Қазақстан газеттері тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Қазақстанның республикалық, облыстық, аудандық қалалық газеттері тізімі. Бұл тізімде тек қана мемлекеттік газеттер көрсетілген.

Республикалық[өңдеу]

Алматы қаласы[өңдеу]

Нұр-Сұлтан қаласы[өңдеу]

Шымкент қаласы[өңдеу]

Ақмола облысы[өңдеу]

Облыстық - Арқа ажары, Акмолинская Правда

  1. Ақкөл ауданы - Знамя Родины KZ
  2. Аршалы ауданы - Аршалы айнасы
  3. Астрахан ауданы - Маяк газеті
  4. Атбасар ауданы - Атбасар газеті?
  5. Бұланды ауданы - Қазақ тілінде «Бұланды таңы» және орыс тілінде «Вести Буланды»
  6. Бурабай ауданы
  7. Егіндікөл ауданы - Алтын Астық
  8. Біржан сал ауданы
  9. Ерейментау ауданы
  10. Есіл ауданы
  11. Жақсы ауданы - Жаксынский вестник-Жақсы жаршысы
  12. Жарқайың ауданы - “Целинное знамя
  13. Зеренді ауданы - Зерен газеті
  14. Қорғалжын ауданы - “Шамшырақ нұры” (1934 жылдан), “Свет маяка” (1957 жылдан) газеттері
  15. Сандықтау ауданы - Сандыктауские вести
  16. Целиноград ауданы - "Ақмол ақпараты","Вести Акмола"
  17. Шортанды ауданы - "Өрлеу" и "Вести"

Ақтөбе облысы[өңдеу]

Облыстық - Ақтөбе (газет)

  1. Алға ауданы
  2. Әйтеке би ауданы
  3. Байғанин ауданы
  4. Қарғалы ауданы
  5. Қобда ауданы
  6. Мартөк ауданы
  7. Мұғалжар ауданы
  8. Ойыл ауданы
  9. Темір ауданы
  10. Хромтау ауданы
  11. Шалқар ауданы - “Шалқар” және “Шежірелі өлке” газеттері
  12. Ырғыз ауданы

Алматы облысы[өңдеу]

Облыстық - Жетісу газеті, Огни Алатау

  1. Ақсу ауданы
  2. Алакөл ауданы
  3. Балқаш ауданы
  4. Ескелді ауданы
  5. Еңбекшіқазақ ауданы - Еңбекшіқазақ газеті
  6. Жамбыл ауданы
  7. Кербұлақ ауданы
  8. Көксу ауданы
  9. Қарасай ауданы
  10. Қаратал ауданы
  11. Панфилов ауданы
  12. Райымбек ауданы
  13. Сарқан ауданы
  14. Талғар ауданы
  15. Ұйғыр ауданы
  16. Іле ауданы - Іле таңы (газет)

Атырау облысы[өңдеу]

Облыстық - Атырау (газет)

  1. Жылыой ауданыКең Жылыой
  2. Индер ауданыДендер
  3. Исатай ауданыНарын таңы
  4. Құрманғазы ауданыСерпер
  5. Қызылқоға ауданыҚызылқоға
  6. Мақат ауданыМұнайшы
  7. Махамбет ауданыЖайық шұғыласы

Батыс Қазақстан облысы[өңдеу]

Облыстық - Орал Өңірі, Приуралье

  1. Ақжайық ауданы
  2. Бөкей ордасы ауданы
  3. Бөрлі ауданы
  4. Жаңақала ауданы
  5. Жәнібек ауданы
  6. Бәйтерек ауданы
  7. Казталов ауданы
  8. Қаратөбе ауданы
  9. Сырым ауданы
  10. Тасқала ауданы
  11. Теректі ауданы
  12. Шыңғырлау ауданы

Жамбыл облысы[өңдеу]

