ЖІӨ (номинал) бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Disambig gray.svg Басқа мағыналар үшін ЖІӨ бойынша елдер тізімі деген бетті қараңыз.


Доллар шарты бойынша Жалпы ішкі өнімнің номиналдық құны бойынша елдер тізімі, билік белгілеген немесе нарықтық айырбас бағамын пайдаланылып есептелген. Бұл көрсеткішті объективті деп санауға болмайды, себебі айтарлықтай кемшілігі бар - ол назарға түрлі елдердегі ұқсас тауарлар мен қызметтерді бағасының айырмашылығын алмайды. Мысалы, АИ-95 (Premium) бензин литріне бағамы Норвегияда 2,7$, АҚШ-та - 0.98$, Ресейде - 0,5$, ал Венесуэлада - 0,02$-ды құрайды. Осылайша, дамыған елдердің ЖІӨ номиналы көтеріңкі, және дамушы елдерде төмендетілген. Бұл жетіспеушілікті шешу үшін ЖІӨ-ді Аларман қабілетінің паритеті (АҚТ), әр түрлі елдерде өмір сүру құнынының айырмашылықтарын назарға алатын есептеу әдісі әзірленді.


АҚТ бойынша ЖІӨ елдің экономикалық рейтингін ең дәл анықтайды. 
ОББ-ның 2011 жылға номиналды ЖІӨ-нің көлемі жағынан әлемнің картасы бағаланды.
2013 жылы ХВҚ сәйкес ЖІӨ
2012 жылы ХВҚ бойынша 2012 жылы номиналды мәндегі әлемнің ең ірі он экономикасы.

Үш халықаралық ұйымдардың бағалары берілген, млрд.$.

БҰҰ тізімі[1]
Мемлекет 2013
1  АҚШ 16768
2  Қытай 9181
3  Жапония 4899
4  Германия 3730
5  Франция 2806
6  Ұлыбритания 2678
7  Бразилия 2244
8  Италия 2149
9  Ресей 2097
10  Үндістан 1938
11  Канада 1839
12  Аустралия 1531
13  Испания 1393
14  Корея Республикасы 1305
15  Мексика 1259
16  Индонезия 868
17  Нидерланд 854
18  Түркия 822
19  Сауд Арабиясы 748
20  Швейцария 685
21  Аргентина 612
22  Швеция 580
23  Польша 526
24  Бельгия 525
25  Норвегия 522
26  Нигерия 515
27  Иран 493
28  Аустрия 428
29  Тайланд 420
30  БАӘ 402
31  Колумбия 378
32  Венесуэла 371
33  Оңт. Африка 366
34 ДанияДания Дания 337
35  Малайзия 312
36  Сингапур 296
37  Израиль 292
38  Чили 277
 Гонконг (ҚХР) 274
39  Филиппиндер 272
40  Финляндия 267
41  Мысыр 255
42  Грекия 242
43  Ирландия 232
44  Португалия 227
45  Пәкістан 225
46  Қазақстан 224
47  Чехия 209
48  Алжир 209
49  Катар 202
50  Перу 200
51  Ирак 196
52  Румыния 192
53  Жаңа Зеландия 189
54  Украина 188
55  Кувейт 176
56  Вьетнам 171
57  Бангладеш 154
58  Мажарстан 133
59  Ангола 122
 Пуэрто-Рико (АҚШ) 105
60  Марокко 104
61  Словакия 97,7
62  Эквадор 94,5
63  Оман 79,7
64  Куба 78,7
65  Либия 74,6
66  Әзірбайжан 73,6
67  Беларусь 71,7
68  Шри-Ланка 67,2
69  Мьянма 63,0
70  Доминикан Респ. 60,6
71  Люксембург 60,1
72  Хорватия 57,9
73  Өзбекстан 57,2
