Мемлекет астаналары тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Еуропа[өңдеу]

№ п/п Астана Мемлекет
1. Амстердам  Нидерланд
2. Андорра-ла-Велья  Андорра
3. Афины  Грекия
4. Белград Үлгі:SER
5. Берлин  Германия
6. Берн  Швейцария
7. Братислава  Словакия
8. Брюссель  Бельгия
9. Будапешт  Мажарстан
10. Бухарест  Румыния
11. Вадуц  Лихтенштейн
12. Валлетта  Мальта
13. Варшава  Польша
14. Ватикан  Ватикан
15. Вена  Аустрия
16. Вильнюс  Литва
17. Дублин  Ирландия
18. Загреб  Хорватия
19. Киев  Украина
20. Кишинев  Молдова
21. Копенгаген  Дания
22. Лиссабон  Португалия
23. Лондон  Ұлыбритания
24. Любляна  Словения
25. Люксембург  Люксембург
26. Мадрид  Испания
27. Минск  Беларусь
28. Монако  Монако
29. Мәскеу  Ресей
30. Осло  Норвегия
31. Париж  Франция
32. Прага  Чехия
33. Рейкьявик  Исландия
34. Рига  Латвия
35. Рим  Италия
36. Сан-Марино  Сан-Марино
37. Сараево  Босния және Герцеговина
38. Скопье  Македония
39. София  Болгария
40. Стокгольм  Швеция
41. Таллин  Эстония
42. Тирана  Албания
43. Хельсинки  Финляндия
44. Подгорица  Черногория

Азия[өңдеу]

№ п/п Астана Мемлекет
1. Абу-Даби  БАӘ
2. Амман  Иордания
3. Анкара  Түркия
4. Астана  Қазақстан
5. Ашхабад  Түрікменстан
6. Бағдат  Ирак
7. Баку  Әзірбайжан
8. Бангкок  Тайланд
9. Бандар-Сери-Бегаван  Бахрейн
10. Бейрут  Ливан
11. Бішкек  Қырғызстан
12. Вьентьян  Лаос
13. Дакка  Бангладеш
14. Дамаск  Сирия
15. Дели  Үндістан
16. Джакарта  Индонезия
17. Дили  Тимор-Лесте
18. Доха  Катар
19. Душанбе  Тәжікстан
20. Ереван  Армения
21. Иерусалим  Израиль
22. Исламабад  Пәкістан
23. Кабул  Ауғанстан
24. Катманду  Непал
25. Куала-Лумпур  Малайзия
26. Мале  Мальдивтер
27. Манама  Бахрейн
28. Манила  Филиппиндер
29. Маскат  Оман
30. Нейпьидо  Мьянма
31. Никосия  Кипр
32. Пекин  Қытай
33. Пномпень  Камбоджа
34. Пхеньян  Солт. Корея
35. Сана  Йемен
36. Сеул  Корея Республикасы
37. Сингапур  Сингапур
38. Ташкент  Өзбекстан
39. Тбилиси  Грузия
40. Тегеран  Иран
41. Токио  Жапония
42. Тхимпху  Бутан
43. Ұлан-Батыр  Моңғолия
44. Ханой  Вьетнам
45. Шри-Джаяварденепура-Котте  Шри-Ланка
46. Эль-Кувейт  Кувейт
47. Эр-Рияд  Сауд Арабиясы
48. Рамалла  Палестина
49. Тайбэй  Тайуан

Африка[өңдеу]

№ п/п Астана Мемлекет
1. Абуджа  Нигерия
2. Аддис-Абеба  Эфиопия
3. Аккра  Гана
4. Алжир (қала)  Алжир
5. Антананариву {{ {{{1}}} alias = Мадагаскар flag alias = Flag of Madagascar.svg flag alias-1896 = Flag of France.svg size = name = altlink = variant =