Облыстық - Ақ жол газеті, Ар-Ай, Знамя Труда

  1. Байзақ ауданы - Ауыл жаңалығы
  2. Жамбыл ауданы - Шұғыла
  3. Жуалы ауданы - Жаңа өмір
  4. Қордай ауданы - Қордай шамшырағы
  5. Меркі ауданы - Меркі тынысы
  6. Мойынқұм ауданы - Мойынқұм таңы
  7. Тұрар Рысқұлов ауданы - Құлан таңы
  8. Сарысу ауданы - Сарысу газеті
  9. Талас ауданы - Талас тынысы
  10. Шу ауданы - Шу өңірі[1]

Қарағанды облысы[өңдеу]

Облыстық - Орталық Қазақстан, Индустриальная Караганда

  1. Абай ауданы - Абай-ақиқат
  2. Ақтоғай ауданы - Тоқырауын тынысы (қазақ)
  3. Бұқар жырау ауданы - Сарыарқа (газет, Бұқар жырау ауданы)
  4. Жаңаарқа ауданы - Жаңаарқа газеті
  5. Қарқаралы ауданы - Қарқаралы газеті
  6. Нұра ауданы - Нұра газеті
  7. Осакаров ауданы - Сельский труженик
  8. Ұлытау ауданы - Ұлытау өңірі
  9. Шет ауданы - Шет шұғыласы (қазақ)
  1. Теміртау - Теміртау газеті
  2. Саран - Саран газеті
  3. Сәтпаев - Шарайна
  4. Шахтинск - Шахтинск инфо
  5. Қаражал - Қазыналы өңір
  6. Жезқазған - Сарыарқа (газет, Жезқазған)[2]

Қызылорда облысы[өңдеу]

Облыстық - Сыр Бойы (газет), Кызылординские вести

  1. Арал ауданы - Толқын газеті
  2. Жалағаш ауданы - Жалағаш жаршысы
  3. Жаңақорған ауданы - Жаңақорған тынысы
  4. Қазалы ауданы - Қазалы газеті
  5. Қармақшы ауданы - Қармақшы таңы
  6. Сырдария ауданы - Тіршілік тынысы
  7. Шиелі ауданы - Өскен өңір[3]

Қостанай облысы[өңдеу]

Облыстық - Қостанай Таңы, Наш Костанай

  1. Алтынсарин ауданы - Таза бұлақ
  2. Амангелді ауданы - Аманкелді арайы
  3. Арқалық - Торғай газеті
  4. Әулиекөл ауданы - Әулиекөл газеті
  5. Денисов ауданы - Наше время
  6. Жангелді ауданы - Біздің Торғай
  7. Жітіқара ауданы - Авангард газеті
  8. Қамысты ауданы - Қамысты жаңалықтары
  9. Қарабалық ауданы - Айна газеті
  10. Қарасу ауданы - Қарасу өңірі
  11. Қостанай ауданы - Арна газеті
  12. Лисаковск - Лисаковская новь
  13. Меңдіқара ауданы - Меңдіқара үні
  14. Наурызым ауданы - Наурызым тынысы
  15. Рудный - Рудненский рабочий
  16. Сарыкөл ауданы - Сарыкөл газеті
  17. Бейімбет Майлин ауданы - Маяк
  18. Ұзынкөл ауданы - Нұрлы жол
  19. Федоров ауданы - Федоровские новости[4]

Маңғыстау облысы[өңдеу]

Облыстық - Огни Мангистау, Маңғыстау газеті

  1. Жаңаөзен - Жаңаөзен газеті
  2. Бейнеу ауданы - Рауан
  3. Қарақия ауданы - Қарақия
  4. Маңғыстау ауданы - Жаңа өмір
  5. Мұнайлы ауданы - Мұнайлы
  6. Түпқараған ауданы - Ақкетік арайы[5]

Түркістан облысы[өңдеу]