74  Уругвай 55,7
75  Судан 54,6
76  Болгария 54,5
77  Кения 54,4
78  Гватемала 53,8
 Аумын, (ҚХР) 51,8
79  Коста-Рика 49,6
80  Словения 48,0
81  Гана 47,8
82  Ливан 47,2
83  Тунис 46,9
84  Литва 46,4
85  Эфиопия 46,0
86  Сербия 45,5
87  Танзания 44,7
88  Түрікменстан 41,9
89  Панама 40,5
90  Сирия 35,2
91  Йемен 34,7
92  Иордания 33,6
93  Бахрейн 32,9
94  КДР 32,7
95  Латвия 30,9
96  Боливия 30,6
97  Камерун 29,6
98  Парагвай 29,2
99  Кот-д’Ивуар 28,6
100  Уганда 26,4
101  Эстония 24,9
102  Тринидад және Тобаго 24,5
103  Сальвадор 24,3
104  Кипр 24,1
105  Замбия 22,4
106  Ауғанстан 21,6
107  Гондурас 18,6
108  Экваторлық Гвинея 18,5
109  Непал 18,2
110  Босния және Герцеговина 17,9
111  Габон 17,0
112  Грузия 16,1
113  Бахрейн 16,1
114  Мозамбик 15,6
115  Солт. Корея 15,5
116  Папуа — Жаңа Гвинея 15,4
117  Исландия 15,3
118  Камбоджа 15,2
119  Сенегал 15,2
120  Ботсвана 14,8
121  Ямайка 14,3
122  Конго Республикасы 14,0
123  Зимбабве 13,5
124  Албания 12,9
125  Намибия 12,6
126  Палестина 12,6
127  Буркина-Фасо 12,5
128  Морис 11,9
129 Оңтүстік СуданОңтүстік Судан 11,8
130  Моңғолия 11,5
131  Никарагуа 11,3
132  Мали 10,9
133  Македония 10,8
134  Лаос 10,8
135 МадагаскарМадагаскар 10,6
136  Чад 10,5
137  Армения 10,4
138  Мальта 10,0
 Жаңа Каледония (АҚШ) 9,71
139  Тәжікстан 8,51
140  Багам аралдары 8,42
141  Бенин 8,31
142  Молдова 7,97
143  Гаити 7,69
144  Руанда 7,60
145  Нигер 7,41
146  Қырғызстан 7,23
147  Гвинея 7,22
148  Косово 6,84
149  Монако 6,56
 Полинезия (фр.) (Франция) 6,41
150  Лихтенштейн 5,65
 Бермудалар (Ұлыбритания) 5,57
151  Мавритания 5,52
152  Суринам 5,30
153  Малави 5,15
154  Тимор-Лесте 4,94
155  Сиерра-Леоне 4,93
156  Черногория 4,42
157  Барбадос 4,23
158  Того 4,16
159  Фиджи 4,03
160  Суазиленд 3,52
 Қаймандар (Ұлыбритания) 3,47
161  Эритрея 3,44
162  Андорра 3,25
Үлгі:CUW (Нидерланд) 3,15
163  Гайана 2,99
164  Мальдивтер 2,84
 Аруба (Нидерланд) 2,59
165  Бурунди 2,55
 Гренландия (Дания) 2,42
166  Лесото 2,23
167  Либерия 1,95
168  Кабо-Верде 1,86
169  Сан-Марино 1,80
170  Бутан 1,78
171  Белиз 1,62
172  Орт. Африка 1,59
173  Джибути 1,46
174 Сейшель аралдарыСейшель аралдары 1,45
175  Сомали 1,40
176  Сент-Лусия 1,34
177  Антигуа және Барбуда 1,24
Үлгі:Country data Занзибар (Танзания) 1,16
178  Соломон аралдары 1,07
179  Гвинея-Бисау 1,04
Үлгі:SXM (Нидерланд) 1,02
 Вирджиндер (брит.) (Брит.) 0,92
180  Гамбия 0,90
181  Гренада 0,83
182  Вануату 0,80
183  Saint Kitts and Nevis 0,74
184  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,71