}}

6. Асмэра  Эритрея
7. Бамако  Мали
8. Банги  Орт. Африка
9. Банжул  Гамбия
10. Бисау  Гвинея-Бисау
11. Браззавиль  Конго Республикасы
12. Бужумбура  Бурунди
13. Виктория {{ {{{1}}} alias = Сейшель аралдары flag alias = Flag of Seychelles.svg shortname alias = Сейшель аралдары label alias = countryname = Seychelles size = name =

}}

14. Виндхук  Намибия
15. Габороне  Ботсвана
16. Дакар  Сенегал
17. Джибути (қала)  Джибути
18. Додома  Танзания
19. Каир  Мысыр
20. Кампала  Уганда
21. Кигали  Руанда
22. Киншаса  Конго Демократиялық Республикасы
23. Конакри (қала)  Гвинея
25. Либревиль  Габон
26. Лилонгве  Малави
27. Ломе  Того
28. Луанда  Ангола
29. Лусака  Замбия
30. Малабо  Экваторлық Гвинея
31. Мапуту  Мозамбик
32. Масеру  Лесото
33. Мбабане  Суазиленд
34. Могадишо  Сомали
35. Монровия  Либерия
36. Морони  Комор аралдары
37. Найроби  Кения
38. Нджамена  Чад
39. Ниамей  Нигер
40. Нуакшот  Мавритания
41. Порт-Луи  Морис
42. Порто-Ново  Бенин
43. Прая  Кабо-Верде
44. Претория  Оңт. Африка
45. Рабат  Марокко
46. Сан-Томе  Сан-Томе және Принсипи
47. Триполи Ливия
48. Тунис (қала)  Тунис
49. Уагадугу  Буркина-Фасо
50. Фритаун  Сиерра-Леоне
51. Хараре  Зимбабве
52. Хартум  Судан
53. Ямусукро  Кот-д’Ивуар
54. Яунде  Камерун

Америка[өңдеу]

№ п/п Астана Мемлекет
1. Асунсьон  Парагвай
2. Бастер  Saint Kitts and Nevis
3. Бельмопан  Белиз
4. Богота  Колумбия
5. Бразилиа  Бразилия
6. Бриджтаун  Барбадос
7. Буэнос-Айрес  Аргентина
8. Вашингтон  АҚШ
9. Гавана  Куба
10. Гватемала  Гватемала
11. Джорджтаун  Гайана
12. Каракас  Венесуэла
13. Кастри  Сент-Лусия
14. Кингстаун  Сент-Винсент және Гренадиндер
15. Кингстон  Ямайка
16. Кито  Эквадор
17. Лима  Перу
18. Манагуа  Никарагуа
19. Мехико  Мексика
20. Монтевидео  Уругвай
21. Нассау  Багам аралдары
22. Оттава  Канада
23. Панама  Панама
24. Парамарибо  Суринам
25. Порт-о-Пренс  Гаити
26. Порт-оф-Спейн  Тринидад және Тобаго
27. Розо  Доминика
28. Сан-Сальвадор  Сальвадор
29. Сан-Хосе  Коста-Рика
30. Санто-Доминго  Доминикан Респ.
31. Сантьяго  Чили
32. Сент-Джонс  Антигуа және Барбуда
33. Сент-Джорджес  Гренада
34. Сукре  Боливия
35. Тегусигальпа  Гондурас

Австралия және Мұхиттағы мемлекеттер[өңдеу]

№ п/п Астана Мемлекет
1. Апиа  Самоа
2. Веллингтон  Жаңа Зеландия
3. Канберра  Аустралия
4. Маджуро  Маршалл Аралдары
5. Нгерулмуд  Палау
6. Нукуалофа  Тонга
7. Паликир  Микронезия
8. Порт-Вила  Вануату
9. Порт-Морсби  Папуа — Жаңа Гвинея
10. Сува  Фиджи
11. Фунафути  Тувалу
12. Хониара  Соломон аралдары
13. Оңтүстік Тарава (Баирики)  Кирибати
14. Астанасы жоқ  Науру