147  Мавритания 7,916 2020
148  Қырғызстан 7,736 2020
149  Косово 7,734 2020
 Бермудалар (Ұлыбритания) 7,719 2020
150  Того 7,146 2020
151  Лихтенштейн 6,872 2020
152  Монако 6,816 2020
 Кайман аралдары (Ұлыбритания) 6,256 2020
 Француз Полинезиясы (Франция) 5,817 2020
153  Гайана 5,471 2020
154  Черногория 4,789 2020
155  Фиджи 4,494 2020
156  Барбадос 4,440 2020
157  Суринам 4,120 2020
158  Эсватини 3,835 2020
159  Сьерра-Леоне 3,787 2020
160  Мальдив Республикасы 3,743 2020
161  Джибути 3,423 2020
162  Бурунди 3,399 2020
 Гренландия (Дания) 3,130
163  Андорра 2,864 2020
 Кюрасао (Нидерланд) 2,596 2020
 Аруба (Нидерланд) 2,497 2020
164  Бутан 2,483 2020
165  Либерия 2,481 2020
166  Орталық Африка Республикасы 2,323 2020
167  Лесото 2,273 2020
168  Эритрея 2,084 2020
169  Шығыс Тимор 1,902 2020
170  Сомали 1,873 2020
171  Гамбия 1,830 2020
 Занзибар (Танзания) 1,724 2020
172  Кабо-Верде 1,704 2020
173  Сент-Люсия 1,617 2020
174  Белиз 1,586 2020
175  Сан-Марино 1,555 2020
176  Соломон аралдары 1,546 2020
 Британдық Вирджин аралдары (Ұлыбритания) 1,492 2020
177  Антигуа және Барбуда 1,370 2020
178  Гвинея-Бисау 1,315 2020
179  Коморлар 1,235 2020
180 Сейшель аралдары Сейшель аралдары 1,059 2020
181  Гренада 1,043 2020
182  Сент-Китс және Невис 0,927 2020
 Туркс пен Кайкос (Ұлыбритания) 0,925 2020
 Синт-Мартен (Нидерланд) 0,857 2020
183  Вануату 0,855 2020
184  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,810 2020
185  Самоа 0,772 2020
187  Доминика 0,507 2020
188  Тонга 0,491 2020
189  Сан-Томе және Принсипи 0,476 2020
190  Микронезия 0,403 2020
 Кук аралдары (Жаңа Зеландия) 0,283 2020
191  Палау Республикасы 0,264 2020
 Ангилья (Ұлыбритания) 0,258 2020
192  Маршалл аралдары 0,244 2020
193  Кирибати 0,181 2020
194  Науру 0,135 2020
 Монтсеррат (Ұлыбритания) 0,068 2020
195  Тувалу 0,055 2020
Бүткіл әлем 85,328,323 2020

Тағы қараңыз[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу | қайнарын өңдеу]