 Туркс және Кайкос (Ұлыбритания) 0,71
185  Самоа 0,69
186  Комор аралдары 0,62
187  Доминика 0,50
188  Тонга 0,44
189  Сан-Томе және Принсипи 0,34
190  Микронезия 0,33
 Кук аралдары (Жаңа Зеландия) 0,33
 Ангилья (Ұлыбритания) 0,28
191  Палау 0,24
192  Маршалл Аралдары 0,19
193  Кирибати 0,17
194  Науру 0,15
 Монтсеррат (Ұлыбритания) 0,06
195  Тувалу 0,04
Бүкіл Үлгі:Country data әлем 75130
0
Список МВФ[2]
Мемлекет 2013 2014
1  АҚШ 16768 17419
2  Қытай 9469 10380
3  Жапония 4920 4616
4  Германия 3731 3860
5  Ұлыбритания 2680 2945
6  Франция 2807 2847
7  Бразилия 2391 2353
8  Италия 2138 2148
9  Үндістан 1875 2050
10  Ресей 2079 1857
11  Канада 1839 1789
12  Аустралия 1502 1444
13  Корея Республикасы 1304 1417
14  Испания 1393 1407
15  Мексика 1262 1283
16  Индонезия 913 889
17  Нидерланд 854 866
18  Түркия 822 806
19  Сауд Арабиясы 744 752
20  Швейцария 686 712
21  Нигерия 522 574
22  Швеция 580 570
23  Польша 526 547
24  Аргентина 622 540
25  Бельгия 525 535
26  Қытай Республикасы Тайвань 525 530
27  Норвегия 522 500
28  Аустрия 428 437
29  Иран 380 404
30  БАӘ 402 402
31  Колумбия 378 385
32  Тайланд 387 374
33  Оңт. Африка 366 350
34 ДанияДания Дания 336 341
35  Малайзия 313 327
36  Сингапур 302 308
37  Израиль 291 304
 Гонконг (ҚХР) 275 290
38  Мысыр 271 286
39  Филиппиндер 272 285
40  Финляндия 268 271
41  Чили 277 258
42  Пәкістан 233 250
43  Ирландия 232 246
44  Грекия 242 238
45  Португалия 225 230
46  Ирак 232 221
47  Алжир 209 214
48  Қазақстан 232 212
49  Катар 203 210
50  Венесуэла 218 206
51  Чехия 209 206
52  Перу 202 203
53  Румыния 192 200
54  Жаңа Зеландия 185 198
55  Вьетнам 171 186
56  Бангладеш 162 185
57  Кувейт 176 172
58  Мажарстан 133 137
59  Украина 180 131
60  Ангола 124 129
61  Марокко 104 109
62  Эквадор 94,5 101
63  Словакия 97,7 100
64  Оман 77,0 77,8
65  Беларусь 71,7 76,1
66  Шри-Ланка 67,5 74,6
67  Әзірбайжан 73,5 74,1
68  Судан 66,5 73,8
69  Доминикан Респ. 61,3 64,1
70  Мьянма 56,8 62,8
71  Өзбекстан 57,2 62,6
72  Люксембург 60,2 62,4
73  Кения 55,2 60,8
74  Гватемала 53,9 60,4
75  Хорватия 57,8 57,2
76  Болгария 54,5 55,8
77  Уругвай 55,7 55,1
78  Эфиопия 46,6 52,3
79  Ливан 47,6 49,9
80  Словения 48,0 49,5
81  Тунис 47,0 48,6
82  Литва 46,4 48,2
83  Коста-Рика 49,2 48,1
84  Танзания 43,7 47,9
85  Түрікменстан 41,0 47,9
86  Сербия 45,5 43,9
87  Панама 40,4 43,8
88  Йемен 40,4 43,2
89  Либия 65,5 41,1
90  Гана 48,6 38,6
91  Иордания 33,6 35,8
92  КДР 31,6 34,7
93  Боливия 30,8 34,4