Облыстық - Оңтүстік Қазақстан (газет), Южный Казахстан, Жанубий Қозоғистан

  1. Бәйдібек ауданы - Алғабас газеті
  2. Қазығұрт ауданы - Қазығұрт тынысы, Кәусар бұлақ
  3. Мақтаарал ауданы - Мақтаарал
  4. Ордабасы ауданы - Ордабасы оттары
  5. Отырар ауданы - Отырар алқабы
  6. Сайрам ауданы - Мәртөбе, Пульс Сайрама, Сайрам садоси
  7. Сарыағаш ауданы - Сарыағаш (газет)
  8. Созақ ауданы - Созақ үні
  9. Төле би ауданы - Төлеби туы
  10. Түлкібас ауданы - Шамшырақ газеті
  11. Түркістан - Түркістан газеті, Туркистон (өзбекше)
  12. Шардара ауданы - Өскен өңір

Павлодар облысы[өңдеу]

Облыстық - Звезда Прииртышья, Сарыарқа самалы

  1. Ақсу - Ақсу жолы, Новый путь
  2. Ақтоғай ауданы - Ауыл тынысы, Пульс села
  3. Баянауыл ауданы - Баянтау
  4. Железин ауданы - Туған өлке, Родные просторы
  5. Екібастұз - Отарқа, Голос Экибастуза
  6. Ертіс ауданы - Ертіс нұры, Иртыш
  7. Тереңкөл ауданы - Тереңкөл тынысы, Заря газеті
  8. Аққулы ауданы - Аққу үні, Вести Акку
  9. Май ауданы - Шамшырақ
  10. Павлодар ауданы - Заман тынысы, Нива газеті (Қазақстан)
  11. Успен ауданы - Аймақ ажары, Огни села
  12. Шарбақты ауданы - Маралды газеті, Трибуна[6]

Солтүстік Қазақстан облысы[өңдеу]

Облыстық - Солтүстік Қазақстан, Северный Казахстан,Проспект СК

  1. Петропавловск - Қызылжар нұры,
  2. Айыртау ауданы - Айыртау таңы, Айыртауские зори
  3. Ақжар ауданы - Нұрлы ел, Акжарские вести
  4. Аққайың ауданы - Аққайың, Колос
  5. Ғабит Мүсірепов ауданы - Есіл өңірі, Новости Приишымья
  6. Есіл ауданы - Есіл таңы, Ишим
  7. Жамбыл ауданы - Ауыл арайы, Сельская новь
  8. Қызылжар ауданы - Қызылжар, Маяк
  9. Мамлют ауданы - Солтүстік жұлдызы, Знамя труда
  10. Мағжан Жұмабаев ауданы - Мағжан жұлдызы, Вести
  11. Тайынша ауданы - Тайынша таңы, Тайыншинские вести
  12. Тимирязев ауданы - Көтерілген тың, Нива
  13. Уәлиханов ауданы - Қызыл ту, Кішкенекөл таңы
  14. Шал ақын ауданы - Парыз, Новатор[7]

Шығыс Қазақстан облысы[өңдеу]

Облыстық - Дидар, Рудный Алтай

  1. Абай ауданы (Шығыс Қазақстан облысы) - Абай елі
  2. Аягөз ауданы - Аякөз жаңалықтары
  3. Бесқарағай ауданы - Бесқарағай тыңысы
  4. Бородулиха ауданы - Пульс района
  5. Глубокое ауданы - Огни Прииртышья, Ақ бұлақ
  6. Жарма ауданы - Қалба тынысы
  7. Зайсан ауданы - Достық
  8. Алтай ауданы - Заря Востока
  9. Катонқарағай ауданы - Арай
  10. Курчатов - Курчатов көкжиегі
  11. Көкпекті ауданы - Жұлдыз
  12. Күршім ауданы - Рауан
  13. Риддер - Жерұйық, Лениногорская правда
  14. Тарбағатай ауданы - Тарбағатай
  15. Ұлан ауданы - Ұлан таңы
  16. Үржар ауданы - Уақыт тыңысы
  17. Шемонаиха ауданы - ЛЗ-сегодня[8]

Дереккөздер[өңдеу]