94  Кот-д’Ивуар 31,1 34,0
95  Бахрейн 32,8 33,9
96  Латвия 30,8 32,0
97  Камерун 29,6 31,7
98  Парагвай 28,3 29,7
99  Тринидад және Тобаго 27,3 28,8
100  Уганда 25,6 27,6
101  Замбия 26,8 26,8
102  Эстония 24,9 26,0
103  Сальвадор 24,3 25,3
104  Кипр 24,1 23,3
105  Ауғанстан 20,1 20,3
106  Непал 19,2 19,6
107  Гондурас 18,5 19,5
108  Босния және Герцеговина 17,9 18,0
109  Габон 17,1 17,2
110  Исландия 15,3 16,7
111  Мозамбик 15,6 16,7
112  Камбоджа 15,4 16,6
113  Грузия 16,1 16,5
114  Папуа — Жаңа Гвинея 15,4 16,1
115  Ботсвана 14,8 15,8
116  Сенегал 14,8 15,6
117  Бахрейн 16,1 15,1
118  Экваторлық Гвинея 15,6 14,3
119  Чад 13,0 13,9
120  Ямайка 14,2 13,8
121  Зимбабве 13,5 13,7
122  Конго Республикасы 13,5 13,5
123  Намибия 13,1 13,4
124  Албания 12,9 13,3
125  Морис 11,9 13,2
126 Оңтүстік СуданОңтүстік Судан 15,1 12,8
127  Буркина-Фасо 12,2 12,5
128  Моңғолия 12,5 12,0
129  Мали 11,1 11,9
130  Никарагуа 10,8 11,7
131  Лаос 10,8 11,7
132  Македония 10,8 11,3
133 МадагаскарМадагаскар 10,6 10,6
134  Мальта 10,1 10,6
135  Армения 10,4 10,3
136  Тәжікстан 8,51 9,24
137  Гаити 8,45 8,71
138  Бенин 8,31 8,70
139  Багам аралдары 8,42 8,66
140  Нигер 7,50 8,03
141  Руанда 7,52 8,01
142  Молдова 7,99 7,94
143  Қырғызстан 7,33 7,40
144  Косово 7,08 7,32
145  Гвинея 6,23 6,53
146  Суринам 5,04 5,30
147  Мавритания 5,09 5,08
148  Сиерра-Леоне 4,90 5,03
149  Того 4,35 4,60
150  Тимор-Лесте 4,97 4,48
151  Черногория 4,42 4,46
152  Барбадос 4,28 4,35
153  Малави 3,82 4,26
154  Фиджи 4,03 4,21
155  Эритрея 3,44 3,86
156  Суазиленд 3,80 3,68
157  Бурунди 2,72 3,09
158  Гайана 2,98 3,00
159  Мальдивтер 2,70 2,85
160  Лесото 2,29 2,16
161  Бутан 1,99 2,09
162  Либерия 1,96 2,03
163  Кабо-Верде 1,86 1,90
164  Орт. Африка 2,55 1,79
165  Сан-Марино 1,80 1,79
166  Белиз 1,62 1,69
167  Джибути 1,46 1,59
168 Сейшель аралдарыСейшель аралдары 1,41 1,42
169  Сент-Лусия 1,34 1,36
170  Антигуа және Барбуда 1,20 1,24
171  Соломон аралдары 1,06 1,16
172  Гвинея-Бисау 0,95 1,02
173  Гренада 0,84 0,86
174  Saint Kitts and Nevis 0,77 0,84
175  Самоа 0,79 0,83
176  Гамбия 0,90 0,83
177  Вануату 0,80 0,81
178  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,71 0,74
179  Комор аралдары 0,66 0,72
180  Доминика 0,52 0,53
181  Тонга 0,44 0,45
182  Сан-Томе және Принсипи 0,30 0,34
183  Микронезия 0,32 0,32
184  Палау 0,25 0,27
185  Маршалл Аралдары 0,19 0,19
186  Кирибати 0,18 0,18
187  Тувалу 0,04 0,04
Бүкіл Үлгі:Country data әлем 77869 77302
 Еуроодақ 17372 18495
0
Список БӘБ[3]
Мемлекет 2013 2014
1  АҚШ 16768 17419
2  Қытай 9491 10360
3  Жапония 4920 4601
4  Германия 3730 3853
5  Ұлыбритания 2678 2942
6  Франция 2810 2829
7  Бразилия 2392 2346
8  Италия 2137 2144
9  Үндістан 1862 2067
10  Ресей 2079 1861
11  Канада 1839 1787
12  Аустралия 1560 1454
13  Корея Республикасы 1306 1410
14  Испания 1393 1404
15  Мексика 1262 1283
16  Индонезия 910 889
17  Нидерланд 854 870
18  Түркия 823 800
19  Сауд Арабиясы 744 746
20  Швейцария 685 685
21  Швеция 580 571
22  Нигерия 515 569
23  Польша 526 548
24  Аргентина 622 540
25  Бельгия 525 533
26  Венесуэла 371 510
27  Норвегия 522 500
28  Аустрия 428 436
29  Иран 494 415
30  БАӘ 402 402
31  Колумбия 380 378
32  Тайланд 387 374
33  Оңт. Африка 366 350
34 ДанияДания Дания 336 342
35  Малайзия 313 327
36  Сингапур 302 308
37  Израиль 291 304
 Гонконг (ҚХР) 276 291
38  Мысыр 272 287
39  Филиппиндер 272 285
40  Финляндия 268 271
41  Чили 277 258
42  Пәкістан 232 247
43  Ирландия 232 246
44  Грекия 242 238
45  Португалия 225 230
46  Ирак 232 221
47  Алжир 210 214
48  Қазақстан 232 212
49  Катар 203 212
50  Чехия 209 206
51  Перу 202 203
52  Румыния 190 199
53  Жаңа Зеландия 188 190
54  Кувейт 176 188
55  Вьетнам 171 186
56  Бангладеш 150 174
57  Мажарстан 133 137
58  Украина 183 132
59  Ангола 124 131
60  Марокко 104 107
 Пуэрто-Рико, (АҚШ) 103 103
61  Эквадор 94,5 101
62  Словакия 97,7 99,8
63  Оман 78,2 81,8
64  Куба 77,1 78
65  Беларусь 73,1 76,1
66  Әзірбайжан 73,6 75,2
67  Шри-Ланка 67,2 74,9
68  Судан 66,5 73,8
69  Люксембург 60,1 65
70  Мьянма 58,7 64,3
71  Доминикан Респ. 61,2 64,0
72  Өзбекстан 56,8 62,6
73  Кения 54,9 60,9
74  Гватемала 53,9 58,7
75  Уругвай 57,5 55,7
76  Хорватия 57,9 57,2
77  Болгария 54,5 55,7
 Аумын, (ҚХР) 51,3 55,5
78  Эфиопия 47,5 54,8
79  Коста-Рика 49,2 49,6
80  Словения 48,0 49,4
81  Тунис 47,0 49,3
82  Танзания 44,3 49,2
83  Литва 46,4 48,2
84  Түрікменстан 41,0 47,9
85  Панама 42,6 42,6
86  Ливан 44,4 45,7
87  Сербия 45,5 43,9
88  Либия 65,5 41,1
89  Гана 48,6 38,6
90  Йемен 36,0 37
91  Иордания 33,6 35,8
92  Кот-д’Ивуар 31,3 34,3
93  Боливия 30,6 34,2
94  Бахрейн 32,9 33,9
95 Үлгі:Country data ДРК 30,0 33,0
96  Камерун 29,6 32,5
97  Латвия 30,9 31,9
98  Парагвай 28,9 31,0
99  Замбия 26,8 27,1
100  Уганда 24,7 26,3
101  Эстония 24,9 25,9
102  Тринидад және Тобаго 24,4 25,5
103  Сальвадор 24,3 25,2
104  Кипр 24,1 23,2
105  Ауғанстан 20,3 20,8
106  Непал 19,2 19,6
107  Гондурас 18,5 19,4
108  Босния және Герцеговина 17,9 18,3
109  Бахрейн 16,1 17,3
110  Габон 17,2 17,2
111  Исландия 15,4 17,1
112  Камбоджа 15,2 16,7
113  Грузия 16,1 16,5
114  Мозамбик 15,5 16,4
115  Папуа — Жаңа Гвинея 15,4
116  Ботсвана 15,0 15,8
117  Сенегал 14,8 15,6
118  Экваторлық Гвинея 15,6 14,3
119  Ямайка 14,4
120  Конго Республикасы 14,1 14,1
121  Чад 12,9 13,9
122  Зимбабве 13,5 13,7
123  Намибия 12,9 13,4
124  Албания 12,9 13,4
125 Оңтүстік СуданОңтүстік Судан 11,8 13,1
126  Палестина 12,5 12,7
127  Морис 11,9 12,6
128  Буркина-Фасо 12,1 12,5
129  Мали 11,1 12,1
130  Моңғолия 12,5 12,0
131  Никарагуа 10,9 11,8
132  Лаос 11,2 11,8
133  Македония 10,8 11,3
134  Армения 10,4 10,9
135 МадагаскарМадагаскар 10,6 10,6
136  Мальта 9,64
137  Тәжікстан 8,51 9,24
138  Бенин 8,31 8,75
139  Гаити 8,45 8,71
140  Багам аралдары 8,43 8,51
141  Нигер 7,68 8,17
142  Молдова 7,99 7,94
143  Руанда 7,52 7,89
144  Қырғызстан 7,34 7,40
145  Косово 7,07 7,27
146  Гвинея 6,23 6,62
 Бермудалар (Ұлыбритания) 5,57
147  Суринам 5,30
148  Мавритания 5,06 5,06
149  Сиерра-Леоне 4,93 4,89
150  Черногория 4,42 4,58
151  Того 4,34 4,52
152  Барбадос 4,28 4,35
153  Малави 3,88 4,26
154  Фиджи 3,86 4,03
155  Эритрея 3,44 3,86
156  Суазиленд 3,53 3,40
157  Андорра 3,25
158  Гайана 2,99 3,23
159  Бурунди 2,71 3,09
160  Мальдивтер 2,71 3,03
161 Фарер аралдары Фарер аралдары 2,61
162  Лесото 2,15 2,09
163  Либерия 1,95 2,03
164  Кабо-Верде 1,84 1,87
165  Бутан 1,78 1,82
166  Белиз 1,62
167  Орт. Африка 1,54 1,78
168  Джибути 1,46 1,58
169  Тимор-Лесте 1,47 1,55
170 Сейшель аралдарыСейшель аралдары 1,41 1,41
171  Сент-Лусия 1,34 1,37
172  Антигуа және Барбуда 1,20 1,27
173  Соломон аралдары 1,06 1,16
174  Гвинея-Бисау 0,95 1,02
175  Гренада 0,84 0,88
176  Saint Kitts and Nevis 0,77 0,83
177  Гамбия 0,89 0,81
178  Самоа 0,80 0,80
179  Вануату 0,80
180  Сент-Винсент және Гренадиндер 0,72 0,73
181  Комор аралдары 0,62 0,65
182  Доминика 0,52 0,54
183  Тонга 0,43 0,43
184  Сан-Томе және Принсипи 0,31 0,33
185  Микронезия 0,32
186  Палау 0,23 0,25
187  Кирибати 0,17 0,17
188  Маршалл Аралдары 0,19
Бүкіл Үлгі:Country data әлем 76124 77869
ОЭСР страны 47994 48755
 Еуроодақ 17950 18461
Еуроаймақ 13186 13403

Тағы қараңыз[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. UN: Gross domestic product, nominal БҰҰ: Жалпы ішкі өнім, номиналы. Желтоқсан 2014. (ағыл.)
  2. Gross domestic product  (ағыл.). IMF (April 2015). — ВВП. Тексерілді, 5 шілде 2015.
  3. Gross domestic product  (ағыл.). The World Bank (1 July 2015). — ВВП. Тексерілді, 5 шілде 2015.